Hellas Transalp Forum

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

angeloslev · 8114

Offline angeloslev

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τετάρτη 19 Σεπτέμβριος 2012, 04:30:42 πμ
Καλησπέρα,

θα σας ξαναπρήξω λίγο (αλλά ως νέος (οδηγός μόνο :P) δείξτε λιγάκι ανοχή please):

Σκέφτομαι για αγορά πρώτης μηχανής και έχω σχεδόν καταλήξει σε BMW 650GS (μοντέλα 2000-2004, αναγκαστικά λόγω οικονομικών).
Βλέπω πολλές αγγελίες (στο car.gr και αλλού) σε λογικές τιμές. Και πολλές (οι περισσότερες) από αυτές αν και αφορούν μηχανάκια 10ετίας και βάλε σε κάποιες περιπτώσεις δίνουν χιλιόμετρα 20-50.000 μόνο (κάποιες, βέβαια, παραπάνω).

Η ερώτηση είναι: Πόσο αληθινά μπορεί να είναι αυτά (2-4.000χλμ το χρόνο μόνο)? Πόσο πολύ παίζει το "γύρισμα" του δείκτη (στα ψηφιακά του GS αλλά και στα άλλα γενικά)? Περισσότερο να φοβάμαι τους εμπόρους ή τους ιδιώτες? Υπάρχει κάποιος τρόπος να διαπιστώσεις την αλήθεια? Τί κάνετε εσείς γενικά όταν αγοράζετε μεταχειρισμένο?
Όσες περισσότερες λεπτομέρειες δώσετε τόσο πιο πολύ θα το εκτιμήσω :)

Ευχαριστώ.

Offline Γιάννης Transalp

• Απλός οδηγός
  • XL700VA
Reply #1 on: Τετάρτη 19 Σεπτέμβριος 2012, 15:44:51 μμ
Εγώ που έχω το 700ράκι μου κατά 90% ώς βασικό μέσο μετακίνησης και τους 4 μήνες του χρόνου, κλείνοντας τον 1ο χρόνο πριν από μερικές μέρες είχα στο κοντέρ περίπου 14500χλμ.
Για τα δικά μου δεδομένα, ένα μηχανάκι 10ετίας με 20000-30000χλμ μου φαίνονται λίγα, εκτός και αν η μηχανή κινείται μόνο καλοκαίρι για τυχόν μπάνια ή διακοπές σε κοντινά νησιά, αλλά αυτό πιστεύω θα το μαρτυράει και η ίδια η κατάσταση της μηχανής. Άποψη μου βέβαια...

...by the way, για μεταχειρισμένο (που δεν ξέρω ιδιαίτερα) καλό θα είναι να ζητάς να σου δείξουν και το βιβλίο με τα service...

Για όλες αυτές τις φοβίες που έχεις και τις είχα και εγώ πέρυσι, απλά πήγα και αγόρασα καινούργιο.

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τετάρτη 19 Σεπτέμβριος 2012, 16:10:14 μμ
Εγώ που έχω το 700ράκι μου κατά 90% ώς βασικό μέσο μετακίνησης και τους 4 μήνες του χρόνου, κλείνοντας τον 1ο χρόνο πριν από μερικές μέρες είχα στο κοντέρ περίπου 14500χλμ.
Για τα δικά μου δεδομένα, ένα μηχανάκι 10ετίας με 20000-30000χλμ μου φαίνονται λίγα, εκτός και αν η μηχανή κινείται μόνο καλοκαίρι για τυχόν μπάνια ή διακοπές σε κοντινά νησιά, αλλά αυτό πιστεύω θα το μαρτυράει και η ίδια η κατάσταση της μηχανής. Άποψη μου βέβαια...

...by the way, για μεταχειρισμένο (που δεν ξέρω ιδιαίτερα) καλό θα είναι να ζητάς να σου δείξουν και το βιβλίο με τα service...

Για όλες αυτές τις φοβίες που έχεις και τις είχα και εγώ πέρυσι, απλά πήγα και αγόρασα καινούργιο.

Μάλλον εννοείς και τις 4 εποχές του χρόνου...
Κι εγώ το χρόνο γράφω περίπου 20.000χλμ, η πλειοψηφία όμως δεν κάνει πάνω από 5.000 και υπάρχουν περιπτώσεις και με 2.000-3.000

Offline Γιάννης Transalp

• Απλός οδηγός
  • XL700VA
Reply #3 on: Τετάρτη 19 Σεπτέμβριος 2012, 16:33:42 μμ
Μάλλον εννοείς και τις 4 εποχές του χρόνου...
Κι εγώ το χρόνο γράφω περίπου 20.000χλμ, η πλειοψηφία όμως δεν κάνει πάνω από 5.000 και υπάρχουν περιπτώσεις και με 2.000-3.000

:2hysterical: :2hysterical: Ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε πάλι... αν και στον κόσμο που ζω, ο χρόνος έχει μόνο 4 μήνες!!!   :goofy: :goofy:

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #4 on: Τετάρτη 19 Σεπτέμβριος 2012, 18:51:06 μμ
Έμπορος με καλή τιμή σε μηχανάκι... "κελεπούρι" = μεγάλη απάτη
Ιδιώτης με καλή τιμή σε μηχανάκι..."κελεπούρι" = μεγάλη τύχη

Άρα δώσε προσοχή στο "κελεπούρι" . Είναι πράγματι καλό ? αν δεν ξέρεις... συνέχισε να ψάχνεις.

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τετάρτη 19 Σεπτέμβριος 2012, 20:31:50 μμ
Τα χιλιόμετρα μπορεί να είναι αλήθεια μπορεί και όχι. Άλλοι κάνουν άπειρα χλμ κάθε μήνα και άλλοι είναι "του σαββατοκύριακου" (και τώρα τα πουλάνε όσο όσο).

Σημασία έχει τι φθορές, αναλωσίμων και μη, έχει το μηχανάκι (δισκόπλακες, αλυσιδογράναζα, αναρτήσεις κλπ) και πώς "ακούγεται" το μοτέρ. Καλό είναι όταν καταλήξεις σε κανά δυο περιπτώσεις που σου φαίνονται ενδιαφέρουσες να τα δει οπωσδήποτε και δικός σου μηχανικός (διότι άλλα τα μάτια του λαγού...)

Καλό ψάξιμο!

Offline angeloslev

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 03:45:49 πμ
Δυστυχώς "δικό μου" μηχανικό δεν έχω.
Δεν ξέρω καν τί (αν) χρεώνουνε οι μηχανικοί για "έλεγχο".
Έχετε να προτείνετε τίποτα? (Αθήνα, περιοχές παίζουνε βέβαια).

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 03:58:40 πμ
Δυστυχώς "δικό μου" μηχανικό δεν έχω.
Δεν ξέρω καν τί (αν) χρεώνουνε οι μηχανικοί για "έλεγχο".
Έχετε να προτείνετε τίποτα? (Αθήνα, περιοχές παίζουνε βέβαια).

λοιπόν εγώ είχα transalp 400 για 2 μιση χρόνια

και από το κοντέρ (όσο δούλευε) αλλά και από την βενζίνα (ακόμα και από τις μετακινήσεις μου που ήταν συγκεκριμένες) είχα συμπεράνει ότι έκανα περίπου 100 χιλιόμετρα την εβδομάδα άρα περίπου 5000 χιλιόμετρα τον χρόνο

τώρα εγώ σου προτείνω να τα χιλιόμετρα να κάνεις πως δεν τα είδες ποτέ (αν είναι πολλά βέβαια χρησιμοποίησέ τα σαν αιτία για παζάρεμα) και να κρίνεις βάση της εξωτερικής κατάστασης, της οδηγικής συμπεριφοράς και αυτών που θα σου πει ο μάστορας

εγώ όταν την πήρα την πήγα σε ένα εξουσιοδοτημένο της honda (νομίζω ότι αξίζει να πας σε ένα εξουσιοδοτημένο ώστε να χει δει πολλές φορές αυτό το μηχανάκι και λόγω φίρμας να ρίξει και περισσότερο ψάξιμο) και αν δεν κάνω λάθος μου πήρε 20€

σημαντικό είναι να είναι μακρυά από την περιοχή διαμονής του ιδιοκτήτη της μηχανής (ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζονται)

τώρα αν σου πει ότι δεν έχει ασφάλεια και δεν το πάει μακρυά ή και καθόλου τότε είτε τον ευχαριστείς και το χαιρετάς είτε προσπαθείς να κάνεις μόνους σου τους ελέγχους και του εξηγείς ότι χωρίς έλεγχο από μάστορα θα το πάρεις μόνο αν σου κόψει πολύ (οπότε ή κερδίζεις σε λεφτά ή τον πείθεις και το πάτε)

Υ.Γ.: σε τέτοιους καιρούς να θυμάσαι ότι υπάρχει αυξημένη προσφορά και μειωμένη ζήτηση οπότε ο αγοραστής έχει τα ηνία (οκ πάντα ίσχυε αυτό αλλά τώρα πιο πολύ)
« Last Edit: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 04:01:04 πμ by trelomhxmhx »

Offline omega

• Σιγα μην ειμαι
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 04:28:00 πμ
Κανείς δεν θα σου πει θέλω τόσα για να το δω.
Το ζήτημα είναι να έχει λίγο λάσκα ο μηχανικός να δώσει 10 λεπτάκια προσοχής στα σημεία που δίνουν μία εικόνα για την μηχανή.

Μέσα στο μοτέρ(αν ο προηγούμενος το έχει πήξει στα αντιτριβικά για να μην ακούγεται το παραμοκρό) δεν μπορεί κανείς να μπει.

Μην απελπίζεσαι και δώσε βάση και στον κύκλο των γνωστών σου και των γνωριμιών τους για μία πιθανή αγορά.
Το καλό μηχανάκι με τον καλό ιδιοκτήτη πολλοί θα τον έχουν στο στόμα τους ως παράδειγμα.Προτιμώ +κάποια ψιλά κι από χέρι παρά από άγνωστο "ευκαιρία" στα τυφλά.
Και τα δυο θα τα ψάξω βέβαια.

Υπομονή..

Πέτα... ψηλά... μακριά... κι... ελεύθερα...

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 04:52:20 πμ
Τα λίγα χιλιόμετρα με προβληματίζουν και μένα στις αγγελίες, αν και δεν ψάχνομαι για κάτι άμεσα.

Η δική μου γνώμη είναι να λες τα πραγματικά δεδομένα και χλμ και να ζητάς και το ανάλογο ποσό.

Επειδή όμως σήμερα γίνεται σκότωμα και όχι πούλημα, θέλει πολύ ψάξιμο και όχι μου άρεσε το χρώμα και το πήρα.

Πιστεύω ότι θα πρέπει στην αγορά σου, να υπολογίσεις + κάποια χρήματα για μαζέματα. Αρκεί να είναι μαζέματα και όχι κάτι σοβαρό.

Καλή τύχη !

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline DAKARMAN

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 05:16:59 πμ
Λογω κρισης δεν αποκλειεται τα χιλιομετρα να ειναι λιγα (εφο'σον υπαρχει και αλλο μεταφορικο μεσο).
Προσωπικα τα κανω πλεον ολα με το παπι και η μηχανη δεν κανει ουτε 50 χλμ το μηνα !!
Οποτε δες την υπαρξη 2ου οχηματος, παιδιου κτλ κτλ.
Σαφως καποιες ενδειξεις φθορας (σε λαστιχα, τεντωμα αλυσιδας) υποδεικνειουν το περασμα του χρονου και της φθορας στη μοτοσυκλετα.
Οποσδηποτε ενας οδηγος του Σαββατοκυριακου και του καλοκαιριου, κανει πιο λιγα χιλιομετρα και σηνηθως αποθηκευει τη μηχανη σε μερος σκιερο και δροσερο. Ετσι η μαχανη διατηρειται σαν καινουργια.

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣllΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #11 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 05:21:56 πμ
Έχει και ο αγοραστής ένα σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της αγοράς του αρέσει να παραμυθιάζεται για να έχει να λέει στους κολλητούς του ότι βρήκε μηχανάκι με λίγα χιλιόμετρα σε καλή τιμή άρα είναι μάγκας...δάγκας λέω εγώ.
Τα "καινούργια" μεταχειρισμένα συνήθως είναι και πολύ ακριβά. Και εκεί μπορεί να παίζει κατέβασμα αλλά όχι τρελά νούμερα.
Το θέμα είναι να ξέρεις πέντε πράγματα τι να ελέγξεις και αν δεν ξέρεις ρώτα, διάβασε, μάθε για το μοντέλο που σ΄ ενδιαφέρει. Σήμερα υπάρχει ένα φόρουμ για κάθε μηχανάκι που μπορείς να βρεις ότι πληροφορία θες.
Σε κάθε περίπτωση η αγορά του μτχ είναι λαχείο και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί 100% ότι πήρες ένα απροβλημάτιστο μηχανάκι αυτό θα φανεί στην πορεία.

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #12 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2012, 02:39:31 πμ
Δυσκολα να βγαλεις ακρη με χιλιομετρα,ειδικα στις μερες μας που για να πουλησει ο καθενας μπορει να σκεφτεται οτιδηποτε!Μπορεις νομιζω παρατηρωντας και  καποιες μικρολεπτομερεις πανω στην μοτο και με αρκετη τυχη βεβαια,να σχηματισεις μια εικονα για τα χιλιομετρα και ακομα περισσοτερο για το ποσο προσεχε το μοτο ο προηγουμενος ιδιοκτητης.
  Βλεπεις πχ την θεση που μπαινουν τα κλειδια τα λαστιχακια που κατανε τα ποδια στις ταχυτητες....τις χουφτες που πιανουμε στο τιμονι αν ειναι πολυ φθαρμενες...Ετσι μερικες φορες μας λυνονται καποιες αποριες-χωρις βεβαια να ειναι τιποτα σιγουρο-αλλα σχηματιζεις μια εικονα για την ηλικια-χλμ-και χρηση της μηχανης.

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Offline angeloslev

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #13 on: Σάββατο 22 Σεπτέμβριος 2012, 09:41:20 πμ
Π.χ. πήγα να δω αυτό.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2683599/

27.000χλμ λέει. Ο πίσω δίσκος είναι πολύ φαγωμένος (ο μπροστά όχι), με "νύχι" αρκετά χιλιοστά. Είναι λογικό αυτό σε 27χιλ χλμ? Κάθε πότε γενικά θέλει αλλαγή η δισκόπλακα κανονικά?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Σάββατο 22 Σεπτέμβριος 2012, 17:17:05 μμ
Π.χ. πήγα να δω αυτό.

27.000χλμ λέει. Ο πίσω δίσκος είναι πολύ φαγωμένος (ο μπροστά όχι), με "νύχι" αρκετά χιλιοστά. Είναι λογικό αυτό σε 27χιλ χλμ? Κάθε πότε γενικά θέλει αλλαγή η δισκόπλακα κανονικά?
Σχετικα με την δισκοπλακα, αν εχει νυχι περι τα 2 χιλ. μαλλον φυσιολογικο ειναι για αυτα τα χλμ Η πισω δισκοπλακα, παρολο που η μοτοσυκλετα φρεναρει κυριως με το μπροστα φρενο, τρωγεται πολύ πιο γρηγορα απο την μπροστα Μερικοι απο τους λογους μπορει να ειναι: Το ποδι βρισκεται μονιμα πανω στο λεβιε του φρενου, η πισω δισκοπλακα ζεσταινεται περισσοτερο απο την μπροστα, η δυναμη που ασκειται απο το ποδοφρενο ειναι μεγαλη στον πισω δισκο, την μοτοσυκλετα την οδηγει καποιος που δεν ξερει πως να φρεναρει κλπ...
Να σε ανησυχουσε περισσοτερο αν εδειχνε καινουρια!

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Σάββατο 22 Σεπτέμβριος 2012, 20:38:33 μμ
Π.χ. πήγα να δω αυτό.

Εάν είναι από Γερμανία εισαγωγή, έχει κάνει Μαρόκο - Αλγερία - Τσάντ για πλάκα... ;D

Αυτό είναι με τα 2 μπουζί, αν δεν κάνω λάθος.

Κάποια στιγμή τα κάνανε twin spark, αλλά μάλλον μετά το 2002.

Πάντα μου άρεσε το συγκεκριμένο design. Μετά το ιταλικό funduro κάνανε μια πολύ ριζική αναβάθμιση στο μοντέλο. 

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline DAKARMAN

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Σάββατο 22 Σεπτέμβριος 2012, 21:34:56 μμ
Π.χ. πήγα να δω αυτό.

Τα γραναζια αλυσιδα φαινεται πως ειναι αλλαγμενα (ειναι πολυ μπροστα για τα χιλιομετρα-καλο)
Δες τη γλυστρα της αλυσιδας αν ειναι φαγωμενη και συγκρινετην μη παρομιο μοτο για να δεις τη χρηση.
Επισεις αν εχει τσογο η μανετα του σημπλετη (πηγαινει πανω-κατω, οχι στο πατημα), δειχνει φθορα απο χρηση.

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣllΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ