Hellas Transalp Forum

Να (ξανα)αγοράσω HONDA TRANSALP; Γιατί;

Δημήτρης... · 26624

Offline Δημήτρης...

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 06:13:54 πμ
   Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε το Τransalp 600, που έφτιαχνε η Hοnda στην Ιαπωνία. Ήταν μια αξιόπιστη μοτοσυκλέτα που γι αυτό το λόγο απέκτησε τεράστια φήμη κι έκανε πολλές πωλήσεις. Όσοι το είχαν αγοράσει ήταν ευχαριστημένοι με την αξιοπιστία και την αντοχή του στο χρόνο.
   Κάποια στιγμή, για λόγους κόστους άρχισε να συναρμολογείται στην Ισπανία και κατόπιν στην Ιταλία. Κάπου εκεί, η αξιοπιστία του έκανε φτερά. Προβλήματα στο immobilizer, στην κεραία του immobilizer, στο καλώδιο του κεντρικού διακόπτη, στην πλεξούδα του killswitch, στον αισθητήρα θέσης στροφάλου, στις ντίζες του γκαζιού, και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ. Μόνο από τις αναφορές των προβλημάτων στο forum και από προσωπικές συζητήσεις κατάλαβα ότι τα προβλήματα έχουν «χτυπήσει» το μεγαλύτερο ποσοστό των κατόχων των Transalp 650 και 700.
   Αναρωτιέμαι γιατί μια εταιρεία σαν τη Honda , που καμαρώνει για την αξιοπιστία της και δηλώνει Νο1, δεν έχει ασχοληθεί με την επίλυση αυτών των προβλημάτων, που, στο κάτω κάτω, χρειάζονται μόνο μερικά βελτιωμένα ανταλλακτικά. Αντί να επιλέξει αυτή τη λύση, η Honda συνεχίζει να βάζει τα ίδια ανταλλακτικά διαιωνίζοντας τα προβλήματα των Transalp. Τόσο η ελληνική αντιπροσωπεία, όσο και η Honda Ιταλίας σφυρίζουν αδιάφορα, δηλώνοντας άγνοια για τα συγκεκριμένα προβλήματα.
   Και νομίζω πως το ουσιώδες ερώτημα είναι πια στο εξής: ως πότε θα παραμένουμε παθητικοί καταναλωτές, μουρμουρίζοντας μεταξύ μας χωρίς να αντιδρούμε οργανωμένα;
   Προτείνω λοιπόν, σ’ όποιον θέλει από το forum να προσυπογράψει τη διαμαρτυρία μας και  να τη στείλουν οι διαχειριστές του forum στα περιοδικά μοτοσυκλέτας(Μοτό,0-300,ΜοτοΤρίτη,κ.λ.π) για να πληροφορηθούν οι υποψήφιοι αγοραστές τι τους περιμένει. Ίσως έτσι, η βαρήκοη Honda να μας ακούσει επιτέλους και να αποκαταστήσει τις βλάβες που προκλήθηκαν από τα δικά της λάθη.
   Αντιδρώντας οργανωμένα ίσως καταφέρουμε να μας αντιμετωπίσουν ως αξιοπρεπείς καταναλωτές. 
« Last Edit: Τετάρτη 14 Μάρτιος 2012, 16:28:17 μμ by Yianni »

"Ευοί-Ευάν"

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 06:37:19 πμ
Για περιέγραψε τις βλάβες στα 600/650/700...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Δημήτρης...

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 07:02:20 πμ
Όποιος μπορεί να διαθέσει αρκετό απο τον (λιγοστό) ελεύθερο χρόνο του, ας περιηγηθεί στις παρακάτω κατηγορίες του φόρουμ για να ενημερωθεί.Θεωρώ οτι γίνεται λεπτομερή περιγραφή των προβλημάτων.

Hellas Transalp Forum > Για το μοτοσακό! > Τεχνικά Θέματα > Μηχανολογικά
Hellas Transalp Forum > Για το μοτοσακό! > Τεχνικά Θέματα > Ηλεκτρολογικά

« Last Edit: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 07:14:17 πμ by Yianni »

"Ευοί-Ευάν"

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 07:07:29 πμ
Όποιος μπορεί να διαθέσει αρκετό απο τον (λιγοστό) ελεύθερο χρόνο του, ας περιηγηθεί στις παρακάτω κατηγορίες του φόρουμ για να ενημερωθεί.Θεωρώ οτι γίνεται λεπτομερή περιγραφή των προβλημάτων.

Δημήτρη έχεις ΠΜ.
« Last Edit: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 07:14:41 πμ by Yianni »

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 07:12:39 πμ
 Προβλήματα στο immobilizer, στην κεραία του immobilizer, στο καλώδιο του κεντρικού διακόπτη, στην πλεξούδα του killswitch, στον αισθητήρα θέσης στροφάλου, στις ντίζες του γκαζιού, και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ.

Θεωρείς ότι η πιό πανω περιγραφή είναι "λεπτομερής περιγραφή των προβλημάτων" ?
« Last Edit: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 07:14:55 πμ by Yianni »

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 07:23:04 πμ
Θεωρείς ότι η πιό πανω περιγραφή είναι "λεπτομερής περιγραφή των προβλημάτων" ?

Με μιά πιό προσεχτική "αναζήτηση" φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην δική σου μηχανή?

Offline Δημήτρης...

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 07:48:39 πμ
Οταν κόβονται τα καλώδια στόν κεντρικό διακόπτη ή το καλώδιο του immobilizer ή φθείρονται οι μονώσεις απο τις ντίζες γκαζιού αυτό Γιάννη δεν λέγεται αξιοπιστία.Στην αρχή νόμιζα οτι έτυχε μόνο σε εμένα, αλλά γρήγορα κατάλαβα απο τις αναφορές των μελών του φόρουμ και συζητήσεις με συνεργεία ότι αυτές οι βλάβες επαναλαμβάνονται.Ας μας πουν τα μέλη αν μείνανε καμμιά φορά από το  immobilizer ή αν φθείρωνται μονο οι δικές μου ντίζες ανάμεσα στόν κεντρικό διακόπτη και τον λαιμό τηης μηχανής(ΤΑ700).

(Υ.Γ.Ζητώ συγγνώμη Γιάννη για την δεύτερη ανάρτηση-δεν το γνώριζα.)

"Ευοί-Ευάν"

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #7 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 15:41:53 μμ
Το έγραψα και αλλού, αλλά δεν το καταλάβανε.
Μια φήμη χρειάζεται πολλά χρόνια για να εδραιωθεί, πολλά χρόνια για να ξεχαστεί και πολλά χρόνια για να ανατραπεί.
Για τα συγκεκριμένα προβλήματα του 700  δεν έχω άποψη, εκτός από το ότι το 700 είναι μια μηχανή που δεν θα αγόραζα.
Υπάρχουν και Honda που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία. Τα τελευταία χρόνια η Honda δεν ασχολείται πολύ με τις μοτοσυκλέτες, έχει ρίξει το βάρος σε άλλες τεχνολογίες.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Δημήτρης...

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 16:10:05 μμ
Yianni και γκ νομίζω ήμουνα σαφής.
Ποτέ δεν έγραψα για ολες τις μοτό της Honda.Σαφώς τους γιαπωνέζους τους θαυμάζω και υποκλίνομαι.
Εχω αλλάξει 3 αυτοκίνητα Honda μέσα σε 20 χρόνια και δεν εχω αλλάξει ούτε "λάμπα".
Ολα όμως ήταν ""made in Japan".
Όταν λοιπόν κατασκευάζεις μέχρι και jet αεροπλάνα, καλό είναι επιτρέψτε μου,να υπάρχει ο ίδιος ποιοτικός ελεγχος και στις αλλες χώρες κατασκευής.
Ειστε πολύ τυχεροί γιατί προφανώς εχετε 600άρια γιαπωνέζικα και βάζετε μόνο¨"βενζίνη και λάδι".

"Ευοί-Ευάν"

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 17:21:34 μμ
Ειστε πολύ τυχεροί γιατί προφανώς εχετε 600άρια γιαπωνέζικα και βάζετε μόνο¨"βενζίνη και λάδι".

Το δικό μου 600άρι είναι Ιταλικό και δεν παρουσίασε ποτέ (στα 13 χρόνια που το έχω) κανένα πρόβλημα.  :goofy:

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #10 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 17:50:01 μμ

Το ιδιο κανω κι'εγω και η μεγιστη πλειοψηφια οσων εχουν Ιταλικα 600αρια και 650αρια (2000, 2001) και Ισπανικα 650αρια (2002-2007). Στα 700αρια εχουν ακουστει καποια προβληματα αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο εχει να κανει με συναρμολογηση εκτος Ιαπωνιας πχ. και τα Vara εκτος Ιαπωνιας συναρμολογουνται.

" the PouroDuro spirit "

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #11 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 17:55:36 μμ
Λοιπον.... καποια δεδομενα που ισχυουν γενικα....

1. Οσο περνανε τα χρονια οι κατασκευαστες μειωνουν την ποιοτητα για θεμα κοστους, με τα αναλογα αποτελεσματα. Αυτο ειναι γνωστο.
2. Οσο περνανε τα χρονια οι κατασκευαστες μειωνουν τους ελεγχους πριν βγει κατι στην αγορα για θεμα κοστους (το μαρκετιγκ αναλαμβανει τα υπολοιπα). Αυτο ειναι γνωστο.
3. Με τις διαφορες οδηγιες για παυση χρησης υλικων που ειναι επιβλαβη για το περιβαλλον, αναγκαστικα τα καινουρια υλικα ειναι λιγοτερο ανθεκτικα στο χρονο.
4. Τα 1000 ελλατωματικα κομματια Χ και το 1 ελλατωματικο κομματι Ψ, δεν κανει την Χ εταιρεια αναξιοπιστη σε σχεση με την Ψ, γιατι και στις 2 το falure rate ειναι 1%. Η Χ εχει πωλησεις 1.000.000 κομματια και η Ψ 100 κομματια.
5. Η χωρα κατασκευης ΔΕΝ εχει να κανει με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Τα εργοστασια μιας εταρειας τηρουν τις ιδιες προδιαγραφες ποιοτητας. Το μονο που μειωνεται ειναι το κοστος (το οποιο στο τελος ωφελει τον καταναλωτη).
6. Η "Honda" δεν κατασκευαζει λαμπες. Και στο παλιο μου Nissan για 13 χρονια δεν ειχα αλλαξει λαμπα. Η λαμπα δεν κανει αξιοπιστη τη Nissan!

κλπ....

Offline cuckoos

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Rossi και πάνω !
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
Reply #12 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 18:51:20 μμ
Και το δικό μου 600 Ιταλικό ουδένα πρόβλημα παρουσίασε.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΛΥΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ Σ’ΑΓΑΠΟΥΝ

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 19:01:06 μμ
Ιαπωνικό ηταν το πρωτο μου varadero?
νομιζω...

κοπηκαν τα καλωδιακια στον διακοπτη (με αφησε νυχτα στην Ναξο πανω σε στροφη! - οταν λεω με αφησε εννοω οτι εσβυσαν ολα, μηχανη, φωτα κλπ κλπ! - ολα - εγω δικαβαλος φορτωμενος... και πολυ τυχερος! )

καηκε το πηνιο και βρηκα ευτυχως μεταχειρω... γιατι το καινουριο εκανε 450 ευρω τοτε (δε ξερω τωρα)

Γενικα περι αξιοπιστίας η κουβεντα ειναι πολύ μεγάλη...   

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline kolors

• Απλός οδηγός
Reply #14 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 19:14:32 μμ
νομιζω πως υπαρχει μια δοση υπερβολης στα λεγομενα μας οταν ζηταμε απο μηχανακια 10ετιας (και βαλε) να μην βγαζουν ζημιες και φθορες.
προσωπικα δεν μπορω να παραπονεθω οταν μετα απο 11 χρονια κι 105.000 χιλιομετρα το μηχανακι εχει κοψει δυο ντιζες συμπλεκτη ή ο αναγνωστης
του κλειδιου κολλαει μια στις τοσες.
μηχανημα ειναι και η χρηση του θα επιφερει φθορες.
θεωρω πως η αξιοπιστια του δεν εγκειται στο αν θα σου καψει πεντε λαμπες ή μια , αν θα σου κοψει 2 ντιζες ή οχι ή αν θα αλλαξεις το ρουλεμαν του λαιμου 2 ή 5 φορες.
Για μενα η αξιοπιστια περιγραφεται με το γεγονος πως μετα απο 11 χρονια το μηχανακι λειτουργει με τις ιδιο τροπο που λειτουργουσε κι οταν ηταν καινουριο και με κουβαλαει το ιδιο αδιαμαρτυρητα οπως τοτε που πρωτοβγηκε απο τα σπαργανα.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #15 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 19:37:24 μμ
  Εγώ πάλι βλέπω ότι το πρόβλημα δεν είναι στον κατασκευαστή αλλά στον αγοραστή που δεν ξέρει τις ανάγκες του και, ακόμη χειρότερα, βάζει στον εαυτό του (τού έχουν βάλει?) φραγμούς και στεγανά τού τύπου "Χόντα ή τίποτα".  >:(
  Ο κατασκευαστής κάνει την δουλειά του: φτιάχνει και πουλάει ένα προϊόν άλφα. Καλό, κακό αυτό είναι. Σ' αρέσει? Το παίρνεις. Δεν σ' αρέσει? Δεν σού κάνει? Χαλάει εύκολα? Υπάρχουν κι άλλα, η αγορά έχει πληθώρα δόξα τω Θεώ!

Σιγά μην μπω στην διαδικασία να κάνω διάβημα διαμαρτυρίας στην Χόντα γιατί δεν βγάζει καλές μοτοσυκλέτες ή γιατί τις φτιάχνει στην Ισπανία αντί στην Ζιμπάμπουε! Λες και δεν έχω πιο σοβαρά προβλήματα να με απασχολούν! Ομοίως, να θυμηθώ να γράψω στην Σόνυ γιατί δεν βγάζει καλά κινητά και στον φούρναρη τής γειτονιάς γιατί δεν βγάζει καλό ψωμί. Έλεος!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline omega

• Σιγα μην ειμαι
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 19:56:45 μμ
Μιχάλη δεν θα πω ότι έχεις άδικο(είναι σοβαρότερα τα προβλήματά μας) αλλά...
καλό είναι ο παραγωγός να ξέρει τα προβλήματα του προ'ι'όντος του για να το βελτιώσει..ή να δει ακόμα καλύτερα όπως προτείνεις και την αποδοκιμασία την αγοράς μπας και συνέλθει..
άσχετα αν κάποιοι από αυτούς την γνώμη/γνώση μας την γράφουν..
Η υπεύθυνη στάση μας μετράει κι όχι η ανεξέλεγκτη ανοχή μας..
Αυτό έχω εισπράξει κι από την δική σου μέχρι στιγμής στάση.

Νομίζω ότι το παραπάνω βρίσκει εφαρμογές σε όλους τους τομείς της ζωής.

Πέτα... ψηλά... μακριά... κι... ελεύθερα...

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #17 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 21:06:12 μμ
...καλό είναι ο παραγωγός να ξέρει τα προβλήματα του προ'ι'όντος του για να το βελτιώσει...

Μα το θεμα ειναι οτι για να θεωρησει ο ΚΑΘΕ κατασκευαστης ως "προβλημα" μια βλαβη (ωστε να παρει ειδικα μετρα για την αντιμετωπιση), πρεπει να ειναι υψηλος ο αριθμος περιστατικων σε σχεση με τις πωλησεις του....

Αν δεν ισχυει αυτο, τοτε it's not a bug...

Offline omega

• Σιγα μην ειμαι
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 21:45:22 μμ
Γι'αυτό θα πρέπει να αναφέρονται τα όποια προβλήματα ρε Γιώργο.Είναι το ζητούμενο.Όχι "εντάξει ... δε βαριέσαι,έχω Honda δεν πειράζει" πχ
Ειδικά όταν ξέρεις ότι ο τοπικός αντιπρόσωπος καταπιάνεται με πολλά και μπορεί να μην δείξει την δέουσα προσοχή.

Δυστυχώς λίγοι τολμούν να απευθυνθούν στις Πανευρωπαϊκές αντιπροσωπείες ή και στην μαμά Ιαπωνική.Εκεί μετράς...εδώ είσαι ο περίμενε και θα δούμε. :-\
Δεν τα βρήκαμε στον δρόμο τα κάποιες χιλιάδες ευρώ για να κάνουμε γαργάρα τα όποια ελαττώματά του(από την στιγμή που έχουν εντοπιστεί κάποια(*)).

Τα forum και οι Σύλλογοι υπάρχουν ΚΑΙ γι'αυτό.

(*)σε οποιοδήποτε προ'ι'όν

Πέτα... ψηλά... μακριά... κι... ελεύθερα...

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #19 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 21:54:37 μμ
Θεωρητικα (και κρινοντας απο τη "δικη" μου εταιρεια) οι εξουσιοδοτημενοι κανουν αναφορα βλαβων στη μαμα εταιρεια.... και απο εκει βγαινουν τα αποτελεσματα....
Δεν ειναι απαραιτητο να το αναφερει και ο καταναλωτης....

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #20 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 22:52:28 μμ
Γιατί να μην στρώσουν σιγά σιγά και οι υπόλοιποι; ;)

Καλα, σιγα μην ακουσει η Honda  :-[  Οι χρονιες βλαβες που βγαζουν αρκετα Honda ειναι γνωστες απο χρονια (ρουλεμαν λαιμου, ανορθωτες και πηνια - για να αναφερω τις ποιο κλασικες) αλλα η Honda "αγρον αγοραζει"..

" the PouroDuro spirit "

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #21 on: Δευτέρα 12 Μάρτιος 2012, 23:07:53 μμ
Για τα ρουλεμάν θα πρέπει να επανασχεδιάσει ολόκληρη τη γωμετρία του μπροστινού. Γιατί και η αντικατάσταση με κωνικά δεν λύνει το πρόβλημα ( εάν πάς αρκετά στο χώμα τη ακούνε κι αυτά). Τώρα για τα υπόλοιπα είναι θέμα προμηθευτών οι οποίοι ναι μεν επιλέγονται απο τη Honda αλλά στο βωμό της ελαχιστοποίησης του κόστους έχουμε και αστοχίες υλικού οι οποίες αν δε ξεπερνούν ένα ποσοστό δεν τρέχει κάστνο (συνήθως 5 με 10% επι του συνόλου της προμήθειας). Ας κάνουν ένα γκαλοπ εδω μέσα να δουμε μοντέλο και συχνότητα βλάβών να δούμε αν θα βγεί κάτι που να τεκμηριώνεται.

Offline Panos Natasa

• νέος οδηγός
  • **
Reply #22 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2012, 02:00:05 πμ
Φίλε μου ξέρω ότι σπάστηκες με τέτοια προβλήματα λογικό είναι άλλα πιστευώ ότι δεν είναι λύση αυτό που γράφεις.
Εγω πριν 2 χρόνια είναι το SUZUKI SV650S εκεί να δεις προβλήματα. Είχε το μοτέρ του strom που είναι και καλά θωρακισμένο.
Οποτε εβρεχε εσβηνε. Ξερύθμιζαν οι βαλβίδες και ακουγόταν ένας περίεργος θόρυβος, τίναξε σασμάν, έκαψε εγκέφαλο, και μιλάμε για 2007 μοντέλο με 17 000 χιλιόμετρα..
Φίλος με ΣΤΡΟΜ 650 του τίναξε σασμάν στα καλά καθούμενα.
Και όμως το Vstrom θεωρείται από τα πιο καλά και απροβληματιστα μηχανάκια..
Συμπέρασμα: Δεν βγαζεις ακρη

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #23 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2012, 09:24:49 πμ
Για τα ρουλεμάν θα πρέπει να επανασχεδιάσει ολόκληρη τη γωμετρία του μπροστινού. Γιατί και η αντικατάσταση με κωνικά δεν λύνει το πρόβλημα ( εάν πάς αρκετά στο χώμα τη ακούνε κι αυτά).

Το θεμα με τα ρουλεμαν λαιμου με μπιλιες ειναι κατι που συμβαινει σε μια μεγαλη πλειοψηφια απο μηχανακια Χοντα και οχι μονο στα on-off που καταπονουνται στο χωμα, σε ανεβασμα/κατεβασμα πεζοδρομιων κλπ (πχ στο VFR χρειαστηκα ρουλεμαν λαιμου στα 43Κ χμ). Ενα απλο αλλαγμα με κωνικα θα ελυνε το θεμα στα μηχανακια δρομου δια παντος και θα επιμηκυνε αρκετα το διαστημα μεχρι μια πιθανη αλλαγη στα on-off.

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι η Χοντα δεν εχει υιοθετησει κωνικα ρουλεμαν λαιμου  ???

Τώρα για τα υπόλοιπα είναι θέμα προμηθευτών οι οποίοι ναι μεν επιλέγονται απο τη Honda αλλά στο βωμό της ελαχιστοποίησης του κόστους έχουμε και αστοχίες υλικού οι οποίες αν δε ξεπερνούν ένα ποσοστό δεν τρέχει κάστανο (συνήθως 5 με 10% επι του συνόλου της προμήθειας).

Δεν ειναι μονο θεμα αστοχιας, αλλα και θεμα σχεδιαστικου λαθους ή λαθος επιλογης καποιου συγκεκριμενου ανταλλακτικου. Αυτο ακριβως συμβαινει με τους ανορθωτες που ειναι ενα αλλο κλασικο χρονιο προβλημα πολλων Χοντα. Για παραδειγμα στα παλια 600αρια ΤΑ ο ανορθωτης ητανε σε λαθος θεση και καιγοτανε, το ιδιο και στα VFR μεχρι και την 5η γενια - στην τελευταια περιπτωση πηρε τη Χοντα 16 χρονια (!!) να φερει τον ανορθωτη μπροστα και ναχει ψυκτρες ωστε να αεριζεται και να αποβαλλει την θερμοτητα καλυτερα, τι να πει κανεις  :-X Και παλι βεβαια οι ανορθωτες που βαζει η Χοντα ζεσταινονται αρκετα (λαθος επιλογη ανταλλακτικου) σε σχεση πχ μ'αυτους που επιλεγει η Yamaha, οποτε και παλι υπαρχουν μεμονωμενες περιπτωσεις προβληματων - αν και αυτο το αποφευγει κανεις με πατεντες οπως βιδωμα σε πλακα αλουμινιου και τοποθετηση με αγωγιμη παστα προς το σκελετο για απαγωγη θερμοτητας, με ανεμιστηρακι απο motherboard κλπ

Ενα αλλο θεμα ειναι αυτο των πηνιων, τις περισοτερες φορες αυτα πανε πακετο με τον ανορθωτη (οποτε προσοχη στον ανορθωτη για να μην κανουμε ζημια και στα πηνια) αλλα εχουνε ακουστει και (σπανιες) μεμονωμενες περιπτωσεις πηνιων πχ σε VFR ή στο παλιο καρμπυρατερατο Vara του Σωτου - αστοχια υλικου που ειναι να μη σου τυχει.

Παντως μια και μιλαμε για ΤΑ, απο το 1997 και μετα - δηλ. οχι made in Japan - εχει ακουστει πολυ σπανια ανορθωτης και απο το 2000 και μετα (ΤΑ650) σχεδον ποτε. Επισης πηνια σε ΤΑ δεν εχουνε ακουστει σχεδον ποτε.
« Last Edit: Τρίτη 13 Μάρτιος 2012, 09:52:40 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #24 on: Τετάρτη 14 Μάρτιος 2012, 07:30:21 πμ
Προσωπικά στο Varadero μου MK3 08' είμαι αισίως στις 60.000 χλμ και ΔΕΝ έχω αλλάξει τίποτα. Και όταν λέω αλλάξει εννοώ

Ούτε ανορθωτές
Ούτε πηνία
Ούτε ρουλεμάν
Ούτε αμορτισέρ
Ούτε ελατήρια
Ούτε καλώδια παρά καλώδια
Ούτε διακόπτες
Ούτε μπαταρία
Ούτε βλάβες
Ούτε με έχει αφήσει πουθενά " 1 φορά απο βενζίνη όταν έκανα τεστ αυτονομίας  ;D"

Και να σκεφτείς πως 60.000 χλμ δεν είναι κυριλέ χιλιόμετρα σε ταξίδια και σεντόνια αλλά και σε πόλη και σε χώμα μη σου πω το 30% έχουν γίνει σε χώμα με οτι συνεπάγεται αυτό και μιλάμε για χρήση απ το Πρωί μέχρι αργά το βράδυ...

Τύφλα να έχουν τα παπάκια...

Γενικά αν κρίνω και απ το Transalp μου αλλά και απ το Varadero Δύσκολα θα άλλαζα εταιρεία....

Έως πολύ δύσκολα....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"