Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380264

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #375 on: Παρασκευή 25 Απρίλιος 2014, 01:29:31 πμ
Εχουν γίνει κάποιες δουλίτσες:

α) αλλαγή ελαστικών, με (τα ίδια Anakee II) , κ απλές σαμπρέλες φυσικά , εχει περάσει μήνας και οι πιέσεις είναι κανονικές, θα δείξει. :eusa_think:

β) Αλλάχτηκε το γνήσιο φλάσερ με Κινεζιά και τοποθετήθηκαν τα πίσω φλάς που είχαν μοντίφα σε led δίχως αντίσταση φορτίου. Μέχρι στιγμής όλα καλά   :eusa_pray:

γ) Αλλάχτηκε και η ντίζα συμπλέκτη , με γνήσια φυσικά, μικρή διαφορά κόστους, κάτι λιγότερο απο 5 ευρώ, αλλά το να βλέπεις τον κωδικό της Honda γραμμένο εξωτερικά στην ντίζα είναι αλλο πράμα, με παίδεψε λιγάκι να την τοποθετήσω ετσι ωστε να φαίνεται  ;D ;D ;D
dl=

δ) Αλλαξα και τα καρμπς, έβαλα πάλι τα παλιά τα δικά μου αλλά με τα καινούργια ζιγκλέρ, αφού τα δικά μου ζιγκλέρ είναι για πέταμα.
Κάτι που παρατήρησα είναι οτι το ενα σλάιντ κόλαγε, μάλλον δεν κόλαγε, είχε διαφορετικό χρόνο επιστροφής. Αυτό γιατί τα είχα αλλάξει μεταξύ τους ίσως κατά λάθος.
Τα αντέστρεψα και επανήλθαν.
Επανήλθε όμως και η χαμηλή κατανάλωση που τόσο μου είχε λείψει.
Οτι και νάκανα είχα κολήσει στα 6 λίτρα στα 100χλμ, και σε κίνηση 6.5-6.7.
Τώρα εχω κάνει κάπου 345 χλμ με 30 ευρώ , δλδ 30/1.645= 18.3 λίτρα , ( το πήγα στο μπεζινά με 0.7 λίτρα   :goofy:) είναι κάπου 5.3 λ/100 δικάβαλο και οδήγηση κατά 70-80% σε κίνηση.

Τελικά το TPS και η σωστή προπορεία της ανάφλεξης παίζουν σημαντικό ρόλο. Λογικά πρέπει το TPS να είναι ρυθμισμένο με τον κινητήρα και οχι με τα καρμπς. (υποθέτω)
Θα μπορούσα να κρατήσω τα άλλα χωρίς να κάνω πάλι το μηχανάκι τεύχη αλλά θάπρεπε να πάω σε συνεργείο για να ελέγξω/ρυθμίσω αβάνς.
ε) Η αλυσίδα ελέγχτηκε και είναι μάχιμη, δεν ηθελε καθόλου τέντωμα, ετσι η αλλιώς έχει κάνει 15000χλμ, και καθαρίζεται/λιπαίνεται με βαλβολινούλα κάθε 250χλμ.
Καγκουριές δεν παίζουν ...
Δυστυχώς ο ''λαδάς'' μου δεν είχε την κλασική 90αρα της BP στο πράσινο κουτί και μου εδωσε μια της Shell, πάλι 90αρα αλλά σκέτο ζουμί, νεροζούμι, τρέχει , τελικά η παίζει νοθεία και εκεί, η η κάθε εταιρία εχει την δική της συνταγή, ισως να την λαδώνω συχνότερα ωστε να είμαι σίγουρος και να τελειώσει και γρήγορα το νεροζούμι. Μου θυμίζει μια της Avin που είχα παλιοτερα και ήταν και αυτή στόλος.

ζ) Τα χιλιόμετρα είναι πλέον στα 39887, απίστευτο καταφερα να κάνω 12001χλμ απο τον Δεκέμβρη του ... 2009. hehehe

Συνεχίζω μετρήσεις ...
« Last Edit: Τετάρτη 08 Νοέμβριος 2017, 01:29:58 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #376 on: Σάββατο 09 Αύγουστος 2014, 03:43:27 πμ
Και συνεχίζω ...

Μετά απο μερικούς πειραματισμούς με τα μίγματα στα κάρμπς, και επειδή την καλύτερη εικόνα στην δίνει το μπουζί έπαιξε πολύ βάλε βγάλε.
Τα ''εύκολα'' μπουζί βγήκαν 3 φορές . Και όπως είχε πολύ σωστά γράψει ο συμφορουμίτης Κωνκωστής οι ροδέλες στεγανοποίησης πατήθηκαν ασχημα.
Ετσι μετά και τις ζέστες που είχαμε το πίσω αριστερά δάκρυσε.
Σήμερα τα άλλαξα, μόνο αυτά τα δύο αφού κ τα άλλα δεν έχουν πάνω απο 1000χλμ.
Εδώ βλέπετε το εμπρός αριστερά :

και το , αμαρτωλό  :goofy: πίσω δεξιά που είχε διαρροή:

Δείχνουν κάπως υγρά, αλλά δεν είναι λάδι, απλά έβαλα μπροστά τον κινητήρα με 1η σκάλα τσοκ λίγο πριν τα βγάλω/φωτογραφίσω, το ενα μάλιστα έχει ίνες απο το πανί που προσπάθησα να το στεγνώσω.

Το πίσω είχε λάδι σε όλο το μήκος του σπειρώματος και στην ροδέλα και δάκρυζε περιμετρικά.
Το εμπρός είχε λάδι μέχρι την μέση του σπειρώματος.
Τα μίγματα είναι και τα δύο στις 3 στροφές έξω.
Λάδια δεν καίει.

Τι λέτε?
« Last Edit: Τετάρτη 08 Νοέμβριος 2017, 01:30:34 πμ by Stoneman »

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #377 on: Σάββατο 09 Αύγουστος 2014, 04:54:08 πμ
Εγώ τα εύκολα Μπουζί τα έβγαζα ίσα με 10 φορές την εβδομάδα λάδι δεν υπήρχε πουθενά! Μου κάνει εντύπωση ότι δεν σου τσιμπάει λαδάκια. Αν είχες άσπρο καπνό το λάδι θα ερχόταν απο τα τσιμουχάκια των βαλβίδων. Εδώ δείχνει να παίζει κάτι στο κύλινδρο . Κάνε μια μέτρηση συμπίεσης για να δείς που βρίσκονται τα ελατήρια

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #378 on: Σάββατο 09 Αύγουστος 2014, 18:40:14 μμ
Εχω ήδη κάνει και είμαι πάνω απο τα όρια που δίνει ο κατασκευαστής.
Εχω μόνο μια διαφορά ανάμεσα στους κυλίνδρους.
Δεν θυμάμαι τώρα πόσο πρέπει να κοιτπάξω τα κιτάπια μου.

Λάδι αν και 100% συνθετικό , ακόμα κ τώρα στα 5500χλμ δεν τσιμπάει, την πάω βέβαια ήρεκα το ξέρεις αυτό.
Λάδια εχω τα Amsoil 20/50. Ισως να βάλω 10/40 να δώ αν εκεί τσιμπάει?

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #379 on: Σάββατο 09 Αύγουστος 2014, 19:32:05 μμ
Νίκο, (προσωπική μου άποψη για τα λάδια) δεν θα άλλαζα ιξώδες. Για τις συνθήκες της Ελλάδας (και ιδιαίτερα της Αθήνας) είναι ότι πρέπει το 20/50.

Όσο για τα μπουζί σου, είχες βάλει λαδάκι στο σπείρωμα πρίν τα βιδώσεις ? Υπάρχει περίπτωση να είναι απο αυτό ? Αν δεν καίει λάδια (που δεν καίει, το δείχνει και το μπουζί) μου φαίνεται πολύ περίεργο να είναι μούσκεμα το σπείρωμα...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #380 on: Σάββατο 09 Αύγουστος 2014, 22:16:11 μμ
Τι εννοείς πάνω απο τα όρια;

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #381 on: Σάββατο 09 Αύγουστος 2014, 23:13:50 μμ
εχει υπερβει τον εαυτο του.

:P :P :P

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #382 on: Κυριακή 10 Αύγουστος 2014, 16:09:26 μμ
εχει υπερβει τον εαυτο του.

:P :P :P

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Σε καλό σου πρωί πρωί   :2hysterical: :2hysterical:

Θανάση η Χόντα λέει 9.2/1 σχέση συμπίεσης , αλλά αυτό αφορά τον λόγο του συνολικού όγκου του κυλίνδρου, συμπεριλαμβανομένου και του θαλάμου καύσης, προς τον όγκο του θαλάμου καύσης οταν το πιστόνι είναι στο TDC αν δεν κάνω λάθος.

Τέλος πάντων δεν ξέρω σε τι μονάδες μετριέται αυτός ο λόγος (μάλλον δεν μετριέται σε μονάδες αφού είναι λόγος πιέσεων) αλλά εμείς είχαμε ενα κλασικό συμπιεσόμετρο που εδειξε ενα κάτι 175 στον εναν και 165 στον άλλον σε PSI, αν θυμάμαι καλά.

Τώρα αν σκεφτούμε ότι η ατμοσφαιρική πίεση όπως είπαμε, είναι τυπικά ίση με 1 atm = 1.013 bar = 14.7 psi (pounds per square inch)

Και το συμπιεσόμετρο έδειξε 165 psi τότε:

[ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ] = 165 / 14.7 + 1 = 11.2 + 1 = 12.2

δηλαδή 12.2 : 1 = ο αέρας συμπιέζεται μέσα στον κύλινδρο 12.2 φορές παραπάνω από την ατμοσφαιρική πίεση..
Κουφό, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, η ο υπολογισμός είναι λάθος , η το συμπιεσόμετρο κουκουρούκου.

Για πε, για πέ ....

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #383 on: Κυριακή 10 Αύγουστος 2014, 18:48:50 μμ
η ατμοσφαιρικη πιεση δεν εμπλεκεται πουθενα νικο.

η σχεση συμπιεσης το λεει ξεκαθαρα.

ποσος ογκος συμπιεζετε ως προς την μοναδα μεσα σε ενα κυλινδρο.

τα συμπιεσομετρα δεν πρεπει να μετρανε σε PSI(εχουμε και ασχημες μνημες απο αυτη την λεξη) αλλα σε καποια αλλη μοναδα.δεν ειμαι σιγουρος,ετσι νομιζω.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #384 on: Δευτέρα 15 Σεπτέμβριος 2014, 23:45:41 μμ
Εξαμηνιαία Προληπτική Συντήρηση Αλυσίδας.    :2hysterical:

Προηγούμενη: 21-3-14 (38750Κm)
Τώρα : 15/9.14 (41897Κm)

Απίστευτο: 3147Κm σε εξι μήνες.
Ταξίδια? κανένα,
Η μέγιστη διαδρομή που έχω κάνει πήγαινε - έλα δεν ξεπερνά τα 200 χλμ.
Χρήση? πόλη μές στους τρελούς με τα νεύρα τσίτα. Παπί δλδ.
Δεν συμφέρει, πολλά τα έξοδα για να συντηρείς ένα μεγάλο παπί. Αλλά το παπί δεν σταματάει το ρημάδι και είναι σαν σκνίπα , το φοβάμαι.
Υπομονή , και όσο αντεξω ακόμα.

Λοιπόν μετά απο 6 μήνες ηρθε η ώρα για να ελέγξω και πάλι εμπρός γρανάζι/ασφάλεια ,  να καθαρίσω το καπάκι του εμπρός γραναζιού , ενα μέτρημα με το special tool  :goofy: για να δώ μήπως και κάπου χαλάρωσε και επι τη ευκαιρεία ενα καθάρισμα και λίπανση της αλυσίδας με βαλβολίνη όπως πάντα.

Αφού καλύφθηκαν τα πάντα για τις πιτσιλιές

Βγήκε το καπάκι  και καθαρίστηκε ...

... εβγαλε λίγη βρώμα, αλλά η βρώμα της βαλβολίνης είναι σαν σταγόνες απο πηχτό λάδι και βγαίνουν εύκολα, καμμία σχέση με τα λιπαντικά σε σπρέυ, μπετζινα , πινελάκι κ καθαρισμα .

Ξαναμπήκε και το μεταλικό προστατευτικό χωρίς ιχνος φθοράς ... ευτυχώς

Εβγαλα και την ασφάλεια ...

απο την μεριά του γραναζιού δεν έχει φυσικά φθορά ...

..,. αλλά απο την άλλη είχε λειανθεί ελαφρά

καμμια σχέση με την παλιά ...

Τελικά είχε δίκιο ο Γιάννης , είχα βάλει τους αποστάτες του πίσω τροχού ανάποδα   :goofy: :goofy: και η αλυσίδα ερχόταν έξω με το γρανάζι και εφαγαν την ασφάλεια που ηταν καινούργια γρήγορα.

αλλά καλού κακού θα την αλλάζω κάθε χρόνο.  ;D
Δεν ξέρω και αν μπορώ να την αντιστρέψω  :eusa_think: , ισως υπάρχει λόγος που η μια μεριά είναι καμπυλωτή και δένει με την καμπύλη πλευρά του πολύσφηνου του άξονα.

Για τη συνέχεια η αλυσίδα μετρήθηκε με το ''ειδικό εργαλείο''  :2hysterical:

για τυχόν σφιχτά/χαλαρά τμήματα και είχε μια μέγιστη διαφορά  κάτι λιγότερο απο 3 χιλιοστά σε όλο το μήκος της
με πιο σφιχτά σημεία τα G και D στο σχέδιο

Συνολικά είχε χαλαρώσει κάπου 3  χιλιοστά και ηταν στα 5.8εκ.
Την εφιξα 1/8 της στροφής και την έφερα στα 5.4εκ.
Σφίξιμο και ο άξονας στα 88Nm και είμαστε οκ.

Ακολούθησε καθάρισμα/έλεγχος του αξονα

τα υπόλοιπα ηταν καθαρά και με ενα απλό περασμα με πανί γυάλισαν

λίπανση με αδιάβροχο γράσο

Μπήκε και η ασφάλεια ,καπάκι , λεβιές και μετά καθάρισμα της αλυσίδας , μάλλον μπανάκι με SAE90 βαλβολίνη και οδοντόβουρτσα

και για να δείξω το πώς γίνεται αυτό το ''μπανάκι'' και πόσα αποθεματα υπομονής θέλει τράβηξα ενα βιντεάκι για να σας δείξω:

https://www.youtube.com/watch?v=vqaMaRrPsDc&feature=youtu.be

Το τραγουδάκι είναι το Fancy Man Blues των Rolling Stones απο την  παλιά συλλογή τους Playing The Blues.

Και μετά το κορίτσι αφέθηκε όλη νύχτα να στραγγίξει με την ησυχία της η περίσσεια βαλβολίνη.

Αυτά ... συνεχίζεται.
« Last Edit: Σάββατο 30 Σεπτέμβριος 2017, 00:45:02 πμ by Stoneman »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #385 on: Τρίτη 16 Σεπτέμβριος 2014, 01:01:21 πμ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτο το πραγμα με την σχολαστικότητα σου...
Φαινομενο!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #386 on: Τρίτη 16 Σεπτέμβριος 2014, 02:39:01 πμ
Νίκο ευγε και απο μενα. δεν εχω κατσει να ασχοληθω ποτε με αλυσιδα. καθε 500 κμ ( ουτε χλμ παραπανω) ριχνω σπρει λυπανσης παντα. ολες μου μα ολες μου οι αλυδιδες κρατανε παντα πανω απο 30.000 χλμ (ακομα και στο κινεζικο παπι αντεξε 25.000 η μαμα αλυσιδα!) . φανταζου να την καθαριζα οπως εσυ.
...

Εχω ενα αλλο θεματακι τωρα μικρης σημασιας αλλα ειμαι λιγο ψυχακιας με το μοτορι. οποτε πεφτω σε μικρο σαμαρακι ή λακουβιτσα ακουγεται ενα μικρο τακ απο καπου μπροστα πιθανον και δεν μπορω να καταλαβω που ειναι. εσφιξα ολες μα ολες τις βιδες της μηχανης ( μου πηρε 2 ωρες να λυσω τα πλαστικα και να τα ξαναβαλω). ειναι ενα πολυ μικρο τακ οχι μεταλικο ...

XL650V

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #387 on: Τρίτη 16 Σεπτέμβριος 2014, 03:00:22 πμ
Έλα... πες μου πως μας κάνεις πλάκα... Είναι καινούργιο απο τον Σαρακάκη....

« Last Edit: Σάββατο 30 Σεπτέμβριος 2017, 00:47:09 πμ by Stoneman »

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #388 on: Τρίτη 16 Σεπτέμβριος 2014, 03:18:41 πμ
Βρε Νίκο, ήταν βρώμικη αυτή η αλυσίδα;
 Όταν την καθαρίζω (μια φορά τον μήνα ή στη χειρότερη στο δίμηνο) την περνάω δύο φορές γιατί την πρώτη βγαίνει μαύρη η βαλβολίνη.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #389 on: Τρίτη 16 Σεπτέμβριος 2014, 22:33:45 μμ
Έλα... πες μου πως μας κάνεις πλάκα... Είναι καινούργιο απο τον Σαρακάκη....

Παντελή, το δικό της είναι, αλλά περασμένο με σπρέυ σιλικόνης εσωτερικά για να μην ''πιάνει'' επάνω η μπίχλα, και γυαλιστική αλοιφή εξωτερικά. :goofy: :goofy:

Βρε Νίκο, ήταν βρώμικη αυτή η αλυσίδα;
 Όταν την καθαρίζω (μια φορά τον μήνα ή στη χειρότερη στο δίμηνο) την περνάω δύο φορές γιατί την πρώτη βγαίνει μαύρη η βαλβολίνη.

Γιάννη, καθαρισα την αλυσίδα μετά απο 350χλμ έβγαλε μαυρίλα αρκετή.
Εκτός φυσικά απο τον θόρυβο , έχω πια την  εμπειρία και περνώντας το δάχτυλό μου επάνω της  ανάλογα την μαυρίλα που βγάζει καταλαβαίνω αν χρειάζεται καθάρισμα η οχι.
Την καθάρισα λοιπόν κ τράβηξα το βιντεάκι, αλλά είχα την κάμερα σε λάθος σημείο και φαινόταν μόνο ο καρπός μου  :2slap:, ετσι ξανακατεβηκα, ξαναμόνωσα το μηχανάκι, ξαναέβαλα βαλβολίνες κλπ και το τράβηξα δεύτερη φορά .
Αυτός είναι και ο λόγος που η βαλβολίνη τρέχει καθαρή.

Μην την αφήνεις πολλά χιλιόμετρα με την βαλβολίνη, η Honda στο Users Manual αναφέρει λίπανση κ όχι καθαρισμό/μπανάκι , κάθε 1000χλμ με SAE 80 η 90 gear oil λίγο παρατραβηγμένο? τι να πώ?

Aλλά έχει σχέση και με την χρήση, την εποχή κλπ, την έχω αφήσει και 450χλμ αλλά ήταν στεγνή, και ξέρεις οτι δεν πάω πάνω απο 90χλμ κ σε καθαρούς δρόμους και δεν την βρέχω.

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Reply #390 on: Τρίτη 16 Σεπτέμβριος 2014, 23:30:45 μμ
Το transalp XL700VA του 2008 στην πίσω ανάρτηση έχει προφόρτηση?
Δεν είμαι σίγουρος αν η ερώτηση είναι εντάξει σε αυτό το θέμα αν δεν είναι παρακαλώ τους συντονιστές να το μετακινήσουν.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #391 on: Τετάρτη 17 Σεπτέμβριος 2014, 14:19:43 μμ
Παντελή, το δικό της είναι, αλλά περασμένο με σπρέυ σιλικόνης εσωτερικά για να μην ''πιάνει'' επάνω η μπίχλα, και γυαλιστική αλοιφή εξωτερικά. :goofy: :goofy:

Γιάννη, καθαρισα την αλυσίδα μετά απο 350χλμ έβγαλε μαυρίλα αρκετή.
Εκτός φυσικά απο τον θόρυβο , έχω πια την  εμπειρία και περνώντας το δάχτυλό μου επάνω της  ανάλογα την μαυρίλα που βγάζει καταλαβαίνω αν χρειάζεται καθάρισμα η οχι.
Την καθάρισα λοιπόν κ τράβηξα το βιντεάκι, αλλά είχα την κάμερα σε λάθος σημείο και φαινόταν μόνο ο καρπός μου  :2slap:, ετσι ξανακατεβηκα, ξαναμόνωσα το μηχανάκι, ξαναέβαλα βαλβολίνες κλπ και το τράβηξα δεύτερη φορά .

Μην την αφήνεις πολλά χιλιόμετρα με την βαλβολίνη, η Honda στο Users Manual αναφέρει λίπανση κ όχι καθαρισμό/μπανάκι , κάθε 1000χλμ με SAE 80 η 90 gear oil λίγο παρατραβηγμένο? τι να πώ?

Aλλά έχει σχέση και με την χρήση, την εποχή κλπ, την έχω αφήσει και 450χλμ αλλά ήταν στεγνή, και ξέρεις οτι δεν πάω πάνω απο 90χλμ κ σε καθαρούς δρόμους και δεν την βρέχω.
Απλά, εδώ πιστεύω ό,τι εκμεταλευόμαστε δύο πράγματα ταυτόχρονα. Λίπανση, αλλά με τον τρόπο που την κάνουμε (οδοντόβουρτσα) γίνεται και καθάρισμα ταυτόχρονα. Η λίπανση ακολουθεί τον δρόμο της (λαδωτήρι), αλλά αναφέρομαι στην "λίπανση μα οδοντόβουρτσα".

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #392 on: Τετάρτη 17 Σεπτέμβριος 2014, 18:16:32 μμ
Το transalp XL700VA του 2008 στην πίσω ανάρτηση έχει προφόρτηση?
Δεν είμαι σίγουρος αν η ερώτηση είναι εντάξει σε αυτό το θέμα αν δεν είναι παρακαλώ τους συντονιστές να το μετακινήσουν.

Αν εννοείς ΤΗΛΕ-προφόρτιση (δηλαδή αλλαγή προφόρτισης με ρυθμιστικό διακόπτη κάτω απο τη σέλα) η απάντηση είναι όχι. Την προφόρτιση μπορείς να τη ρυθμίσεις μόνο απο το παξιμάδι του αμορτισέρ με γατζόκλειδο κατα την κλασσική μέθοδο.
Το μόνο που μπορείς να αλλάξεις εύκολα, είναι η απόσβεση επαναφοράς, με τη ρυθμιστική βίδα στο αριστερό μαύρο πλαστικό καπάκι κάτω απο τη σέλα.

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Reply #393 on: Τετάρτη 17 Σεπτέμβριος 2014, 22:17:49 μμ
Ξέρω ότι δεν έχει τηλέ προφόρτιση αλλά δεν ήξερα αν έχει στάνταρ προφόρτιση γιατί σε ερώτηση μου στον μηχανικό μου μου είπε η ανάρτηση μου δεν έχει για αυτό απόρησα.

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #394 on: Τετάρτη 17 Σεπτέμβριος 2014, 22:35:10 μμ
Έχει ρύθμιση προφόρτισης, αλλά δυστυχώς βρίσκεται στην πάνω μεριά του αμορτισέρ. Έτσι κάθε φορά που θες να τη ρυθμίσεις, πρέπει να κάνεις ένα ελαφρύ strip-tease στη μηχανή...
Ωραίος μηχανικός...!

(αν και ο πιο εύκολος τρόπος στην πραγματικότητα είναι να αφαιρέσεις το αμορτισέρ, να το ρυθμίσεις και μετά να το ξαναβάλεις στη θέση του)
« Last Edit: Τετάρτη 17 Σεπτέμβριος 2014, 22:51:06 μμ by Talinos »

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #395 on: Τετάρτη 17 Σεπτέμβριος 2014, 23:31:19 μμ
Quote from: Stoneman

Δεν το πιστευω αυτο που διαβαζω!!! Νικο τι να πω, εισαι ολα τα λεφτα ρε φιλε !!  :eusa_clap:

Ωραιο αυτο με το σπρει σιλικονης για την αποφυγη της μπιχλας, καλη μαγκια... ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #396 on: Πέμπτη 18 Σεπτέμβριος 2014, 04:27:51 πμ
.... αλλά αναφέρομαι στην "λίπανση με οδοντόβουρτσα".

H οδοντόβουρτσα δεν είναι (οπως τα λές) για λίπανση, λιπανση κάνεις με ενα μπουκαλάκι απο φαρμακείο με στενό στόμιο και 2-3 σταγόνες σε κάθε κρίκο, αυτό το εκανα οταν πήγα Θεσσαλονίκη.
Πιστεύω οτι μια αλυσίδα λαδωμένη με βαλβολίνη και σε χρήση οφ θέλει ΚΑΙ καθάρισμα αλλιώς η σκόνη θα λειτουργεί σαν γυαλόχαρτο.
Πιστεύω οτι το αδύνατο σημείο της βαλβολίνης είναι το νερά τις βροχερές μέρες.
Εμένα όμως μου έχει τύχει να πλύνω το μηχανάκι αφού λάδωσα αλυσίδα και δεν έφυγε η βαλβολίνη, δεν ξέρω όμως αν επέμενα ρίχνοντας πολύ νερό με καθαριστικό αν τελικά θα ήθελε ξαναλάδωμα.

Δεν το πιστευω αυτο που διαβαζω!!! Νικο τι να πω, εισαι ολα τα λεφτα ρε φιλε !!  :eusa_clap:

Ποιό από τα δύο Δημητρη? :eusa_think:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #397 on: Δευτέρα 26 Οκτώβριος 2015, 02:47:12 πμ
Πέρασε ενας χρόνος απο το προηγούμενο πόστ.

Η χοντρή χάνει λάδι απο το ψευδοκάπακο του πίσω κυλίνδρου.
Πράγμα φυσικό αφού την ψήνει ο λαιμός της εξάτμισης.

Είναι και η χρήση της σαν παπί και μέσα στην κίνηση , αφού φέτος το καλοκαίρι εκανε σε ενα πρωινό 170 χλμ στο κέντρο με 35+ εξ. θερμοκρασία.
Το βεντιλατερ απλά υπερωρίες.

Στο θέμα μας τώρα, λέω να αλλάξω και τις δύο φλάτζες , αφού ξεράθηκε η πίσω μάλλον θα ακολουθήσει και η άλλη και δεν λέει να κάνω διπλές δουλειές.

Ετσι σκέφτομαι αν το εξοδο δεν είναι υπερβολικό κ επειδή ακούγεται  η εμπρός καδένα ελαφρά αλλά οχι ανησυχητικά σύμφωνα με μηχανικό που την ακουσε, να αλλάξω τεντωτήρα μόνον η κ την καδένα.

Θέλω να πώ, αν ο θόρυβος απο την καδένα προκαλείται απο την ίδια η απο παλιο, κολημένο η φθαρμένο τεντωτήρα?

Αυτά θα γίνουν αρχές του νέου έτους αλλά θέλω να προετοιμάζομαι, ψυχικά και χρηματικά.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #398 on: Δευτέρα 26 Οκτώβριος 2015, 03:43:17 πμ
Πέρασε ενας χρόνος απο το προηγούμενο πόστ.

Η χοντρή χάνει λάδι απο το ψευδοκάπακο του πίσω κυλίνδρου.
Πράγμα φυσικό αφού την ψήνει ο λαιμός της εξάτμισης.

Είναι και η χρήση της σαν παπί και μέσα στην κίνηση , αφού φέτος το καλοκαίρι εκανε σε ενα πρωινό 170 χλμ στο κέντρο με 35+ εξ. θερμοκρασία.
Το βεντιλατερ απλά υπερωρίες.

Στο θέμα μας τώρα, λέω να αλλάξω και τις δύο φλάτζες , αφού ξεράθηκε η πίσω μάλλον θα ακολουθήσει και η άλλη και δεν λέει να κάνω διπλές δουλειές.

Ετσι σκέφτομαι αν το εξοδο δεν είναι υπερβολικό κ επειδή ακούγεται  η εμπρός καδένα ελαφρά αλλά οχι ανησυχητικά σύμφωνα με μηχανικό που την ακουσε, να αλλάξω τεντωτήρα μόνον η κ την καδένα.

Θέλω να πώ, αν ο θόρυβος απο την καδένα προκαλείται απο την ίδια η απο παλιο, κολημένο η φθαρμένο τεντωτήρα?

Αυτά θα γίνουν αρχές του νέου έτους αλλά θέλω να προετοιμάζομαι, ψυχικά και χρηματικά.
δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις την λαστιχενια φλατζα του εμπρος κυλινδρου Αυτη μαλλον δεν προκειτε να χασει λαδι ποτε Εξαλου οτι δουλευει δεν το πειραζουμε!
Η λαστιχενια φλατζα αν θυμαμαι καλα κανει κανα 20ρικο Θα χρειαστεις ομως και το Ο-ring που μπαινει στον μεταλικο σωληνα πανω στον οποιο κουμπωνει η σωληνα του ψυκτικου (Part Number: 91315-MN8-000) Αυτος ο σωληνας πρεπει να βγει για να βγει το ψευτοκαπακο
Επισης το ψευτοκαπακο στερεωνεται με μονο δυο νομιζω 10αρες βιδες Στην μια μπορεις να χρησιμοποιησεις καριδακι και ροποκλειδο Στην αλλη μως δεν χωραει οποτε πριν την ξεβιδωσεις σημαδεψε την ωστε να μπορεσεις να την σφιξεις κατοπιν περιπου με την ροπη που σφιχτηκε στο εργοστασιο
οταν θα τελειωσεις πιθανον να εχεις μικρη διαρροη Αν ναι εχεις τοτε θα εχεις δυο επιλογες Ή λυνεις οτι χρειαζεται ξανα και σφιγγεις λιιιιγο παραπανω

Offline black600

• Οδηγάρα
Reply #399 on: Δευτέρα 26 Οκτώβριος 2015, 23:52:04 μμ
κατω απο 20ρικο κανει η φλατζα που ατην βρισκεις ποιο ευκολα απο το ορινγκ απο το σωληνακι του νερου. δεν ειναι ορινγκ μακαρι να ηταν. σας ειχα γραψει και φωτογραφισει αυτο το λαστιχο που κανει 3ευρω απο χοντα οταν ειχε διαροη το δικο μου. οταν εβγαλα το σωληνακι βγηκε σε τευχη το λαστιχο πληρως ξεραμενο.τωρα εμενα ειναι και ποιο παλια εσενα μπορει να μην χρειαστει αλλαγη αλλα αν κοπει και δεν το εχεις μεχρι να το βρεις μενεις ακινητος.....στην δικια μου δεν χρειαζεται να λυθει βγαινει το ψευτοκαπακο και ετσι...