Να σας πω την αληθεια,επαθα ενα στραπατσο οταν εμαθα τιμη.Βρηκα απο μεταχειρισμενο ολο τον ατερμονα 30 ευρω.Θα ανοιξω ομως σημερα και τον δικο μου να ελενξω το πλαστικο που μου ειπες.Μακαρι να ειναι αυτο.
Αν και δεν περιέγραψες τι βλάβη έχεις, κατά 99% είναι το πλαστικό η η ντίζα. Ολόκληρος ο ατέρμονας είναι ενα στρογγυλό σίδερο με ενα στριφτό γρανάζι εσωτερικά. Δύσκολο εως ακατόρθωτο να χαλάσει.
Το γρανάζι είναι σαν αυτό που δείχνει το βέλος στην παρακάτω φωτό:

η φωτό είναι απο το παπι της οικογένειας την βάζω για να δείς πως περίπου μοιάζει.
Πρίν ακόμα αγοράσεις το πλαστικό έλεγξε την ντίζα. Το μεγαλύτερο βάσανο για να ελέγξεις την ντίζα είναι που πρέπει να την ξεβιδώσεις απο τα όργανα , ωστε κοντράροντας το ενα ακρο και στρέφοντας το άλλο να δείς αν είναι κομμένη εσωτερικά.
Στην δική μου περίπτωση μόλις την ξεβίδωσα απο κάτω και την τράβηξα έπεσε η μισή γιατί ηταν κομμένη.
Ακόμα μου εχει τύχει σε φίλο να εχει μισοφαγωθεί το πλαστικό και με ενα καλό γρασσάρισμα να δουλεύει δυο χρόνια τώρα.
Αν τελικά σιγουρευτής οτι δεν είναι η ντίζα, και βγάλεις ατέρμονα, τότε με την αλλαγή του πλαστικού καθάρισε όλο το σύστημα καλά και μετά γρασσάρισμα καλό με λευκό γράσο λιθίου.
http://www.zorzosae.gr/index.php?target=products&product_id=30124