Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380250

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #425 on: Τετάρτη 20 Απρίλιος 2016, 04:25:12 πμ
Μάλιστα, ομως εμείς θέλουμε μια σταθερή αναλογία μίγματος σε όλο το φάσμα στροφών?

Θέλουμε σταθερή αναλογία όπως το λές, εκείνο το περίφημο 14:1 στοιχειομετρικό μείγμα, που ποτέ όμως δεν είναι 14:1 παρά μόνο στα χαρτιά, σε διπλανό θέμα είχα γράψει ότι μπορεί να είναι κοντά στο 15:1. Αυτός ο λόγος πρέπει να είναι σταθερός σε όλο το φάσμα στροφών για να θεωρήσουμε ότι το μηχανάκι είανι ρυθμισμένο σωστά. Για να μη τα μπερδέψουμε όμως τα πράγματα είναι προφανές, ότι στο ρελαντί δεν έχεις την ίδια ποσότητα μείγματος με εκείνη στο τέρμα γκάζι. Άλλο η ποσότητα, άλλο η αναλογία αέρος καυσίμου που φτιάχνει τελικά το μείγμα.

Η pilot δουλεύει σωστά όσο το βελονάκι της μαζί με το οριγκ βρίσκεται μέσα στα όρια ρύθμισής του.
Οταν βγεί εκτός και πλέον τραβαει αέρα και απο την τρύπα ο κινητηρας συνεχίζει να δουλεύει κ δεν μπουκώνει επειδή ο επιπλέον αέρας μειώνει το μίγμα?
Πάντως θα ηθελα να δώ αν κάποιος που έβγαλε την pilot τελείως εξω έχει την ίδια συμπεριφορά με τις δικές μας. Αν κ πιστεύω ετσι θα είναι.
Ομως το θέμα είναι το γιατι ξεβιδώνοντας ΔΕΝ πέφτουν οι στροφές.

Γιατί δεν πέφτουν οι στροφές είναι απλό και συνάμα λογικό. Ο κινητήρας έχει αποκτήσει τις ανοχές του πλέον, και όπως είπαμε πιο πάνω από κάπου τραβάει και άλλον αέρα πέρα από το κύκλωμα της pilot. Το κύκλωμα pilot έχει ένα ζιγκλέρ καυσίμου με σταθερή διάμετρο, έστω #22 που θυμάμαι από το δίχρονο. Ξεβιδώνοντας την pilot στην ΤΑ, κάνεις το μείγμα πιο πλούσιο, δηλαδή αυξάνεις τη ποσότητα του καυσίμου που θα μπεί στο κύκλωμα, μέχρι ένα πεπερασμένο όριο, το όριο αυτό στο καύσιμο στο δείχνει η διάμετρος του ζιγκλέρ.

Το ζιγκλέρ αυτό είναι υπολογισμένο με βάση τη ποσότητα αέρα που περνά στην pilot από τη βίδα ρύθμισης και τις οπές που έχουν ανοιχτεί από τον κατασκευαστή στο καρμπυρατέρ, οι οποίες έχουν υπολογιστεί με βάση κάποιες προδιαγραφές προφανώς, και υποθέτω με ένα περιθώριο ρύθμισης προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω, ώστε να "φέρεις" το μείγμα ιδανικά εκεί που πρέπει όσο ο κινητήρας παλιώνει. Ούτε όμως αυτό μπορείς να το κάνεις επ αόριστον, γιατί όσο ο κινητήρας και τα μέρη του παλιώνουν, τότε εισέρχεται περισσότερος αέρας από τον προυπολογισμένο από τον κατασκευαστή και η αναλογία μείγματος χαλάει. Τι σημαίνει αυτό;

Πολύ απλά σημαίνει ότι όσο και επιμένεις το ζιγκλέρ #22 ΔΕΝ μπορεί να σου καλύψει τις ανάγκες σου σε καύσιμο, στη χειρότερη περίπτωση, ή στις καλύπτει οριακά και όσο και να ξεβιδώσεις την Pilot, το καύσιμο δεν επαρκεί ώστε να σε "μπουκώσει" και να ρίξει τις στροφές του κινητήρα. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί απλά να χάσεις το πάνω όριο ρύθμισης, στη πολύ χειρότερη, μπορεί να μην έχεις καμία ελπίδα να πλησιάσεις έστω και το ιδανικό μείγμα, αλλά εκεί πια μιλάμε για τρομερές διαροές αέρα που φαντάζομαι θα γίνονταν και αντιληπτές. Σε αυτή τη περίπτωση, και αν θεωρήσει κανείς ότι ο κινητήρας λειτουργεί μεν σωστά αλλά δεν ρυθμίζεται άλλο, πάμε σε αλλαγή του ζιγκλέρ της pilot σε μεγαλύτερο νούμερο, ώστε να δώσουμε στον κινητήρα το καύσιμο που του λείπει. Στη περίπτωσή μας φαίνεται απλά να έχουμε χάσει τη δυνατότητα να πνίξουμε το κινητήρα στο τέρμα ξεβίδωμα της pilot, παρ όλα αυτά μια ρύθμιση κοντά στο ιδανικό την καταφέρνουμε, άρα δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε μεγαλύτερο ζιγκλέρ στις pilot.

Αντίθετα όμως, στο δίχρονο που είχα πάλι τέτοια προβλήματα, προερχόμενα από τα καρμπυρατέρ, και δίχως άλλη εναλλακτική, κατέληξα  από #20 αρχικό ζιγκλέρ στην pilot σε #22.5 ώστε να πετύχω ένα εύρος μέσα στο οποίο θα μπορούσα να ρυθμίσω τις pilot. Δεν μου είναι καθόλου άγνωστα δηλαδή τα συμπτώματα. Τώρα, ρυθμίζοντας το δίχρονο με λιγότερο αέρα στην pilot, μπορώ να προκαλέσω ρίξιμο των στροφών, ενώ πριν αυτό δεν γινόταν με κανέναν τρόπο.

Εντάξει αυτό το δέχομαι, αλλά μιλάμε για την καλύτερη δυνατόν ρύθμιση για την συγκεκριμένη κατάσταση κινητήρα.

Α:πο ότι κατάλαβα εχω ανάγκη απο διάβασμα, κ μάλιστα πάνω στο συγκεκριμένο τύπο καρμπ. :goofy:

Η καλύτερη δυνατή ρύθμιση για τη κατάσταση ενός κινητήρα με πάνω από 100.000 στη πλάτη του όπως ο δικός μου μπορεί να περιλαμβάνει και το τζετάρισμα ή ζιγκλέρωμα στην Ελληνική. Δυστυχώς έχω μάθει με τον άσχημο τρόπο (πλήρωσα πολλά σε ανταλλακτικά), ότι δεν μπορείς να περιμένεις από έναν κινητήρα κάποιας ηλικίας και με μια σχετική φθορά, να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με τα ζιγκλέρ που γράφει στο parts manual, πως φορούσε από καινούργιος. Υπάρχουν ένα σωρό παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για να φτάσεις στο ιδανικό αποτέλεσμα, και μπορεί κάποιοι να σε οδηγήσουν εκτός προδιαγραφών.

Όπως είπες θέλει διάβασμα, πολύ, ή δοκιμές πάνω σε ένα θύμα στον ελεύθερο χρόνο σου, δαπανώντας και ένα σεβαστό ποσό όπως εγώ για να το μάθεις πρακτικά πως πάει το πράγμα. Η ΤΑ όμως δεν "βολεύει" στα λύσε δέσε και στο να αλλάζεις ζιγκλέρ όποτε το θυμάσαι, όπως αντίστοιχα έκανα εγώ στο παλιό μου μηχανάκι που τα είχα τα καρμπυρατέρ στο πιάτο, και όποτε μου τη βάραγε έλυνα τα κυπελάκια και άλλαζα ζιγκλέρ.
« Last Edit: Τετάρτη 20 Απρίλιος 2016, 04:26:55 πμ by Johnny_Nik »

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #426 on: Δευτέρα 06 Ιούνιος 2016, 05:20:38 πμ
Ερωτηση: Διαβασαμε σε αλλο νημα, οτι οι κινητηρες RD10 των ΤΑ μεχρι το 2006, εβγαζαν 45 HP τροχο.
Προσφατα δυναμομετρησα το δικο μου και εβγαλε 40 HP τροχο, αλλα με σχεση 15/47 και οχι 15/48 που ειναι τα μαμα γραναζια.
Δικαιολογει αυτη η αλλαγη την οποιαδηποτε απωλεια των 5 ΗΡ, ή θα πρεπει να ψαξω σε αλλες πιθανες αιτιες ?
Οι οποιες, ποιες μπορει να ειναι ?
« Last Edit: Δευτέρα 06 Ιούνιος 2016, 05:25:01 πμ by Makman »

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #427 on: Δευτέρα 06 Ιούνιος 2016, 18:42:46 μμ
'Οταν λέμε ότι ένας κινητήρας έχει 45 ίππους, δεν σημαίνει ότι όλοι οι κινητήρες αυτού του τύπου που βγαίνουν από το εργοστάσιο έουν 45 ίππους. Κάποιοι θα έχουν 44, κάποιοι ίσως και 43.

Η ιπποδύναμη μετριέται στον τροχό μεν, αλλά σε στροφές στροφάλου. Οπότε το γρανάζωμα δεν επειρεάζει.
Οι λόγοι είναι ...άπειροι, από τροφοδοσία, ηλεκτρικά, μέχρι αλυσίδα γρανάζια. Παίζει και το μεθυσμένο δυναμόμετρο, ή λάθος χειρισμός του.
Αυτός που μέτρησε τι σου είπε; Από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις.

Αν η ιπποδύναμη έπεσε λόγω παλαιότητας, η μέτρηση της συμπίεσης θα το δείξει. Τα χλμ είναι πάνω από 200.000;

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline maintenance

• Απλός οδηγός
  • κονιόρδος
Reply #428 on: Δευτέρα 06 Ιούνιος 2016, 18:54:32 μμ
'Οταν λέμε ότι ένας κινητήρας έχει 45 ίππους, δεν σημαίνει ότι όλοι οι κινητήρες αυτού του τύπου που βγαίνουν από το εργοστάσιο έουν 45 ίππους. Κάποιοι θα έχουν 44, κάποιοι ίσως και 43.

Η ιπποδύναμη μετριέται στον τροχό μεν, αλλά σε στροφές στροφάλου. Οπότε το γρανάζωμα δεν επειρεάζει.
Οι λόγοι είναι ...άπειροι, από τροφοδοσία, ηλεκτρικά, μέχρι αλυσίδα γρανάζια. Παίζει και το μεθυσμένο δυναμόμετρο, ή λάθος χειρισμός του.

Αν η ιπποδύναμη έπεσε λόγω παλαιότητας, η μέτρηση της συμπίεσης θα το δείξει. Τα χλμ είναι πάνω από 200.000;

και αν μου επιτρέπετε να προσθεσω τον παραγοντα, ποιοτητα καυσίμου, εξωτερικη θερμοκρασία.... πολύ περισσοτερο αν μιλάμε για διαφορες τοσο λιγων ίππων που στα όρια του παίζει ρόλο ακομη και το υψόμετρο. :)

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #429 on: Δευτέρα 06 Ιούνιος 2016, 23:28:12 μμ

Το δυναμομετρο ειναι "αυστηρο".Το μηχανακι, συμφωνα με το μηχανικο, ειναι μια χαρα απο αποψη ιπποδυναμης, αφου στο δυναμομετρο του δυσκολα "βλεπουν" πανω απο 38-39 ιππους.
Ρωταω, απλα γιατι μου γεννηθηκαν καποιες αποριουλες.
Οχι οτι εχω προβλημα με το ΤΑ μου, βεβαια.
Σκαλιζοντας κατι παλιοχαρτα απο την εποχη που "πειραζα" αυτοκινητα, θυμηθηκα οτι η τελικη σχεση μεταδοσης, παιζει ρολο, στο τι καταληγει στον τροχο, και πως.
Αλλα να......ενα 9% λιγοτερης ιπποδυναμης ειναι αξιο, κουβεντας.
Αληθεια, εχει δυναμομετρησει, κανεις την ΤΑ του;

Στάλθηκε από το Lenovo A916 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #430 on: Δευτέρα 06 Ιούνιος 2016, 23:29:05 μμ
Α .... Ξεχασα να πω οτι τα χλμ ειναι 72.500, μονο.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #431 on: Πέμπτη 09 Ιούνιος 2016, 08:25:48 πμ
αν δεν κανω λαθος,,το ΤΑ εχει ονομαστικη ιπποδυναμη 52 ιππους στο μοτερ.
αν βγαζει 40 ιππους σστον τροχ,μιλαμε για μια απωλεια πανω απο 20% που νομιζω πως ειναι παααααααρα πολυ μεγαλη.
μηπως ειναι παρα πολυ αυστηρο το δυναμομετρο?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #432 on: Πέμπτη 09 Ιούνιος 2016, 14:36:09 μμ
αν βγαζει 40 ιππους σστον τροχ,μιλαμε για μια απωλεια πανω απο 20% που νομιζω πως ειναι παααααααρα πολυ μεγαλη.
Περιπου 55-56 βγαζει στον στροφαλο, δεν θυμαμαι ακριβως
Και ναι οι 40 στον τροχο ειναι λιγοι Καμια 45-46 ειναι νορμαλ
Και σε τοση μικρη ιποδυναμη η απωλεια ακομα 5-6 ιππων ειναι σημαντικοτατη στην πραξη Ποσο μαλλον οι 15-16 Ακριβως δηλ. οπως το εγραψες Ποσοστιαια ειναι πολυ μεγαλη η απωλεια Μονο που δεν ειναι 20% αλλα πλησιαζει το 30%

Κατα τα αλλα εχει απολυτο δικιο ο γκ αλλα και ο maintenance

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #433 on: Πέμπτη 09 Ιούνιος 2016, 15:13:58 μμ
Ξερω οτι ειναι αυστηρο.Θα το κουβεντιασω με τον μηχανικο και θα επανελθω.Ευχαριστω για τις απαντησεις, παιδια.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #434 on: Σάββατο 17 Σεπτέμβριος 2016, 18:40:09 μμ
Χθες είπα να ασχοληθώ με την χοντρή. :goofy:

Η εργασία ήταν γυάλισμα ακτίνες με αλοιφή για χρώμια, κ γυάλισμα στεφάνια με αλοιφή για ανοδοιωμένα αλουμίνια.
Το τι μαυρίλα απο τα τακάκια έβγαλε ο εμπρός τροχός δεν περιγραφεται.
Επειδή η όλη ιστορία κρατάει κάπου 2 ωρες , έχεις κ το χρόνο να απολαύσεις ενα παγωμένο φραπόγαλο κάνοντας το ποτηρι μαύρο, αλλά κ να σκεφτείς πολλά ....
Βασικά αυτή η σκέψη με βαζει σε μπελάδες  :goofy:

Ετσι σκέφτηκα τα λόγια του φίλου, συντροχου αλλά κ συμφορουμίτη    Johnny_Nik.
Ο Ιωάννης είναι καλό παιδί, τα χερια του ''πιάνουν'' την ''ψάχνει'' με ότι ασχολείται κ βρίσκει κ αυτός μπελάδες κ έξοδα. :2hysterical:

Είχαμε συζητήσει λοιπόν περί ρύθμισης του μίγματος κ των καρμπς γενικά. Οι συζητησεις με τον Γιάννη γινονται μπαλκονάτες, η βεραντάτες, με καφέ κ κρατάνε ώρες.

Αιτία ήταν : Το ΓΙΑΤΙ βιδώνοντας τις pilot screws και στους δύο κυλίνδρους μετα απο ένα σημείο που το μίγμα φτωχαίνει υπερβολικά οι στροφές του κινητήρα πέφτουν κ αν το παρακάνω τελικά σβήνει. Ενώ το ανάποδο δεν ισχύει.

Η Honda μας στην βίβλο όμως γράφει οτι το αυτό πρέπει να συμβαίνει κ ξεβιδώνοντας τις pilot  υπερβολικά.
Δεν ξέρω για άλλα μηχανάκια αλλα στην δική μου και τελείως εξω να τις ξεβιδώσω κ στο χερι να τις πάρω ο κινητήρας δεν ρίχνει στροφες κ δεν μπουκώνει.
Μόνη αντιδραση του κάπως αυξημένου μίγματος είναι το ευκολότερο μπούκωμα στο ξεκινημα με τσοκ οταν είναι κρύα .

Ψάχνοντας λοιπόν έπεσα σε αυτό το βιντεάκι:

Μετά τις ρυθμίσεις που δείχνει στο 12:00, κ συγκεκριμένα στο 13:00 ο τυπάς λέει:

....you should know that if after three turns counterclockwise the rpm at your bike is rising it means that the jet is propably too small and it needs to be replaced with a bigger one.

On the other hand if your adjustments are just right with less than one full turn of the screw propably the jet is too big

Τι θέλει να πεί ο καλλιτέχνης?

Μετάφρασις : .....θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν μετά από τρεις στροφές αριστερόστροφα οι στροφές στο μηχανάκι σας  σας αυξάνονται, αυτό σημαίνει ότι το ζιγκλερ είναι πιθανόν πολύ μικρό και πρέπει να αντικατασταθεί με ένα μεγαλύτερο.

Από την άλλη πλευρά, εάν οι ρυθμίσεις σας είναι σωστές κ με λιγότερο από μια πλήρη στροφή της βίδας το ζιγκλερ είναι πολύ μεγάλο

Πως το εξηγώ, εγώ? οταν ξεβιδώνουμε τις pilot 3 στροφες κ ο κινητηρας ανεβαζει στροφες ,χωρίς να μπουκώνει δλδ , αυτό σημαίνει οτι το ζιγκλερ του μίγματος είναι μικρό.
Βέβαια αφού στην ΤΑ η εργοστασιακή ρύθμιση απο όπου αρχίζουμε να ρυθμίζουμε είναι στις 3 στροφές έξω αυτό σημαίνει οτι μετά τις 3 + στροφές πρέπει οι στροφές να αρχίζουν να πέφτουν, αν ο συλλογισμός είναι σωστός.
Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε το ζιγκλερ είναι μικρό.

Το θέμα είναι γιατί να συμβαίνει αυτό?
Και πόση αύξηση στην κατανάλωση μπορεί να δώσει ενα μεγαλύτερο ζιγκλερ? αν δώσει.
Και τι διαφορες θα δουμε στην λειτουργία του κινητήρα ? αν δούμε.
Μήπως η Honda τοποθέτησε το μικρότερο δυνατό ζιγκλερ στοχεύοντας στην οικονομία?
Ηταν ετσι απο αρχής το μηχανάκι η με τα χιλιομετρα κ την όποια φθορά του κινητήρα φτασαμε σε αυτό το σημείο?
Ελα μου ντε?  :2dizzy:

Στο παπί πάντως η λειτουργία είναι τελείως διαφορετική, δλδ βιδώνεις κ οι στροφές πέφτουν, αν το παρακάνεις στο ξεβίδωμα πάλι οι στροφές πέφτουν , ετσι βρίσκεις ενα σημείο που είναι μια μέση κατάσταση.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #435 on: Σάββατο 17 Σεπτέμβριος 2016, 19:21:20 μμ
Νικο βλεποντας το βιντεο μου γεννήθηκε μια απορια  ...μηπως οταν λεμε τρεις στροφες δεν πρεπει να ειναι πληρεις στροφες αλλα ανα τεταρτο στροφης.....δλδ σφιγγοντας τα screw pilot μεσα και μετα ξεβιδωνουμε αλλα οχι τρεις πληρεις στροφες  αλλα τρια τεταρτα στροφης ...για δες και αυτη την ενναλακτικη

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #436 on: Κυριακή 18 Σεπτέμβριος 2016, 02:59:20 πμ
Παναγιώτη η βίβλος το αναφερει καθαρά, τρείς στροφες εξω κ απο εκεί ρυθμίζουμε ανα 1/4 την δοκιμή μεχρι να βρουμε το σωστό.

Ομως απο την στιγμή που δεν εχουμε στροφόμετρο ακριβείας + - 50στρ/λ που ζηταει η Honda αλλά κ που στην δική μου δεν έχω πτώση στροφών ξεβιδώνοντας δεν βλέπω αλλη λύση απο την καυσανάλυση, αλλά με δύο εξαγωγές σε μια τι καυσανάλυση να κάνεις?

θα δουμε ... προσεχώς .

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #437 on: Σάββατο 24 Δεκέμβριος 2016, 05:46:16 πμ
Με όλες τις οδηγίες που διαβάζω και τη βίβλο, αλλά και πάλι δεν νιώθω έτοιμος οτι μπορω να τα διαλύσω-καθαρίσω και να τα ξαναδέσω. Αν και γενικά πιάνουν τα χέρια μου, αλλά δεν θα το τολμούσα. Θέλω να δω από κοντά κάποιον που ξέρει τι κάνει και να καταλάβω όλη τη διαδικασία από την αρχή. Δεν έχω εμπιστοσύνη στο συνεργείο, όχι γιατί δεν ξέρουν, αλλά επειδή δεν θα αφιερώσουν το χρόνο που θα αφιερώσω εγώ. Πάντως τέτοια δουλεία πρέπει να έχεις μαζέψει όλα τα ανταλλακτικά για την ανακατασκευή τους πριν ξεκινήσεις (ροδέλες, βελόνες, διαφράγματα, κλπ.)

Υ.Γ. Αν κάποιος φίλος από εδώ που θα κάνει το λύσε-δέσε (ιδανικά σε 600) ένα ΣΚ, θα ήθελα να δω από κοντά τη διαδικασία. Εννοέιται κερνάω καφε.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #438 on: Κυριακή 25 Δεκέμβριος 2016, 02:29:42 πμ
Oταν λες ''διαλύσω'' και ''καθαρίσω'' τι εννοείς ?  μην υπερβάλλουμε κιόλας.

Τα καρμπς αν κ δυο τα θεωρείς ενα σώμα. ΔΕΝ τα διαιρείς.

Βγαζεις λεκανάκια , αφαιρείς φλοτέρ, μετα τα ζιγκλερ, αυτά απο κάτω μεριά,

μετά ξεβιδώνεις τα καπάκια απο τις μεμβρανες, βγαζεις μεμβρανες κ ποτήρια με τις βελόνες κ μετα τις βαλβίδες cut-off.

Τελος το λυσιμο, δεν προχωράς παρακάτω, αλοίμονο αν λύσεις πεταλουδες κλπ.

Ρίχνεις σπρευ καθαρισμου σε δυο πλαστικά ποτήρια ισα να καλύψουν τα ζιγκλερ κ τα αφήνεις να μουλιάσουν , ενα μπουκάλι σπρέυ αρκεί, μετα σπρευ καθαρισμού παντού, πινελάκι, καλό να έχεις πίεση αέρα, αν όχι φυσάς με το ίδιο το σπρέυ καθαρισμού σε όποια δίοδο βρίσκεις.

Αν δεν εχεις πίεση αέρα, πας σε ενα τζινάδικο κ φυσας εκει τα ζιγκλερ κ επιστροφή.

Ακολουθεί δεσιμο αλλάζοντας φλάτζα στα λεκανάκια κλπ , κ τελος .

ΠΡΟΣΟΧΗ , οτι αφαιρείς απο καθε καρμπ σε δικο του λεκανάκι .

Αυτη είναι η διαδικασία, αυτό πληρωσα 60 ευρώ κάποτε , κ δουλεια δεν είχε γίνει.

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #439 on: Κυριακή 25 Δεκέμβριος 2016, 03:28:19 πμ
Ότι ακριβώς περιεγραψες εννοώ. Ακριβώς επειδή είναι δουλειά της υπομονής και της λεπτομέρειας,κάτι που δεν έχουν τα συνεργεία. Βέβαια για να ξεκινήσεις να κάνεις αυτή τη δουλειά πρέπει να έχεις ανά χείρας όλα τα ανταλλακτικά σε περίπτωση που βρεις πρόβλημά. Εγώ ας πούμε που την χρησιμοποιώ καθημερινά αν δεν τη φτιάξω στο ΣΚ τον ήπια. Πάντως δέχομαι ιδιαίτερα σε όποιον έχει διάθεση στο επόμενο λύσε-δεσε!

Εγώ σίγουρα έχω πολλά σκασίματα όταν κλέινω γκάζι σε κατηφόρα, κατα τα άλλα στο υπόλοιπο φάσμα νομίζω δουλεύει ρολόι.

Υ.Γ. Έχω βρει στο ebay με περίπου 50 ευρώ κιτ επισκευής για καρμπυρατερ, που εκτός από καινούργιες φλάντζες, έχει και καινούργια ζιγκλερ, πυραλυακια κλπ.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

« Last Edit: Κυριακή 25 Δεκέμβριος 2016, 05:16:50 πμ by stefosg »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #440 on: Κυριακή 25 Δεκέμβριος 2016, 18:35:20 μμ
Βέβαια για να ξεκινήσεις να κάνεις αυτή τη δουλειά πρέπει να έχεις ανά χείρας όλα τα ανταλλακτικά σε περίπτωση που βρεις πρόβλημά.

H καλύτερα ένα ακόμα σετ καρμπς ...

Εγώ ας πούμε που την χρησιμοποιώ καθημερινά αν δεν τη φτιάξω στο ΣΚ τον ήπια. Πάντως δέχομαι ιδιαίτερα σε όποιον έχει διάθεση στο επόμενο λύσε-δεσε!

Δουλειά με άγχος δεν λέει . :eusa_naughty:

Εγώ σίγουρα έχω πολλά σκασίματα όταν κλέινω γκάζι σε κατηφόρα, κατα τα άλλα στο υπόλοιπο φάσμα νομίζω δουλεύει ρολόι.

αν τα σκασίματα είναι το μόνο πρόβλημά σου μην ασχολείσαι με καθαρισμούς , ξεκινα να παίζεις με το μίγμα κ με το αν κ πού τραβάει αέρα που φτωχαίνει το μίγμα.

Υ.Γ. Έχω βρει στο ebay με περίπου 50 ευρώ κιτ επισκευής για καρμπυρατερ, που εκτός από καινούργιες φλάντζες, έχει και καινούργια ζιγκλερ, πυραλυακια κλπ.

Αν θυμάμαι κάπου 35 ευρώ κοστίζει το γνήσιο σετ της Χόντα για το ένα καρμπ. Αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι περιέχει και ζιγκλέρ, αφου αυτά απο μόνα τους κοστίζουν κοντα στα 80 ευρώ.

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #441 on: Τετάρτη 28 Δεκέμβριος 2016, 03:12:08 πμ
Ότι ακριβώς περιεγραψες εννοώ. Ακριβώς επειδή είναι δουλειά της υπομονής και της λεπτομέρειας,κάτι που δεν έχουν τα συνεργεία. Βέβαια για να ξεκινήσεις να κάνεις αυτή τη δουλειά πρέπει να έχεις ανά χείρας όλα τα ανταλλακτικά σε περίπτωση που βρεις πρόβλημά. Εγώ ας πούμε που την χρησιμοποιώ καθημερινά αν δεν τη φτιάξω στο ΣΚ τον ήπια. Πάντως δέχομαι ιδιαίτερα σε όποιον έχει διάθεση στο επόμενο λύσε-δεσε!

Σήμερα ανακάλυψα το λόγο που είχα σκασίματα από την εξάτμιση με κλειστό γκάζι. Έχω διαρροή σε ένα απο τα δυο λαστιχένια κολάρα των καρμπυρατέρ, ενώ κάτι περίεργα που μου έκανε με διακυμάνσεις στο ρελαντί ανακάλυψα ότι κολλάει η ντίζα του τσοκ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μου ανεβάσει στροφές στο ρελαντί ενώ ήταν ζεστό και αν πιάσεις το καλώδιο του τσόκ και το κουνήσεις δεξιά αριστερά, ξεκολάει και έρχεται σε λογικά επίπεδα και δουλεύει κανονικά. Πήγα από το συνεργείο (εξουσιοδοτημένο) και μου λέει 37 το κάθε λαστιχένιο κολάρο και 57 (ή 47 δεν είμαι σίγουρος) η ντίζα του τσοκ, ενώ δεν τέθηκε το θέμα των εργατικών λύσε-δέσε. Αφού του είπα κάτι για τις τιμές του Σαρακάκη του είπα να μην παραγγείλει τίποτα και τα έβαλα παραγγελία από ebay σήμερα και τα δύο με €45 με μεταφορικά. Όχι γνήσια, Ιαπώνικα (αγνωστο αν είναι) συμβατά. Οπότε Haynes και άγιος ο θεός!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #442 on: Τετάρτη 28 Δεκέμβριος 2016, 05:16:46 πμ
Δεν σε πρόλαβα  :goofy:

Μην αγοράσεις γνησια η ιμιτασιόν λάστιχα εισαγωγής .

Οταν αγόρασα το μηχανάκι είχε 27000χλμ κ ηταν τόσο σκληρα κ ξεραμένα που έσπαγαν.
Τοτε τα άλλαξα , κ τωρα μετα απο 8 χρόνια κ στα 53000χλμ είναι πάλι ξεραμένα .

Γνώμη μου να μετρήσεις διάμετρο στα καρμπς κ στον κινητήρα κ να αγορασεις μισό μετρο σωληνα σιλικονουχο να ησυχάσεις .

Αυτό ετοιμάζομαι να κάνω κ εγώ.

Για την ντίζα δεν ξερω να σου πώ επειδη δεν έχω ασχοληθεί.
« Last Edit: Τετάρτη 28 Δεκέμβριος 2016, 05:18:54 πμ by Stoneman »

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #443 on: Τετάρτη 28 Δεκέμβριος 2016, 05:57:47 πμ
Δεν σε πρόλαβα  :goofy:

Μην αγοράσεις γνησια η ιμιτασιόν λάστιχα εισαγωγής .

Οταν αγόρασα το μηχανάκι είχε 27000χλμ κ ηταν τόσο σκληρα κ ξεραμένα που έσπαγαν.
Τοτε τα άλλαξα , κ τωρα μετα απο 8 χρόνια κ στα 53000χλμ είναι πάλι ξεραμένα .

Γνώμη μου να μετρήσεις διάμετρο στα καρμπς κ στον κινητήρα κ να αγορασεις μισό μετρο σωληνα σιλικονουχο να ησυχάσεις .

Αυτό ετοιμάζομαι να κάνω κ εγώ.

Για την ντίζα δεν ξερω να σου πώ επειδη δεν έχω ασχοληθεί.
Σωστό αυτό που λες, αλλά υπάρχει ένα θέμα. Τα συγκεκριμένα έχουν πατουρες στις άκρες ώστε να υπάρχει ομαλή ροή αέρα μεταξύ καρμπς και εισαγωγή. Αν βάλεις σωλήνα σκέτο θα κάνει σκαλακια, δημιουργώντας στροβιλισμούς. Μπορεί να δουλεύει καλά, αλλά μπορεί και όχι.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτή η δουλειά; Θα ήθελα να κάνω και εν έλεγχο στα καρμπς αλλά δεν το έχω. Φοβάμαι ότι θα κάνω μαλακια.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #444 on: Πέμπτη 29 Δεκέμβριος 2016, 03:49:30 πμ

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτή η δουλειά; 

Ποιά απ' όλες? Να αλλάξεις λαιμούς?

Ανάλογα , απο δυο ώρες εως τρία μεροκάματα.  :2hysterical:

Βασικά εξαρταται απο το τι θα συναντήσεις.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #445 on: Πέμπτη 29 Δεκέμβριος 2016, 14:03:22 μμ
Σωστό αυτό που λες, αλλά υπάρχει ένα θέμα. Τα συγκεκριμένα έχουν πατουρες στις άκρες ώστε να υπάρχει ομαλή ροή αέρα μεταξύ καρμπς και εισαγωγή. Αν βάλεις σωλήνα σκέτο θα κάνει σκαλακια, δημιουργώντας στροβιλισμούς. Μπορεί να δουλεύει καλά, αλλά μπορεί και όχι.

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτή η δουλειά; Θα ήθελα να κάνω και εν έλεγχο στα καρμπς αλλά δεν το έχω. Φοβάμαι ότι θα κάνω μαλακια.

Σωστο αυτο που λες για την πατουρα και ηταν και ο βασικος λογος που δεν προτιμησα την λυση του Stoneman + οτι δεν εχω την πολυτελεια να μεινει η μηχανη λυμενη καποιες μερες αφου ηδη ειχα βγαλει τα καρμπς και ειδα οτι οι εισαγωγες ηταν θεοξερες Ετσι προτιμησα και εγω τις γνησιες Τις οποιες φυσικα δεν τις ειχε ο Σαρακακης και τις βρηκα τελικα μετα απο πολλα τηλεφωνηματα ξεχασμενες σε καποιο ανταλακτικαδικο

Ιδιαιτερη προσοχη κατα το ξεβιδωμα απαιτουν οι σταυροβιδες Αν δεν χρησιμοποιησεις το σωστο κατσαβιδι για να τις λυσεις θα μπλεξεις! Αλλα και το σωστο κατσαβιδι να χρησιμοποιησεις οπως εγω παλι μπορει να τις χαλασεις και να πεδευτεις πολυ να τις λυσεις αν εχουν να λυθουν πολλα χρονια Εγω κατα το δεσιμο τις αντικατεστησα με αλλες αλλενοβιδες Βεβαια ο Ιαπωνας δεν ειναι βλακας που εκει εβαλε σταυροβιδες (οπως και αλλου) και ο λογος ειναι οτι σε μια σταυροβιδα αυτου του μεγεθους (Μ4 αν θυμαμαι καλα) δεν μπορει να ασκηθει μεγαλη δυναμη κατα το βιδωμα ωστε να κλωτσησουν ευκολα τα πασα του κολαρου Οποτε προσοχη κατα το σφιξιμο αν τελικα τις αντικαταστησεις με αλλες που δεν θα ειναι σταυροβιδες!

Η ντιζα του τσοκ δεν συνερχεται με λαδωμα (κατα προτιμηση με λαδι σιλικονης);

Τα καρμπς για να λυθουν και να καθαριστουν αφου θα τα εχεις στο χερι δεν ειναι πυρινικη φυσικη αλλα θελει ιδιαιτερη προσοχη τοσο για τα σωστα κατσαβιδια που θα χρησιμοποιησεις οσο και στο να μην μπερδεψεις τα κομματια του ενος καρμπ με του αλλου Και παντα ενεχει ο κινδυνος να σου μεινει η μηχανη λυμενη αν για παραδειγμα ανακαλυψεις οτι καποιο εξαρτημα (ζιγκλερ, μεμβρανη, Οring, κλπ) ειναι φθαρμενο και χρηζει αντικαταστασης
Γνωμη μου λοιπον ειναι οτι αν λοπον δουλευουν σωστα μην τα πειραξεις!

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #446 on: Πέμπτη 29 Δεκέμβριος 2016, 20:25:37 μμ
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Την ντιζα την παρήγγειλα μαζί με τα κολάρα, οπότε κολλάει δεν κολλάει θα την αλλάξω και προληπτικά και θα ξεκολησω την παλιά (αν γίνεται). Θα ήθελα να τα λύσω αλλά φοβάμαι μην βρω ζημιά που δεν θα μπορώ να επισκευάσω και μείνω χωρίς μηχανή. Αρα δεν τα πειράζω τωρα. Στην επόμενη αγορά θα πάρω ένα σετ επισκευής καρμπς και 2 μεμβράνες,πριν ξεκινήσω λύσιμο. Βέβαια εκεί θα χρειαστώ βοήθεια από κάποιον που την έχει ξανακάνει τη δουλειά. Όχι για να το κάνει για εμενα, αλλά να με κατατοπίσει αν γίνει μ@λ@κι@.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #447 on: Πέμπτη 29 Δεκέμβριος 2016, 22:54:53 μμ

...Ρίχνεις σπρευ καθαρισμου σε δυο πλαστικά ποτήρια ισα να καλύψουν τα ζιγκλερ κ τα αφήνεις να μουλιάσουν...

Μια και το έφερε η κουβέντα το καθαριστικό κοστίζει πολύ φθηνότερα σε υγρή μορφή. Γνωρίζει κανείς τπτ;

Σωστο αυτο που λες για την πατουρα και ηταν και ο βασικος λογος που δεν προτιμησα την λυση του Stoneman....

Ίσως μπορεί να μπει εσωτερικά άλλο ένα κομμάτι σωλήνα για να "σβήσει" τις πατούρες. Θα δούμε όποτε χρειαστώ, γιατί ούτε το 98άρι ούτε το 92άρι έχει πρόβλημα ακόμα στους λαιμούς. Υπάρχει και το καρ:
https://www.car.gr/parts/view/6541707/

Στην επόμενη αγορά θα πάρω ένα σετ επισκευής καρμπς και 2 μεμβράνες,πριν ξεκινήσω λύσιμο. Βέβαια εκεί θα χρειαστώ βοήθεια από κάποιον που την έχει ξανακάνει τη δουλειά.

Προσοχή! Η Χόντα δίνει τη μεμβράνη μαζί με το ποτήρι - σλάιντ σε αστρονομική τιμή και προσπαθεί να μην έχει διαφυγώντα κέρδη.  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: Για να βγει η μεμβράνη θα πρέπει ή να καταστραφεί το δαχτυλίδι της, ή να καταστραφεί το χείλος του ποτηριού. Φυσικά θα προτιμήσεις να καταστρέψεις το δαχτυλίδι της (ήδη τρύπιας, έτσι;) μεμβράνης. Αν ψωνίσεις από τον άγγλο:
  http://www.nrp-carbs.co.uk/shop/index.php?route=common/home
Σου δίνει και την κατάλληλη κόλλα για να κολλήσεις τη μεμβράνη στο ποτήρι. Αν ψωνίσεις από το καρ, άγνωστον:
https://www.car.gr/parts/view/4094056/
Εγώ πάντως για το 92άρι ακούμπισα 2 Χ 150  :o :o :o :o :o

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #448 on: Πέμπτη 29 Δεκέμβριος 2016, 23:12:58 μμ
Από NRP θα κάνω την αγορά, εννοείται ότι δεν πλησιάζω τη Honda.

john lk

• Guest
Reply #449 on: Παρασκευή 30 Δεκέμβριος 2016, 04:19:09 πμ
Εγω πηρα τις μεμβρανες απο το καρ πριν 3 χρονια, τις αλλαξα μονος μου καταστρεφοντας τον πανω (αν θυμαμαι καλα) δακτυλιο και τις προσαρμοσα / κολλησα με την κολλα που εχει η συσκευασια. Επισης υπαρχει και κολλα της loctite για λαστιχα, ειναι η ιδια με αυτη της συσκευασιας (αλλα αλη μαρκα).
3 χρονια τωρα απολυτως κανενα προβλημα, συστηνω ανεπιφυλακτα, και το κοστος αρκετα χαμηλοτερο. Πρεπει ομως να πιανουν τα χερια σου και να μην φοβασαι να επεμβεις στους δακτυλιους (αυτο γινεται γιατι η πατουρα της καινουργιας ειναι για κολλημα, σε αντιθεση με την μαμισια που εχει πατουρα για να πρεσσαρεται αναμεσα στους 2 δακτυλιους.
Ουσιαστικα ο Εγγλεζος κανει αυτο που περιγραφω παραπανω, αλλαζει τια μεμβρανες με αλλες κολλητες.