Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα δεν παίρνει μπροστά (δεν κάνει καλή επαφή?)

Chtech · 6706

Offline Chtech

  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 1378
  • Honda XL650V 2004 Black
on: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2007, 10:21:13 πμ
Θέλω την βοήθεια σας σ' ένα πρόβλημα που μάλλον για πολύ κουλό μου κάνει. Τέλος πάντων... Εδώ και καμιά βδομάδα αντιμετωπίζω πρόβλημα με το να βάλω μπροστά την μηχανή. Γυρνάω το κλειδί και ο διακόπτης ανοίγει κανονικά και οι ενδεικτικές ενδείξεις ανάβουν κανονικά. Πατάω την μίζα και το ΤΑ είναι νεκρό. Ούτε θόρυβο ούτε τίποτα. Θα σας πω όλες τις λεπτομέρειες μπας και καταλάβετε εσείς τίποτα. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα κατ΄αρχάς. Όταν συμβαίνει θα συμβεί είτε έχω νεκρά και με το σταντ κάτω είτε πάνω. Το ίδιο θα συμβεί ειτε έχω ταχύτητα μέσα και πατάω συμπλέκτη με το σταντ είτε κάτω έιτε πάνω. Θα με ρωτήσετε πως το ξεπερνάω τώρα. ΕΕ!!! εδώ είναι το περίεργο. Κάποιες φορές όταν γυρίσω το τιμόνι ευθεία θα πάρει ή μάλλον όταν γενικά αλλάξω θέση στο τιμόνι. Κάποιες άλλες φορές θα βάλω ταχύτητα και θα πατήσω συμπλέκτη θα πάρει και άλλες όταν απλά ανεβάσω το σταντ. Να σας πω πως έχω συναγερμό της LASER LINE και έχει αυτός ένα και καλά imobilizer αλά δεν νομίζω πως φταίει αυτό γιατί τότε δεν θα έπαιρνε και μπροστά όταν κάνω όλα τα παραπάνω διότι απομονώνει πλήρως την εκκίνηση της μηχανής. Αυτή είναι η δουλειά του στην τελική. Α! και κάτι τελευταίο. Πρίν δύο μέρες το ΤΑ το είδε ηλεκτρολόγος για κάτι φθαρμένα καλώδια από τον διακόπτη προς την φύσα των φλας όπου και τα έφτιαξε και το μέτρησε όλο το μηχανάκι και ήταν ΟΚ.
Φαντάζομαι ότι μπορεί να φταίει .... ξεχάστε το. Το ένα αναιρεί το άλλο με όλα αυτά . Για πείτε καμιά ιδέα.
« Last Edit: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 22:43:07 μμ by Chris_de_Ze »



costas

  • Guest
Reply #1 on: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2007, 10:34:32 πμ
έλεξε όλα τα καλώδια , μου φαίνεται ότι κάποιο δεν κάνει καλή επαφή !



flwrina

  • Guest
Reply #2 on: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2007, 11:48:34 πμ
δοκιμασε οταν δεν παιρνει μπρος  να το βαλεις τσουλωντας εχοντας 2 ταχυτητα μεσα. καντο αυτο και πες τα αποτελεσματα. λογικα αν παρει ηλεκτρολογικο ειναι το προβλημα..



Offline Sotos

  • Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 11470
Reply #3 on: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2007, 14:16:46 μμ
τα καλωδιακια κατω απο τον διακοπτη ειχαν φθαρει και σε μενα, και ηταν η αιτία που εσβυνε (η δεν επαιρνε μπροστα) ο κινητηρας οταν εστριβα το τιμονι.


Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km


Offline Chris_de_Ze

  • Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 9270
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2007, 14:57:34 μμ
Αν δεν φταίει ο συναγερμός και η εγκατάστασή του και όλες οι ασφάλειες και η ασφαλειοθήκη είναι ΟΚ, τότε το πιο πιθανό είναι η καλωδίωση του διακόπτη RUN/OFF να είναι κάπου κομένη ή να μην κάνει καλή επαφή. Εγώ από εκεί θα άρχιζα. Θα εξέταζα τις επαφές μέσα στο διακόπτη RUN/OFF (ξεβιδώνει και ανοίγει εύκολα) και την καλωδίωση του (φίσες, καλώδια κλπ).
Μετά θα εξέταζα τον κεντρικό κλειδο-διακόπτη και την καλωδίωσή του (φίσες, καλώδια κλπ).

Όταν βρεις το πρόβλημα, κάνε ένα κόπο να μας πείς τί τελικά έφταιγε.
« Last Edit: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2007, 15:00:03 μμ by Chris_de_Ze »


Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.


Offline Chtech

  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 1378
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #5 on: Κυριακή 09 Σεπτέμβριος 2007, 10:19:11 πμ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από αύριο θα αρχίσω να τα ψάχνω ένα ένα. Μόλις βρω την αιτία του κακού θα ενημερώσω προς γν'ωση και πρόληψη.



Offline Derd

  • The Oracle..
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 541
Reply #6 on: Τρίτη 11 Σεπτέμβριος 2007, 11:32:01 πμ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από αύριο θα αρχίσω να τα ψάχνω ένα ένα. Μόλις βρω την αιτία του κακού θα ενημερώσω προς γν'ωση και πρόληψη.

Το ιδιο προβλημα πριν απο μερικους μηνες. Μετα απο πολυ ψαξιμο το προβλημα ηταν οτι δεν εκαναν σωστη επαφη οι πολοι της μπαταριας   γιαυτο και με το παραμικρο κουνημα λειτουργουσε (stand,στριψιμο τιμονι κτλ) :o .Με λιγο τριψιμο και σφιξιμο ολα οκ  απο τοτε.. ;)

η πλακα ειναι οτι πρωτα ειχα κανει οτι αναφερει πιο πανω ο συναδελφος Chris_de_Ze πριν δω τη μπαταρια..
« Last Edit: Τρίτη 11 Σεπτέμβριος 2007, 11:35:35 πμ by derd »


May the force be with you..


Offline Chris_de_Ze

  • Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 9270
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Τρίτη 11 Σεπτέμβριος 2007, 11:36:48 πμ
Τα καλώδια βιδώνουν πάνω στους πόλους. Άρα είναι σχετικά πιο απίθανο να μην κάνουν επαφή. Εκτός και αν έχουν ξεβιδωθεί ή λασκάρει οι βίδες


Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.


Offline KostasC

  • Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 10466
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #8 on: Τρίτη 11 Σεπτέμβριος 2007, 11:44:55 πμ
Γράφει επίσης οτι τα λαμπάκια ανάβουν κανονικά. Αν ηταν θεμα μπαταρίας δεν θα είχες καθόλου ρεύμα.
Τωρα βεβαια αυτο ειναι και το πιο εύκολο να ψάξεις (και πιο πιθανό απ ολες τις βλάβες)...


Offline Chtech

  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 1378
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #9 on: Τρίτη 11 Σεπτέμβριος 2007, 12:59:42 μμ
Το φαντάστηκα κι εγώ για την μπαταρία αλά μου φαίνεται λίγο απίθανο επειδή σχεδόν κάθε εβδομάδα την κοιτάω για υγρά και τέτοια οπότε θα το είχα δει. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως από την ημέρα που άνοιξα το θέμα δεν μου το έχει ξαναπαρουσιάσει. Δεν πιστεύω να διορθώνετε βλάβες και με τηλεπάθεια. Θα περιμένω λίγο ακόμα και αν το ξανακάνει έφυγα γραμμή για να λύσω διακόπτες και ό,τι άλλο χρειασθεί. Θα σας κρατώ ενήμερους για τα κουλά που θα συμβούν.



Offline Derd

  • The Oracle..
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 541
Reply #10 on: Τρίτη 11 Σεπτέμβριος 2007, 13:03:42 μμ
δεν φαινεται ... αν παιξεις το καλωδιο με το χερι θα το δεις..


May the force be with you..


Offline Chris_de_Ze

  • Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • *****
    • Posts: 9270
    • Hellas Saab Forum
Reply #11 on: Τρίτη 11 Σεπτέμβριος 2007, 15:28:45 μμ
Το αστείο της υπόθεσης είναι πως από την ημέρα που άνοιξα το θέμα δεν μου το έχει ξαναπαρουσιάσει. Δεν πιστεύω να διορθώνετε βλάβες και με τηλεπάθεια.

... στο ξεματιάσαμε!
« Last Edit: Τετάρτη 15 Οκτώβριος 2008, 22:41:06 μμ by Chris_de_Ze »


Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.