Hellas Transalp Forum

Λαστιχα εισαγωγής carbs σε ΤΑ650

Stoneman · 3563

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
on: Πέμπτη 29 Μάρτιος 2012, 22:50:10 μμ
Πρίν απο δύο χρόνια άλλαξα τους λαστιχένιους σωλήνες που συνδέουν τα καρμπς με τους κυλίνδρους επειδή ηταν σκληρά,  και επειδή ο πίσω κύλινδρος στην εισαγωγή εκεί που ''κάθεται'' ο σωλήνας απο την κάτω μεριά ηταν κιτρινισμένο το ασημί χρώμα του κινητηρα σαν να εχανε μίγμα απο εκείνο το σημείο.
Τα παρήγγειλα γνήσια με κωδικό 16211MAW600.
Σήμερα επειδή έχω λύσει την μοτό για ρύθμιση βαλβίδων , και επειδή μου εκανε κάμποσα σκασίματα,είπα να κοιτάξω την εισαγωγή μην τυχόν τραβάει αέρα απο κάπου.
Παρατήρησα οτι το ίδιο λάστιχο του πίσω κυλίνδρου δείχνει χαλαρό σαν να μην πατάει σωστά, ακόμα και με το μεταλικό σφιχτήρα τέρμα βιδωμένο.
Επειδή είχα κρατήσει τα παλιά, τα εβαλα δίπλα δίπλα και πρός μεγάλη μου εκπληξη είναι όμοια αλλά ΔΕΝ είναι ίδια. :goofy:
Οπως φαίνεται στις παρακάτω φωτό η διαφορά είναι εμφανής, τα παλιά είναι τα δεξιά που είναι μικρότερα. :goofy:

Ακόμα και η εσωτερική διατομή είναι μεγαλύτερη, σε ανάλογο ποσοστό.

Το θέμα είναι οτι ο μεταλικός σφικτήρας στο παλιό εχει μπόσικα ακόμα και τερμα σφιγμένος, ισως βέβαια οταν τοποθετούνται να ανοίγουν και τότε να σφίγγει.
Εδώ ο μεταλικός σφικτήρας στο παλιό ξεραμένο λάστιχο:

λάθος στην παραγγελία δεν εχει γίνει το έλεγξα, και οι δύο κύλινδροι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό.

Υπ' όψιν τα παλιά μπαίνουν πολύ σφικτά, ενώ τα καινούργια που όμως είναι και μαλακά σχετικά εύκολα.

Ακόμα τα καρμπς μου φαινονται ελαφρά περιστραμένα αριστερά, η είναι η ιδέα μου? :2hysterical: :goofy:

Το θέμα είναι οτι φοβάμαι μήπως σφίγγοντάς τα  ανοίγουν και τσακίζουν με αποτέλεσμα να μην αγκαλιάζουν περιμετρικά την εισαγωγή στον κύλινδρο και να τραβάει απο εκεί αέρα η εισαγωγή.

Τι λέτε? Να δοκιμάσω να βάλω κάτι? πχ σιλικόνη, η ελαστική φλατζόκολλα?
« Last Edit: Πέμπτη 26 Οκτώβριος 2017, 04:51:41 πμ by Stoneman »

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #1 on: Πέμπτη 29 Μάρτιος 2012, 23:20:45 μμ
Τα σφίγγεις μέχρι να νιώσεις οτι αλλάζει λίγο η αντίσταση. Δε το παρακάνεις σίγουρα.
Και στο ΤΑ το παλιο που θυμάμαι, μέχρι τέλους πήγαινε ο σφιγκτήρας.

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 01:16:31 πμ
Νίκο το ένα έχει Α7 ανάγλυφο κωδικό επάνω και το άλλο Α2. Ούτε ίδια ούτε όμοια είναι.
Άμα είναι φαρδύ το στόμιο όσο και να το σφίγγεις δεν στεγανοποιεί.
Τα κάρμπς σου είναι άψογα. Μην τα πειράξεις. Και τα σωληνάκια σε πολύ καλή κατάσταση.
Πάρε καθαριστικό βυνιλίου για ταπετσαρίες αυτοκινήτου και πλαστικά και αφού καθαρίσεις με διάλυμα πράσινου σαπουνιού τους παλιούς λαιμούς πέρασε τους μια καλή επάλειψη από αυτό, μέσα - έξω, άστους να στεγνώσουν και ξαναβάλε τους στη μηχανή σου. Δεν βλέπω να έχει τίποτα ο παλιός λαιμός.
Προσοχή στο πάτημα στις 2 πατούρες και την ορθή θέση των δακτυλίων σύσφιξης. Είναι συγκεκριμένες.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 02:05:32 πμ
Νίκο το ένα έχει Α7 ανάγλυφο κωδικό επάνω και το άλλο Α2. Ούτε ίδια ούτε όμοια είναι.
Τα κάρμπς σου είναι άψογα. Μην τα πειράξεις. Και τα σωληνάκια σε πολύ καλή κατάσταση.
Πάρε καθαριστικό βυνιλίου για ταπετσαρίες αυτοκινήτου και πλαστικά και αφού καθαρίσεις με διάλυμα πράσινου σαπουνιού τους παλιούς λαιμούς πέρασε τους μια καλή επάλειψη από αυτό, μέσα - έξω, άστους να στεγνώσουν και ξαναβάλε τους στη μηχανή σου. Δεν βλέπω να έχει τίποτα ο παλιός λαιμός.
Προσοχή στο πάτημα στις 2 πατούρες και την ορθή θέση των δακτυλίων σύσφιξης. Είναι συγκεκριμένες.

+1200

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #4 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2012, 04:08:05 πμ
Πρώτον ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Το στόμιο είναι φαρδύ, μάλλον για να κυριολεκτώ, πιό φαρδύ απο του παλιού, αλλά στον λαιμό και του κυλίνδρου και του κάρμπ εφαρμόζει, και μάλιστα επειδή είναι και πιό παχύ εχει ''ψωμί'' ο σφικτήρας να σφίξει.

Τα παλιά είναι ξερά, και οταν λέμε ξερά εννοώ τόσο πολύ που δεν λιγάνε, φοβάσαι δλδ μην και σπάσουν σε δύο κομμάτια.
Το καθαριστικό βυνιλίου, δλδ μπορεί να τα μαλακώσει? Χλωμό το βλέπω.
Ναι το πάτημά τους  το προσέχω.

Σκέφτηκα ακόμα οτι ισως τα παλιά να μην ηταν απο την 650, ισως απο την 400, λέω δεν ξέρω , που ισως να εχει πιό στενή εισαγωγή.
Πάντως ηταν στα γνωστά σακκουλάκια της Honda με τον κωδικό απ΄έξω. Δεν φαινεται να εχει γίνει λάθος. Θα δούμε τι θα πεί αύριο και ο εξουσιοδοτημένος που θα του τα πάω, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει ''εκ πείρας''.

Ο νούς μου πήγε και σε μια αναφορά για ''κλειστά'' μοντέλα, και λέω λές να ηταν κλειστός ο κινητηρας και εγώ έβαλα τα σωστά?