6lt/100 ειναι νορμαλ νουμερο αν καποιος κινειται κυριως στα 110-120
Ετσι, ισως και λιγο λιγοτερο αν ειναι κανεις μονος. Εκανα χθες 250 περιηγητικα χιλιομετρα διπλοκαβαλος στη νοτια Αγγλια με (μικρη) βαλιτσα πισω πηγαινοντας ως επι το πλειστον με 120χμω (5500σαλ) και ειχα καψει οταν γεμισα ακριβως 6λτ/100χμ. Πηγα και σε αρκετα σημεια με 130χμω και σε καποια κλειστοτερα κομματια σε επαρχιακους με 110χμω. Ειμαι σιγουρος οτι αν ειμουνα μονος και χωρις τη βαλιτσα θα ειχε καψει γυρω στα 5.5λτ/100χμ.
Αυτο που επηρεαζει πολυ την καταναλωση ειναι τα σαμαρια/βαλιτσες και το δευτερο ατομο σε ψηλοτερες ταχυτητες σε αυτοκινητοδρομους. Εχω λεπτομερες εξελοφυλλο απο τα 7500 χμ των φετινων διακοπων με το αλλο/παλιο ΤΑ και θα φτιαξω σχετικο νημα εν καιρω κανοντας και σχετικη αναλυση. Οταν το κυνηγησα διπλοκαβαλος φορτωμενος σε αυτοκινητοδρομους ειδα σε δυο εταπ την ψηλοτερη κατααλωση να ειναι 9.35λτ/100χμ

Αλλα σε επαρχιακες διαδρομες, διπλοκαβαλος χωρις αποσκευες αλλα μονο με τανκμπαγκ, εκαψε σε δυο εταπ 5.2λτ/100χμ (η μικροτερη καταναλωση που ειδα).
Και ενα τελευταιο. Οταν ειναι κανεις φορτωμενος ή οταν εχει αερα τοτε η 5η σχεση ειναι μακρια και δεν τραβαει με αποτελεσμα να ανεβαινει η καταναλωση. Για οσους το κυνηγανε ψηλα, ενα δοντι
περισοτερο πισω θα αυξησει την καταναλωση χαμηλα το πολυ κατα 2% ή ~0.1λτ/100χμ, ισως και καθολου γιατι το μηχανακι θα εχει περισοτερη "ροπη στη ροδα" και θα παει με μια πανω, αλλα σιγουρα θα μειωσει την καταναλωση ψηλα και ισως να μπορει να βαλει κανεις την 5η στα κοκκινα στα τελικιασματα

Εχω κανει το ιδιο στο VFR και εχω δει σαφη μειωση της καταναλωσης στις ψηλες ταχυτητες, δεστε και εδω
http://www.vfrh.net/t3095p36-topic#67153 . Σκεφτομαι να το δοκιμασω στην επομενη αλλαγη που ερχεται συντομα.
@konkost: ενα δοντι παραπανω πισω θα κανει και το μηχανακι πιο ευκολα οδηγησιμο στο χωμα καθως η 1η ειναι μακρουτσικη και η 2α παν-μακρια