Hellas Transalp Forum

πρόβλημα με μπαταρία

stou · 2283

Offline stou

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Δευτέρα 04 Απρίλιος 2011, 12:50:18 μμ
καλησπέρα και από μένα.
έχω αφήσει το ΤΑ600 μου στο γκαράζ ενός φίλου εδώ και κανα 4μηνο και πήγα χθες να δω αν τσουλάει.
αφού φορτίσαμε τη μπαταρία παρατήρησα ότι όταν το γκάζωνα στο ρελαντί τα φώτα αντί να γίνονται πιο έντονα,"'επεφταν"
Μετά από μία εθνική 10-15 χλμ περίπου το ξαναγύρισα στο γκαράζ και όταν το σβησα δεν έπαιρνε μόνο του ούτε κατα διάννοια σα να μη φόρτισε σχεδόν καθόλου.
Δεν ξέρω αν ήθελε και άλλα χλμ αλλά το αναφέρω γιατί το μηχανάκι είναι ακίνητο ουσιαστικά από σεπτέμβρη με 1 διάλλειμα το δεκέμβρη που το πήγα στο φίλο μου.Τότε αφού το έβαλα μπρος το έκανα μια μικρή διαδρομή και όταν του το πήγα το σβησα επίτηδες και το ξανάνψα και ήταν οκ.Βέβαια έχουν περάσει και άλλοι 3 μήνες.....
Πάντως πέρα από την μπαταρία ,αυτό με τα φώτα πως εξηγείται??Μήπως παίζει κάτι με το δυναμό?
Ευχαρίστώ

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #1 on: Δευτέρα 04 Απρίλιος 2011, 12:58:40 μμ
πας για μπαταρια νεα ..για να τσεκαρης ομως αν φορτωνει ή οχι  βαλε στους πολους ενα πολυμετρο
με σβηστη μηχανη αν η μπαταρια ειναι καλη θα πρεπει να δειχνει 12,5 - 12,10 ν
με μηχανη σε λειτουργια οι ενδειξεις πρεπει να ειναι απο 13,8 - 14, 20 ν

Αν εχεις τετοιες ενδειξεις ( περιπου οι τιμες ειναι αυτες που γραφω ) τοτε και μπαταρια αλλα και η φορτιση ειναι κανονικη .

Αν μπαταρια δειχνει χαμηλοτερες τιμες φορτισετην σε μηχανημα για να δεις πως αντιιδρα .
Αν κατα την λειτουργια οι τιμες φορτισης δεν ειναι αυτες τοτε κατι αλλο φταιει .
« Last Edit: Δευτέρα 04 Απρίλιος 2011, 13:04:46 μμ by παλτακης »