Hellas Transalp Forum

Ρύθμιση βαλβίδων

επισκέπτης · 101162

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #25 on: Τρίτη 13 Νοέμβριος 2007, 05:30:44 πμ
54000 χλμ χωρίς άνοιγμα και βλέπουμε.Είπαμε τα μηχανάκια μας έχουν HONDA κινητήρα.
Ποτέ δεν το έχεις ανοίξει;

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Τρίτη 13 Νοέμβριος 2007, 05:31:28 πμ
70.000χλμ... και συνεχίζω χωρίς άνοιγμα για ρύθμιση

Ούτε εσύ ρε Κώστα;
Ποτέ;

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

rastabill

• Guest
Reply #27 on: Τρίτη 13 Νοέμβριος 2007, 05:32:04 πμ
Ποτέ δεν το έχεις ανοίξει;
Οχι φίλε ποτέ.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Τρίτη 13 Νοέμβριος 2007, 06:20:50 πμ
Οχι φίλε ποτέ.
Δηλαδή τσάμπα λεφτά πλήρωνα στον μάστορα για το Service που "υποτίθεται " πως μου έκανε.
Κάθε 11.000+ (αντί για 12.000 που λέει η μαμά) έδινα 160 ευρώ.
Να είναι καλά τα παιδιά που μου έμαθαν να το κάνω μόνος μου.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #29 on: Τρίτη 13 Νοέμβριος 2007, 06:38:28 πμ
Ούτε εσύ ρε Κώστα;
Ποτέ;

Οχι φίλε ποτέ.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Τρίτη 13 Νοέμβριος 2007, 06:42:49 πμ
Οχι φίλε ποτέ.

Μα καλά, copy - paste έκανες;
Φτου σου . . . να μην σε ματιάσω. ;D ;D ;D

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
  • χτυπάει 200 το ΤΑ;.....χεχε...
Reply #31 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2007, 05:41:05 πμ
θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία.
Έλεγχος και ρύθμιση στα 6.000χλμ.
Έλεχος δεν χρειάστηκε ρύθμιση στα 30.000χλμ.
Έλεγχος και ρύθμιση μόνο μιας για λόγους ακριβιας και για να πω ότι κάτι έκανα στα 63.000χλμ.
Κάπου μετά τα 85.000 την πούλησα.

Είμαι στη διάθεσή σου αν αποφασίσεις να το κάνεις και θέλεις να σε βοηθήσω.

μια από τα ίδια και γω...μετά τα 12000 κμ έλυνα πλαστικά τζάμπα και βερεσέ.....ακόμα και στα 70000 κμ όλες οι ανοχές ήταν εντός ορίων,απλά πέρναγε μια μέρα των διακοπών με μια αυλή γεμάτη βίδες και πλαστικά... :D

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Τετάρτη 21 Νοέμβριος 2007, 15:41:53 μμ
Οχι φίλε ποτέ.

Δηλαδή αν δεν αλλάξεις μηχανή δεν έχουμε καμία τύχη για τα κρασάκια;
Τι κακό κι αυτό...

Offline Achilleas.(Lordva)

• Απλός οδηγός
  • Gazofonious Epikindinous
Reply #33 on: Τετάρτη 21 Νοέμβριος 2007, 15:57:06 μμ
Μιας και ανήκω και εγώ στο club τον άσχετων θα κάνω την ερώτηση μου και ας με βαράτε μετά για κάνα μήνα.

Οι βαλβίδες μπορούν να χρειαστούν πιο συχνά ρύθμιση σε περίπτωση που πας την μηχανή σαν παλαβός ? (γρήγορη οδήγηση απότομα κατεβάσματα κλπ) ή δεν έχει καμία απολύτως σχέση αυτό?   

Gazofonious Epikindinous :moped:

Born to be  Dad :D
Live to ride   Ride to live

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Τετάρτη 21 Νοέμβριος 2007, 16:17:18 μμ
Δηλαδή αν δεν αλλάξεις μηχανή δεν έχουμε καμία τύχη για τα κρασάκια;
Τι κακό κι αυτό...

Να δεις Νίκο που το λέει ψέματα, μόνο και μόνο γιατί φοβάται μην του πιούμε το βαρελάκι!

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

flwrina

• Guest
Reply #35 on: Τετάρτη 21 Νοέμβριος 2007, 16:21:53 μμ

Οι βαλβίδες μπορούν να χρειαστούν πιο συχνά ρύθμιση σε περίπτωση που πας την μηχανή σαν παλαβός ? (γρήγορη οδήγηση απότομα κατεβάσματα κλπ) ή δεν έχει καμία απολύτως σχέση αυτό?   

μεχρι στιγμης και ενω αδικα ξηλωσαμε ολη την μηχανη στα 24.000 για ελεγχο, δεν εχουν παρουσιασει το παραμικρο. 35.000κμ εχω. και πιστεψε με  ΤΡΕΧΩ!!!!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #36 on: Τετάρτη 21 Νοέμβριος 2007, 18:20:47 μμ
Μιας και ανήκω και εγώ στο club τον άσχετων θα κάνω την ερώτηση μου και ας με βαράτε μετά για κάνα μήνα.

Ισως ναί... ίσως οχι... μόνο ενας πολύ έμπειρος μηχανικός μπορεί να στο πει με σιγουριά

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #37 on: Πέμπτη 22 Νοέμβριος 2007, 00:08:42 πμ

Το καλό της υπόθεσης με τον κινητήρα του ΤΑ είναι ότι τα μέταλλα του είναι πάρα πολύ καλά. Αυτό και μόνο ελαχιστοποιεί όποια προβλήματα στη μακροχρόνια λειτουργία του. Επίσης, και το σύστημα λίπανσης είναι πολύ καλό και αυτό βοηθάει πολύ στην αξιοπιστία.

Γενικά πάντως, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι υψηλές στροφές και η ανεπαρκής ποιότητα του λιπαντικού είναι παράγοντες επιζήμιοι (όχι μόνο στις βαλβίδες αλλά παντού στον κινητήρα).

Η ξερύθμιση μπορεί να προέλθει και από φθορά στα κοκοράκια (δηλ. μικραίνει το μήκος τους φθειρόμενη η άκρη τους) μετά από πολλά χλμ. Μέχρι τώρα έχω αλλάξει 4, (χωρίς να είναι επικίνδυνα φθαρμένα, απλά για προληπτικούς λόγους), αλλά και αυτά ακόμα είναι πολύ καλής ποιότητας σαν μέταλο).
« Last Edit: Πέμπτη 22 Νοέμβριος 2007, 16:55:42 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Achilleas.(Lordva)

• Απλός οδηγός
  • Gazofonious Epikindinous
Reply #38 on: Πέμπτη 22 Νοέμβριος 2007, 16:37:58 μμ
τελικα αν δεν ειχαμε τον Chris_de_Ze τη θα καναμε?   ;D  thanks TA Gourou

Born to be  Dad :D
Live to ride   Ride to live

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
Reply #39 on: Σάββατο 24 Νοέμβριος 2007, 17:49:35 μμ
Δηλαδή τσάμπα λεφτά πλήρωνα στον μάστορα για το Service που "υποτίθεται " πως μου έκανε.
Κάθε 11.000+ (αντί για 12.000 που λέει η μαμά) έδινα 160 ευρώ.
Να είναι καλά τα παιδιά που μου έμαθαν να το κάνω μόνος μου.

ναι...από πλευράς εργασίας σε ρύθμιση τζάμπα και βερεσέ...αν όμως το άνοιγε και το τσέκαρε η εργατώρα τρέχει με κάνα 50αρι €... οι βαλβίδες στο ΤΑ δεν χρειάζονται ποτέ σχεδόν ρύθμιση...ποτέ δεν ακούγονται,και μόνο αν δεις μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση βενζίνης -με όλα τα υπόλοιπα βέβαια οκ-φίλτρο αέρα-μπουζί,κλπ,θα μπεις στο κόπο να ρίξεις μια ματιά...και στο 650 είναι λίίίγο πιο εύκολα τα πράγματα χάρη στα μικρά καπάκια στη κεφαλή που είναι μόνο για τις βαλβίδες...πάντως όσες φορές και να τόκανα (φυσικά καλοκάιρι σε άδεια)άδικος κόπος μεν,αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο δε...και ξέρεις τι έκανες και τι άλλαξες,γιατί στα συνεργεία ποτέ δε ξέρεις...

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #40 on: Σάββατο 24 Νοέμβριος 2007, 19:44:05 μμ
1) ...και στο 650 είναι λίίίγο πιο εύκολα τα πράγματα χάρη στα μικρά καπάκια στη κεφαλή που είναι μόνο για τις βαλβίδες...
2) ...και ξέρεις τι έκανες και τι άλλαξες,γιατί στα συνεργεία ποτέ δε ξέρεις...

1) Και στα 400/600 έτσι είναι. Υπάρχουν μικρά καπάκια.
2) Ένα ακόμα πρόβλημα με κάποια συνεργεία είναι ότι κατά τη διαδικασία (και ειδικά κατά την αλλαγή μπουζί), σου στραβώνουν (από απροσεξία) τις ψύκτρες των ψυγείων. Και δεν περνάει μετά εύκολα ο αέρας να ψύχει σωστά το υγρό. Θέλει αρκετή υπομονή μετά να τις ισιώσεις!
« Last Edit: Σάββατο 24 Νοέμβριος 2007, 19:45:52 μμ by Chris_de_Ze »

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
Reply #41 on: Σάββατο 24 Νοέμβριος 2007, 22:59:56 μμ
2) Ένα ακόμα πρόβλημα με κάποια συνεργεία είναι ότι κατά τη διαδικασία (και ειδικά κατά την αλλαγή μπουζί), σου στραβώνουν (από απροσεξία) τις ψύκτρες των ψυγείων. Και δεν περνάει μετά εύκολα ο αέρας να ψύχει σωστά το υγρό. Θέλει αρκετή υπομονή μετά να τις ισιώσεις!

δεν ξέρω από τέτοια προβλήματα ψυγείου...ίσως γιατί ποτέ δεν τα άγγιξε μηχανικός...ε,τις ψύκτρες κατσαβιδάκι ίσιο και υπομονή....όσο για τη θερμοαπαγωγή δεν τρέχει και τίποτα,ακόμα και με το ένα ψυγείο να δουλεύει (να'χει υγρα)δε παθαίνει τίποτα (δοκιμασμένο στο βουνό)...

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Σάββατο 24 Νοέμβριος 2007, 23:07:53 μμ
ναι...από πλευράς εργασίας σε ρύθμιση τζάμπα και βερεσέ...αν όμως το άνοιγε και το τσέκαρε η εργατώρα τρέχει με κάνα 50αρι €... οι βαλβίδες στο ΤΑ δεν χρειάζονται ποτέ σχεδόν ρύθμιση
Σιγά να μην υπάρχει ευσυνείδητος μάστορας  (με απειροελάχιστες εξαιρέσεις....) που σε κάθε service να ανοίγει για ρύθμιση βαλβίδων. Το πολύ - πολύ έαν ακούσει θόρυβο να μπει στον κόπο να τ'ανοίξει .
Που σημαίνει κοροιδίσια λεφτά , μόνο και μόνο επειδή  χρησιμοποίησε την ακοή του.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Σάββατο 24 Νοέμβριος 2007, 23:13:14 μμ
Και στο δικό μου ψυγείο υπάρχουν χτυπήματα, ευτυχώς όχι μεγάλα. Το διαπίστωσα όταν πήγα να κάνω με ένα φίλο μου service.
Πιστεύω ότι αυτό γίνεται γιατί δεν χρησιμοποιούν τα εργαλεία - μπουζόκλειδο της "Μαμάς" και γενικά τους είναι αδιάφορα τα μικροχτυπήματα.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
Reply #44 on: Σάββατο 24 Νοέμβριος 2007, 23:16:22 μμ
Σιγά να μην υπάρχει ευσυνείδητος μάστορας  (με απειροελάχιστες εξαιρέσεις....) που σε κάθε service να ανοίγει για ρύθμιση βαλβίδων. Το πολύ - πολύ έαν ακούσει θόρυβο να μπει στον κόπο να τ'ανοίξει .
Που σημαίνει κοροιδίσια λεφτά , μόνο και μόνο επειδή  χρησιμοποίησε την ακοή του.

οι μάστορες υπάρχουν για να φτιάχνουν τις μηχανές των κολλητών τους,να τσιμπάνε καμμιά χορηγία για αγώνες,να σαλιαρίζουν στο κινητό όταν πηζει το μαστορόπουλο στη δουλειά,ε,και να τη βγάζουν ζάχαρη γενικώς...οι υπόλοιποι πελάτες κινούνται σε εκφράσεις τύπου "καλως το κορόιδο/μαλάκα","ωωωχ εσύ μου έλειπες δευτεριάτικο","τώρα θα γελάσουμε","ήρθε το ταμείο μου",κλπ...ρε αλάργααα λέμεεεεε

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
Reply #45 on: Σάββατο 24 Νοέμβριος 2007, 23:23:59 μμ
Και στο δικό μου ψυγείο υπάρχουν χτυπήματα, ευτυχώς όχι μεγάλα. Το διαπίστωσα όταν πήγα να κάνω με ένα φίλο μου service.
Πιστεύω ότι αυτό γίνεται γιατί δεν χρησιμοποιούν τα εργαλεία - μπουζόκλειδο της "Μαμάς" και γενικά τους είναι αδιάφορα τα μικροχτυπήματα.

το μαμά μπουζόκλειδο υπάρχει και σαν ανταλλακτικό,και είναι το πρώτο πράμα που καβατζώνουν τα μαστοράκια στο συνεργείο,αν σε κόβουν ότι δε θα το χρειαστείς ποτέ...το κακό είναι ότι ούτε κι αυτοί το χρησιμοποιούν.... :D

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline takisd

• Απλός οδηγός
  • TA XL600VX - 1999 ANNIVERSARY
    • http://www.dilios.gr
Reply #46 on: Κυριακή 25 Νοέμβριος 2007, 01:18:04 πμ
Ρε φιλαράκια. δεν είναι όλα τα μαστόρια ίδια !
Εγώ - στη Πάτρα -  έχω πολύ καλό  μάστοραστο, στο ΜΟΤΟΔΡΟΜΙΟ ( γιατι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όταν χρειάζεται ).
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν βοηθάει η εξομοίωση πρός τα κάτω.
Πρέπει να μαθουμε να χρησιμοποιούμε ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ όταν αναφερόμαστε σε σωστούς επαγγελματίες,
χωρίς ενοχή ότι κάνουμε διαφήμιση. Ο σωστός επαγγελαμτίας πρέπει να γίνεται σημείο αναφοράς, και να επιβραβεύεται , για να αλλάζουν τα πράγματα πρός  το καλύτερο ( με δική μας  ευθύνη και  συμμετοχή ). Διαφορετικά είμαστε άξιοι της μαμα....κίας μας !!!  ( κατά το μαμάκας, του Λάκη  !!! )

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Κυριακή 25 Νοέμβριος 2007, 01:31:11 πμ
Σιγά να μην υπάρχει ευσυνείδητος μάστορας (με απειροελάχιστες εξαιρέσεις....) που σε κάθε service να ανοίγει για ρύθμιση βαλβίδων. Το πολύ - πολύ έαν ακούσει θόρυβο να μπει στον κόπο να τ'ανοίξει .

Το έχω ξεκαθαρίσει (bolt) το ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά ξεκαθαρίζω ότι είναι και πάρα πολύ λίγοι αυτοί.
Αλλά και για τον δικό μου νόμιζα ότι ήταν ο τέλειος (όπως εσύ) αλλά τελικά είδα ότι ήταν με την μάζα !!!

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Offline BARDO

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #48 on: Πέμπτη 06 Δεκέμβριος 2007, 05:42:43 πμ
Γειά σας! Ξέρει κάποιος το διάκενο βαλβίδων του TRANSALP '99 ??

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #49 on: Πέμπτη 06 Δεκέμβριος 2007, 06:58:19 πμ
Γειά σου και καλώς ήρθες!

Διάκενο βαλβίδων (XL600V 89-99):

Εισαγωγής: 0.15 mm (0.13-0.17 mm)
Εξαγωγής: 0.20mm (0.18 - 0.22 mm)

ΥΓ1: Το όνομά σου?
ΥΓ2: Επειδή υπάρχει και αυτό εδώ το thread με τον ίδιο ακριβώς τίτλο και θεματολογία, μεταφέρω εδώ το νέο thread που άνοιξες.

« Last Edit: Σάββατο 08 Δεκέμβριος 2007, 04:51:22 πμ by Chris_de_Ze »