Hellas Transalp Forum

Ακούω γνώμες για την συγκεκριμμένη αγγελία

Nas · 9045

Offline Nas

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 01:52:06 πμ
Καλήσπερα παιδιά! ενδιαφέρομαι στο άμεσο μέλλον να πάρω μηχανή transalp και επειδή τα οικονομικά μου είναι ζόρικα, προσανατολίζομαι σε 2 αγγελίες,

1) http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3021892/

2) http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2850913/

πως τις βλέπετε? αξίζει?
« Last Edit: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 16:10:37 μμ by Yianni »

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #1 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 02:01:06 πμ
Θα πρέπει να τις δεις απο κοντά. Να τις ακούσεις, να τις οδηγήσεις και να τις δει και ένας μηχανικός.

Απ τις 2 μάλλον θα προσανατολιζόμουν στην πρώτη. Φαίνεται νοικοκυρεμένη και "καθαρή". Η δεύτερη αν προσέξεις το μοτέρ της δείχνει κάποιο ελάττωμα.

Πρόσεξε τα αναλώσιμα της μήπως αναγκαστείς να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για να την αναστήσεις, αν έχει πολλές φθορές και είναι ταλαιπωρημένη.

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 02:15:41 πμ
Η ψηφοφορία τι νόημα έχει?

Offline dengrafiforum

• Rossi και πάνω !
  • the dark side is here!!
Reply #3 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 02:31:15 πμ
Και εδω μεσα καποια μελη του Φορουμ πουλανε,δεν ριχνεις μια ματια;;;;;!!!!!!!!!!!
τουλαχιστον να ξερεις πιον θα κυνηγας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #4 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 03:03:25 πμ
4ος / 2001 με μονό δισκόφρενο μπροστά?  :eusa_think:

Προσοχή τα μεταχειρισμένα είναι λαχείο.

Οπως διάβασες, την βλέπεις, την ελέγχεις, την οδηγάς, και αν δεν το κατεχεις το μηχανάκι πάς με κάποιον γνώστη.

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 04:45:01 πμ
δεν χρειαζεται να δεις το μονο δισκοφρενο για να καταλαβεις οτι ειναι προ 2000 μοντελο, κανει μπαμ. Μαλλον για '96 το κοβω, εγινε εισαγωγη και βγηκε ελληνικη αδεια το '01.
Και γω μαλλον  την πρωτη θα προτιμουσα αναμεσα στις 2...
Ψαξε και τις αγγελιες εδω στο φορουμ, κατι θα υπαρχει

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 06:11:42 πμ
Πουλάει o jimymolos, ένας φίλος απ' το φόρουμ του 2001 πολύ καλή. Εξαρτάται και πόσα χρήματα διαθέτεις.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 08:15:34 πμ
Η δεύτερη μυρίζει μούφα πολύ έντονα. Για την πρώτη το μόνο που μου κάνει εντύπωση, μοντέλο '96 και μόνο 48.000;; Η δικιά μου είχε 64.000 και μου φάνηκαν λίγα για τέτοια ηλικία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τη δεις από κοντά, και να δεχτεί ο πωλητής να την δει και δικός σου έμπιστος μάστορας.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 15:52:41 μμ
Ρόλο παίζει πόσα μπορείς να διαθέσεις.Την δεύτερη δεν την καλοκόβω έτσι όπως την είδα στην φωτογραφία. Μοντέλο 2001 δεν είναι, εκτός κι αν έγινε παραεισαγωγή και πρωτοκυκλοφόρησε εδώ τότε. Πάντως σαν καινούρια δεν ήλθε, αν έγινε έτσι. Σαν έτος κατασκευής την κόβω γύρω στο '94. Αν έχεις κανένα φίλο που να ξέρει περισσότερα από 'σένα, (συμφωνώ μ' ότι έγραψε ένας φίλος πιό πάνω) πήγαινε και δές τες από κοντά. Δεν σε δεσμεύει τίποτα αν δεν σου αρεσει.Και τα χιλιόμετρα μου φαίνονται λίγα, κάνοντας ένα συσχετισμό με την δική μου χρήση.

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 15 Νοέμβριος 2012, 16:29:38 μμ
Φίλε μου. και οι δύο μηχανές είναι της ίδιας περιόδου. Τα χρώματα αυτά κυκλοφόρησαν το 1995-1996. Από τις φωτογραφίες καταλαβαίνεις ότι η πράσινη είναι πολύ ταλαιπωρημένη.
Θα πρέπει να διαθέσεις λεφτά γιά να την σουλουπώσεις. Το πλαστικό γύρω από τα όργανα είναι βαμένο πράσινο ενώ έπρεπε να είναι γκρί. Εχει εμφανείς σκουριές, φαγωμένες δισκόπλακες κλπ

Η μωβ είναι περιποιημένη και επιπλέον έχει καινούρια λάστιχα. Τα χιλιόμετρα σε τόσο παλιά μοντέλα μην τα σκέφτεσαι. Το πιό πιθανό είναι να έχουν μηδενίσει οι μετρητές. Οπότε μιλάμε γιά 100.000 + όσα γράφει το κοντερ χιλιόμετρα.

Από κοντά θα δεις πολύ περισσότερα.... Ελέγχεις γιά φθαρμένες δισκόπλακες, σπασμένα καπάκια, σκουριές, τερματισμένα αμορτισέρ. Μέχρι τα 1400 ευρώ έχεις πάρα πολλές επιλογές ακόμα και σε Τρανσαλπ χρονολογίας 97-98.

Μην βιαστείς, ψάχτο λίγο...

Offline stou

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #10 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 00:04:38 πμ
Φίλε μου καλησπέρα και από μένα. Επειδή είδα τη δεύτερη αγγελία και πουλάω και εγώ τη δικιά μου, δεν υπάρχει τρανσάλπ με μονό δισκόφρενο μοντέλο '01.Το δικό μου είναι το ίδιο εχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας (και όχι χρονολογία κατασκευής) το '98 και είναι μοντέλο του '96 ή '97 (κάποτε το είχα ψάξει από το σασί του αλλά δεν θυμάμαι και δεν νομίζω ότι παίζει και ιδιαίτερο ρόλο.
Για την πρώτη αγγελία δεν έχω να πω κάτι γιατί δεν την είδα(μάλλον έληξε) αλλά αν θες τσέκαρε και τη δικιά μου που τη δίνω 1300 έχει 60.000 και σου εγγυώμαι ότι είναι καλύτερη από τη δεύτερη που έχεις ποστάρει(απλά δεν παίζουν τα γραμμάτια αν έχεις θέμα ρευστού!!!)
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2992283/

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 02:03:25 πμ
λοιπόν

από το χρώμα 1998 δεν είναι

μάλλον 1996 είναι και αυτός το πήρε παραεισαγωγή το 1998 σαν καινούριο

τα χιλιόμετρα είναι λίγα (όχι για μένα που κάνω 5000 τον χρόνο, αλλά για τον περισσότερο κόσμο) ενδεχομένως όμως να είναι 160 χιλ χλμ ή - και ίσως πιθανότερο- το είχε σαν βοηθητικό όχημα οπότε τα χιλιόμετρα τα μοίραζε

ακόμη αν δεις από άποψη εμφάνισης είναι πάρα πολύ προσεγμένο (ούτε ίχνος σκουριάς, σέλα που γυαλίζει) άρα μάλλον ο άνθρωπος την είχε σε γκαράζ

εγώ θα έλεγα να έρθεις σε επαφή να την δεις από κοντά

α και κάτι που ξέχασα έχει μονό δισκόφρενο μπροστά

οπότε ρίξε μια ματιά και στις:

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/3063169/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2953432/

η μαύρη πρέπει να είναι βαμμένη εμένα δεν θα με πείραζε αλλά ενδεχομένως να πειράζει τον μελλοντικό αγοραστή σου

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 04:31:48 πμ

ακόμη αν δεις από άποψη εμφάνισης είναι πάρα πολύ προσεγμένο (ούτε ίχνος σκουριάς, σέλα που γυαλίζει) άρα μάλλον ο άνθρωπος την είχε σε γκαράζ

Μην κρίνετε απο φωτογραφίες. Μου εχει τύχει να δώ μηχανάκι που στις φωτό ηταν γυαλιστερό και στην πραγματικότητα ηταν μεσα στην γρατζουνιά, και λείπανε και ορισμένα εξτρα.
Οσο για τις φωτογραφίες ηταν ... δύο ετών.

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 04:54:17 πμ
Μην κρίνετε απο φωτογραφίες. Μου εχει τύχει να δώ μηχανάκι που στις φωτό ηταν γυαλιστερό και στην πραγματικότητα ηταν μεσα στην γρατζουνιά, και λείπανε και ορισμένα εξτρα.

ναι βρε παιδί μου αλλά για αυτό του είπα να πάει να την δει δεν του πα να την αγοράσει με αντικαταβολή

δηλαδή θα τα καλύτερα να είναι μες στην σκουριά;

από την άλλη σε κάποια σημεία (όπως με τα δισκόφρενα) δεν νομίζω να λένε ψέματα οι φωτογραφίες

στο κάτω κάτω γι' αυτό μπαίνουν οι φωτογραφίες για να σου δίνουν μια πρώτη ιδέα και όχι να διαμορφώσεις τελική άποψη

στο θέμα του ανθρώπου τώρα, τι προτείνεις;

να ασχοληθεί με την αγγελία (ή με κάποια από τις άλλες 2 που ανέβασα);

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 05:07:57 πμ
Οπως τα λές, να πάει να δεί. Και αν δεν το κατεχει το αθλημα με κάποιον γνωστη.

Δεν ξερω περιοχή, αλλά ας αγγαρεψει κάποιον απο εδώ μέσα στην τελική.
Τα μεταχειρισμένα είναι λαχείο, αλλά τι να κάνεις?

Οσο για τις αγγελίες δεν μπορώ να φερω γνώμη, αν και είναι και οι δύο φαινομενικά προσεγμένες.
« Last Edit: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 05:10:26 πμ by Stoneman »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 05:10:34 πμ
Την έπαθα κι εγώ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Μιά εικόνα αρχική θα δώσουν, τίποτα περισσότερο. Πάντως όσοι βάζουν πολλές και λεπτομερείς, πρέπει να έιναι σίγουροι γι' αυτό που πουλάνε. Πάντως, στον φίλο λέω, πήγαινε και δές τες και από κοντά. Αν δεν είσαι σίγουρος για την εκτίμησή σου πήγαινε παρέα με κανένα φίλο σου που ξέρει πιό πολλα. Δεν σε δεσμεύει κανένας  βλέποντας να αγοράσεις.
« Last Edit: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 05:18:20 πμ by Καψιώτης.... »

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Πέμπτη 29 Νοέμβριος 2012, 06:57:00 πμ
αυτό με το "λαχείο" είναι σίγουρο

εγώ δεν ήξερα και πολλά για μηχανές (πέρα από γενικά πράγματα) και σκεφτόμουν να αγοράσω το cbf250 λόγω Α1 διπλώματος τα οποία (για τον ίδιο λόγο) ήταν και ακριβά

και κάποια στιγμή βρήκα το παραθυράκι που μπορείς να οδηγείς και το ΤΑ400 τα οποία ήταν αισθητά πιο οικονομικά από τα cbf250

οπότε κατέληξα σε ένα 400άρι το οποίο χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις αποφάσισα ότι μου κάνει (το πήγα βέβαια σε συνεργείο honda, όπου το τσέκαρε σαν να το αγόραζε αυτός μόνο που δεν του 'κανε και παζάρια)

και δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα

προφανώς όταν αγοράζεις transalp από japan οι πιθανότητες να αγοράσεις πατάτα είναι μικρές

για μένα αρκετά σημαντικό όταν αγοράζεις μηχανή είναι να έχεις μια ιδέα να έχεις ξανακούσει τον κινητήρα της και να ξέρεις ποια είναι τα σημεία που υστερεί και πρέπει να κοιτάξεις πρώτα

Offline Nas

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #17 on: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος 2012, 03:13:05 πμ
Παίδες σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας... Ακόμα στο ψάξιμο είμαι...! είναι καλύτερα από ιδιώτη ή από έμπορο?? από άποψη αξιοπιστίας....
« Last Edit: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος 2012, 03:32:02 πμ by Nas »

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος 2012, 03:35:21 πμ
Για ποιό λόγο?
Οσες βρίσκεις είναι μακριά σου η δεν αξίζουν?
Πού κολάς?

Μην πιστεύεις οτι ο έμπορος εκτός απο το 100% γυρισμένο κοντέρ θα σου δώσει και οτι καλύτερο. Αν δεν σου βγεί της προκοπής δεν πρόκειται να δεχτεί οτι ετσι σου την έδωσε.
Και θα προσπαθήσει να ρίξει το φταίξιμο σε εσένα.
Μια κάπως καλή περίπτωση είναι η γραπτή εγγύηση για 6 μήνες ανεξαρτήτως χιλιομέτρων που δίνουν, αλλά και αυτό είναι κράχτης συνήθως.
Βασικά οτι θα πρέπει να προσέξεις σε ενα ιδιοκτήτη θα πρέπει να προσέξεις και στον έμπορο.

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος 2012, 06:31:41 πμ
Για ποιό λόγο?
Οσες βρίσκεις είναι μακριά σου η δεν αξίζουν?
Πού κολάς?

Μην πιστεύεις οτι ο έμπορος εκτός απο το 100% γυρισμένο κοντέρ θα σου δώσει και οτι καλύτερο. Αν δεν σου βγεί της προκοπής δεν πρόκειται να δεχτεί οτι ετσι σου την έδωσε.
Και θα προσπαθήσει να ρίξει το φταίξιμο σε εσένα.
Μια κάπως καλή περίπτωση είναι η γραπτή εγγύηση για 6 μήνες ανεξαρτήτως χιλιομέτρων που δίνουν, αλλά και αυτό είναι κράχτης συνήθως.
Βασικά οτι θα πρέπει να προσέξεις σε ενα ιδιοκτήτη θα πρέπει να προσέξεις και στον έμπορο.

απλώς με έναν έμπορο μπορείς να πάρεις κάποια γνώμη για το αν είναι εντάξει με τους πελάτες τους (λογικά θα μπορούσες να ρωτήσεις και εδώ μέσα ώστε να αποφευχθεί καμιά πατάτα, όπως π.χ. μαγαζιά που παίρνουν προκαταβολές και μηχανή δεν δίνουν)

από την άλλη την τιμή του ιδιώτη δεν θα την βρεις σε έμπορο και αν την βρείς τότε ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα η μηχανή

πάντως, σε περίπτωση εγγύησης ή μη, θα σου πρότεινα να ξετινάξεις την μηχανή και μέσα σε 1-2 το πολύ μέρες να του την γυρίσεις ώστε να μην έχει πολλές δικαιολογίες (αν περάσει καιρός μπορεί και να μην σε "θυμάται")

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος 2012, 19:37:27 μμ
Παίδες σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας... Ακόμα στο ψάξιμο είμαι...! είναι καλύτερα από ιδιώτη ή από έμπορο?? από άποψη αξιοπιστίας....

Δεν έχει να κάνει.Όποιες και να δεις πρέπει να εχεις εμπειρία στις μηχανές για να τις κρίνεις.Ή κάποιον δικό σου άνθρωπο να κάνει αυτή τη δουλειά για εσένα.
Το καλό στους εμπόρους είναι οι ευκολίες πληρωμής.
Το καλό στους ιδιώτες η χαμηλή τιμή.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος 2012, 22:12:30 μμ
 Επώνυμοι έμποροι με πολύ καλό όνομα πιστεύω ότι δεν ρισκάρουν και πολύ. Πάντως άν έχεις μετρητά ψάξε και παζάρευε.

Offline Nas

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #22 on: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος 2012, 23:57:21 μμ
στον συγκεκριμμενο που αναφερομαι ειναι ιδιατερα γνωστος στην θεσσαλονικη...