Hellas Transalp Forum

xlv 600 vs xt 400 artesia

stou · 4897

Offline stou

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2012, 03:57:08 πμ
Το ξέρω φίλοι μου ότι η σύγκριση είναι λόγο άκυρη αλλά έχω καταλήξει (σχεδόν) ότι την transalp μου μάλλον θα την πουλήσω .(μοντέλο 96 το τελευταίο japan με μονό δισκόφρενο πολύ καλή κατάσταση-αν το λήξω θα το μάθετε)
Σκέφτομαι λοιπόν εδώ και κάποιον καιρό για κάτι μικρότερο γιατί πλέον οικονομικά είμαι λίγο δύσκολα...
Η ερώτηση είναι η εξής: Πριν πάω σε οικονομική λύση δηλαδή 250άρι (αν όχι παπί) σκέφτομαι μήπως με ένα μονοκύλινδρο 400άρι έβρισκα την χρυσή τομή...Θέλω κατανάλωση οριακά στα 4-4,5 l/100km σε πραγματικές συνθήκες.Το λέω γιατί τα 5,5 l/100 km που δίνουν για τη δικιά μου δεν τα είδα ποτέ όσο και να  μου την εκθιάζανε μηχανολόγικα και οι 2 μάστορες που είχα μέχρι τώρα..
Γενικά όποιος ξέρει από καταναλώσεις xt ή μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτος!!
Χάλια η κρίση ρε παιδιά αλλά από την άλλη, από 600άρι να πάω σε 250άρι μούρχεται λίγο δύσκολο...
Ενημερωτικά το να μην μπαίνω εθνική δε με ενοχλεί ιδιαίτερα....έχω λήξει ότι μου αρέσουν πιο χαλαρές διαδρομές..

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2012, 04:05:00 πμ
το σκουτερ του αντρεα εχει γραψει αρκετες φορες οτι εχει τετοια καταναλωση.και βγαινει και εθνικη απο οτι εχω καταλαβει.
σειρηνες που θα σου φωναζουν να παρεις στρωμα,μην τις ακους,αγνοησε τες.αν ειναι να δωσεις την ΤΑ,παρε σκουτερ,οχι στρωμα.  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2012, 14:47:06 μμ
Mε ενα μεγαλο μονοκυλινδρο οχι μονο δεν θα κανεις οικονομια αλλα θα επιβαρυνθεις οικονομικα επιπλεον
Εξηγουμαι:
Μεγαλυτερη φθορα σε αλυσιδογραναζα και αλλαγη τους συχνοτερα και καθε περιπου 30-35000 χλμ
Συχνοτερη αλλαγη λαδιων (2500-3000χλμ) και συχνοτερη ρυθμιση βαλβιδων (περιπου καθε 10000χλμ)
Συχνοτερη αλλαγη μπαταριας μιας και τραβαει ζορι η μιζα λογω μονοκυλινδρου
Λαστιχα ιδιο κοστος με το ΤΑ
Τακακια ιδιο κοστος με το ΤΑ σου
Καταναλωση ισως μεγαλυτερη απο το ΤΑ σου (περιπου 7λιτρα/100χλμ)
Φθορα κινητηρα πολυ μεγαλυτερη απο τον δικυλινδρο του ΤΑ που πολυ συχνα εντοπιζεται σε ελατηρια-κυλινδρο

Ο μονος λογος που καποιος θα προτιμησει μονοκυλινδρο ειναι να γουσταρει την λειτουργεια του μονοκυλινδρου κινητηρα και να κινειται μονο σε πολη-στριφτερους επαρχιακους-χωμα Αν και τα δυο ΧΤ που αναφερεις δεν ειναι και οτι καλυτερο ουτε σε στριφτερους επαρχιακους αλλα ουτε και στο χωμα

Αν παντως επιμενεις σε ΧΤ μην κοιτας καν σε 400 Ιδια εξοδα ιδιο βαρος και με κατα πολυ ασθενικοτερες επιδοσεις απο το 600!

Offline stou

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2012, 22:38:41 μμ
Σε σχέση με το σκούτερ (αν και όντως πολύ πιο οικονομικό) προτιμάω μάλλον τα πόδια μου!!
Θέλω να νοιώθω ότι οδηγάω μηχανή ας είναι και 125...
Απότι καταλαβαίνω ή το κρατάω ή πάω για 250άρι που ήταν και η αρχική σκέψη οπότε μπορεί σε λίγο καιρό να το βγάλω δυστυχώς στο σφυρί...
Κρίμα πάντως..Όταν την αγόρασα η βενζίνη είχε 0,9Ε/l !!!
Ευχαριστώ πολύ πάντως παιδιά , και αν έχει κανείς άλλες ιδέες συνεχίζουμε...

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 21:06:43 μμ
Πρίν απ' την ΤΑ είχα το χτ 125χ. Πολύ βολικό για τις μικρομετακινήσεις μέσα στην πόλη, καλές αντιδράσεις.Όταν μεγάλωσε η απόσταση της καθημερινής μου μετακίνησης, πήρα την ΤΑ. Συγκριτικά, ήθελα 10-15 Ευρω βενζίνη την εβδομάδα έναντι 25-30. 1 Κg λάδι έναντι 3ων. 1 μπουζί έναντι 4ων. Είχε πολύ μικρό κόστος συντήρησης. Πάντως τα χλμ τα έκανα. Σε 2 χρόνια έκανα κοντά 22.000. Πήγα και κάτι φορές Κόρινθο. Πάντως είμαι μαζί σου. Μηχανή που το ρεζερβουάρ να το έχεις ανάμεσα στα πόδια σου.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....