Hellas Transalp Forum

Service των 18000 χλμ

M. I. Pagalos · 11147

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
on: Κυριακή 05 Αύγουστος 2007, 16:05:57 μμ
   Λοιπόν, χτες έκανα σέρβις και ίσως σας ενδιαφέρουν μερικά πράγματα που έχουν συζητηθεί ξανά. Τελικά έβαλα λάδι 20-50, απλό ορυκτέλαιο Valvoline. Θυμάστε (οι πιο παλιοί) που είχαμε συζητήσει περί απλών και συνθετικών? Ε, το έκανα τελικά. Το ΤΑ δεν θέλει συνθετικό σε καμία περίπτωση, μπορεί να του κάνει και ζημιά.
 Άλλαξα λοιπόν το 15-50 ημισυνθετικό σε 20-50 ορυκτέλαιο. Διαφορά καμία, ή τουλάχιστον όχι ορατή από 'μένα. Πάλι οι ταχύτητες χτυπάνε και πάλι ακούγεται η καμπάνα του συμπλέχτη στο νεκρό. Άλλα ΤΑ, σύμφωνα με το μάστορη, κάνουν τρομερή φασαρία. Θα συνεχίσω να πειραματίζομαι με τα λάδια.

Αυτό όμως που με εντυπωσίασε είναι η διαφορά με το φίλτρο αέρος Κ&Ν που έβαλα. 70 € αλλά τα κάνει τα λεφτά του μέχρι τελευταίο λεπτό. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Χωρίς καμία άλλη ρύθμιση έστρωσε η λειτουργία του κινητήρα. Το ρελαντί έγινε γλυκό και σταθερό. Το μηχανάκι "αρπάει" στη μεσαία περιοχή τρομερά, ενώ και ψηλά έπιασε τα 170 χαω έτσι για πλάκα (δεν πρόλαβα να πάω περισσότερα).
  Και ένας μικρο-δισταγμός που παρουσίαζε σε πλήρες άνοιγμα γκαζιού στις 4000 σαλ, εξαφανίστηκε κι αυτός!!!!
  Αν μου τα έλεγε κάποιος όλα αυτά πριν, δεν θα τα πίστευα, θα έλεγα ότι υπερβάλει. Τα είδα όμως με τα μάτια μου! Και επί πλέον, δεν ξαναλλάζεις φίλτρο ποτέ. Απλά το καθαρίζεςι με το ειδικό σπρέϊ και το ξαναβάζεις. Και με εγγύηση για 1.000.000 μίλια!!!!! Απίστευτο!

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Φίλτρο (70 €), λάδι (24 € κάτι), φίλτρο λαδιού (11 €) συν εργασία, σύνολο 125 €. Καθόλου κακά, ε?

ΥΓ: Θα επανέλθω σε άλλο ποστ με ενδιαφέροντα που άκουσα στο συνεργείο.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Κυριακή 05 Αύγουστος 2007, 17:45:39 μμ
Μια χαρούλα :)

Για το φίλτρο να συμφωνήσω και να επαυξήσω. Το έχω βάλει και γω μετά από υπόδειξη του συνεργείου και βρήκα την υγειά μου. Αν δεν κάνω λάθος το είχα αλλάξει στις 24.000 χλμ. Τώρα είμαι κάτι λιγότερο από 60.000. Έχω ακόμα 964.000 :) :) :) :)

Offline Δημήτρης

• Μέλος HTC
  • Απλός οδηγός
Reply #2 on: Κυριακή 05 Αύγουστος 2007, 19:26:44 μμ
Αν δεν κάνω λάθος το είχα αλλάξει στις 24.000 χλμ. Τώρα είμαι κάτι λιγότερο από 60.000. Έχω ακόμα 964.000 :) :) :) :)

Η Κ&Ν δίνει εγγύηση για 1000000 μίλια.

Οπότε έχεις να κάνεις ακόμα 964000 x 1,609 = 1551076 χλμ.

Μάλλον θα έχεις γίνει παππούς και την μηχανή θα την οδηγάνε τα εγγόνια σου.

:dude: :dude: :dude:

Δημήτρης Μπαλτζής

"WHERE CAN IT BE THIS LAND OF ELDORADO?"
Edgard Allan Poe

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Κυριακή 05 Αύγουστος 2007, 21:40:58 μμ
σωστά !!!!!!!

δεν είχα υπολογίσει ότι είναι σε μιλια και είχα αγχωθεί ότι έπρεπε να το αλλάξω  :goofy:

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Κυριακή 05 Αύγουστος 2007, 22:37:07 μμ
Να βάλουμε στα συν του Κ&Ν ότι απαλασσόμαστε και από το κόστος του μαμίσιου φίλτρου (55 ευρω).

Η ασημουλα μου, το 4ο παιδι μου...

Πέτρος
XL650V

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #5 on: Κυριακή 05 Αύγουστος 2007, 23:37:17 μμ
Και για μένα η αλλαγή σε ΚΝ είναι ίσως η μοναδική αξιόπιστη βελτίωση της μηχανής .
Τελευταία ψάχνωμαι και για τελικό εξάτμισης . Δε θέλω έξτρα άλογα (θα είμαι τυχερός αν δε μου κόψει κιόλας!) , ούτε και θόρυβο . Κυρίως θέλω ανοξείδωτο για μεγαλύτερη μακροζωία και πιο smooth λειτουργία κινητήρα .

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

Offline teo 1

• νέος οδηγός
  • **
  • moto....φύση....ελευθερία....
Reply #6 on: Δευτέρα 06 Αύγουστος 2007, 01:20:26 πμ
θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω το φίλτρο [ΚΝ] πριν τη λήξη της εγγύησης ..ευχαριστώ ..

Απόλαυσε την σημερινή μέρα και μην χαλιέσαι για τίποτα και για κανέναν.....

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Δευτέρα 06 Αύγουστος 2007, 01:38:03 πμ
θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω το φίλτρο [ΚΝ] πριν τη λήξη της εγγύησης ..ευχαριστώ ..

Ουπς! Εεε...εχμ...μας έπιασες απροετοίμαστους. Φαντάζομαι πως όχι, επειδή θέλουν να τα παίρνουν βάζοντας τα δικά τους ανταλλακτικά. Ρώτησε καλύτερα για μια υπεύθυνη απάντηση.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline teo 1

• νέος οδηγός
  • **
  • moto....φύση....ελευθερία....
Reply #8 on: Δευτέρα 06 Αύγουστος 2007, 01:42:50 πμ
αυτό νομίζω κι εγώ Μιχάλη , ευχαριστώ πάντως........

Απόλαυσε την σημερινή μέρα και μην χαλιέσαι για τίποτα και για κανέναν.....

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Δευτέρα 06 Αύγουστος 2007, 18:13:26 μμ
Ερώτημα:

Η τοποθέτηση ΚΝ δεν θέλει κάποια ρύθμιση στο καρμπυρατέρ; Είναι κάτι σαν Plug'n'Play ας πούμε;

Εκτός και αν τα μπερδεύω με την ταυτόχρονη αλλαγή και τελικού.

Εγώ θα ήθελα καλύτερη απόδοση στις μεσαίες και φυσικά δεν προτίθεμαι να πληρώσω τα 55 Ε για το μαμίσιο φίλτρο, ότι και να λένε τα αξιώματα ότι βάλε ότι συνιστά η μαμά. Μάλλον η παραμάνα το συνιστά...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Δευτέρα 06 Αύγουστος 2007, 22:10:18 μμ
Μάλλον μπερδεύτικες από το δικό μου post . Ναι το φίλτρο δεν  χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο καρμπυρατέρ .
Η εξάτμιση ισως (ανάλογα την μάρκα ).
Αλλά αν δεν έρθει η ώρα του σέρβις ..... που να κάθεσαι να βγάζεις ντεπόζιτο του 650 για ένα φίλτρο !!!
 :eusa_think:

barred with snow,

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Δευτέρα 06 Αύγουστος 2007, 22:32:36 μμ
Ερώτημα:

Η τοποθέτηση ΚΝ δεν θέλει κάποια ρύθμιση στο καρμπυρατέρ; Είναι κάτι σαν Plug'n'Play ας πούμε;

Εκτός και αν τα μπερδεύω με την ταυτόχρονη αλλαγή και τελικού.

Εγώ θα ήθελα καλύτερη απόδοση στις μεσαίες και φυσικά δεν προτίθεμαι να πληρώσω τα 55 Ε για το μαμίσιο φίλτρο, ότι και να λένε τα αξιώματα ότι βάλε ότι συνιστά η μαμά. Μάλλον η παραμάνα το συνιστά...

Σωστά το έθεσες. Το φίλτρο αέρος είναι κάτι σαν plug 'n' play. Δεν απαιτεί έξτρα ρυθμίσεις. Η αλλαγή τελικού όμως απαιτεί και μάλιστα μπορεί να σε πάει και πολύ βαθειά (ζιγκλέρ, βελονες κλπ).
   Η αλλαγή του μαμίσιου σε ΚΝ είναι κάτι που αξίζει πέρα για πέρα για να μην πω ενδείκνυται, αφού το μαμίσιο κοστίζει 55 και το ΚΝ 60 και καθάρισες μια καλή και μάλιστα με αξιοσημείωτη διαφορά απόδοσης!!!!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #12 on: Τρίτη 07 Αύγουστος 2007, 00:10:35 πμ
   Σωστά το έθεσες. Το φίλτρο αέρος είναι κάτι σαν plug 'n' play. Δεν απαιτεί έξτρα ρυθμίσεις. Η αλλαγή τελικού όμως απαιτεί και μάλιστα μπορεί να σε πάει και πολύ βαθειά (ζιγκλέρ, βελονες κλπ).
   Η αλλαγή του μαμίσιου σε ΚΝ είναι κάτι που αξίζει πέρα για πέρα για να μην πω ενδείκνυται, αφού το μαμίσιο κοστίζει 55 και το ΚΝ 60 και καθάρισες μια καλή και μάλιστα με αξιοσημείωτη διαφορά απόδοσης!!!!

Κάνε και μια μέτρηση κατανάλωσης να μας πεις και εκει τι γίνεται.
Οσο για το φίλτρο , νομιζω (νομίζω) οτι η εγγύηση ισχύει κανονικα

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #13 on: Τρίτη 07 Αύγουστος 2007, 06:32:06 πμ
Μάλλον μπερδεύτικες από το δικό μου post . Ναι το φίλτρο δεν  χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο καρμπυρατέρ .
Η εξάτμιση ισως (ανάλογα την μάρκα ).
Αλλά αν δεν έρθει η ώρα του σέρβις ..... που να κάθεσαι να βγάζεις ντεπόζιτο του 650 για ένα φίλτρο !!!
 :eusa_think:
Να βγάζεις ντεπόζιτο;
Συγνώμη γιατί μπερδεύτηκα λίγο.
Το εν λόγω φίλτρο δεν είναι το κυλινδρικό φίλτρο με τις τρεις βίδες κάτω από το αριστερό καπάκι;
Ή μήπως στην 650 είναι σε διαφορετική θέση;
Η δικιά μου είναι η 600(μοντέλο 96)

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 07 Αύγουστος 2007, 06:57:02 πμ

Ή μήπως στην 650 είναι σε διαφορετική θέση;
Η δικιά μου είναι η 600(μοντέλο 96)

Ω ναι ! δυστυχώς !

barred with snow,

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #15 on: Τρίτη 07 Αύγουστος 2007, 07:07:04 πμ
Και δηλαδή μόνο οι 650 είναι τυχερές και μπορούν να σωθούν με το εν λόγω φίλτρο;
Ισχύει η βελτίωση και με το μικρό κυλινδρικό για τα παλιά μοντέλα ή όχι;

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τρίτη 07 Αύγουστος 2007, 23:24:23 μμ
Κάνε και μια μέτρηση κατανάλωσης να μας πεις και εκει τι γίνεται.

Σωστός. Είναι ήδη σε εξέλιξη.

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Τετάρτη 08 Αύγουστος 2007, 01:40:31 πμ
Και δηλαδή μόνο οι 650 είναι τυχερές και μπορούν να σωθούν με το εν λόγω φίλτρο;
Ισχύει η βελτίωση και με το μικρό κυλινδρικό για τα παλιά μοντέλα ή όχι;

Πρέπει να υπάρχει .
Όποιος ψάχνει βρίσκει !   ;)

barred with snow,

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #18 on: Τετάρτη 08 Αύγουστος 2007, 06:42:53 πμ
Να βάλουμε στα συν του Κ&Ν ότι απαλασσόμαστε και από το κόστος του μαμίσιου φίλτρου (55 ευρω).

Πέτρο  το  κόστος  του  μαμίσιου  φίλτρου  αέρα  στο  650  είναι  55  ευρώ ;
Σε  ρωτάω  γιατί  τότε  είναι  κατά  πολύ  ακριβότερο  από  του  600-400  το  οποίο  το  αγόρασα  από  τον  Σαρακάκη  στις  3.05.06  (με  την  έκπτωση  του  H.T.C.)  και  είχε  19,60  ευρώ !!!

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #19 on: Τετάρτη 08 Αύγουστος 2007, 07:05:11 πμ
Πρέπει να υπάρχει .
Όποιος ψάχνει βρίσκει !   ;)
Γιάννη έχω βρει φίλτρο της μάρκας αυτής για ΤΑ600(δες εδώ http://cgi.befr.ebay.be/K-N-Luftfilter-Tauschfilter-HONDA-XL-600V-Transalp_W0QQitemZ200086182946QQihZ010QQcategoryZ86333QQcmdZViewItem)
Απλά δεν ξέρω αν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό των ΤΑ650, γιατί είναι διαφορετικά.

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Πέμπτη 09 Αύγουστος 2007, 01:36:37 πμ
Γιάννη έχω βρει φίλτρο της μάρκας αυτής για ΤΑ600(δες εδώ http://cgi.befr.ebay.be/K-N-Luftfilter-Tauschfilter-HONDA-XL-600V-Transalp_W0QQitemZ200086182946QQihZ010QQcategoryZ86333QQcmdZViewItem)
Απλά δεν ξέρω αν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό των ΤΑ650, γιατί είναι διαφορετικά.

Genial ! Σίγουρα θα δεις βελτιωμένο και πιο στρωτό δούλεμα του κινητήρα , καλύτερη απόκριση (έστω και οριακά) αλλά σίγουρα όχι άλογα  .
Ο κάθε κινητήρας έχει το φίλτρο που του ταιριάζει , εφόσον βρίσκεις για το 600 σημαίνει πως είναι μελετημένο ειδικά γι'αυτό .

barred with snow,

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #21 on: Πέμπτη 09 Αύγουστος 2007, 07:26:36 πμ
Chouette, με την επιστροφή από τις διακοπές κάνω την παραγγελία !