Hellas Transalp Forum

πετάει ο Πήγασος!!!!!

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ · 8926

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
on: Σάββατο 28 Ιούλιος 2007, 07:35:28 πμ
Μόλις πείρα τον Πήγασο από το συνεργείο, και πετάει.... μεγάλη διαφορά.....
έβαλα ενυσχημένη αλυσίδα (από vara) και γρανάζια (το μπροστά, με 1 δόντι παραπάνω φυσικά) συν τα γνωστά, λάδια φίλτρα μπουζί και τακάκια. άλλαξα λάστιχο μπροστά (το παλιό μας άφησε χρόνους...) ζυγοστάθμηση, και όσο για το τιμόνι...(το τακ που ακουγόταν στο φρένο, και πήγαινα για ρουλεμάν) με λίγο σφύξιμο, έφτιαξε.... Τώρα το μόνο που μένει είναι να το πάω στον γμωστό του Ανδρέα (Africa club) για να δω τις βαλβίδες (ρύθμιση κτλ) Βλέπετε, το συνεργείο είναι του κολητού μου (Kymco) και μου έφτιαξε τα βασικά ο άνθρωπος (και δεν πείρε και τίποτα, σσσσσσ!!!!! μην πείτε τίποτα σε κανένα, όλα μαζί 280 € - χωρίς το λάστιχο, αυτό ήταν δικό μου - τζάμπα πράμα ) Λοιπόν, η αλυσίδα κάνει την διαφορά.....

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #1 on: Σάββατο 28 Ιούλιος 2007, 15:07:42 μμ
έβαλα ενυσχημένη αλυσίδα (από vara) και γρανάζια (το μπροστά, με 1 δόντι παραπάνω φυσικά) συν τα γνωστά, λάδια φίλτρα μπουζί και τακάκια. άλλαξα λάστιχο μπροστά (το παλιό μας άφησε χρόνους...) ζυγοστάθμηση, και όσο για το τιμόνι...(το τακ που ακουγόταν στο φρένο, και πήγαινα για ρουλεμάν) με λίγο σφύξιμο, έφτιαξε.... Τώρα το μόνο που μένει είναι να το πάω στον γμωστό του Ανδρέα (Africa club) για να δω τις βαλβίδες (ρύθμιση κτλ) Βλέπετε, το συνεργείο είναι του κολητού μου (Kymco) και μου έφτιαξε τα βασικά ο άνθρωπος (και δεν πείρε και τίποτα, σσσσσσ!!!!! μην πείτε τίποτα σε κανένα, όλα μαζί 280 € - χωρίς το λάστιχο, αυτό ήταν δικό μου - τζάμπα πράμα ) Λοιπόν, η αλυσίδα κάνει την διαφορά.....

Aντε καλες βολτες   ;)

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #2 on: Σάββατο 28 Ιούλιος 2007, 22:07:18 μμ
Για πες μου Στρατηγέ τα αλυσογράναζα που έβαλες από vara μπορούν να μπουν και σε μοντέλο του 1999; Και τι ακριβώς διαφορές έιδες στο μηχανάκι; Πάει πιο στρωτά στις μαγάλες ταχύτητες ή έγινε πιο νευρικό και απέκτησε πιο καλά μπαμ;

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Σάββατο 28 Ιούλιος 2007, 23:27:41 μμ
Λογικά, αν την κοντίνης θα κάνει, εγώ την έκοψα στο δικό μου. Είναι αθόρυβη, πιο ασφαλές και πιο όμορφη. Για ταχύτητα δεν είδα διαφορά λόγο της αλυσίδας, αλλά λόγο του γραναζιού, ένα δόντι παραπάνω.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #4 on: Κυριακή 29 Ιούλιος 2007, 00:58:33 πμ
Λογικά, αν την κοντίνης θα κάνει, εγώ την έκοψα στο δικό μου. Είναι αθόρυβη, πιο ασφαλές και πιο όμορφη. Για ταχύτητα δεν είδα διαφορά λόγο της αλυσίδας, αλλά λόγο του γραναζιού, ένα δόντι παραπάνω.

Ναι, αλλά έτσι χάνεις στρατηγέ μου ροπή χαμηλά για μέσα στην πόλη, εκεί δηλαδή που ήδη υποφέρει το ΤΑ. Τι ταχύτητα παραπάνω είδες που να αξίζει τον κόπο να χάσεις δύναμη χαμηλά??? Πες μας.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #5 on: Τρίτη 31 Ιούλιος 2007, 18:28:13 μμ
 Άιντε θα μας πείς κοίτα πως γίναμε στο περίμενε. :geezer:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τετάρτη 01 Αύγουστος 2007, 00:26:51 πμ
sory παιδιά, οικογενειακές ασχολείες τελευταία, και δεν απάντησα, (κοινώς μαγείρευα...) Λοιπόν, με το μεγαλύτερο γρανάζι, όντος στις χαμηλές ταχύτητες, πρέπει να δώσω περισσότερο γκάζι, αλλά στην Εθνική πάω άνετα στα 140, και είμαι κάτω από τις 5000 στροφές, που συμαίνει ότι και πιο ξεκούραστα πάει το ΤΑ, και οικονομικότερη είναι πλέον, και νομίζω ότι αν φορτόσω όλες τις ταχύτητες στα κοκκινα, θα έχω και καλύτερες τελικές.

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 01 Αύγουστος 2007, 00:48:02 πμ
Το Τα φοράει από μαμά 15 δόντια μπροστά και 47 πίσω.
Αν βάλεις 16 μπροστά χάνεις σε ροπή χαμηλά και σε μεγάλες ταχύτητες 130+ είσαι με χαμηλές στροφές.
Όταν όμως είσαι φορτομένος και με μικρή ανωφέρια ο κινητήρας κρεμάει δεν γεμιζει με τίποτα και καίει τα άντερά του. Εγώ με γρανάζι 16άρι μπροστά έκανα 160χλμ και έμεινα από βενζίνη.
Τώρα με 14 δόντια μπροστά γίνεται πολύ πιο άγριο χαμηλά και απότομο. Δεν το προτείνω για συνέχεια.
Η λύση που είχα εγώ, μετά από συμβουλή του Τηλέμαχου ήταν 15άρι γρανάζι μπροστά και 49 δόντια πίσω.
Δεν σε πιάνει κανένα ΤΑ ή ΑΤ σε οποιαδήποτε κατάσταση. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Triumph Tiger 955i '05

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #8 on: Τετάρτη 01 Αύγουστος 2007, 01:34:15 πμ
Το Τα φοράει από μαμά 15 δόντια μπροστά και 47 πίσω.
Αν βάλεις 16 μπροστά χάνεις σε ροπή χαμηλά και σε μεγάλες ταχύτητες 130+ είσαι με χαμηλές στροφές.
Όταν όμως είσαι φορτομένος και με μικρή ανωφέρια ο κινητήρας κρεμάει δεν γεμιζει με τίποτα και καίει τα άντερά του. Εγώ με γρανάζι 16άρι μπροστά έκανα 160χλμ και έμεινα από βενζίνη.
Τώρα με 14 δόντια μπροστά γίνεται πολύ πιο άγριο χαμηλά και απότομο. Δεν το προτείνω για συνέχεια.
Η λύση που είχα εγώ, μετά από συμβουλή του Τηλέμαχου ήταν 15άρι γρανάζι μπροστά και 49 δόντια πίσω.
Δεν σε πιάνει κανένα ΤΑ ή ΑΤ σε οποιαδήποτε κατάσταση. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Το έχεις δοκιμάσει εσύ προσωπικά αυτό? Και πού υπάρχει αυτό το γρανάζι?

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τετάρτη 01 Αύγουστος 2007, 17:08:29 μμ
Δυόμιση χρόνια την είχα έτσι μέχρι που το πούλησα.
και το τωρινός του κάτοχος με αυτό το γρανάζωμα το έχει.
Και βέβαια υπάρχει. Σε οποιονδήποτε πουλάει αλυσιδογράναζα.
Επαναλαμβάνω το συνδιασμό: 15άρι μπροστά και 49άρι πίσω.
Η αλυσίδα σαφώς είναι πιο μακριά από την μαμίσια αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί έτσι και αλλιώς όλες θέλουν κόψιμο.

Triumph Tiger 955i '05

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #10 on: Τετάρτη 01 Αύγουστος 2007, 17:29:54 μμ
 Το να αυξάνεις ένα δόντι το μπροστινό είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά στη μετάδοση και προσωπικά πιστεύω ότι αλλάζεις τελείως τον τρόπο που η μηχανή κινείται ,επιταχύνει ,τραβάει και τέλος καταναλώνει.
Η αντίστοιχη μείωση του πίσω ένα ,δύο δόντια είναι πιό ομαλή κάτι σαν η χρυσή τομή μιάς και ο λόγος δεν αλλάζει τόσο θεαματικά και δεδομένης της απουσίας έκτης ταχύτητας στο Τ.Α. προτείνεται γιά όσους ταξιδεύουν πολύ.
Στρατηγούλη μου πιστεύω πως ότι κερδίζεις στο δρόμο σε κατανάλωση το χάνεις στο σταμάτα ξεκίνα της πόλης.
Γενικά πιστεύω ότι σε μικτή χρήση στο τέλος έχουμε ισοπαλία .
Προσωπικά τώρα εγώ δε ζω σε μεγάλη πόλη η δουλειά μου είναι 25 χλμ και ταξιδεύω συχνά στην Εγνατία.
Δεν έχω αλλάξει ακόμη κάτι ίσως στην επόμενη αλλαγη αλυσιδογράναζα ,δε χάθηκε ο κόσμος γιά 10 χλμ ταχύτητα ταξιδιού παρακάτω αλλά αυτά είναι υποκειμενικά . :thankyou:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τετάρτη 01 Αύγουστος 2007, 17:52:22 μμ
Ακόμα και σε μικτή χρήση, το 16αρι υπερτερεί Λούρε μου.

Το φοράω αρκετό καιρό και η αυτονομία έχει αυξηθεί κατά 35-40χλμ με κίνηση μέσα στην πόλη.
Σίγουρα όταν είσαι δικάβαλος είναι λίγο δύσκολο το ξεκίνημα στην ανηφόρα.

Ευτύχη τότε που λες ότι έμεινες στα 160χλμ, αν θυμάσαι εγώ ήμουν μονοκάβαλος με 15αρι και την ίδια αυτονομία είχα. Αρα πιο είναι καλύτερο; (Εκτός και δε μιλάς για το ταξίδι στον Πλαταμώνα)

Παύλος Καρούμπης

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τετάρτη 01 Αύγουστος 2007, 18:20:48 μμ
Ήμουν σαφής.
Η καθαρά προσωπική μου προτίμηση είναι 15άρι μπροστά και 49άρι πίσω.

Με 16άρι μπροστά και 47άρι πίσω πιστεύω ότι το μοτερ κρεμάει όταν χρειαστεί. Δεν γεμίζει ποτέ με πέμπτη.

Ας κάνει ο καθένας τις δοκιμές του και ας αποφασίσει τι του ταιριάζει. Π.χ. ο Παύλος με το αργό, νωχελικό στυλ οδήγησής του επέλεξε το 16άρι μπροστά.

Triumph Tiger 955i '05

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 01 Αύγουστος 2007, 18:26:50 μμ
Ας κάνει ο καθένας τις δοκιμές του και ας αποφασίσει τι του ταιριάζει. Π.χ. ο Παύλος με το αργό, νωχελικό στυλ οδήγησής του επέλεξε το 16άρι μπροστά.

χαχαχαχαχα το καλύτερο ανέκδοτο που έχω ακούσει  :laughing9: :thumbup:

Παύλος Καρούμπης

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #14 on: Τετάρτη 01 Αύγουστος 2007, 18:35:50 μμ
 Παύλε εγώ συνεχίζω να συμφωνώ με τον Ευτύχη.
Ακούω και αυτά για αργόόόό ,νωχελικόόόό  στυλ οδήγησης και.... :-\

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τετάρτη 01 Αύγουστος 2007, 18:53:42 μμ
Παύλε εγώ συνεχίζω να συμφωνώ με τον Ευτύχη.
Ακούω και αυτά για αργόόόό ,νωχελικόόόό  στυλ οδήγησης και.... :-\

ετσι ετσι, το λεει και η ιστορία του Συλλόγου, στους αγωνες βραδυποριας  8)

Παύλος Καρούμπης