Hellas Transalp Forum

Αφόρητη Ζέστη.....

foresterakias · 6063

Offline foresterakias

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2012, 19:54:03 μμ
Καλημέρα στην παρέα,
αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και ήθελα να ξέρω αν φταίω εγώ, ή έτσι είναι το όλα τα transalp γενικά?

όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο θέμα, το μηχανάκι δουλέυει γενικά σε υψηλές θερμοκρασίες   >95, μέχρι 103-104.... η χρήση της είναι 90% μέσα στον Πείραιά και 10% σε κοντινές εξορμήσεις..
Ρε παιδιά, η ζέστη που βγαίνει από κάτω προς οδηγό και συνεπιβάτη είναι αφόρητη πριν καν λειτουργήσει το βεντιλατέρ, γιατί μόλις ξεκινήσει το πρόβλημα πολαπλασιάζεται...... συν οτι κάθε μεσημέρι που γυρνάω από το φραφείο σπίτι μυρίζω από πάνω μέχρι κάτω μηχανή - καυσαέριο .. πραγματικ΄α έχω απηβδήσει, και σκέφτομαι να το αλλάξω, το μηχανάκι έχει 8000χλμ και το πρόβλημα παραμένει και στην  εθνική οδό. είναι πρόβλημα του μοντέλου? δικό μου ή μήπως , έχει κάποιο πρόβλημα το μηχανάκι να το πάω στο συνεργείο?  εντάξει προηγουμένως είχα το sh300 και είχα καλομάθει αλλά και άλλες μηχανές φίλων που έχω οδηγήσει δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.....

φιλικά,
Γιώργος

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #1 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2012, 20:10:34 μμ
Καλημέρα στην παρέα,
αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και ήθελα να ξέρω αν φταίω εγώ, ή έτσι είναι το όλα τα transalp γενικά?

όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο θέμα, το μηχανάκι δουλέυει γενικά σε υψηλές θερμοκρασίες   >95, μέχρι 103-104.... η χρήση της είναι 90% μέσα στον Πείραιά και 10% σε κοντινές εξορμήσεις..
Ρε παιδιά, η ζέστη που βγαίνει από κάτω προς οδηγό και συνεπιβάτη είναι αφόρητη πριν καν λειτουργήσει το βεντιλατέρ, γιατί μόλις ξεκινήσει το πρόβλημα πολαπλασιάζεται...... συν οτι κάθε μεσημέρι που γυρνάω από το φραφείο σπίτι μυρίζω από πάνω μέχρι κάτω μηχανή - καυσαέριο .. πραγματικ΄α έχω απηβδήσει, και σκέφτομαι να το αλλάξω, το μηχανάκι έχει 8000χλμ και το πρόβλημα παραμένει και στην  εθνική οδό. είναι πρόβλημα του μοντέλου? δικό μου ή μήπως , έχει κάποιο πρόβλημα το μηχανάκι να το πάω στο συνεργείο?  εντάξει προηγουμένως είχα το sh300 και είχα καλομάθει αλλά και άλλες μηχανές φίλων που έχω οδηγήσει δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.....

φιλικά,
Γιώργος

Αγαπητέ μου είμαι πρώην παθών και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, κοίτα να το συνηθίσεις γιατί δεν υπάρχει γιατρειά.
Το κάψιμο απασχολεί πολύ κόσμο που έχει 700αρι,  ακόμα και θερμοστάτη ν αλλάξεις με 10 βαθμούς κάτω το κάψιμο δεν το γλυτώνεις γιατί οι 94 και πάλι πολλοί είναι…..

Γιατί δεν παίρνεις και ένα άλλο μηχανάκι να έχεις το 700αρι για χειμώνα και το νέο για το καλοκαίρι?  ;D  :goofy:

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #2 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2012, 20:12:15 μμ
Αυτες τις μερες με αυτες τις ζεστες κινησε σε μποτιλιαρισμενους δρομους ειναι λογικο να ανεβαζει τετοιες θερμοκρασιες ..αν ομως ανεβαζει και σε ταξιδι να τσεκαρεις παραφλου , κυκλωμα ψυξης .
Μην ξεχνας δεξια ειναι οι εξατμισεις καθως και με το βεντιλατερ επειδη δεν φυσαει επανω στο ψυγειο αλλα ρουφαει ..να το πωετσι .. κανει δλδ απαγωγη της θερμοτητας και στελνει αερα στα ποδια γιαυτο το νιωθεις .

Τωρα το θεμα μυριζωκαυσαεριο δεν ξερω αν και δεν νομιζω οτι ειναι απο το ΤΑ αλλα ειναι γενικα απο την ατμοσφαιρα .

Offline foresterakias

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2012, 20:58:29 μμ
το κάνει καιο στην εθνική με 120 -140 δουλεύει με 96 βαθμούς και μας ψήνει...και όχι μόνο τώρα με τον καυσωνα, από την άνοιξη και μετά το κακό παραγίνεται.
το παραφλού , τα λάδια και το κύκλωμα ψύξης είναι οκ.....   
η μυρωδιά κάτι σαν πυρωμένο σίδερο, λαδίλα κάτι τέτοιο...
στο tdm γνωρίζει κάποιος αν συμβαίνει το ίδιο πράγμα???

φιλικά,
Γιώργος

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #4 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2012, 21:03:03 μμ
Μακρύ παντελόνι φοράς και ψηλό παπουτσάκι ?
ή με ενδυμασία παραλίας το αντιμετωπίζεις μόνο ?

Offline foresterakias

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2012, 21:32:33 μμ
Μακρύ παντελόνι φοράς και ψηλό παπουτσάκι ?
ή με ενδυμασία παραλίας το αντιμετωπίζεις μόνο ? και με τα 2 αλλά σε αυτή την περίπτωση έχω δωρεάν αποτρίχωση αφού καίγονται και οι τρίχες χαχαχα

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τετάρτη 11 Ιούλιος 2012, 22:17:43 μμ
ειναι προβλημα σε ολα τα τρανσαλπ αλλα απο την αλλη σιγουρα δεν υπαρχει θεμα με το να μυριζεις καπνιλα/καυσαεριο/λαδιλα που να οφειλεται στη μηχανη, στο υπογραφω 100% (υπο φυσιολογικες συνθηκες και εφοσον ολα ειναι καλα υποτιθεται...).
Σε αλλο τοπικ ψαξε να βρεις πατεντα που εκανε καποιος για να μην καιγεται το ποδι του συνοδηγου, ας μας βοηθησουν καποιοι με το λινκ γιατι δεν το θυμαμαι...

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 08:05:40 πμ
Γιώργο κοίτα εδώ τις παρατηρήσεις του δικού μου 700αριού...

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,18699.msg276421.html#msg276421

Στην πόλη τώρα με τις τρελές ζέστες το βεντιλατέρ δουλεύει αρκετά. Μόνο σήμερα το μεσημέρι που έτρεχα από Χολαργό για Αγ. Δημήτριο να προλάβω κάτι, πηγαίνοντας "αεροπορία" και "παίζοντας" με ένα ΚΤΜ 990 mottard στυλ δεν άναψε. (Ίσως και να μην ...πρόλαβε  :goofy: :goofy: :goofy:)

Θα σε ρωτήσω όμως κάτι. Γράφεις ότι έχεις 8000χλμ. Πότε το πήρες? Αν είναι μοντέλο από τα στοκ του Σαρακάκη, ή το έχεις 2-3 χρόνια χωρίς να γράφει χλμ θα σου πρότεινα μια αλλαγή στο ψυκτικό υγρό και μια ΚΑΛΗ εξαέρωση! Αν δεν θες να μπεις στη φασαρία να αλλάζεις υγρά, κάνε εξαέρωση σε αυτά που έχεις! Πιστεύω ότι θα δεις διαφορά... Το δικό μου πλέον γράφει 34000+ χλμ.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012, 08:17:28 πμ
σε ολα τα 700αρια μαλλον γιατι στο 650 το δικο μου δεν ειχα ιδιαιτερο θεμα.ενταξει μεσα σε κινηση και φαναρια που εισαι συνεχεια με πρωτη λογικο ειναι να καουν λιγο τα ..... αλλα σε ανοιχτο δρομο οχι.
τωρα και με την αλλαγη του αντιπηκτικου,η θερμοκρασια κρατιεται χαμηλα.

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2012, 01:30:55 πμ
Νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μηχανη σου αν κρίνω ότι στη δικια μου 700, η θερμοκρασία σε ανοιχτό δρόμο παίζει μεταξυ 75 και 79 βαθμούς και σίγουρα δεν φτάνει στις θερμοκρασίες της δικής σου, ούτε τόσο εύκολα. Ίσως θέλει εξαέρωση το κύκλωμα ψύξης.

Offline Hillmaster

• Απλός οδηγός
Reply #10 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2012, 02:06:33 πμ
Και εγώ που κινούμαι στην Αθήνα, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 90 έως 104°C.

Πρόβλημα όμως με μυρωδιές από καύσιμα–λάδια δεν είχα ποτέ  (μέχρι τώρα στα 8000 χλμ).

Αν υπάρχει κάποια μυρωδιά είναι από τα καυσαέρια των άλλων. ;-)

Κάτι off topic.
Όταν φτάνω σπίτι ή στην δουλειά και δουλεύει το βεντιλατερ δεν σβήνω αμέσως την μηχανή, αλλά περιμένω να σταματήσει πρώτα και μετά την σβήνω.
Δεν ξέρω αν κάνω καλά, το είχα διαβάσει κάπου εδώ μέσα.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

Ηλίας Δημητριάδης

Offline foresterakias

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2012, 22:33:51 μμ
Η εξαέρωση πώς γίνεται?  πρέπει να πάω σε συνεργείο ή μπορώ και μόνος?

φιλικά,
Γιώργος