Hellas Transalp Forum

διαρροη ψυκτικου απο τη βαση του μπροστινου κυλιδρου σε TA650

XLGeorge · 26652

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Λοιπον, τα φωτα σας καθως το ΤΑακι μου δεν ειναι ακατανικητο (invincible) οπως νομιζα - και πως να ειναι με ολα τα σκισιματα που εχει φαει στην 10χρονη ζωη του  :-X

Λιγο πριν τα Χριστουγεννα και ενω το μηχανακι ειχε 100300χμ (λες και το φυλαγε να περασει τα 100Κ χμ για να το βγαλει) ειδα ενα λεκε απο υγρο στο εδαφος κατω απο το αριστερο καπακι του κινητηρα οπως ειχα το μηχανακι στι πλαϊνο σταντ και ψάχνοντάς το λιγο διαπιστωσα οτι ειναι ψυκτικο. Απο τοτε το παρκαρα στο κεντρικο σταντ για να δω απο που ακριβως εχει τρεξει αν θα το ξανακανε και μερικες μερες μετα βρηκα μπλε ψυκτικο πανω στο κουτι του στροφαλου/κιβωτιου αριστερα των κυλινδρων. Στην αρχη μου πηγανε στο μυαλο τα λαστιχακια στεγανοποιησης του σωληνα που ενωνει τους κυλινδρους και τα οποια ειχα αλλαξει στα 90Κ χμ. Το παρακολουθησα επι μερες αλλα δεν το ξαναεκανε μεχρι κανα δυο βδομαδες πριν οταν το ξανακανε και τοτε μου φανηκε οτι το υγρο ειχε φυγει απο την ραφη του σωματος του μπροστα κυλινδρου οπως παταει πανω στο κουτι του στροφαλου/κιβωτιου. Και παλι δεν ειμουνα σιγουρος μεχρι την περασμενη Παρασκευη και σημερα οπου αφου του την "εστησα" πιστευω οτι το βρηκα.

Ειμαι πλεον σχεδον σιγουρος οτι το υγρο φευγει απο κει και αυτο γινεται αφου βαλει κανεις μπροστα και μολις αρχισει να διαστελεται ο κυλινδρος απο την θερμοκρασια. Χανει καποιο υγρο (οχι πολυ) και σταματαει μολις ζεσταθει λιγο καλυτερα και διασταλει κι'αλλο. Το βρηκα σταματωντας και κοιτωντας καθε λεπτο στο δρομο προς τη δουλεια το πρωι με το ψοφοκρυο την περασμενη Παρασκευη και σημερα.

Αναρωτιεμαι πως παταει το σωμα του κυλινδρου στο κουτι (crankcase), εχει καποια φλαντζα εκει. Αν ταχει παιξει αυτη η φλαντζα για οποιοδηποτε λογο μιλαμε για αρκετη δουλεια για αλλαγη  :(  Αλλα σκεφτομαι μηπως εχει και κανενα λαστιχακι εκει στη διοδο του ψυκτικου και αυτο ταχει παιξει, για κοιταξτε οι εχοντες μηχανολογικα σχεδια να μου πειτε τι παιζει εκει, το Haynes που κοιταξα λιγο λεει για φλαντζα αλλα δεν εχει αρκετη λεπτομερεια.

Η λυση που μου περασε απο το μυαλο παντως ειναι να το μονωσω με σιλικονη προς το παρον ωστε να μην τρεχει αυτο το λιγο, δεν λεει να λυσω κυλινδρο για τετοιο ψιλοπραμα εκτος και αν ειναι προοιμιο οτι η φλαντζα ειναι "on its way out" που λεμε κι'εδω.

Για ν'ακουω γνωμες...

" the PouroDuro spirit "

Offline siths

• Απλός οδηγός
  • ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΓΡΙΟΥΛΑ!!
Reply #1 on: Τρίτη 14 Φεβρουάριος 2012, 04:39:06 πμ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΛΑΤΖΟΥΛΑ...ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ...
« Last Edit: Τρίτη 14 Φεβρουάριος 2012, 04:40:54 πμ by siths »

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Φίλε μου καλέ Γιώργο, δυστυχώς την χρονοβόρο διαδικασία λύσε δέσε για την αλλαγή της φλάντζας δεν την γλυτώνεις....

Την είχα αλλάξει και εγώ αλλά όχι προσωπικά, μόνο στο συνεργείο γιατί ήταν μπελάς πράγματι....

Με τον καιρό ξεραίνεται και χάνει την στεγανότητα της όπως ακριβώς το 0-ring στο κυλινδράκι μεταξύ των 2 κυλίνδρων...

Είναι φυσιολογική φθορά......

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Ωχ, απ'οτι βλεπω εχει συμβει και σε αλλους  :(  Να πω παντως οτι στο δικο μου η (πολυ μικρη) διαροη συμβαινει μονο σε μεγαλες θερμοκρασιακες διαφορες λογω συστολης/διαστολης. Το εκανε τη Παρασκευη και σημερα το πρωι που η θερμοκρασια ητανε 0'C αλλα στην επιστροφη το βραδυ που ειχε 6-7'C δεν εβγαλε σταγονα. Και οπως εγραψα και πριν, συμβαινει μονο για λιγο οταν ζεσταινεται αρχικα το μηχανακι, οταν ζεσταθει καλα σταματαει.

Η διαροη μπορει να περιοριστει απ'εξω με καποια εποξικη κολα ή κατι παρομοιο, αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως υπαρξει μιξη του αντιψυκτικου με το λαδι απο μεσα αν η φλαντζα εχει ξεραθει. Το κακο ειναι οτι για να βγει ο κυλινδρος στο ΤΑ πρεπει να κατεβει ο κινητηρας που ειναι αρκετα μεγαλη δουλεια.

Προς το παρον θα το παρακολουθησω και οταν κατεβασω το ΤΑ στην Ελλαδα το καλοκαιρι θα δω τι θα κανω, ελπιζω να μην εχω προβλημα μεχρι τοτε. Λευτερη θα επικοινωνησω να μαθω λεπτομερειες για το παλιο δικο σου.
« Last Edit: Τρίτη 14 Φεβρουάριος 2012, 08:40:39 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως υπαρξει μιξη του αντιψυκτικου με το λαδι απο μεσα

Γιώργο αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Αν ήταν μόνο το χάσιμο υγρού προς τα έξω απλώς συμπλήρωνες και ησύχαζες.
Η γνώμη μου είναι πως το Καλοκαίρι είναι μακρυά και οι μεταβολές θερμοκρασίας από στάση σε λειτουργία στην Αγγλία είναι πολύ μεγάλες για να περιμένεις. Ξέρω ότι τα αγαπάς τα μηχανάκια σου. :thumbright:
Πράξε το δέον. Καλή αντάμωση.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Διαμαντη και λοιποι, οπως καποιοι ξερουν εχω παρει και δευτερο TA650, μοντελο 2006 απο τα τελευταια με τα αναγλυφα γραμματα με πρωτη αδεια τον Οκτωβρη του 2006. Το πηρα τον περασμενο Οκτωβρη, ακριβως 5 χρονων, με 11κ πραγματικα χιλιομετρα σε κατασταση "καινουργιου", τωρα εχει 12Κ χμ, οποτε μπορω να χρησιμοποιω αυτο μεχρι να φερω το παλιο στην Ελλαδα. Εχει πλακα να εχω στην αυλη δυο ασημι ΤΑ ;D μεχρι τωρα φορτωνα με χιλιομετρα το παλιο αλλα μαλλον αυτο θ'αλλαξει  ;) Πιστευω να τα πουμε απο κοντα τη επομενη φορα που θα ειμαι Αθηνα  :)

" the PouroDuro spirit "

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Γιώργο όπως ειπαμε και χθες το βράδυ, προσωπικά θεωρώ ΥΠΕΡβολή την αφαίρεση ενός κινητήρα που δεν έχει τίποτα άλλο
εκτός απο μια μικρή διαρροή ψυκτικού. Αν βγάλεις τον κύλινδρο και την κεφαλή, περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσεις παρά θα λύσεις.
Εφόσον όλα αυτά είναι οκ και δεν έχουν πρόβλημα.
BTW το καπάκι της εμπρός κεφαλής, αφαιρείται και με τη μηχανή πάνω, οπότε ίσως έτσι θα μπορούσες να σφίξεις λίγο τα 4 παξιμάδια
που συγκρατούν τον κύλινδρο και την κεφαλή. Αν και αυτό δε το προτείνω.
Δοκίμασε πρώτα :
να αφήσεις το μηχανάκι να κρυώσει καλά, καθάρισε μια μια ανοξείδωτη μικρή βούρτσα το χώρο που στάζει,
καθάρισε με βενζίνη, και εφάρμοσε είτε μαστίχη πολυουρεθάνης, είτε metal seal εύπλαστα προιόντα σε πολύ μικρή ποσότητα.
Πίεσε να πάνε όσο πιο μέσα γίνεται στο κενό μεταξύ των κυλίνδρων και άφησε να στεγνώσει καλά 24ώρες
Πιστεύω οτι μετά θα είσαι οκ . Ακόμα και να μην είσαι, δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Προς θεού μην ανοίξεις το μηχανάκι ! for God's sake 

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Γιώργο όπως ειπαμε και χθες το βράδυ, προσωπικά θεωρώ ΥΠΕΡβολή την αφαίρεση ενός κινητήρα που δεν έχει τίποτα άλλο
εκτός απο μια μικρή διαρροή ψυκτικού. Αν βγάλεις τον κύλινδρο και την κεφαλή, περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσεις παρά θα λύσεις.
Εφόσον όλα αυτά είναι οκ και δεν έχουν πρόβλημα.
BTW το καπάκι της εμπρός κεφαλής, αφαιρείται και με τη μηχανή πάνω, οπότε ίσως έτσι θα μπορούσες να σφίξεις λίγο τα 4 παξιμάδια
που συγκρατούν τον κύλινδρο και την κεφαλή. Αν και αυτό δε το προτείνω.
Δοκίμασε πρώτα :
να αφήσεις το μηχανάκι να κρυώσει καλά, καθάρισε μια μια ανοξείδωτη μικρή βούρτσα το χώρο που στάζει,
καθάρισε με βενζίνη, και εφάρμοσε είτε μαστίχη πολυουρεθάνης, είτε metal seal εύπλαστα προιόντα σε πολύ μικρή ποσότητα.
Πίεσε να πάνε όσο πιο μέσα γίνεται στο κενό μεταξύ των κυλίνδρων και άφησε να στεγνώσει καλά 24ώρες
Πιστεύω οτι μετά θα είσαι οκ . Ακόμα και να μην είσαι, δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Προς θεού μην ανοίξεις το μηχανάκι ! for God's sake 

Σχεδον τα ιδια του ειπα και εγω   Οτι δηλ. δεν τρεχει και τιποτα εφοσον η διαρροη ειναι ελαχιστη Ενδεχεται δε να μην τον απασχολησει για πολλες πολλες χιλ.χλμ πριν αναγκαστει να κατεβασει κινητηρα Ειδικα αν δεν υπαρχουν εντονες αυξομειωσεις της θερμοκρασιας Αφου το προβλημα εντοπιζεται τοπικα νομιζω οτι εχεις δικιο και αν καταφερει να εισχωρισει στην σχισμη καποιο υλικο οπως ισως αυτα που αναφερεις δεν θα εχει προβλημα Δεν καταλαβαινω βεβαια γιατι λες οτι θα δημιουργησει περισσοτερα προβληματα αν λεισει κεφαλη και κυλινδρο Εκτος αν εννοεις οτι αφου θα λυθουν θα αναγκαστει να αλλαξει τουλαχιστον ελατηρια πιστονιου και να μετρησει και ανοχες οπου χρειαζεται πριν το ξανακλεισει Περα απο το πιθανο επιπλεον κοστος σε χρονο και ισως χρημα δεν βλεπω που θα εχει προβλημα

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Σχεδον τα ιδια του ειπα και εγω   Οτι δηλ. δεν τρεχει και τιποτα εφοσον η διαρροη ειναι ελαχιστη Ενδεχεται δε να μην τον απασχολησει για πολλες πολλες χιλ.χλμ πριν αναγκαστει να κατεβασει κινητηρα Ειδικα αν δεν υπαρχουν εντονες αυξομειωσεις της θερμοκρασιας Αφου το προβλημα εντοπιζεται τοπικα νομιζω οτι εχεις δικιο και αν καταφερει να εισχωρισει στην σχισμη καποιο υλικο οπως ισως αυτα που αναφερεις δεν θα εχει προβλημα Δεν καταλαβαινω βεβαια γιατι λες οτι θα δημιουργησει περισσοτερα προβληματα αν λεισει κεφαλη και κυλινδρο Εκτος αν εννοεις οτι αφου θα λυθουν θα αναγκαστει να αλλαξει τουλαχιστον ελατηρια πιστονιου και να μετρησει και ανοχες οπου χρειαζεται πριν το ξανακλεισει Περα απο το πιθανο επιπλεον κοστος σε χρονο και ισως χρημα δεν βλεπω που θα εχει προβλημα
Επειδη το προβλημα ειναι στην μια κεφαλη και αν αλλαξη ελατηρια πιστονιου ισως να βγει και κατι αλλο ..και μια  και εχεις το κυλινδρο στα χερια ενα τριψιμο βαλβιδες ελατηρια κλπ κλπ θα ειναι μονο στον εναν κυλινδρο στον αλλο τι θα γινει ..θα αλλαξουν οι συμπιεσεις .
Αυτο πιστευω ..... :-\

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Επειδη το προβλημα ειναι στην μια κεφαλη και αν αλλαξη ελατηρια πιστονιου ισως να βγει και κατι αλλο ..και μια  και εχεις το κυλινδρο στα χερια ενα τριψιμο βαλβιδες ελατηρια κλπ κλπ θα ειναι μονο στον εναν κυλινδρο στον αλλο τι θα γινει ..θα αλλαξουν οι συμπιεσεις .
Αυτο πιστευω ..... :-\
Παναγιωτη η συμπιεση δεν αλλαζει δραματικα με καινουρια ελατηρια (αν δεχτουμε οτι ο κυλινδρος ειναι ΟΚ) Ακομα ομως και αν ειχε μεγαλυτερη συμπιεση απο τον αλλο κυλινδρο -μεσα σε καποια πλαισια παντοτε- αυτο δεν ειναι προβλημα Τα υπολοιπα τριψιματα βαλβιδων,ενα πιθανο γιαλισμα κυλινδρου, μετρησεις ανοχων, κλπ γινονται καθε φορα που ανοιγεται ενας κινητηρας Το οτι ο ενας κιλινδρος θα απεδιδε κατοπιν καλυτερα απο τον αλλο που αποδιδει ηδη καλα δεν ειναι προβλημα Το αντιθετο μαλιστα!

@ΧLGEORGE
Το νου σου μονο μην δεις σημαδια αναμιξης του παραφλου με το λαδι!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Δεν καταλαβαινω βεβαια γιατι λες οτι θα δημιουργησει περισσοτερα προβληματα αν λεισει κεφαλη και κυλινδρο Εκτος αν εννοεις οτι αφου θα λυθουν θα αναγκαστει να αλλαξει τουλαχιστον ελατηρια πιστονιου και να μετρησει και ανοχες οπου χρειαζεται πριν το ξανακλεισει Περα απο το πιθανο επιπλεον κοστος σε χρονο και ισως χρημα δεν βλεπω που θα εχει προβλημα

γιατί είναι επιβεβαιωμένο με δεκάδες μάρτυρες αλλά και ιστορικές καταγραφές...οτι αν κάτι δουλεύει καλά, δε το πειράζουμε !
Μηχανάκι που έχει βγάλει απροβλημάτιστα 100000χλμ σημαίνει οτι όλα δουλεύουν ρολόι. Καλύτερα δε θα το κάνει.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Ευχαριστω παιδες για τις απαντησεις, δεν νομιζω οτι θα το πειραξω, εξ'αλλου αυτο συμβαινει μονο οταν μπαινει μπροστα σε θερμοκρασια περιβαλλοντος μικροτερη των 2-3'C (σημερα το πρωι στο δρομο για τη δουλεια δεν ειδα σταγονα) και το υγρο που χανει ειναι ελαχιστο. Ειναι αληθεια οτι το μηχανακι δουλευει ρολοι, δεν εχει ουτε καν καταναλωση λαδιου και πιανει και 175χμω κοντερισια με λιγη προσπαθεια  ;) ;D

Κοιταξα και το λαδι σημερα το πρωι που το αλλαξα προσφατα στα 100Κ χμ, πεντακαθαρο. Δεν ειμαστε να μπαινουμε σε δουλειες για το (σχεδον) τιποτα, ιδιως καθως στο ΤΑ πρεπει να κατεβει ο κινητηρας για να γινει οποιαδηποτε δουλεια στους κυλινδρους  >:(

TA (still) rulezzz  :goofy:

" the PouroDuro spirit "

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
ποτε πηρες δευτερο βρε αθεοφοβε...
και ιδιο χρωμα μάλιστα!!!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #13 on: Τετάρτη 15 Φεβρουάριος 2012, 04:04:40 πμ
ποτε πηρες δευτερο βρε αθεοφοβε...
και ιδιο χρωμα μάλιστα!!!

Ο λογος που πηρα δευτερο ειναι οτι θελω να κατεβασω το παλιο στην Ελλαδα γιατι καλο το XLRακι αλλα μικρο και ..κλασικο. Εδω πια το μονο που κανω με το μηχανακι ειναι να παω/ερχομαι δουλεια και ο λογος που πηρα παλι ΤΑ ειναι οτι ειναι σαν παπι στην πολη, παει και καμια βολτα στις πρασιναδες το σ/κ και, το κυριοτερο, το μηχανακι το ξερω απ'εξω. Η ιδεα ειναι να δωσω/παροπλισω το παλιο σε 2-3 χρονια και να εχω το καινουργιο ΤΑ + κατι αλλο που θα παρω τοτε (μαλλον ευρωπαϊκο). Οσο για το χρωμα, και μαυρο δε θα με χαλαγε καθολου, απλα ετυχε  :)

" the PouroDuro spirit "

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #14 on: Τετάρτη 15 Φεβρουάριος 2012, 22:42:50 μμ
Οι φλάντζες στην βάση και των 2 κυλίνδρων είναι μεταλλικές συνεπώς για να έχουν καεί θα πρέπει να έχει ζοριστεί πάρα πολύ το μηχανάκι σε αλλαγές θερμοκρασιών....

Όσον αφορά την φλάντζα του πίσω κυλίνδρου βγαίνει το καπάκι του χωρίς να κατέβει το μοτέρ, οπότε και αλλάζεται εύκολα μιας και σου δίνει χέρι εκεί....

Του μπροστινού κυλίνδρου όμως αναγκαστικά κατεβάζεις το μοτέρ απ το πλαίσιο μιας και δεν έχεις χώρο. Κόστος αλλαγής με εργατικά 300-350€

Το άλλο σενάριο είναι να έχει τρυπήσει το μεταλλικό σωληνάκι που περνάει το ψυκτικό στον μπροστινό κύλινδρο να δακρύζει από εκεί και να αποτυπώνεται σαν λεκές περιμετρικά του κυλίνδρου...

όπως και να έχει θα πρέπει να επιδιορθωθεί γιατί αν κάψει σιγά σιγά και την μέσα παρειά της φλάντζας τότε το πιθανότερο είναι αργότερα να έχεις προβλήματα στον κύλινδρο σου....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #15 on: Τετάρτη 15 Φεβρουάριος 2012, 23:57:49 μμ
όπως και να έχει θα πρέπει να επιδιορθωθεί γιατί αν κάψει σιγά σιγά και την μέσα παρειά της φλάντζας τότε το πιθανότερο είναι αργότερα να έχεις προβλήματα στον κύλινδρο σου....

δε βλέπω τον λόγο γιατί να το κάνει αυτό.
Η διαρροή αυτή δεν είναι απο την πίεση του πιστονιού, αφου αυτό είναι στο κύλινδρο (box) και την κεφαλή.
Άρα μια απλή διαρροή στην έξω πλευρά της φλάτζας.

προφανώς μιλάμε για την 3 που αν είναι απο την αριστερή πλευρά της μηχανής, δε μεσολαβεί τίποτα. Στη δεξιά έχει κενό για τη γλίστρα-καδένα κλπ.
Ανάμεσα στο σώμα και στον κύλινδρο δεν περνάει νερό. Το νερό στο 650 περνάει απο το σωλήνα που έχει πάνω του ο κύλινδρος και απο εκεί και πάνω.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Κωστα, καλη ιδεα που ανεβασες το μηχανολογικο σχεδιο των κυλινδρων, το κοιταξα κι'εγω σε ενα microfiche που μου ειχε στειλει ο Νικολας ο Stoneman αλλα δυστυχως δεν εχει τη λεπτομερεια που θα ηθελα για να βγαλω ακρη. Η διαροη δεν ειναι στην 3 οπως λες αλλα καπου στη μεση και αριστερα στο πισω μερος του μπροστινου κυλινδρου, απεναντι απο τον πισω κυλινδρο. Πρεπει να ειναι κοντα στην μακρια βιδα που ειναι σχεδον στη μεση στο πισω μερος του μπροστινου κυλινδρου και το σχεδιο δεν δειχνει τι παιζει εκει απο κατω. Αν μπορει κανεις να βρει ενα σχεδιο που να δειχνει εκεινο το σημειο, δηλ. το κατω πισω μερος του μπροστινου κυλινδρου, θα βοηθουσε πολυ (Stoneman ακους?).

Να πω παντως οτι τωρα που η θερμοκρασιες εδω ανεβηκανε καπως, δεν εχω δει σταγονα αλλα εχω το νου μου. Το μονο αλλο μηχανακι που παρουσιασε ακριβως το ιδιο πραγμα ητανε το TA650 του Λευτερη και μαλιστα περιπου στα ιδια χιλιομετρα δηλ. 100Κ. Ο Λευτερης το εδωσε στο συνεργειο του οπου του κατεβασανε κινητηρα και αλλαξανε τις πανω και κατω φλαντζες του μπροστινου αλλα και του πισω κυλινδρου προληπτικα, χωρις ομως ελατηρια κλπ. Μαζι με ρυθμιση βαλβιδων και το μεγαλο σερβις πληρωσε 360 ευρω το 2006 και μετα εκανε αλλα 70Κ χιλιομετρα χωρις προβλημα (170Κ συνολικα) πριν δωσει το μηχανακι. Εγω προς το παρον απλα το παρακολουθω..
« Last Edit: Πέμπτη 16 Φεβρουάριος 2012, 05:32:01 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
βγάλε μια φωτό  George με βελάκια κλπ...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
γιατί είναι επιβεβαιωμένο με δεκάδες μάρτυρες αλλά και ιστορικές καταγραφές...οτι αν κάτι δουλεύει καλά, δε το πειράζουμε !
Ναι ρε συ! Σωστο αυτο Αλλα δεν λεω αυτο! Για την βλαβη στο ΤΑ του Γιωργου ΑΝ θελει να την αποκαταστησει αναγκαστικα θα πρεπει να αφαιρεσει κυλινδρο και κεφαλη Ακομα και αν δουλευε ρολοι θα πρεπει να τα αφαιρεσει
Μηχανάκι που έχει βγάλει απροβλημάτιστα 100000χλμ σημαίνει οτι όλα δουλεύουν ρολόι. Καλύτερα δε θα το κάνει.
Το οτι δουλευε ρολοι δεν σημαινει οτι δεν θα βρει φθαρμενα τμηματα κοντα στο οριο ανοχων του κατασκευαστη Και τοτε ειναι λαθος να ξανακλεισει το μοτερ χωρις να αντικαταστησει οτι φθαρμενο βρεθει και να χρειαστει καποια στιγμη να ξανανοιξει μοτερ επειδη τσιγκουνευτικε λιγο χρονο και χρημα ακομα
Και φυσικα καλυτερο θα το κανει αν αντικατασταθει-διορθωθει οτιδηποτε φθαρμενο!

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Ναι ρε συ! Σωστο αυτο Αλλα δεν λεω αυτο! Για την βλαβη στο ΤΑ του Γιωργου ΑΝ θελει να την αποκαταστησει αναγκαστικα θα πρεπει να αφαιρεσει κυλινδρο και κεφαλη Ακομα και αν δουλευε ρολοι θα πρεπει να τα αφαιρεσει.

Κωστηδες στο τετραγωνο ;D  αν, λεω ΑΝ, ανοιξω το μηχανακι τοτε θα ανοιξω και τους δυο κυλινδρους και θα αλλαξω φλαντζες προληπτικα και στους δυο. Θα αλλαξω επισης και ελατηρια μια που θα βγουν οι κυλινδροι και ισως και τσιμουχακια βαλβιδων - δεν λεει να κατεβασει κανεις κινητηρα που ειναι μανουρα και να μην τα κανει αυτα. Να γινει χειροτερο αποκλειεται αν η δουλεια γινει σωστα. Αν ειχα χρονο και βοηθεια απο δευτερο ατομο να κατεβασω τον κινητηρα θα τοκανα μονος μου, εξ' αλλου εκανα παρομοια δουλεια στο μικρο XLR (με τον κινητηρα στο πλαισιο βεβαια) καποια χρονια πριν. Αλλα εχω ακρη να κανω τη δουλεια σωστα και σχετικα οικονομικα στα Τρικαλα, αν, λεω παλι ΑΝ, χρειαστει.

@KostasC: θα βγαλω και θα ανεβασω φωτο μολις μπορεσω.

" the PouroDuro spirit "

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Αν κατάλαβα καλά ο Γιώργος εννοεί το σημείο  επαφής της κεφαλής με τον κορμό. Στα  Microfiche στο σχέδιο E-2 FRONT CYLINDER HEAD   μιλάμε για το Νο7 , την φλάτζα κεφαλής.
Εδώ δεν κάνουμε αστεία. Απο την φλάτζα αυτή περνάνε λάδια και νερά και τα δύο σε υψηλές σχετικά πιέσεις. Το οιτι δακρύζει προς τα εξω σημαίνει οτι εχει ραγίσει, το πού και πόσο δεν το γνωρίζουμε, και δεν γνωρίζουμε επίσης  αν το ράγισμα περάσει τα νερά στα λάδια ,αν δεν το εχει κάνει ηδη η θα το κάνει κάποια στιγμή, η ακόμα χειρότερα αν το ράγισμα αυτό εσωτερικά ενώσει παροχή και επιστροφή πχ νερού με αποτέλεσμα μειωμένη ψύξη.
Ομως με δεδομένο οτι ακόμα και μια μικρή ποσότητα νερού με την μορφή ατμού να περάσει στον κύλινδρο με την θερμοκρασια που αναπτύσεται η οξείδωση και η φθορά είναι σημαντική .
Γνώμη μου να μην αγνοηθεί αυτή η προειδοποίηση και να επισκευαστεί σύντομα.
« Last Edit: Τετάρτη 10 Ιανουάριος 2018, 02:06:36 πμ by Stoneman »

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Αν κατάλαβα καλά ο Γιώργος εννοεί αυτό το σημείο ...
... επαφής της κεφαλής με τον κορμό.

Νικολα ευχαριστω για τη φωτογραφια, με εβγαλες απο τον κοπο, αλλα ΟΧΙ, δεν ειναι αυτο το σημειο. Οπως εγραψα και πριν ειναι στην κατω φλαντζα οπως παταει ο κυλινδρος στο κουτι του στροφαλου/κιβωτιου. Οπως εχεις ζωγραφισει το βελακι, ειναι ακριβως στην αριστερη κατω γωνια του ορθογωνιου (μαλλον τραπεζοειδους οπως τοχεις ζωγραφισει) κομματιου. Μιλαμε δηλαδη ακριβως κατω απο τα δυο βαθουλωματα που μοιαζουν με "αποτυπωματα παξιμαδιων".

Υπαρχει κανενα μηχανολογικο σχεδιο να δουμε τι ακριβως υπαρχει εκει απο μεσα?

" the PouroDuro spirit "

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Ρε George μπας και χάνει απο το κυλιδράκι μεταξύ των δυο κυλίνδρων ? μου φαίνεται πολύ πιθανό, γιατί είναι κλασικό failure point
.Aρχικά νόμιζα οτι είναι "εξω " απο τη μηχανή. ειδικά αμα δεν έχεις δει τη σταγόνα απο που βγαίνει... .σίγουρα είναι απο εκεί που σου λέω
Φθηνά τη γλύτωσες. Αυτό αλλάζει με o-ring

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Ρε George μπας και χάνει απο το κυλιδράκι μεταξύ των δυο κυλίνδρων ? μου φαίνεται πολύ πιθανό, γιατί είναι κλασικό failure point
.Aρχικά νόμιζα οτι είναι "εξω " απο τη μηχανή. ειδικά αμα δεν έχεις δει τη σταγόνα απο που βγαίνει... .σίγουρα είναι απο εκεί που σου λέω

Κωστη, οπως εγραψα και στο αρχικο ποστ στην αρχη αυτο σκεφτηκα κι'εγω και μαλιστα με παραξενεψε που το ξανακανε 10Κ χμ αφ'οτου ειχα αλλαξει αυτα τα λαστιχακια στα 90K χμ. Αλλα ψαχνοντας προσεκτικα δεν ειδα ποτε ουτε ιχνος υγρασιας στο κυλινδρακι ενω ειδα στην ραφη εκει ακριβως στο σημειο που περιγραφω. Την περασμενη Δευτερα το πρωι που ερχομουνα στη δουλεια σταματαγα καθε λιγο και το κοιταζα και νομιζω οτι βγαινει απο κει που λεω. Απο τοτε δεν εχει ξαναβγαλει σταγονα το ατιμο καθως οι θερμοκρασιες ανεβηκανε (12'C σημερα) αλλα του την εχω στημενη  ;) επομενο τεστ την Κυριακη που θαχει παλι κρυο οπως ειπανε  :)

Μακαρι να ητανε τα δυο o-ring απο το κυλινδρακι που ειναι απλη δουλεια αλλα δε νομιζω.. Και κατι αλλο: ακριβως αυτο το ειχε κανει και το ΤΑ650 του Leon και τα δυο μηχανακια εχουν το εξης κοινο σημειο: εχουν σκιστει επανηλειμενα σε ταξιδια με ψηλες ταχυτητες (160+χμω)  :goofy: Και η φλαντζα ναναι παντως χαλαλι, πταισμα ειναι, αυτο που κανει τη δουλεια μανουρα ειναι οτι πρεπει να κατεβει ο κινητηρας απο το πλαισιο..  >:(

" the PouroDuro spirit "

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas

Αυτό θα είχε φανεί Κώστα ....

Άλλωστε το είχε αλλάξει....

Ομολογώ με την παράθεση της Φωτογραφίας του Νίκου μπερδεύτηκα, μιας και δεν συζητάμε για αυτό το σημείο....

Μιλάμε για κάτω χαμηλά......