Hellas Transalp Forum

Πρόταση γιά ανταλλαγή βιβλίων

Yianni · 11184

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
on: Τρίτη 14 Δεκέμβριος 2010, 10:46:40 πμ
Ετσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα με τα οικονομικά μας να πιάνουν πάτο, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ανέξοδα.

Οι τιμές των καινούριων βιβλίων συνήθως δεν πέφτουν κάτω από 18-20 ευρώ. Υστερα αφού τα διαβάσουμε τα αφήνουμε και σκονίζονται σε κάποιο ράφι.

Σκέφτομαι λοιπόν, αν μπορούμε να δημιουργήσουμε μία βάση δεδομένων (π.χ. ένα κοινό αρχείο excel), όπου ο καθένας θα μπορεί να ανεβάζει βιβλία που δεν χρειάζεται πιά, ώστε κάποιος άλλος να τα αναζητήσει.

Εναλλακτικά μπορούμε να φέρνουμε τα βιβλία στα στέκια που συχνάζουμε και η ανταλλαγή να γίνεται εκεί.

Στο διαδυκτιο υπάρχουν σχετικά site αλλά δεν βλέπω να έχουν μεγάλη απηχηση... Σε ένα κλειστό κύκλο όμως όπως ο σύλλογος ή το φόρουμ μπορεί να υπάρξει μεγαλλύτερο ενδιαφέρον.

Περιμένω τις απόψεις σας.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τρίτη 14 Δεκέμβριος 2010, 10:55:23 πμ
Καλή πρόταση, κάτι σαν το http://www.bookcrossing.com/

http://users.ntua.gr/ge01033/bookcrossing2.htm (πληροφορίες ατην Ελληνική Γλώσσα)
« Last Edit: Τρίτη 14 Δεκέμβριος 2010, 11:22:46 πμ by Yianni »

Παύλος Καρούμπης

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τρίτη 14 Δεκέμβριος 2010, 11:10:54 πμ
Η διαφορά είναι ότι στο bookcrossing δεν υπάρχει άμεση ανταλλαγή. Ενώ εδώ δίνεις και παίρνεις την ίδια στιγμή.

Offline mariost

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τρίτη 14 Δεκέμβριος 2010, 12:36:53 μμ
άκρως ενδιαφερουσα ιδεα!!!εγω ειμαι μέσα!

"Βάλαμε φωτιά στα φρένα
Και μας έμεινε το γκάζι...."

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #4 on: Τρίτη 14 Δεκέμβριος 2010, 13:19:25 μμ
Το διαμοιραζόμενο εξέλ, είχε κάνει ο Τσέρτσης μέσω γκουγκλ ντοκς, για κάποια ομαδική αναχώρηση παλιότερα. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά φαντάζομαι οτι μπορεί εύκολα να το εντοπίσει κάποιος κάνοντας μια αναζήτηση.
Αν σε αυτό το εξέλ βάλουμε όλοι τα βιβλία που έχουμε προς ανταλλαγή, μπορεί κάποιος να αναζητήσει κι αν το βρει να το ζητήσει και την Τρίτη να το πάρει στο Συμοφέ.
Βέβαια το ιδανικό θα ήταν ένα web app και να υπάρχει όλη η "βιβλιοθήκη" σε μια βάση σωστά κατηγοριοποιημένη, αλλά...

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τρίτη 14 Δεκέμβριος 2010, 13:30:54 μμ
Βέβαια το ιδανικό θα ήταν ένα web app και να υπάρχει όλη η "βιβλιοθήκη" σε μια βάση σωστά κατηγοριοποιημένη, αλλά...

Πόσο δύσκολο είναι να στηθεί κατι τέτοιο Γιάννη? Τι χρειαζόμαστε?

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #6 on: Τρίτη 14 Δεκέμβριος 2010, 14:00:43 μμ
Πόσο δύσκολο είναι να στηθεί κατι τέτοιο Γιάννη? Τι χρειαζόμαστε?
Δύσκολο δεν είναι.
Χρόνο μπόλικο χρειάζεται κι ένα σέρβερ να "φιλοξενεί" τη βάση και την εφαρμογή. Ο σέρβερ θα μπορούσε να είναι και αυτός που φιλοξενεί το φόρουμ ή/και το σάητ.
Κάποιος όμως πρέπει να κάτσει να φτιάξει την ανάλυση, τα πεδία που θα υπάρχουν για κάθε βιβλίο, με βάση ποια πεδία θα γίνεται η αναζήτηση, ένα lookup για τις κατηγορίες, ένα για το συγγραφέα, ένα για τον εκδότη κλπ. Σαν ένα πρόγραμμα για βίντεο κλαμπ θα είναι αλλά κοινόχρηστο. Γιατί φαντάζομαι, οτι αν εσύ έχεις ένα βιβλίο "Οι ωραίοι, έχουν χρέη" και μετά από ένα χρόνο θέλεις να δεις ποιο μέλος το έχει και το διαβάζει, έτσι γιατί θες κι εσύ να το ξαναδιαβάσεις βρε αδερφέ, θα πρέπει να μπορείς να κάνεις το σχετικό trace. Μετά θα πρέπει να δούμε αν τα βιβλία π.χ. θα συγκεντρώνονται στο ΣΥΜΟΦΕ και θα τα παίρνουμε από εκεί, ή αν θα στέλνουμε μήνυμα στον ιδιοκτήτη, ή τελευταίο κάτοχο να μας το φέρει την Τρίτη, αν θα μπορούν ο νέος κάτοχος και ο παλιός να βρεθούν συγκεκριμένη στιγμή για την ανταλλαγή...
Αν θέλεις να το κάνεις σωστά, δεν είναι απλό. Κανείς δεν θα ήθελε στην προσπάθειά του να βοηθήσει κάποιους συναδέλφουν να διαβάσουν κάποια βιβλία, να χάσει κάποιο από τα βιβλία που έχει.

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 15 Δεκέμβριος 2010, 10:07:47 πμ
Κανείς δεν θα ήθελε στην προσπάθειά του να βοηθήσει κάποιους συναδέλφουν να διαβάσουν κάποια βιβλία, να χάσει κάποιο από τα βιβλία που έχει.

Σε σχέση με αυτό που λες, η δική μου σκέψη είναι διαφορετική. Οχι δανείζομαι-διαβάζω-επιστρέφω. Εκείνο που λέω είναι ότι ιδιοκτήτης του κάθε βιβλίου είναι αυτός που το κατέχει.   

Επίσης το να ασχοληθεί κάποιος με την απαραίτητη τεχνογνωσία γιά web apps το βρίσκω λιγάκι δύσκολο, οπότε μάλλον το ξεχνάμε. Το άλλο με το κοινό αρχειάκι excel, όπου ο καθένας θα μπορεί να μπαίνει και να το ενημερώνει, το βρίσκο πιό εύκολο σε αυτή την φάση. Να μας εξηγήσει μόνο κάποιος πως γίνεται...  :goofy:

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #8 on: Τετάρτη 15 Δεκέμβριος 2010, 11:01:53 πμ
Πας στο www.google.gr.
Στο μενού που είναι πάνω - πάνω και αριστερά επιλέγεις more και από εκεί Documents.
Μετά Create new και Spreadsheet
Αφού φτιάξεις το εξελόφυλο, πατά το κουμπί share πάνω και δεξιά και μετά το share settings.
Εκεί προσθέτεις τα emails αυτών που μπορούν να το δουν και αυτών που μπορούν να το αλλάξουν.
Τέλειωσες.

Προϋπόθεση, τόσο εσύ, όσο και οι φίλοι σου να έχετε gmail.

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τετάρτη 15 Δεκέμβριος 2010, 13:47:34 μμ
Δεν ξέρω αν είναι σωστό έτσι, αλλά ρίχτε μιά ματιά (όποιος ενδιαφέρεται γιά το θέμα)

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtHFsSoZg3S3dFR4aTJSQWdYZkJSZWstbEFOS1dKa0E&hl=es&authkey=CKrY-4cF

Τα είδη που αναγράφονται είναι γιά δοκιμή....
« Last Edit: Τετάρτη 15 Δεκέμβριος 2010, 13:55:08 μμ by Yianni »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Τετάρτη 15 Δεκέμβριος 2010, 14:19:47 μμ
Η γλώσσα στα μενου  ειναι παραξενη...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #11 on: Τετάρτη 15 Δεκέμβριος 2010, 15:04:39 μμ
Η γλώσσα στα μενου  ειναι παραξενη...
Εκανα logon στον Google account μου και πάτησα μετά το λινκ του Yanni και μου βγήκε Αγγλικά.
Το θέμα είναι μάλλον του Γκούγκλη. Εγώ πάντως δεν θα κάτσω να γίνω beta tester τους.

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τετάρτη 15 Δεκέμβριος 2010, 15:07:53 μμ
τωρα το βγαζει και μενα αγγλικα

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #13 on: Τετάρτη 15 Δεκέμβριος 2010, 15:09:21 μμ
τωρα το βγαζει και μενα αγγλικα
ΜΛΚία μου.
Επρεπε να το αφήσω στα Ισπανικά και να σας κάνω προσφορά για ξένες γλώσσες.  :banghead:

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τετάρτη 15 Δεκέμβριος 2010, 19:33:55 μμ
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtHFsSoZg3S3dFR4aTJSQWdYZkJSZWstbEFOS1dKa0E&hl=el&authkey=CKrY-4cF

Νομίζω ότι τώρα είναι καλύτερα και Ελληνικά  ;)
« Last Edit: Τετάρτη 15 Δεκέμβριος 2010, 19:36:29 μμ by Yianni »

Offline mimsk

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #15 on: Σάββατο 20 Αύγουστος 2011, 00:32:10 πμ
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtHFsSoZg3S3dFR4aTJSQWdYZkJSZWstbEFOS1dKa0E&hl=el&authkey=CKrY-4cF

Νομίζω ότι τώρα είναι καλύτερα και Ελληνικά  ;)

Βρε Παίδες ενδιαφέρομαι και εγώ για ανταλλαγές βιβλίων πώς να γράψω τα βιβλία όπου έχω?

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Σάββατο 20 Αύγουστος 2011, 18:46:20 μμ

Βρε Παίδες ενδιαφέρομαι και εγώ για ανταλλαγές βιβλίων πώς να γράψω τα βιβλία όπου έχω?

Μπες στον σύνδεσμο https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtHFsSoZg3S3dFR4aTJSQWdYZkJSZWstbEFOS1dKa0E&hl=el&authkey=CKrY-4cF

και γράψε τα βιβλία που θέλεις να ανταλλάξεις. Το ξεκινήσαμε δοκιμαστικά και αν υπάρξει ενδιαφέρον μπορεί να λειτουργήσει... :)