Άντε ρε σύντροφε Αλέξη, να ξεκινήσω εγώ με τα στραβά, σαν γνήσιος αντιεξουσιαστής, που
δεν είμαι

:
1) Το ξενοδοχείο ήταν απλά καλό !!!!
Τι θέλω να πω : Μπορεί να είχε έντονη την αίσθηση της χλίδας, αλλά πέρα από κρύο και απρόσωπο (έτσι είναι όλα αυτά τα ξενοδοχεία πολυτελείας), αυτό ειδικά ήταν α) σχεδιασμένο λάθος, γιατί έτσι όπως ήταν απλωμένο κατά μήκος και μη έχοντας τα απαραίτητα ασανσέρ σε κοντινές με ρεσεψιόν, εστιατόρια κι άλλα κύρια σημεία του ξενοδοχείου, αποστάσεις, γινότανε η πρόσβαση στα σημεία αυτά δύσκολη και β) ήταν πάρα πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε πισίνες και παραλία σε άτομα ηλικιωμένα ή με κάποιο κινητικό πρόβλημα (ήταν κάποιος Γερμανός σε αναπηρικό καροτσάκι κι απεγνωσμένα έψαχνε αυτός και οι δικοί του τρόπο πρόσβασης, του ανθρώπου αυτού, στην πισίνα και δεν βρήκαν) και γ) η διεύθυνση του ξενοδοχείου, εμφανέστατα είχε κάνει χρήση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων και είχε κάνει ολιγοήμερες συμβάσεις σε προσωπικό για να καλυφθούν προσωρινά οι ανάγκες τους (κάποιοι μεγαλοξενοδόχοι κάνουν συμβάσεις ακόμα και για μία μέρα!!!), με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην ξέρει ούτε καν τα δωμάτια που είχε το ξενοδοχείο. Παράδειγμα : Φτάσαμε και πήγαμε στη ρεσεψιόν να πάρουμε το δωμάτιο. Μας έδωσαν τις κάρτες, πήγαμε στο δωμάτιο και διαπιστώνουμε ότι αντί για δύο μονά κρεβάτια, είχε ένα διπλό. Συνηθισμένο το λάθος, μέχρι εδώ. Κατέβηκα και πάλι στη ρεσεψιόν (έτσι όπως ήμουν, φορώντας ακόμα τα αδιάβροχα) και ζήτησα ένα άλλο δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια. Η απάντηση που πήρα ήταν για γέλια και για κλάμματα "συγνώμη κύριε αλλά δεν έχουμε δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια!!!! Έχουμε μόνο με δύο ξεχωριστά στρώματα, αλλά σε ένα ενιαίο πλαίσιο!!!!". Τους λέω "δεν έχετε αυτή την ώρα, ή γενικά δεν έχετε δωμάτια με δύο μονά κρεβάτια;" και η απάντηση "γενικά το ξενοδοχείο δεν έχει δωμάτια με δύο μονά κρεβάτια!!!" . Τέλος πάντων αναγκαστικά δέχτηκα να πάρω δωμάτιο με δύο ξεχωριστά στρώματα και ενιαίο πλαίσιο. Ανέβηκα ξανά στο δωμάτιο, γελώντας με τον Δημήτρη μεταφέραμε τα πράγματά μας στο καινούργιο δωμάτιο, το οποίο πράγματι φαινότανε ότι είχε ένα πλαίσιο και δύο μονά στρώματα, άρχισα να βγάζω αδιάβροχα κλπ, κι έτσι όπως ξεντυνόμουνα κάτι μ' έπεσε κάτω από το κρεβάτι και... ω! του θαύματος! σκύβοντας να το πάρω διαπιστώνω ότι το ενιαίο πλαίσιο, δεν ήταν τίποτε άλλο από δύο μονά κρεβάτια ενωμένα μεταξύ τους!!!!
2) Το φαγητό ήταν, όσο κι αν σας φανεί παράξενο, λιτό. Επίσης και το πρωινό ήταν λιτό. Όταν το ξενοδοχείο έχει πρωινό και δείπνο σε μπουφέ, έχει συνήθως μεγάλη ποικιλία, από φαγητά. Πολλά τέτοια χλιδάτα ξενοδοχεία, για δείπνο μπορεί να έχουν ακόμη και 20 διαφορετικά πιάτα. Τουναντίον το ξενοδοχείο είχε 2-3 πιάτα κι έναν σεφ, που έκανε ζυμαρικά της ώρας. Το ίδιο λιτό και το πρωινό 2 ποικιλίες ζαμπόν, μία γαλοπούλα, 3 τυριά, και αβγά (μάτια με μπέικον κι ομελέτα).
3) Η τιμή του δωματίου ήταν πράγματι χαμηλή, αλλά ο ξενοδόχος "ποντάρισε" ότι θα έβγαζε το κέρδος του, από τα μεροκάματα του προσωπικού, το φαγητό και φυσικά από τα ποτά στο μπαρ του ξενοδοχείου, τα οποία (ποτά) ήταν και πανάκριβα και το ίδιο ποτό είχε διαφορετικές χρεώσεις. Φυσικά για να κάνεις εκεί κάποιο πάρτυ, θα έπρεπε να πληρώσεις dj, χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις κάποιον δικό σου dj. Δεν είχε κάποιο χωριό εκεί κοντά να πάμε σε κάποιο μπαρ έξω από το ξενοδοχείο, ήταν κι ο καιρός χάλια τα βράδυα που ήμασταν εκεί κι έτσι πολύ φυσιολογικά δεν έγινε κάποιο πάρτυ, που όλοι το θέλαμε. Αλλά αυτά τα ξενοδοχεία έτσι λειτουργούν.
Θα μου πείτε "ρε μ@λ@κ@, πήγες κι άλλη φορά σε τέτοιο μουράτο ξενοδοχείο και τα λες αυτά;"
Η απάντηση είναι ναι και μάλιστα σε πολλά (σε κάποια δούλεψα κιόλας) και γι' αυτό έχω το μέτρο της σύγκρισης.
Υ.Γ. Φυσικά σε όλα αυτά σε τίποτα δεν φταίει το ΔΣ, το οποίο πραγματικά δούλεψε και κοπίασε για να τα βρούμε όλα έτοιμα και να περάσουμε καλά, όπως κι έγινε, και τους ευχαριστώ πολύ όλους για την προσπάθειά τους αυτή.
Υπάρχει όμως κάτι Φώτη μου, όχι παράπονο, αλλά κάτι που με πείραξε και για το οποίο φταίει το ΔΣ.
Αυτό αφορά το Φ.Ρ.
Με πείραξε και μάλιστα πολύ, σε σημείο που έφυγα από την αίθουσα και δεν άκουσα την ομιλία σου, που το ΔΣ κατέταξε τα άτομα που κάνανε
βόλτα στην 5η διαδρομή, στην 8η θέση του Φ.Ρ. λέγοντας μάλιστα "without serious points".
Με πείραξε γιατί στην 5η διαδρομή δεν συμμετείχε καμία ομάδα.Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή : δηλώθηκαν δύο ομάδες στην διαδρομή αυτή, αλλά δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον, από κανέναν αλλοδαπό να ενσωματωθεί στις ομάδες της διαδρομής αυτής.
Στις 9-5-12, βάζω ερώτημα, εδώ στο φόρουμ :
"Απ' ότι είδα, για να είναι έγκυρη η ομάδα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή κάποιου αλλοδαπού σ' αυτήν.
Όμως στις δύο ομάδες της 5ης διαδρομής, δεν έχει δηλώσει κανένας αλλοδαπός.
Σ' αυτή την περίπτωση τί γίνεται; Ακυρώνεται η ομάδα;"
Και αμέσως απαντάει ο Χατζ.:
"Για τη συμμετοχή αλλοδαπού ναι, είναι υποχρεωτική για να είναι έγκυρη η ομάδα. Κάντε δημόσιες σχέσεις...έχετε λίγες μέρες.
Μέχρι και την Πέμπτη βράδυ (17/05) θα μπορείτε να βρείτε κάποιον. Αλλά προς θεού... μην τον προσεγγίσουν οι δυο αρχηγοί"
Στις 10-5-12, βάζω 2ο ερώτημα, πάλι εδώ στο φόρουμ :
"Μήπως υπάρχουν πουθενά τα emails τους, για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί τους, αφού αυτοί δεν επικοινωνούν μαζί μας; "
Κι ο Χατζ απαντάει ξανά :
"Προφανώς υπάρχουν, αλλά δε μπορώ να τα δώσω. Θα τους ανακοινώσω όμως ότι ενδιαφέρεστε κλπ κλπ και να έρθουν σε επαφή μαζί σας."
Φυσικά, πιστεύω ότι η προσπάθεια του Χατζ έγινε και τους ειδοποίησε, αλλά έλα που κανένας δεν ενδιαφέρθηκε!!! Και βέβαια γι' αυτό δεν φταίνε οι ομάδες.
Την Πέμπτη το βράδυ, κάναμε μεγάλη προσπάθεια κι εγώ και ο Νίκος 238, να βρούμε κάποιους αλλοδαπούς να συμμετέχουν, αλλά μάταια.
Όπως είναι λοιπόν πολύ φυσικό, οι ομάδες διαλύθηκαν, έγιναν στην αρχή 2 γκρουπ και μετά 3 γκρουπ και κάναμε την βόλτα μας, χαλαρά, χωρίς να έχουμε ούτε τους στόχους, ούτε και τα ΦΩΣΗΕ.
Εδώ να πω ότι πραγματικά και το ευχαριστηθήκαμε και περάσαμε πάρα πολύ όμορφα, σε μέρη που δεν είχαμε ξαναπάει.Επειδή λοιπόν οι κανόνες είναι για να εφαρμόζονται, έπρεπε να ειπωθεί ότι δεν συμμετείχε καμία ομάδα στην 5η διαδρομή.
Αν είχε καταλάβει το ΔΣ ότι ήταν λάθος ο κανόνας της υποχρεωτικής συμμετοχής ξένου στην κάθε ομάδα, έπρεπε έγκαιρα να είχε αλλάξει τους κανόνες.
Παρόλα αυτά εξακολουθώ να λέω κι εδώ νομίζω ότι εκφράζω την άποψη όλων των μελών της "ομάδας" μου, ότι πραγματικά περάσαμε υπέροχα και ότι η ITT 2012 ήταν απολύτως επιτυχημένη.
Για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε το ΔΣ για τις προσπάθειές του, για να περάσουμε όμορφα.
Νά είμαστε όλοι γεροί να βρεθούμε και στην ΙΤΤ 2013 στη Ρουμανία.