Hellas Transalp Forum

Βοηθεια για επιλογή φώτα xenon

airjim · 5019

Offline airjim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τετάρτη 22 Φεβρουάριος 2012, 22:11:20 μμ
καλησπέρα σε όλους τους φίλους της υπέροχης αυτής παρέας.Είναι μόλις το δευτευρό μου post εδώ μέσα και θα ήθελα την βοηθειά σας για να επιλέξω ενα αξιόπιστο Kit μετατροπής απο τα απλά φώτα που διαθέτει η Transalp 2007 που έχω σε Xenon.Διαβάζω εδώ κ πάρα πολλές μέρες εδώ μέσα απο φίλους που έχουν τοποθετήση φώτα xenon αλλά δυστυχώς δεν κατάλαβα ποιό ακριβώς είναι το ποιό αξιόπιστο για το transalp κ δεν θέλω να έχω προβλήματα με τα φώτα μου που δυστυχώς τα βράδια δεν φωτίζουν καθόλου καλά.Δεν ξέρω βέβαια,κ εδώ χρειάζομαι την βοηθειά σας αν η επιλογή ενός Kit xenon θα δώσει λύση ικανοποιητική στα φώτα της μηχανής μου η θα μπώ σε περιπέτειες????Μήπως θα πρέπει να επιλέξω να αντικαταστήσω την υπάρχον λάμπα της μηχανής με κάτι καλύτερο η να μου προτείνετε ένα αξιόπιστο kit μετατροπής....
Δυστυχώς μένω θεσσαλονίκη κ απο μια έρευνα που έχω κάνει εδώ πάνω δεν βρήκα κάποιο κατάστημα που να τοποθετεί κάποιο αξιόπιστο kit xenon...Θα ήθελα την βοηθειά σας γιατί έχω μπερδευτεί κ δεν ξέρω τι να επιλέξω και δεν θέλω να μπώ σε περιπέτειες και να χαλάσω και τα φώτα που έχει η μηχανή.
Σας ευχαριστώ πολύ περιμένω την δική σας βοήθεια γιατί είμαι τόσο μπερδεμένος κ δεν ξέρω τελικά τι θα πρέπει να επιλέξω

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 22 Φεβρουάριος 2012, 22:27:26 μμ
Δημήτρη, η αξιοπιστία είναι κάτι σχετικό.

Ούτε και η τοποθέτηση απαιτεί εκτεταμένες επεμβάσεις, ώστε εάν δεν σε ικανοποιεί να μην μπορείς να γυρίσεις πίσω. Που δεν θα το κάνεις...

Λύσεις υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ότι δεν βρήκες κάποιο αξιόπιστο κιτ.

Σε μια από τις επόμενες συναντήσεις μας στο καφέ Άλφα, κάθε Τετάρτη βράδυ, μπορείς να έρθεις και να γνωριστούμε και να τα συζητήσουμε από κοντά. 

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #2 on: Τετάρτη 22 Φεβρουάριος 2012, 23:01:45 μμ
Δημήτρη πρίν αγοράσεις κάποιο κίτ ξένον (που σίγουρα θα έχουν καλύτερο και ισχυρότερο φωτισμό) μπορείς να δοκιμάσεις αυτές  OSRAM BILUX H4 HALOGEN XENON LOOK
που είναι τύπου ξένον (xenon look) κι έχουν πιο cool white φωτισμό.
Άν δε διαπιστώσεις κάποια διαφορά που να σε καλύπτει τότε προχώρα στα xenon...

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...

andy

• Guest
Reply #3 on: Πέμπτη 23 Φεβρουάριος 2012, 13:29:00 μμ
Αυτές φωτίζουν λίγο παραπάνω από τις κανονικές.
Τίποτα δεν συγκρίνετε με την απόδοση των xenon.
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι κρατάνε 2 χρόνια το πολύ οι λάμπες. Δίνεις 25e και την αλλάζεις.
Καλύτερης ποιότητας είναι τα xenon από TAIWAN και όχι από CHINA, και πάλι σχετικό είναι αυτό.
Βέβαια σαν τιμή τα κινέζικα τα βρίσκεις κάνα 30-40e ενώ τα Ταΐβάν έχουν κάνα 100άρικο.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #4 on: Πέμπτη 23 Φεβρουάριος 2012, 14:08:51 μμ
Τα ξενον σε κατοπτρα που δεν ειναι ΓΙΑ ξενον, φωτιζουν περισσοτερο... Δε σημαινει ομως οτι βλεπεις κιολας...

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Πέμπτη 23 Φεβρουάριος 2012, 16:31:05 μμ
Τα ξενον σε κατοπτρα που δεν ειναι ΓΙΑ ξενον, φωτιζουν περισσοτερο... Δε σημαινει ομως οτι βλεπεις κιολας...

+1200

η λαμπα που θα σε βοηθησει καπως να βλεπεις (σε προβολες που δεν ειναι φτιαγμενος για xenon) , και να μην τυφλωνεις απεναντι (το σημαντικοτερο για μενα) δεν κανει 25 αλλα 70 ευρω.
« Last Edit: Πέμπτη 23 Φεβρουάριος 2012, 16:56:38 μμ by Sotos »

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #6 on: Πέμπτη 23 Φεβρουάριος 2012, 16:53:05 μμ

+1000V

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline airjim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Δευτέρα 27 Φεβρουάριος 2012, 19:57:50 μμ
Ευχαριστώ όλους τους φίλους για την βοηθειά τους θα έρθω απο κοντά να γνωριστούμε και να τα πούμε να μου πείτε τις απόψεις σας κ τις γνώμες σας μιάς και είμαι νέος αναβάτης και δεν γνωρίζω κ πολλά πράγματα.
να είστε όλοι καλά ευχαριστώ πολύ περιμένω ενημέρωση για το που ειναι το καφέ Αλφα για να τα πούμε απο κοντά.

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #8 on: Τετάρτη 29 Φεβρουάριος 2012, 14:35:19 μμ
Το να προσαρμόσεις κιτ xenon σε μοτοσυκλέτα δεν είναι τεχνικώς ορθό και ο φωτισμός ενδέχεται να στραβώνει τους άλλους αλλά και να δημιουργεί πρόβλημα και στον ίδιο τον αναβάτη σε συνθήκες βροχής.
Ρίξτε μια προσεκτική ανάγνωση εδώ. Εμένα με βοήθησε πολύ να καταλάβω τί σημαίνει xenon σε μοτοσυκλέτα: http://www.mybike.gr/topic/20412-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b1-hid-xenon-kits/page__view__findpost__p__415214

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #9 on: Τετάρτη 09 Μάιος 2012, 17:42:48 μμ
Μήπως αυτό είναι πιό καλά μελετημένο ωστε να μην εχουμε τα προβλήματα απο τα παλιομοδίτικα κατοπτρα?

Motorcycle HID Projector KT-MT3

http://eshop.ktautopart.com/home-list/kt-mt3.html?gclid=COvSpMfC868CFUVc3wodCxFvXA