Πρίν απο δύο χρόνια άλλαξα τους λαστιχένιους σωλήνες που συνδέουν τα καρμπς με τους κυλίνδρους επειδή ηταν σκληρά, και επειδή ο πίσω κύλινδρος στην εισαγωγή εκεί που ''κάθεται'' ο σωλήνας απο την κάτω μεριά ηταν κιτρινισμένο το ασημί χρώμα του κινητηρα σαν να εχανε μίγμα απο εκείνο το σημείο.
Τα παρήγγειλα γνήσια με κωδικό 16211MAW600.
Σήμερα επειδή έχω λύσει την μοτό για ρύθμιση βαλβίδων , και επειδή μου εκανε κάμποσα σκασίματα,είπα να κοιτάξω την εισαγωγή μην τυχόν τραβάει αέρα απο κάπου.
Παρατήρησα οτι το ίδιο λάστιχο του πίσω κυλίνδρου δείχνει χαλαρό σαν να μην πατάει σωστά, ακόμα και με το μεταλικό σφιχτήρα τέρμα βιδωμένο.
Επειδή είχα κρατήσει τα παλιά, τα εβαλα δίπλα δίπλα και πρός μεγάλη μου εκπληξη είναι όμοια αλλά ΔΕΝ είναι ίδια.

Οπως φαίνεται στις παρακάτω φωτό η διαφορά είναι εμφανής, τα παλιά είναι τα δεξιά που είναι μικρότερα.

Ακόμα και η εσωτερική διατομή είναι μεγαλύτερη, σε ανάλογο ποσοστό.
Το θέμα είναι οτι ο μεταλικός σφικτήρας στο παλιό εχει μπόσικα ακόμα και τερμα σφιγμένος, ισως βέβαια οταν τοποθετούνται να ανοίγουν και τότε να σφίγγει.
Εδώ ο μεταλικός σφικτήρας στο παλιό ξεραμένο λάστιχο:

λάθος στην παραγγελία δεν εχει γίνει το έλεγξα, και οι δύο κύλινδροι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό.
Υπ' όψιν τα παλιά μπαίνουν πολύ σφικτά, ενώ τα καινούργια που όμως είναι και μαλακά σχετικά εύκολα.
Ακόμα τα καρμπς μου φαινονται ελαφρά περιστραμένα αριστερά, η είναι η ιδέα μου?

Το θέμα είναι οτι φοβάμαι μήπως σφίγγοντάς τα ανοίγουν και τσακίζουν με αποτέλεσμα να μην αγκαλιάζουν περιμετρικά την εισαγωγή στον κύλινδρο και να τραβάει απο εκεί αέρα η εισαγωγή.
Τι λέτε? Να δοκιμάσω να βάλω κάτι? πχ σιλικόνη, η ελαστική φλατζόκολλα?