Hellas Transalp Forum

Χωμάτινη εκδρομή , 7-8 Μαίου 2011 Ταϋγετος

KostasC · 114631

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #75 on: Παρασκευή 15 Απρίλιος 2011, 22:18:24 μμ

ΥΓ: Από αύριο ξεκινάω προπόνηση :2hysterical: :2hysterical:

Και εγώ την Μ.Τρίτη που θα είμαι Χίο θα έχω αρκετές προπονήσεις.....  ;D ;D ;D

Εκεί να δείς κομμάτια Παύλο.....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #76 on: Παρασκευή 15 Απρίλιος 2011, 22:40:07 μμ
Ας φροντίσει το ΔΣ να τυπώσει δρομοβιβλία για όλους, οπότε όποιος κωλώσει να μπορεί να γυρίσει πίσω μόνος του...χωρίς νταντά  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Σε αυτο το σημειο θα ηθελα να σταθω μιλωντας σοβαρα και μην αρχιση δευτερος γυρος απο πανυγηρια ..Φωτη αν χρειαστη καποιος να σταματηση για τον οποιοδηποτε λογο εχεις καθολου εικονα για το που θα μπορουσε να χωριστη απο την ομαδα ωστε να μην χαλαση η εκδρομη των υπολοιπων με την εγνοια αν εφτασε δεν εφτασε και το τι  εχει γινει .

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
Reply #77 on: Παρασκευή 15 Απρίλιος 2011, 23:16:23 μμ
Αυτή είναι η πιο ουσιαστική... ;)
Έρχονται κι άλλες.

Πες την αλήθεια τώρα... ξέχασες να κατεβάσεις το σταντ ε? ή σκεφτόσουν την οικολογική καταστροφή στη φοκουσίμα...? δεν εξηγείτε αλλιώς η χύμα...

άλλη φωτό έχεις ? γιατί αυτή δεν μας πείθει....

α, και που 'σαι, πάρε και 3 ουροσυλέκτες...3 ΚΤΜ θα είμαστε, ποτέ δεν ξέρεις...
« Last Edit: Παρασκευή 15 Απρίλιος 2011, 23:57:46 μμ by gerontovrahos »

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #78 on: Παρασκευή 15 Απρίλιος 2011, 23:49:13 μμ

Κι εκείνη την αντλία συμπλέκτη επίσης...

Παύλος Καρούμπης

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #79 on: Σάββατο 16 Απρίλιος 2011, 01:54:50 πμ

Φωτάκο μου τα Varadero μας έχουν περάσει πιο δύσκολα κομμάτια απ τις απλές συνημμένες προς εντυπωσιασμού φωτογραφίες σου....

Είμαι σίγουρος ότι έχουν περάσει πιο δύσκολα. Το είπα εξάλλου ότι πολύυυυ δύσκολα σημεία δε θα έχει. Το δύσκολο είναι τα 110+χλμ χώμα σε μία μέρα. Πίστεψε με: όταν ένας αναβάτης έχει εξαντληθεί μετά 5 ώρες χωμάτινης οδήγησης (γιατί είναι αγύμναστος/ άπειρος/ με ακατάλληλο μηχανάκι κλπ κλπ) τότε πέφτει πανεύκολα ακόμα και στη φλαταδούρα. Αυτό πρέπει να έχετε υπόψη σας: τον παράγοντα πολυωρη οδήγηση στο χώμα. Αν σε αυτό είστε εξοικιωμένοι τότε δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα (μόνο την κακιά την ώρα).

Τα χιλιόμετρα αυτά για να βγουν με το φως της μέρας απαιτούν σφιχτό ρυθμό και λίγες/μικρές στάσεις. Ξεχάστε στάση σε ταβέρνες, καφέδες κλπ κλπ την πρώτη μέρα.

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #80 on: Σάββατο 16 Απρίλιος 2011, 02:00:25 πμ
Φωτη αν χρειαστη καποιος να σταματηση για τον οποιοδηποτε λογο εχεις καθολου εικονα για το που θα μπορουσε να χωριστη απο την ομαδα ωστε να μην χαλαση η εκδρομη των υπολοιπων με την εγνοια αν εφτασε δεν εφτασε και το τι  εχει γινει .

Αν κάποιος χρειαστεί να αποσπαστεί λόγω προβλήματος, κούρασης, επιθυμίας, διάρροιας ή επειδή χαλάει την ομοιογένεια του ρυθμού του συνόλου και διακυβεύει την οδηγική απόλαυση των περισσοτέρων και την ολοκλήρωση της διαδρομής με το φως της μέρας, τότε βεβαίως και υπάρχουν κάποια σημεία εξόδου προς άσφαλτο. Στην Ελλάδα είμαστε όχι στη Σαχάρα  :D

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #81 on: Σάββατο 16 Απρίλιος 2011, 02:05:07 πμ
Πες την αλήθεια τώρα... ξέχασες να κατεβάσεις το σταντ ε? ή σκεφτόσουν την οικολογική καταστροφή στη φοκουσίμα...? δεν εξηγείτε αλλιώς η χύμα...

Η αλήθεια είναι ότι είχα το νου  μου αλλού (big mistake) και πλησίασα τη στροφή με πολλά και έκοψα άτσαλα με αποτέλεσμα να διπλώσει το μπροστινό. Το χώμα θέλει 100% προσήλωση ανά πάσα στιγμή...Είχα άλλες 2 πτώσεις σε κάτι στραμπουληχτές δύσβατες φουρκετίτσες που δεν έδωσα αρκετό γκάζι και δίπλωσα σχεδόν σταματημένος.

2 θά' στε, εγώ θά'ρθω με το τζιπ, μακάκας είμαι να το ξανακάνω με μηχανή;  :2hysterical:  (κάνουμε και πλακίτσα...)
« Last Edit: Σάββατο 16 Απρίλιος 2011, 02:07:59 πμ by fotisalp »

andy

• Guest
Reply #82 on: Σάββατο 16 Απρίλιος 2011, 02:54:34 πμ
1. Manolo              TA 650
2. Thandim            GS 1200
3. kostasC             Varadero XR1000 Peloponnese edition
4. Gnik                  TA 600
5. Konkost             TA 650
6. Rastabill             TA 650
7. Gonzo                TA650
8. Διαμαντής           ΤΑ650 poutaniara edition
9. Memos               TA400 (και τα μυαλά στα κάγκελα)
10. Panisk              TA 700 (για να μειώσω τον Μ.Ο. ηλικίας μετά τον ΜΕΜΟ )
11. Sotos               GSA (θαναση μην ξεχασεις antena ring. Ταχυσυνδεσμο εχω!)
12. Gerontovraxos    KTM950
13. Παυλος             ΚΤΜ990
14. Leon                 Varadero Xl1000v Trial edition
15. παλτακης           ΤΑ 650  ( μαλλον δεν πρεπει να το χασω αυτο )
16. ΑΝΔΡΕΑΣ Ι.        Varadero Xl1000v (χωμάτινο και μαλλιοκούβαρο)
17. Dimitris TA600      TA600
« Last Edit: Τρίτη 19 Απρίλιος 2011, 01:10:10 πμ by ΑΝΔΡΕΑΣ Ι. »

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #83 on: Σάββατο 16 Απρίλιος 2011, 02:55:10 πμ
 :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rocknroll: :rockout: :rockout: :rockout:RESPECT!!!!!!! Μια ωραία βόλτα από τον μετρ του είδους......
Πάντως σοβαρά, ο Φώτης έχει δίκιο και για την εμπειρία και για την αντοχή και για τον εξοπλισμό του αναβάτη όπως και της μηχανής που απαιτούνται. Τα συνεχόμενα χμ της 1ης μέρας απαιτούν το κάτι παραπάνω από όλους για να μην πάει άσχημα η βόλτα.Από ότι βλέπω από τις φωτό δεν είναι μια βόλτα εισαγωγής στον χωμάτινο κόσμο αλλά παραπάνω. Όσο για τον αριθμό των μελών μιας ομάδας πρέπει να είναι σχετικά μικρός, μόνο και μόνο για να μην χάνεται η συνοχή της ομάδας. Αν είναι να έρθουν και άλλα παιδιά, τότε θα πρέπει να δημιουργηθεί και μια 2η ομάδα. Μόνο που αυτό είναι δύσκολο από τη στιγμή που δεν υπάρχει ROAD BOOK και GPS και τη διαδρομή την ξέρει μόνο ο Φώτης. Συνεπώς  ο Φώτης καλά γράφει.

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #84 on: Σάββατο 16 Απρίλιος 2011, 05:23:54 πμ
Καλά μας άνοιξε η όρεξη! Για ρίξτε κανέναν χάρτη έστω και πρόχειρο για να ξέρουμε που θα περπατήσουμε... Φώτη, η κατηφόρα ήταν στη Βασιλική προς Ξεχώρι?

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #85 on: Σάββατο 16 Απρίλιος 2011, 20:48:26 μμ
Καλή η πλάκα για τις μηχανές μας αλλα καλό θα ήταν να δούμε όλο το "εγχείρημα" σαν ομάδα!!  Αν και μετά τις φωτογραφίες του Φώτη σταμάτησαν τα σχόλια για τις μηχανές των άλλων - μήπως επειδή κάποιοι άρχισαν να αγχώνονται για τις δικές τους;;;;   :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Προσωπικά έχω μια μέση εμπειρία στο χώμα και θα ήθελα να κάνω μια - δυο παρατηρήσεις ....

Αυτή η εκδρομή, ήδη χαρακτηρίστηκε σαν:
"μια επίσημη εκδρομή του HTC κομμένη και ραμμένη  για  έμπειρους, σκληροπυρηνικούς μαζόχες που ξέρουν ότι υπάρχει υψηλό ρίσκο πτώσης με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για μηχανή και αναβάτη." 
Καλό θα είναι λοιπόν να βάλουν όλοι στο μυαλό τους οτι και η μηχανή τους μπορεί να πάθει ζημιά  - φαρνατζοδουλειά ή μηχανολογικά - αλλά και οι ίδιοι να έχουν κάποιο απρόοπτο!! Αφού έχει ξεκαθαριστεί αυτό, να μην ζητήσει κανείς ευθύνη για οτιδήποτε μετά.....   ;)

Περι εξοπλισμού:
Τα 100 χλμ χώμα σε μια μέρα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται - ειδικά, γνωρίζοντας τον σαδιστή που έβγαλε αυτή την διαδρομή...!  Αφού λέει πως χρειάζονται χωμάτινα λάστιχα, ε τότε χρειάζονται, τουλάχιστον, ερπύστριες!!!!   ;D  Οπότε μην το διακινδυνέψει κάποιος να δοκιμάσει αλλιώς γιατί και αυτός θα δεινοπαθήσει και τους υπόλοιπους θα πάρει στο λαιμό του!!
Αν υπάρχουν εντουράδικες μπότες θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν!!! Οι touring που χρησιμοποιούμε στα ταξίδια δεν ενδεικνύονται. Καταρχήν με τόσες ώρες σε όρθια θέση πάνω στους μασπιέδες κόβουν την πατούσα, μιας και έχουν λεπτή σόλα και επιπλέον γλιστράνε πανέυκολα πάνω σαθρό χώμα και γρασίδι.

Τέλος σημαντικό στοιχείο είναι το βάρος της μηχανής!!! Προσοχή στο τι θα κουβαλάτε μαζί και πως θα το έχετε δεμένο!!   :eusa_naughty: :eusa_naughty: Top cases, πλαινές βαλίτσες, tank-bags κτλ  :eusa_naughty: :eusa_naughty:

Καλό θα είναι λοιπόν να οργανωθούμε στα κοινά πράγματα που θα έχουμε μαζί για να μην κουβαλάνε όλοι τα ίδια - εργαλεία, σαμπρέλες, λεβιέδες, φαρμακείο κτλ!!

:goofy: :goofy: :goofy:

Χα χα χα χα ζήλια ζήλια ΔΕΝ έχουμε σαμπρέλες, ζήλια :goofy: :goofy: :goofy: :goofy:

Εσύ άσε τα χαμόγελα και κοίτα να βρεις σαμπρέλες!! Αν στραβώσεις καμια ζάντα ή σκίσεις κανένα λάστιχο, θα σου πω τι να κάνεις μετά το σουβλί και το κορδόνι!!!  8)

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #86 on: Σάββατο 16 Απρίλιος 2011, 20:56:14 μμ

Σωστός ο Θανάσης.........

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #87 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 03:17:37 πμ
Μια πρόταση για τους κατόχους ΤΑ.Βγάλτε τις μεγάλες ζελατίνες και βάλτε τις κοντές εργοστασιακές.Και τους υπόλοιπους βέβαια αφορά.
Επίσης να φροντίσετε να έχετε τα κατάληλα εργαλεία που μπορούν να ξεβιδώσουν το μπροστινό φτερό της μοτο σας.
Εγώ θα πάρω σίγουρα 200ml λάδι μηχανής άν χρειαστεί συμπλήρωμα, 500ml αντιψυκτικό, λίγη κόλλα 2 συστατικών, μανέτα συμπλέκτη, τα εργαλεία μου, σωληνάκι βενζίνης, κροκοδειλάκια για μπαταρία, ίσως και τακάκια για πίσω (έχω πάθει φοβία λέμε ;D), δεματικά, 50ml βαλβολίνη, ασφάλειες και σαμπρέλα για το πίσω.Έχω και για το μπροστά αλλά να το κουβαλήσει κάποιος άλλος να μην τη κάνω πάλι καμήλα.Δεν έχω και αν έχει κάποιος να πάρει λοστάκια για βγάλσιμο λαστιχου.
Επίσης κάποιος ας πάρει ντίζα συμπλέκτη και ντίζα γκαζιού.Εγώ έχω ήδη εφεδρικές περασμένες.
Χρήσιμο θα ήταν να ξέρουμε αν θα πάμε "τα γ@μ@ω και τα περνάω όλα και μένω στη κορφή του βουνού γιατί έτσι μου σηκώθηκε" ώστε να πάρουμε τις κατάληλες σκηνές, υπνόσακους, ξηρά τροφή κλπ.
Thank you for any info.

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #88 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 03:30:14 πμ
Διαμαντή αμα έρθει ο Μέμος μαζί σας, μη φοβάσαι τίποτα....  ;D ;D ;D

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 03:33:08 πμ
Καλά μας άνοιξε η όρεξη! Για ρίξτε κανέναν χάρτη έστω και πρόχειρο για να ξέρουμε που θα περπατήσουμε... Φώτη, η κατηφόρα ήταν στη Βασιλική προς Ξεχώρι?

Ναι, εκεί είναι.

Η διαδρομή για να πάρετε μια ιδέα ξεκινάει από τη νότια Αρκαδία, στο χωριό Αμπελάκι και κινείται ανατολικά προς Βλαχοκερασιά και μετά νότια προς Αγία Βαρβάρα και στρέφεται κατόπιν δυτικά, περνάει τον Ευρώτα και ανηφορίζει στις πλαγιές του βόρειου Ταΰγετου προς Λογγανίκο. Από εκεί κινείται στη ράχη του βουνού με κατεύθυνση νότια και συναντά το δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης (όλο από χώμα μέχρι τώρα). Τον ακολουθεί και μπαίνει στο Μυστρά. Από εκεί ξαναμπαίνει χώμα και ανηφορίζει προς Αναβρυτή για να  τραβερσάρει τις ανατολικές πλαγιές του κεντρικού Ταΰγετου προς βρύση Μαγγανιάρη και καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης. Στην ευρύτερη περιοχή του καταφυγίου θα γίνει η διανυκτέρευση, σύνολο περί τα 115 χλμ την πρώτη ημέρα.

Τη δεύτερη μέρα κινείται από χώμα νότια προς Σπαρτιά και Άρνα και μετά διασχίζει τον Ταΰγετο προς Δάσος Βασιλικής και κατόπιν Εξωχώρι. Ανάλογα τα γούστα και τον καιρό ή πάμε για μπάνιο ή πάμε κι άλλο χώμα και συγκεκριμένα πίσω από το όρος Καλάθι για να ξαναβγούμε στο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης και βλέπουμε.

Καλή δεν είναι ;

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #90 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 03:57:00 πμ
Καλό θα είναι λοιπόν να βάλουν όλοι στο μυαλό τους οτι και η μηχανή τους μπορεί να πάθει ζημιά  - φαρνατζοδουλειά ή μηχανολογικά - αλλά και οι ίδιοι να έχουν κάποιο απρόοπτο!! Αφού έχει ξεκαθαριστεί αυτό, να μην ζητήσει κανείς ευθύνη για οτιδήποτε μετά.....   ;)

άυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο.

Τα 100 χλμ χώμα σε μια μέρα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται - ειδικά, γνωρίζοντας τον σαδιστή που έβγαλε αυτή την διαδρομή...!  Αφού λέει πως χρειάζονται χωμάτινα λάστιχα, ε τότε χρειάζονται, τουλάχιστον, ερπύστριες!!!!   ;D  Οπότε μην το διακινδυνέψει κάποιος να δοκιμάσει αλλιώς γιατί και αυτός θα δεινοπαθήσει και τους υπόλοιπους θα πάρει στο λαιμό του!!

Χωμάτινα λάστιχα θα είναι απαραίτητα αν το τεραίν είναι βρεγμένο. Αν όχι, εξαρτάται από τις ικανότητες κάθε αναβάτη/μηχανής. Ένας έμπειρος οδηγός με ελαφριά μηχανή (πχ ΤΑ) τη βγάζει και με Sahara πχ.

Αν υπάρχουν εντουράδικες μπότες θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν!!! Οι touring που χρησιμοποιούμε στα ταξίδια δεν ενδεικνύονται. Καταρχήν με τόσες ώρες σε όρθια θέση πάνω στους μασπιέδες κόβουν την πατούσα, μιας και έχουν λεπτή σόλα και επιπλέον γλιστράνε πανέυκολα πάνω σαθρό χώμα και γρασίδι.

Επίσης συμφωνώ,οι εντουράδικες, η τεσπα αυτές με δέστρες και όχι φερμουάρ κλπ είναι σαφώς καταλληλότερες.

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #91 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 04:08:03 πμ
Τέλος σημαντικό στοιχείο είναι το βάρος της μηχανής!!! Προσοχή στο τι θα κουβαλάτε μαζί και πως θα το έχετε δεμένο!!   :eusa_naughty: :eusa_naughty: Top cases, πλαινές βαλίτσες, tank-bags κτλ  :eusa_naughty: :eusa_naughty:

Επίσης ουσιώδες θέμα. Μέμο για σένα το λέω και όποιον άλλο συνηθίζει να κουβαλάει ένα σκασμό πράγματα  ;).  Μια αλλαξια ρούχα, νερό για το δρόμο, κάποιο σνακ, εργαλεία-σαμπρέλα και ό,τι χρειαστεί για τον ύπνο (θα δούμε).
Ξεχάστε μπαγκαζιέρες και πλαινές βαλίτσες, δεν τα σηκώνει η διαδρομή. Ένα tank bag και ένας σακίδιο καλά δεμένο πίσω και λήξις. Α, όποιος έχει παγούρι τύπου camel back να το πάρει.

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #92 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 04:12:47 πμ
Εγώ θα πάρω σίγουρα 200ml λάδι μηχανής άν χρειαστεί συμπλήρωμα, 500ml αντιψυκτικό,
Διαμαντή τα συνολικά χιλιόμετρα θα είναι περί τα 550-600. Αν έχεις φουλάρει λάδι πριν φύγεις δε θα χρειαστεί να συμπληρώσεις. Το ίδιο ισχύει και με το αντιψυκτικό. Και τα τακάκια. Στα υπόλοιπα σε βρίσκω προς τη σωστή κατεύθυνση  ;)

Χρήσιμο θα ήταν να ξέρουμε αν θα πάμε "τα γ@μ@ω και τα περνάω όλα και μένω στη κορφή του βουνού γιατί έτσι μου σηκώθηκε" ώστε να πάρουμε τις κατάληλες σκηνές, υπνόσακους, ξηρά τροφή κλπ.
Thank you for any info.

Οχι, θα πάμε λάϊτ όπως είπα.

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #93 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 04:23:52 πμ
Καλά δεν συζητάμε για την άριστη κατάσταση της μοτοσυκλέτας μας!!!!  Μην έρθει ο άλλος με τρύπιο ψυγείο, χαρχάλο αλυσίδα και ανύπαρκτα φρένα π.χ.!!!   ;)

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #94 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 08:24:06 πμ
Λοιπόν, πάρτε μια πρώτη γεύση της διαδρομής. Δεν έχω σχεδιάσει δρόμους αλλά έχω βάλει τα σημεία (pushpins) στον χάρτη με τη σειρά που είπε ο Φώτης παραπάνω. Έχω κάνει αρκετές φορές το κομμάτι της 2ης μέρας που είναι βατό από οικογενειακό αυτοκίνητο χωρίς κανένα πρόβλημα, μιας και είναι από εκεί η καταγωγή μου. Η διαδρομή είναι άπαιχτη!  :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Έχω να κάνω μια πρόταση. Αν, κόβοντας κάποια χλμ από την αρχή για να κερδίσουμε γύρω στη μιάμιση ώρα και βγάζοντας όλη τη διαδρομή μέχρι την Καρδαμύλη σε μια μέρα, σας εξασφαλίζω οικονομικό και καθαρό ξενοδοχείο (35-40€ το δίκλινο - τρίκλινο) για να ξεραθούμε και να κάνουμε και το μπανάκι μας σε ζεστά και πεντακάθαρα θαλασσόνερα. Τι λέτε? Δεν θα έχουμε και βάρος-όγκο στις μηχανές για να κουβαλάμε εξοπλισμό διανυκτέρευσης...

Ιδού ο χάρτης :

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #95 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 09:40:53 πμ
Πάρτε και μια πανοραμική από το σημείο "Πυροφυλάκιο" στον χάρτη. Υψόμετρο 1555 μέτρα και βλέπουμε πολύ αχνά αριστερά το δεξί πόδι της Πελοποννήσου με την Νεάπολη, τον Λακωνικό κόλπο, τα Κύθηρα, τον Ταΰγετο προς τα νότια, το Τηγάνι (νότια από τον Διρό) και τον Μεσσηνιακό κόλπο. Αν κοιτάξουμε ακόμα πιο Δυτικά δεξιότερα, θα δούμε και το αριστερό πόδι της Πελοποννήσου (κάτι που δεν είναι στην φώτο)

Έξω από το Εξωχώρι

Διαδρομή με θέα προς την Καρδαμύλη, τον Μεσσηνιακό κόλπο και το αριστερό πόδι

Καρδαμύλη

« Last Edit: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 09:42:25 πμ by panisk »

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #96 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 09:51:55 πμ
Λοιπόν, πάρτε μια πρώτη γεύση της διαδρομής. Δεν έχω σχεδιάσει δρόμους αλλά έχω βάλει τα σημεία (pushpins) στον χάρτη με τη σειρά που είπε ο Φώτης παραπάνω. Έχω κάνει αρκετές φορές το κομμάτι της 2ης μέρας που είναι βατό από οικογενειακό αυτοκίνητο χωρίς κανένα πρόβλημα, μιας και είναι από εκεί η καταγωγή μου. Η διαδρομή είναι άπαιχτη!  :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Έχω να κάνω μια πρόταση. Αν, κόβοντας κάποια χλμ από την αρχή για να κερδίσουμε γύρω στη μιάμιση ώρα και βγάζοντας όλη τη διαδρομή μέχρι την Καρδαμύλη σε μια μέρα, σας εξασφαλίζω οικονομικό και καθαρό ξενοδοχείο (35-40€ το δίκλινο - τρίκλινο) για να ξεραθούμε και να κάνουμε και το μπανάκι μας σε ζεστά και πεντακάθαρα θαλασσόνερα. Τι λέτε? Δεν θα έχουμε και βάρος-όγκο στις μηχανές για να κουβαλάμε εξοπλισμό διανυκτέρευσης...

Παναγιώτη με βρίσκεις σύμφωνο με το όλο concept σου......

Έτσι θα μπορούμε να επικεντρωθούμε στην διαδρομή αυτή καθ αυτήν ......

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #97 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 20:36:55 μμ
Μη με τρελάνετε! Η αποστολή θα γίνει! Αυτή περίμενα τόσο καιρό. Έχω βάλει λυτούς και δεμένους για να μπορέσω να λείψω.
Και αυτά που είχα πεί στο ΣΥΜΟΦΕ για ασφάλτινα τα έχω ξεχάσει ανεπιστρεπτί. Έχω δρομολογήσει ΜΤ21.Οι αντιπυρικές δεν ανεβαίνονται ούτε κατεβαίνονται έτσι εύκολα. Ακόμα και οι έμπειροι εκεί μπορεί να έχουν ατυχίες. Και η απλή λάσπη ή το πυκνό βρεμένο χόρτο με πάνω από 10% κλίση δεν περνιέται με ασφάλτινο.
Όσο για τις 2 ομάδες εντάξει συμφονώ. Αλλά μόνο για διαφορά στο ρυθμό οδήγησης. Οχι για κουτσούρεμα διαδρομής. Θέλω να περάσω και τα δύσκολα και τα όμορφα.Και φυσικά αυτή τη φορά δεν θα πάρω μαζί τη προίκα μου. ;)
« Last Edit: Δευτέρα 18 Απρίλιος 2011, 20:55:24 μμ by Yianni »

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #98 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 20:43:10 μμ
Α! Και όποιος διαθέτει να πάρει σχοινί που να αντέχει σε έλξη ~250-300 κιλών.Για την περίπτωση που πέσει σε κάνα χαντάκι καμιά μηχανή.

Offline gerontovrahos

• Απλός οδηγός
  • - I love riding -
Reply #99 on: Κυριακή 17 Απρίλιος 2011, 22:19:29 μμ
Α! Και όποιος διαθέτει να πάρει σχοινί που να αντέχει σε έλξη ~250-300 κιλών.Για την περίπτωση που πέσει σε κάνα χαντάκι καμιά μηχανή.

Ελα βρε... ένα φτιαράκι είναι αρκετό... λίγο χωματάκι απο πάνω και δε θα φαίνεται τίποτε!