Hellas Transalp Forum

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΦΛΑΣ

XTerminator · 5359

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
on: Πέμπτη 08 Σεπτέμβριος 2011, 19:11:17 μμ
Το προβλημα εχει να κανει με την λειτουργεια του διακοπτη των φλας και ειναι εκνευριστικο,μιας και ο διακοπτης για καποιον λογω,ισως απο βρωμια ή παλαιοτητα ισως, λειτουργει οποτε θελει και αν λειτουργησει....αυτο το κανει με χρονοκαθυστερηση.
  Το συμπτωμα αυτο το ειχα καθε φορα που ειχε καιρο η μηχανη να κινηθει...αλλα μετα απο λιγο διαστημα επανερχοταν και δεν ειχα προβλημα.Φετος παει να ξεκαλοκαιριασει και ο διακοπτης κανει ακομα τα δικα του.
  Εχετε καμμια ιδεα?? Κανενα σπρευ για ψεκασμα ή κανουμε κατι αλλο?

ευχαριστω ;)

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1 on: Πέμπτη 08 Σεπτέμβριος 2011, 19:23:07 μμ
Sray Contact cleaner η το θαυματουργό WD-40!
Παίζει και να το λύσεις αν πιάνουν τα χέρια σου ;)

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Παρασκευή 09 Σεπτέμβριος 2011, 11:57:48 πμ
Ξεπάτωσε το στο καυθαριστικό επαφών.

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Παρασκευή 09 Σεπτέμβριος 2011, 12:39:33 μμ
Θα δοκιμασω ετσι παιδια με καποιο απο τα καθαριστικα.Θα κανω και μια αποπειρα να το ανοιξω για να δω αν καθαριζει,μαλλον θα εχει πιασει σκονη-βρωμια για να μου κανει τετοια κολπα.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #4 on: Παρασκευή 09 Σεπτέμβριος 2011, 14:29:48 μμ
Καθαρισε το .... τις περισσοτερες φορες δε χρειαζεται ανοιγμα....

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Σάββατο 10 Σεπτέμβριος 2011, 10:04:14 πμ
Sray Contact cleaner η το θαυματουργό WD-40!
Παίζει και να το λύσεις αν πιάνουν τα χέρια σου ;)
Tελικα το εκανα χθες με το.....γνωστο WD-40 μιας και ηταν το πιο αμεσα διαθεσιμο.... ;)....και εγινε τελειο!!Ο διακοπτης δουλευει σαν καινουργιος!

ευχαριστω για την βοηθεια :) :)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Σάββατο 10 Σεπτέμβριος 2011, 13:29:23 μμ
να ρωτησω κατι τωρα εγω.......
αντε επειδη δεν εχω τι να κανω(τωρα γιατι ολο το πρωι εβαφα το σπιτι) και θελω να κανω και καλη δουλεια,καθομαι και τον ανοιγω τον διακοπτη και τον καθαριζω καλα.
θα ωφελουσε μετα το καθαρισμα με ενα πανακι να ριξουμε μπολικο σπρευ σιλικονης που ειναι μονωτικο?ωστε να μην πιανει ευκολα σκονες κτλ. τι λετε?

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #7 on: Σάββατο 10 Σεπτέμβριος 2011, 13:37:54 μμ
Μονωτικο στην υγρασια ..στην σκονη δεν ξερω πιθανον να κολαει επανω ..εγω ειμαι της αποψης αν τον ανοιξης καθαρισε τον λιγο γρασακι στα κινητα μερη και οι επαφες στεγνες να μην κολαει τπτ επανω .

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Σάββατο 10 Σεπτέμβριος 2011, 15:09:14 μμ
Μονωτικο στην υγρασια ..στην σκονη δεν ξερω πιθανον να κολαει επανω ..εγω ειμαι της αποψης αν τον ανοιξης καθαρισε τον λιγο γρασακι στα κινητα μερη και οι επαφες στεγνες να μην κολαει τπτ επανω .

ασε ρε πανο να εχω δικαιολογια οτι δεν εχω σιλικονη για να μην καθομαι το απογευμα να τον ανοιγω.  :P

παντως επειδη θεωρω οτι η υγρασια ειναι το κυριως προβλημα και οχι η σκονη,θα το δοκιμασω αμμεσα με σπρευ σιλικονης και θα δουμε.το πολυ πολυ να χρειαστει να τον ξανανοιξω συντομα για να τον καθαρισω εκ νεου.δεν πειραζει,ετσι και αλλιως σχεδον τελειωσα με τις δουλειες του σπιτιου οποτε υπαρχει χρονος.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #9 on: Σάββατο 10 Σεπτέμβριος 2011, 19:28:51 μμ
Παναγιώτη , οπώς εξηγώ και εδώ:    http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,16553.0.html

το πρόβλημα δεν είναι ηλεκτρικό,συνήθως, εγώ τον άνοιξα και οι επαφές ηταν σαν καινούργιες.Το πρόβλημα είναι στο οτι ο διακόπτης εχει ενα κιτρινο σκούρο γράσσο που με τον καιρό γίνεται σαν μέλι και επειδή εχει μικρά ελατήρια και ελάσματα επαναφοράς κολάει και δεν επανέρχεται. Τα καθαριστικά απλά τον μαλακώνουν για λίγο και πάλι απο την αρχή. Θέλει απόφαση να ανοιχτεί για να γίνει καθαρισμός και επαναλίπανση με αδιάβροχο γράσο. Συνιστώ η εργασία να γίνει εκτός μοτό.

Υ.Γ: Ελαβες πμ σχετικο με τα κάγκελα?

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Κυριακή 11 Σεπτέμβριος 2011, 00:08:23 πμ
Παναγιώτη , οπώς εξηγώ και εδώ:    http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,16553.0.html

το πρόβλημα δεν είναι ηλεκτρικό,συνήθως, εγώ τον άνοιξα και οι επαφές ηταν σαν καινούργιες.Το πρόβλημα είναι στο οτι ο διακόπτης εχει ενα κιτρινο σκούρο γράσσο που με τον καιρό γίνεται σαν μέλι και επειδή εχει μικρά ελατήρια και ελάσματα επαναφοράς κολάει και δεν επανέρχεται. Τα καθαριστικά απλά τον μαλακώνουν για λίγο και πάλι απο την αρχή. Θέλει απόφαση να ανοιχτεί για να γίνει καθαρισμός και επαναλίπανση με αδιάβροχο γράσο. Συνιστώ η εργασία να γίνει εκτός μοτό.

Υ.Γ: Ελαβες πμ σχετικο με τα κάγκελα?

με δυσκολια μπορεσα να βρω λιγο γρασσο απο αυτο που ειπες καθως ο διακοπτης εκανε καλο μπανιο με σπρευ επαφων.
οτι βιδα υπηρχε μεσα στον διακοπτη λυθηκε και οτι εβγαινε βγηκε και εκανε  μπανιο με το σπρευ.καλο καθαρισμα με πανι απο μικροινες και ενα ελαφρυ ψεκασμα με σπρευ ετσι.συναρμολογηθηκε ξανα και τοποθετηθηκε.στην δοκιμη ολα ηταν αψογα.λιγο σκληρος στην χρηση εχει γινει πλεον καθως δεν υπαρχει γρασσο αλλα δεν με χαλαει καθολου.το αντιθετο μαλιστα.

δεν ελαβα κανενα πμ.