Hellas Transalp Forum

8 Immobilizer system (HISS) XL650V models (Μεταφρασμένο)

Stoneman · 31989

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Παρασκευή 04 Νοέμβριος 2016, 07:36:43 πμ
Σε ευχαριστώ  stone man.....πρόσθεσα και ασφάλεια 10 A στα καλωδια...ξαναεκανα την διαδικασία αλλά κανένα αποτέλεσμα. ....το φωτάκι μένει αναμενο ...Κ δεν γίνεται τπτ...
Έχεις π.μ.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Παρασκευή 04 Νοέμβριος 2016, 08:29:40 πμ
Σε ευχαριστώ  stone man.....πρόσθεσα και ασφάλεια 10 A στα καλωδια...ξαναεκανα την διαδικασία αλλά κανένα αποτέλεσμα. ....το φωτάκι μένει αναμενο ...Κ δεν γίνεται τπτ...

Η ασφάλεια δεν θα βοηθήσει σε κάτι πέρα από το να τραβάς εκείνη αντί για τον πόλο. Στο σάιτ όπου είχα εντοπίσει πρώτη φορά το καλώδιο νομίζω ότι έγραφε κάποιος με το ίδιο πρόβλημα και τελικά χρησιμοποίησε αντίσταση μικρότερων Ohm. Δεν ξέρω αν κατέληξε κάπου όμως. Δεν στο προτείνω γιατί δεν ξέρω που πάνε οι τάσεις που δίνεις από τη μπαταρία και τι ζημιές είναι πιθανό να προκληθούν στην ECU.

Offline taipan4

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #27 on: Τετάρτη 30 Μάιος 2018, 01:01:33 πμ
Καλημερα λογω ωρας που γραφω..... Επειδη εδω μεσα ειστε κορυφη και με εχετε ανοιξει τα ματια σε παρα πολλα και κατηργησα τον μαστορα και τα κανω ολα μονος θα ηθελα να ρωτησω κατι..... Εχω το 650 2001 μοντελο  και με εσπασε το κλειδι.... παρηγγειλα ενα αλλο γνησιο HONDA για να κανω τραμπα τον αισθητηρα... Η ερωτηση ειναι οτι οταν το παρω θελει να παω σε κλειδαρα να το λιμαρει και να το κανει σαν αυτο που χα ή το σχεδιο ειναι ιδιο σε ολα τα μοτορια απλα αλλαζει η κωδικοποιηση? Καταφερα και εβγαλα ενα προχειρο κλειδι οπου ακουμπαω το σπασμενο με την πλευρα του αισθητηρα και το βαζω μπρος αλλα τωρα δεν παιρνει... δεν σβηνει το λαμπακι μετα απο σερβις που του εκανα.... φιλτρο αερα μπουζια λαδια αλλαγη αντιψυκτικου.... πρωτη φορα με το κανει αυτο μετα απο σερβις... υπαρχει περιπτωση να φταιει κατι αλλο? Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για ολα γενικα αλλα και για την πιθανη απαντηση που θα με δωσετε.... :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
« Last Edit: Τετάρτη 30 Μάιος 2018, 01:11:04 πμ by taipan4 »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #28 on: Τετάρτη 30 Μάιος 2018, 16:54:49 μμ
Το κλειδί αν είναι γνήσιο κ έχεις δώσει τα νούμερά του πιθανόν να ταιριάζει χωρίς να το ''φτιάξει'' κλειδαράς.

Ομως υπάρχουν κ κλειδαράδες που μπορούν να φτιάξουν κ το ηλεκτρικό κομμάτι της δουλειάς.

Το οτι δεν σβήνει το λαμπάκι δεν φταίει το σερβις.

Εχεις ενα μονο κλειδί? κ αυτό εσπασε?

Δοκίμασες να το βαλεις μπροστά με το ''μαγικό'' κόλπο?

Δλδ , γυρνάς κλειδί να αναψουν τα λαμπάκια ,( εχεις βαλει το παλιό φυσικά σε σημείο που να το ''διαβαζει'' η κεραία του HISS) , Πατάς το Killswitch .
Μετά πατας το μπουτον της μίζας συνεχώς κ κλείνεις το Killswitch.
Λογικά θα πάρει κ το πράσινο λαμπάκι του HISS θα σβήσει λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Αν κ πάλι δεν , τότε η εχει σβήσει ο κωδικός του κλειδιού απο την ηλέκτρονική
η κάποιο καλώδιο του HΙSS εχει κοπεί,
η έχεις πρόβλημα με τον αισθητήρα στροφάλου.

Offline taipan4

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #29 on: Τετάρτη 30 Μάιος 2018, 21:50:05 μμ
Ναι εχω ενα γνησιο σπασμενο το οποιο το ακουμπαω με το προχειρο που εβγαλα χωρις αισθητηρα..... αυριο θα κανω ακριβως αυτο το κολπο που με λες και θα ενημερωσω.....  τωρα αν δεν παρει οπως με ειπες Stoneman θα ψαχτω για αυτα που με ειπες..... πρωτα τσεκ τα καλωδια μπας και εχω θεμα εκει και μετα τα αλλα..... θα βγαλω και μια την μπαταρια μπας και αν και δεν νομιζω και βλεπουμε βημα βημα... Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντρηση...

Offline taipan4

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #30 on: Πέμπτη 31 Μάιος 2018, 14:15:31 μμ
Λοιπον Stoneman αμα σε πω θα με δειρεις.... εκανα τσεκ το καλωδιο που με ειπες και μαλλον οπως ειχα βγαλει το ρεζερβουαρ αποσυνδεσα την φισα που δινει το σκασιμο.... εκανα πρωτα το κολπο που με ειπες αλλα φυσικα δεν πηρε μπρος αφου δεν υπηρχε καλωδιο.... οποτε ελεγξα την ενωση και φυσικα ηταν βγαλμενο.... παρατηρησα πολυ μαυριλα σαν γρασο λαδια κατι τετοιο.... πηρα σπρευ επαφων να το καθαρισω.... το ενωσα και εσκασε με την μια η κυρία μου και ενθουσιαστηκα γιατι μαυρες σκεψεις περασαν απο το μυαλο μου.... τελικα ολα καλα ολα ανθηρα.... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ εισαι ΚΟΡΥΦΗ....τωρα γεμισμα το μοτορι και βουρ για παραλια χωμα πετρα και ψαροντουφεκα.... τωρα ενα τσεκ τα pilot screws για το μειγμα μετα απο βολτιτσα και πενα ειμαστε.... Ευχαριστω και παλι....
« Last Edit: Πέμπτη 31 Μάιος 2018, 14:30:02 μμ by taipan4 »

Offline petros047

• Απλός οδηγός
Reply #31 on: Δευτέρα 22 Οκτώβριος 2018, 00:38:36 πμ
Επειδη το λινκ για το πως να φτιαξουμε το καλωδιο δεν δουλευει υπαρχει καποιο αλλο λινκ?
Επισης το θετικο της μπαταριας σε πιο pin του κονεκτορα το συνδεουμε τι χρωμα καλωδιο εχει απο τη μερια της μηχανης ? Η δεν πεζει ρολο?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Δευτέρα 22 Οκτώβριος 2018, 07:56:28 πμ
Κάνε μια ψαχτική στο νετ σαν : Honda-HISS-Key-tool θα σου βγέλει ενα σωρό αποτελέσματα .

και ρίξε κ μια ματιά εδώ: https://www.team-bhp.com/forum/superbikes-imports/145900-diy-honda-hiss-key-programming.html

Offline petros047

• Απλός οδηγός
Reply #33 on: Δευτέρα 22 Οκτώβριος 2018, 11:54:52 πμ
Το ειχα δει και αυτο το λινκ αλλα επισης δεν γραφει που παει το + της μπαταριας στην κοκκινη φυσα

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Δευτέρα 22 Οκτώβριος 2018, 17:31:31 μμ
Για δες εδώ στο 1:41

https://www.youtube.com/watch?v=iGWk5oTD6G4

Aκόμα στο hondahornet.org.uk  δείχνει την σύνδεση αλλά δεν ξέρω αν τα χρώματα των καλωδίων ταιριάζουν.

http://www.hondahornet.org.uk/messageboard/viewtopic.php?f=72&t=24218

Για να πώ την αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί με τα κλειδιά . Δεν είχα ποτέ πρόβλημα ,
εκτός απο μια στο τόσο που το Hiss έκανε τα δικά του.