Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα: ακανόνιστο ρελαντί (ΤΑ650)

nikolas fmx · 20387

Offline nikolas fmx

• νέος οδηγός
  • **
  • ΤΑ 650
on: Δευτέρα 27 Δεκέμβριος 2010, 03:56:02 πμ
Εχω το εξης προβλημα : Το ρελαντι ειτε ειναι κρυα η μηχανη, ειτε ειναι ζεστη, ειναι ακανονιστο. Δηλαδη, καθε 2 ή 3 δευτερολεπτα ακουγεται ενα σκασιμο στο καρμπυρατερ με αποτελεσμα η βελονα του στροφομετρου να τρεμοπαιζει συνεχως, χωρις να μενει σταθερη σε συγκεκριμενες στροφες. Τι μπορει να φταιει ? Ισως ειναι ιδεα μου, αλλα νομιζω οτι στην πορεια ακουω σκασιματα κι απο την εξατμιση.
« Last Edit: Πέμπτη 13 Ιανουάριος 2011, 03:41:02 πμ by Chris_de_Ze »

Πείτε "ΟΧΙ" στα ναρκωτικά.
Δεν φτάνουν για όλους !

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Δευτέρα 27 Δεκέμβριος 2010, 19:20:43 μμ
Μάλλον χρειάζεσαι συγχρονισμό. Δες εδώ

Παύλος Καρούμπης

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #2 on: Τρίτη 28 Δεκέμβριος 2010, 02:05:10 πμ
Η απο κάπου τραβάει αέρα η εισαγωγή, σκασίματα σημαίνουν και φτωχό μίγμα. Λέω εγώ τώρα....

Offline jjokeris

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Τετάρτη 29 Δεκέμβριος 2010, 21:53:00 μμ
Αν κοιταξεις τους κυλινδρους απο την αριστερη (οπως καθεσαι),αναμεσά τους,στο μπροστινό μέρος του πισω κιλινδρου  και αντιστοιχα δεξια στο πισω μερος του μπροστινου κυλινδρου,θα δεις απο ενα σωληνακι γκρι ή μαυρο περιπου 8mm με ενα μικρο σφικτηρακι.Δες αν η ακρη του ειναι ενταξει ή ετσι κι αλλιως (αν εχει μπόσικα) βγαλτο κοψε μισο ποντο και ξαναβάλετο.Δεν παίρνω και όρκο ομως....

"The truth is out there"

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #4 on: Πέμπτη 30 Δεκέμβριος 2010, 04:12:36 πμ
Έλεγξε και το σωληνάκι υποπίεσης της βαλβίδας καυσίμου απο το ντεπόζιτο. Βγάλτο και δες μήπως σταζει βενζίνη.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #5 on: Πέμπτη 13 Ιανουάριος 2011, 03:43:18 πμ
Από πότε πρωτοπαρουσιάστηκε το πρόβλημα αυτό? Μπορείς να θυμηθείς?
Οι αιτίες είναι πολλές πάντως.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline nikolas fmx

• νέος οδηγός
  • **
  • ΤΑ 650
Reply #6 on: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 07:20:52 πμ
Εκανα προσφατα σερβις : Λαδια (15/50), μπουζι, φιλτρο αερα (Κ&Ν), καθαρισμα-ρυθμιση καρμπυρατερ και παρ ολ αυτα το προβλημα συνεχιζεται. Θελει πολυ ζεσταμα το πρωι ενω το ρελαντι ειτε ειναι κρυα η μηχανη, ειτε ζεστη, ειναι ακανονιστο και η βελονα στο στροφομετρο τρεμοπαιζει. Δε κατέω πραμα !   :-\

Δεν φτάνουν για όλους !

tranten

• Guest
Reply #7 on: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 13:27:48 μμ
στις ποσες στροφες ειναι (περιπου) το ρελαντι σου?μηπως το 'χεις χαμηλα?

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 16:04:37 μμ
Αντίστοιχο πρόβλημα είχα και γω πριν από κάμποσο καιρό.

Έπαιξα με τo μείγμα αέρα και μετά από διάφορε δοκιμές το ρύθμισα όπως λέει το manual.

Δες εδώ: http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,7744.msg127463.html#msg127463

Offline Pezos

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 19:59:10 μμ
Εκανα προσφατα σερβις : Λαδια (15/50), ......

Καλά αυτός που σου έκανε το service τι σου είπε; Δεν τον ρώτησες;
Του φάνηκε φυσιολογικό;

Offline nikolas fmx

• νέος οδηγός
  • **
  • ΤΑ 650
Reply #10 on: Σάββατο 15 Ιανουάριος 2011, 20:48:26 μμ
στις ποσες στροφες ειναι (περιπου) το ρελαντι σου?μηπως το 'χεις χαμηλα?
Το ρελαντι ειναι ρυθμισμενο στις 1100-1200 στροφες, αλλα δεν ειναι ποτε σταθερο. Θα το παω συνεργειο παλι τη Δευτερα και βλεπουμε......

Δεν φτάνουν για όλους !

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Κυριακή 16 Ιανουάριος 2011, 02:43:58 πμ
Τί χρονολογίας είναι το μηχανάκι και πόσα χλμ. έχει?

Offline nikolas fmx

• νέος οδηγός
  • **
  • ΤΑ 650
Reply #12 on: Κυριακή 16 Ιανουάριος 2011, 04:42:12 πμ
Τί χρονολογίας είναι το μηχανάκι και πόσα χλμ. έχει?
Ειναι το ΤΑ 650 του 2003 με 30.000 χλμ. Το πηρα μεταχειρισμενο πριν απο 15 μερες.

Δεν φτάνουν για όλους !

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Δευτέρα 17 Ιανουάριος 2011, 02:51:59 πμ
Άν είναι πραγματικά τα χλμ. είναι πολύ λίγο χρησιμοποιημένο και δεν δικαιολογείται λόγω χρονικής φθοράς να έχουν παρουσιάσει καποια εξαρτήματα των καρμπς πρόβλημα.
Δυστυχώς θέλει μερακλή και τίμιο μηχανικό ή να ξέρεις να τα φτιάχνεις ο ίδιος γιατί όπως είπε και ο Χρήστος παραπάνω είναι πολλές οι ενδεχόμενες αιτίες που πρέπει να εξεταστούν διαδοχικά.

Offline nikolas fmx

• νέος οδηγός
  • **
  • ΤΑ 650
Reply #14 on: Παρασκευή 04 Μάρτιος 2011, 01:47:47 πμ
Λοιπον, επιτελους σημερα μου δωθηκε η ευκαιρια και την πηγα παλι στο συνεργειο.
Το προβλημα με το ρελαντι το ειχα εδω κι ενα διμηνο παρ ολο που ειχα καθαρισει καρμπ., ειχα αλλαξει φιλτρο αερα, μπουζι κ.τ.λ.
Ειχα σκοπο να κοιταξω και τις βαλβιδες, μηπως ειναι και αυτες μερος του προβληματος.
Ο μαστορας ομως μου αποκαλυψε τελικα οτι, τοτε δεν μου ειχε κανει συγχρονισμο στα καρμπυρατερ !
Αφου εγινε κι αυτο η μηχανη δειχνει μια χαρα !
Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.  :thumbup:

Δεν φτάνουν για όλους !

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Παρασκευή 04 Μάρτιος 2011, 16:00:45 μμ
Μετά απο αυτό ούτε απ' έξω να μην περάσεις!. Εγώ νομίζω ότι ούτε που θα στα κοίταξε τα κάρμπ. Ένας που σε καθαρίζει τα κάρμπ απαραίτητα κάνει και συγχρονισμό το λένε όλα τα fucking manuals!

Offline paschalis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #16 on: Σάββατο 22 Οκτώβριος 2011, 03:33:16 πμ
έχω το ίδιο πρόβλημα με το ρελαντί.στις 1200 στροφές παίζει πολύ,πάρα πολύ.μετα τις 1500 δεν έχει πρόβλημα.επίσης τα κρύα πρωινα δε παίρνει με τπτ μπροστά.λάδια,μπουζί,φίλτρα,ρύθμισμα κάρμπς έγιναν.μήπως θέλει ανορθωτή?αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει γιατί έχω πάει σε 4 μάστορες και τζίφος.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Σάββατο 22 Οκτώβριος 2011, 13:00:50 μμ
Μην περιμένεις στο ΤΑ να δεις την βελονα σταθερή. Το ρελαντί θα είναι 1200 + - 100 και θα παιζει εκει μέσα.
Οταν λές  ρυθμισες καρμπ, εσύ η στο συνεργείο? Και τι ακριβώς ρυθμίστηκε? Βασικά στα καρμπς ρυθμίζεις μιγμα και κάνεις συγχρονισμό. Και μην νομίζεις οτι ο συγχρονισμός λυνει ολα τα προβλήματα, στην δική μου ενα 10-15% καλυτέρευση είδα και πολύ λέω οταν τα συγχρόνισα. Οσο για το μίγμα διάβασε εδώ :   http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,15354.0.html
Κρυα δεν παιρνει μπροστά ουτε με τσοκ? Και αν τραβηξεις πολύ τσοκ μπουκώνει? Το λεβιεδάκι του τσοκ κινειται ομαλά? η είναι σκληρό και μετά απο μια ορισμένη θεση τεινει να επιστρέψει σαν ελατηριο? Ελεγξε τις ντιζες σε οτι αφορά το τσοκ, εμένα η μια είχε κολήσει με αποτέλεσμα να μην λειτουργει το τσοκ και δυσκολευόταν να πάρει κρύα.
Γιατι αναφέρεις τον ανορθωτή? εχεις προβλημα με τα ηλεκτρικά? Γιατί αλλο η τροφοδοσία με καυσιμο και άλλο μια ηλεκτρική βλάβη. Εκτός και αν εννοείς την ηλεκτρονική.

Offline orestiada

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Την ιστορια τη γραφουν οι παρεες!!!
Reply #18 on: Κυριακή 23 Οκτώβριος 2011, 02:32:27 πμ
Εχω το εξης προβλημα : Το ρελαντι ειτε ειναι κρυα η μηχανη, ειτε ειναι ζεστη, ειναι ακανονιστο. Δηλαδη, καθε 2 ή 3 δευτερολεπτα ακουγεται ενα σκασιμο στο καρμπυρατερ με αποτελεσμα η βελονα του στροφομετρου να τρεμοπαιζει συνεχως, χωρις να μενει σταθερη σε συγκεκριμενες στροφες. Τι μπορει να φταιει ? Ισως ειναι ιδεα μου, αλλα νομιζω οτι στην πορεια ακουω σκασιματα κι απο την εξατμιση.
φιλε μου και σε μενα εκανε τα ιδια και τελικα ηταν ραγισμενο ενα λαστιχακι και τραβαγε αερα απο εκει.Αλλαχτηκε κι ολα καλα.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Κυριακή 23 Οκτώβριος 2011, 04:28:43 πμ
Αν τραβάει αέρα απο τους λαιμούς των καρμπς τοτε θα εχει και πολλά σκασίματα απο την εξατμιση

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Κυριακή 23 Οκτώβριος 2011, 05:33:18 πμ
έχω το ίδιο πρόβλημα με το ρελαντί.στις 1200 στροφές παίζει πολύ,πάρα πολύ.μετα τις 1500 δεν έχει πρόβλημα.επίσης τα κρύα πρωινα δε παίρνει με τπτ μπροστά.λάδια,μπουζί,φίλτρα,ρύθμισμα κάρμπς έγιναν.μήπως θέλει ανορθωτή?αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει γιατί έχω πάει σε 4 μάστορες και τζίφος.
Πιθανόν το μείγμα σου να είναι πολύ φτωχό .Επίσης υπάρχει περίπτωση κάποια υποπίεση να μην είναι κουμπωμένη καλά ή κάποιο σωληνάκι να είναι τρύπιο και να ρουφάει αέρα. Αυτό θα το καταλάβεις αν κρατώντας σταθερά το γκάζι ακούς σκασίματα. Συμβαίνει πολλές φορές μετά από Σέρβις ξεχνιέται κάτι

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Κυριακή 23 Οκτώβριος 2011, 17:37:31 μμ
... Συμβαίνει πολλές φορές μετά από Σέρβις ξεχνιέται κάτι...

Ε! δεν μπορεσα να κρατηθώ  :2hysterical: :2hysterical:

Offline paschalis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #22 on: Τρίτη 25 Οκτώβριος 2011, 05:51:30 πμ
τα καρμπς τα ρυθμισε ο μαστορας οπως μου ειπε στο χαμηλωτερο δυνατο σημειο.εβγαζε 150 χλμ στο ρεζερβουαρ και μετα τη ρυθμιση μετρησα 295 μεχρι να μ αφησει με πολυ πολυ χαλαρη οδηγηση. σας ευχαριστω για τις απαντησεις.αν βγαλω ακρη θα σας πω τι φταει.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Τρίτη 25 Οκτώβριος 2011, 06:47:01 πμ
Αν μπορείς ρύθμισε το μίγμα όπως περιγράφεται στο λινκ που σου ανεφερα πιό πριν. Ισως δεις βελτίωση.
Η Pilot Screw του εμπρός κυλίνδρου είναι αυτή που φαινεται στην παρακάτω φωτό, και αντίστοιχα θα βρείς και του πίσω

Offline paschalis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #24 on: Πέμπτη 27 Οκτώβριος 2011, 01:50:35 πμ
stoneman αν μπορεις στειλε μια φωτο και απο το αλλο pilot screw γιατι αν ειναι αυτο που νομιζω εχει κολλησει και δεν γυρναει.μη κανω καμμια πατατα.και χρονια πολλα στους Δημητρηδες.