Hellas Transalp Forum

Υπάρχει spyball με τηλεειδοποίηση;

joman · 19797

Offline joman

• Απλός οδηγός
on: Δευτέρα 23 Ιούλιος 2007, 13:28:25 μμ
Μιας και σε πολλά προηγούμενα ποστ έχει αναφερθεί ως ο συναγερμός με τις καλύτερες προδιαγραφές, μάλλον θα καταλήξω σ αυτόν πολύ σύντομα.
Έχω δει σε κάτι άλλες μάρκες οι οποίες δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι(κιόλας βλέποντας τις πολύ χαμηλές τιμές τους), ότι διαθέτουν σύστημα (κάτι σαν μπίπερ φαντάζομαι) που σε ειδοποιεί αν κάτι δεν πάει καλά στη μηχανή που τον έχεις τοποθετημένο.
Υπάρχει αυτό το σύστημα σε κάποιο συναγερμό της spyball;

XL600V Transalp mod 1996
Έδρα Βρυξέλλες
Γιάννης Μανώλης (σημ. καμιά σχέση με βουλευτές ;)

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #1 on: Δευτέρα 23 Ιούλιος 2007, 13:52:37 μμ
Να σου πω την αλήθεια μου , και αυτό το ξέρω επειδή έχω φιλαράκι με μαγαζί για συναγερμούς, πιστεύω πως υπάρχει μοντέλο της spyball με τηλεειδοποίηση αλλά δεν ξέρω το ακριβώς μοντέλο αλλά να υπολογίζεις αρκετά ευρώπουλακια. Πάντως εγώ έχω έναν της Laser Line και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Με αρκετές παγίδες επάνω στο ΤΑ (π.χ. μπλοκάρισμα εκκίνησης, κραδασμους καλά αυτό εννοείτε, παγίδα στο stand) με πολύ καλό και δυνατό ήχο και το καλό ,σου δείνει ο συναγερμός αλάρμ. Το είχα βάλει 3 χρονάκια πίσω και είναι super χωρίς να μου έχει δημιουργίσει ούτε μία ανωμαλία στα ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά του ΤΑ. Το είχα βάλει με 200€ λόγο όπως σου είπα είναι φιλαράκι.

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #2 on: Δευτέρα 23 Ιούλιος 2007, 14:05:35 μμ
Δεν ξέρω για Spyball. Εχω συναγερμό με τηλεειδοποίηση. Στο ίντερνετ θα τον βρεις σαν Scorpio SR-i500.
Στην Ελλάδα τους αντιπροσωπεύει η Elser. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κανένα πρόβλημα με τα ηλεκτρικά του ΤΑ. Πλήρως αδιάβροχος, ρυθμίζεται η ευαισθησία του. Εχει μνήμη για την κλίση που βρίσκεται η μηχανή όταν οπλίζει και άμα αλλάξει η κλίση αλαρμάρει, δυνατή σειρήνα, κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος όσο περισσότερο μένει οπλισμένος για να μην σου αδειάσει την μπαταρία. Μοναδικό μειονέκτημα οτι πριν περάσει το δίμηνο χρειάζεσαι καινούρια μπαταρία στο χειρηστήριο, το οποίο σημειωτέον είναι αμφίδρομο και σου δείχνει από που έγινε προσπάθεια παραβίασης της μηχανής. Τιμή δεν θυμάμαι ακριβώς, κάπου 320 με 350 ευρώπουλα. Σε γνωστό μου.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #3 on: Δευτέρα 23 Ιούλιος 2007, 14:10:43 μμ
Γιάννη, αν δεν έχει η Spyball, μπορείς να βάλεις έξτρα μια οποιασδήποτε άλλης μάρκας τηλε-ειδοποίηση του εμπορίου (που υπάρχουν αρκετές), αλλά απαιτείται κάποιο κύκλωμα προσαρμογής μεταξύ Spyball και τηλε-ειδοποίησης. Στο δικό μου spyball συναγερμό (τότε που τον εγκατέστησα πριν πολλά χρόνια) έχω προσαρμόσει και συνδέσει ένα σύστημα τηλε-ειδοποίησης (άλλης μάρκας που αγόρασα ξεχωριστά). Αλλά για να προσαρμοστεί σωστά χρειάστηκε τότε να φτιάξω και ένα πρόσθετο μικρό ηλεκτρονικό κύκλωμα. Και από τότε μέχρι σήμερα το όλο σύστημα δουλεύει άψογα. Με τον τρόπο αυτό, το όλο σύστημα έρχεται οικονομικότερο.
« Last Edit: Δευτέρα 23 Ιούλιος 2007, 14:13:15 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Δευτέρα 23 Ιούλιος 2007, 14:11:03 μμ
Υπάρχει και μάλιστα έχει τις φύσσες για TA οπότε δεν χρειάζεται να κοπεί κανένα καλώδιο

Εγώ το έβαλα στο μαγαζί στην Καλλιρόης μετά του Μπαξεβάνη το Δεκέμβρη του 2005

Αν θυμάμαι καλά 300 ευρά μαζί με το Pager

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάτι

Τ.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #5 on: Δευτέρα 23 Ιούλιος 2007, 16:54:00 μμ
Εγω ειχα φτιάξει μια ωραια πατέντα τηλεειδοποίησης με πολύ χαμηλό κόστος.
Πήρα ενα ηλεκτρικό κουδουνι, ασύρματο που δουλεύει με μπαταρία.
Στο κουμπί του κουδουνιού προσάρμοσα εναν υδραργυρικό διακόπτη (αμπούλα)
και στην τροφοδοσία του παρέμβαλα ενα πολυ μικρό διακοπτάκι με led διπλα.
Προσάρμοσα το μπουτόν κάτω απο τη σέλα σε τετοιο σημείο που οταν κάθεται το stand να μην ειναι ενεργό , αλλα
οταν σηκωθεί η μηχανή να ενεργοποιείται (ευκολη η γωνία και στήριξη με ζεστή σιλικόνη).
Προκειμένου να μη χτυπάει οταν οδηγώ (!!) ειχα προσαρμόσει σε κρυφό σημειο το διακοπτάκι, έτσι οταν οδηγούσα
του έκοβε το ρεύμα. Το χρησιμοποιούσα ως διπλή ασφάλεια για τον συναγερμό Patrol που δεν εμπιστευόμουν και πολυ.
Το σύστημα δουλευε μια χαρα , αλλα οταν πούλησα το ΑΤ και το ξύλωσα, έμεινε στην αποθήκη.
Μεγαλο πλεονέκτημα οτι δεν ανιχνεύονταν ο κωδικός κλπ,ηταν τελείως... συμβατικό συστημα και αυτόνομο
απο τον συναγερμό.
Μειονέκτημα οτι οταν χτύπαγε... ηταν σαν αναγγελία αεροδρομίου , και οτι επρεπε να κουβαλάς ενα κουτάκι σε μέγεθος μισής κασέτας ήχου.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #6 on: Δευτέρα 23 Ιούλιος 2007, 17:35:16 μμ
Κώστα, το θυμάμαι αυτό το συστηματάκι που είχες φτιάξει τότε. Σαν ιδέα είναι πολύ καλή, πρωτότυπη και πολύ οικονομική. Υπάρχουν ασύρματα κουδούνια στο εμπόριο με εμβέλεια περ. 100μ. (€25-40), αλλά και 200μ (€40-50).

Η τηλεειδοποίηση που έχω βάλει έχει περ. €30-40 (ψάχνοντας τότε είχα πάρει την ισχυρότερη που είχα βρεί), έχει δική της μικρή εξωτερική κεραία και η εμβέλειά της φτάνει περ. 1000μ. (ανοιχτός χώρος). Ακόμα και μέσα σε ψηλό κτίριο (πολυκατοικία) την ακούς αν έχεις παρκάρει τη μηχανή από κάτω ή απέναντι στο δρόμο.

Η Spyball έχει ένα μοντέλο (το 6527) το οποίο έχει έτοιμη έξοδο για τηλεειδοποίηση.

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #7 on: Δευτέρα 23 Ιούλιος 2007, 18:17:55 μμ
Όταν πείρα το ΤΑ, ο συναγερμός της μαμάς,(patrol) δεν δούλευε η σειρήνα, και λόγο της περιοχής που μένω (κορυδαλλός) πήγα αμέσως για συναγερμό. Συγκεκριμένα πήγα στον ΒΑΡΕΛΑ, (Γρ. Λαμπράκη στην Νίκαια, μετά το γήπεδο του Ιωνικού) ο οποίος θεωρείτε ο καλύτερος στον Πειραια και περίχωρα. Εκεί είδα τον elser (αυτόν που έχει ο Γιάννης Σταυρουλάκης) ο οποίος είχε 1 χειρηστίριο, και 1 χρόνο εγγείηση (πως γράφετε ρε παιδιά;;;;;) και γύρο στα 300 €. Αυτός που πείρα τελικά ήταν ίδιος αλλά κινέζικος (μάλλον) με 2 χειρηστίρια, και life time εγγείηση (άντε πάλυ.....) Είμαι ευχαριστημένος, πλην του ίδιου προβλήματος με τον Γιάννη, τρώει μπαταρίες..... το αχόρταγο....

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Δευτέρα 23 Ιούλιος 2007, 18:44:49 μμ
O συναγερμός της Laser Line θεωρείται πολύ καλός. Έχει μάλιστα πιστοποιηθεί (όπως και άλλοι συναγερμοί πχ. Spyball, Meta, Datatools, Accumen, κλπ) από τον Οργανισμό Ασφαλιστικών Εταιριών της Αγγλίας.

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #9 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 00:21:15 πμ
Μάλιστα μάλιστα.
Αυξάνουν οι επιλογές…
Παιδιά θα σας ξαναβάλω όμως σε κόπο, για περισσότερες πληροφορίες. ::)

Τάσο, εννοείς πως έβαλες spyball με pager και με έτοιμα καλώδια για transalp;
Και σε αυτή την τιμή, μπορείς να κοιτάξεις τα ακριβή του στοιχεία κωδικούς προϊόντος κτλ;
Αν βρω κάτι τέτοιο το αγόρασα αμέσως.

Chtech
Ο δικός σου έχει pager;
Αν ναι μπορείς να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία, γιατί στο site τους που κοίταξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο.

Γιάννη και Θανάση
Βρήκα το μοντέλο που αναφέρετε σε αμερικάνικο site.
Υπάρχει δυνατότητα με κάπου 35 δολάρια παραπάνω να πάρεις επαναφορτιζόμενο τηλεχειριστήριο(αν κατάλαβα καλά δηλαδή), και η τιμή συνολικά για Ευρώπη είναι 400 δολάρια μαζί με μπαταρία ασφαλείας.
Λέτε να έχω κανένα πρόβλημα με τελωνεία και άλλα;

Χρήστο
Καλή η σκέψη να προσθέσεις το pager στο spyball.
Προσωπικά όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιας και θα τον τοποθετήσω μόνος, και αφού δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για πολύπλοκες επεμβάσεις, θα προτιμούσα κάποιο σύστημα όλα σε ένα και όσο το δυνατόν απλό στην τοποθέτηση.
Να μην κάνω και καμιά γκάφα και κάψω τα πάντα στο μηχανάκι…
*Δεν είχα ιδέα ότι μπορείς να προσθέσεις σαν module το σύστημα ειδοποίησης, και μόλις έχω λίγο καιρό θα το ψάξω περισσότερο το θέμα.

Κώστα
Φοβερή η πατέντα σου, φτηνή και αποτελεσματική.
Θα έλεγα όμως πως κάνει κάτι σαν πρόσθετο βοηθητικό ασφαλείας και όχι ολοκληρωτικός αντικαταστάτης του συναγερμού.
Οπότε δεν το γλυτώνω το έξοδο.

XL600V Transalp mod 1996
Έδρα Βρυξέλλες

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 01:17:19 πμ
Γιάννη, δεν νομίζω ότι η ίδια η Spyball έχει δική της τηλεειδοποίηση. Απλώς υπάρχει ένα μοντέλο (το 6527) το οποίο έχει έτοιμη έξοδο για τηλεειδοποίηση. Τα άλλα της μοντέλα δεν έχουν. Και ο κάθε μάστορας (έχω την εντύπωση) ότι απλά συνδέει εκεί μια οποιαδήποτε του εμπορίου. Όπως και εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να αγοράσει και να συνδέσει μια.

Τάσο, το ίδιο το Pager σου (όχι το τηλεχειριστήριο), γράφει επάνω Spyball?
« Last Edit: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 01:34:03 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 01:32:47 πμ
Τάσο, το ίδιο το Pager σου (όχι το τηλεχειριστήριο), γράφει επάνω Spyball?

όχι, δεν είναι spyball και το μοντέλο του συναγερμού είναι το 6527

όπως πάντα εύστοχος :)

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #12 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 09:34:13 πμ
Μάλιστα μάλιστα.
Αυξάνουν οι επιλογές…

Τάσο, εννοείς πως έβαλες spyball με pager και με έτοιμα καλώδια για transalp;
Και σε αυτή την τιμή, μπορείς να κοιτάξεις τα ακριβή του στοιχεία κωδικούς προϊόντος κτλ;
Αν βρω κάτι τέτοιο το αγόρασα αμέσως.

Chtech
Ο δικός σου έχει pager;
Αν ναι μπορείς να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία, γιατί στο site τους που κοίταξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο.

Γιάννη και Θανάση
Υπάρχει δυνατότητα με κάπου 35 δολάρια παραπάνω να πάρεις επαναφορτιζόμενο τηλεχειριστήριο(αν κατάλαβα καλά δηλαδή), και η τιμή συνολικά για Ευρώπη είναι 400 δολάρια μαζί με μπαταρία ασφαλείας.

Χρήστο
Καλή η σκέψη να προσθέσεις το pager στο spyball.
Προσωπικά όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιας και θα τον τοποθετήσω μόνος, και αφού δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για πολύπλοκες επεμβάσεις, θα προτιμούσα κάποιο σύστημα όλα σε ένα και όσο το δυνατόν απλό στην τοποθέτηση.
Να μην κάνω και καμιά γκάφα και κάψω τα πάντα στο μηχανάκι…
*Δεν είχα ιδέα ότι μπορείς να προσθέσεις σαν module το σύστημα ειδοποίησης, και μόλις έχω λίγο καιρό θα το ψάξω περισσότερο το θέμα.

Κώστα
Φοβερή η πατέντα σου, φτηνή και αποτελεσματική.
Θα έλεγα όμως πως κάνει κάτι σαν πρόσθετο βοηθητικό ασφαλείας και όχι ολοκληρωτικός αντικαταστάτης του συναγερμού.
Οπότε δεν το γλυτώνω το έξοδο.

όχι ο laser line τον οποίο έχω δεν έχει pager. Νομίζω πως έχουν άλλα μοντέλα αλλά δεν τα ξέρω. Εγώ σου πρότεινα την συγκεκριμένη εταιρεία διότι είναι αξιόπιστη και από τις καλύτερες στο είδος.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #13 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 09:46:40 πμ
Το σημαντικό είναι να έχει ο συναγερμός έξοδο για τηλεειδοποίηση.
Γιάννη, αυτό πρέπει να ρωτήσεις.

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #14 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 10:04:30 πμ
Μάλιστα, να καταλήξω τελικά στο Alarme Scorpio sr-i500 ;
Πέρα από την κατανάλωση μπαταρίας του τηλεχειριστηρίου, όπως αναφέρουν Γιάννης και Στρατηγός, δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.
Στην στάνταρτ έκδοσή του τον έχω βρει σε κάτι λιγότερο από 200 ευρώ, αλλά σε αμερικάνικο site και  στο ebay.
Να το χτυπήσω;
Μπορεί να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα με το τελωνείο και να πληρώνω και άλλα;
Και θέμα εγγύησης…., αν πάθει κάτι τρέχα γύρευε..
Ωχ, ανέβασε θερμοκρασία ο εγκέφαλος(δεν έχει συνηθίσει και σε τόση σκέψη ; )
Άντε να δω πότε θα καταλήξω σε κάτι.

XL600V Transalp mod 1996
Έδρα Βρυξέλλες

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #15 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 10:28:06 πμ
Όσον αφορά το θέμα του τελωνείου, θα σε καλέσουν στο αεροδρόμιο για να τον εκτελωνησεις εκτός αν το δέμα γράφει επάνω gift (δηλαδή δώρο).

Την έχουν πάθει πολλοί γνωστοί μου με αγορες μέσω internet από αμερική και σε αυτούς μέσα και η κοπελιά μου.

Αυτό όμως δεν ισχύει για αγορές απο την ΕΕ οπότε αν μπορείς να το βρείς απο ευρώπη να το προτιμήσεις   

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #16 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 11:20:09 πμ
Μάλιστα μάλιστα.
Αυξάνουν οι επιλογές…

Γιάννη και Θανάση
Joman, κατ, αρχάς μην πνίγεσαι.
Το τηλεχειριστήριο παίρνει νορμάλ μπαταρίες μεγέθους ΑΑΑ, τις πιο μικρές από τις κοινές δηλαδής.
Οπότε είτε την επόμενη φορά που θα πας στο σουπερ μάρκετ για χαρτί τουαλέτας παίρνεις ένα πακέτο των 4 όπου η μία είναι δώρο και σε βγάζει μισό χρόνο τουλάχιστον, ή αν πάρεις το πακέτο των 8, έχεις μεγαλύτερη έκπτωση και θα σε βγάλουν για ένα χρόνο.
Αν τώρα πας και σε κανα μεγάααλο σουπερ μάρκετ στυλ carrefour, AB κλπ, τότε θα βρεις στο διάδρομο που έχει λάμπες, κατσαβίδια, μπαταρίες κλπ. συσκευασίες με φορτιστή και 4 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Οι οποίες αντέχουν για 1000 περίπου φορτίσεις. Οπότε μην τα χώσεις για να πάρεις επαναφορτιζόμενο τηλεχειριστήριο. Ακόμα και στο σουπερ μάρκετ βρίσκεις, φαντάσου επιλογές, άμα πας σε κανα Γερμανό.
Οπως ανέφερε κι άλλος συνάδελφος προσπάθησε να βρεις το κομμάτι από χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης οπότε δεν πληρώνεις εκτελωνισμούς. Αλλιώς θα σε καλέσουν να πάς στο 10ο τελωνείο, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου θα χάσεις μία ολόκληρη μέρα σε γραφειοκρατεία, και δεν ξέρεις και πόσα θα σε βάλουν να πληρώσεις. Δεν ξέρω τα οικονομικά σου, αλλά σκέψου την περίπτωση να το βάλεις από εδώ. Μπορώ να σου συστήσω κάποιον που θα σου κάνει και την τοποθέτηση σωστά και σίγουρα. Μόλις τώρα ρώτησα τιμή. Αγορά στο κουτί χωρίς το περιμετρικό 260€, και 310€ τοποθετημένο. Καμμία σχέση με τα 400 γιούρος που αναφέρεις.
Και φυσικά αναφέρομαι στο Scorpio που κυκλοφορεί επίσημα στην Ελλάδα με το Logo της Elser, όχι στο αντίστοιχο κινέζικο.
« Last Edit: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 11:22:28 πμ by Γιάννης Σταυρουλάκης »

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #17 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 11:21:03 πμ
Όσον αφορά το θέμα του τελωνείου, θα σε καλέσουν στο αεροδρόμιο για να τον εκτελωνησεις εκτός αν το δέμα γράφει επάνω gift (δηλαδή δώρο).

Την έχουν πάθει πολλοί γνωστοί μου με αγορες μέσω internet από αμερική και σε αυτούς μέσα και η κοπελιά μου.

Αυτό όμως δεν ισχύει για αγορές απο την ΕΕ οπότε αν μπορείς να το βρείς απο ευρώπη να το προτιμήσεις   
Κάτι τέτοιο είχε πάρει το αυτί μου και καλά έκανα και ρώτησα.
Τις βαριέμαι τις ιστορίες αυτές, θα ψάξω περισσότερο για κάτι από Ευρώπη.
Πάντως μέχρι τώρα μόνο σε αμερικάνικα sites το βρήκα.
Για να δούμε.

XL600V Transalp mod 1996
Έδρα Βρυξέλλες

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #18 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 11:34:32 πμ
Joman, κατ, αρχάς μην πνίγεσαι.
Το τηλεχειριστήριο παίρνει νορμάλ μπαταρίες μεγέθους ΑΑΑ, τις πιο μικρές από τις κοινές δηλαδής.
Οπότε είτε την επόμενη φορά που θα πας στο σουπερ μάρκετ για χαρτί τουαλέτας παίρνεις ένα πακέτο των 4 όπου η μία είναι δώρο και σε βγάζει μισό χρόνο τουλάχιστον, ή αν πάρεις το πακέτο των 8, έχεις μεγαλύτερη έκπτωση και θα σε βγάλουν για ένα χρόνο.
Αν τώρα πας και σε κανα μεγάααλο σουπερ μάρκετ στυλ carrefour, AB κλπ, τότε θα βρεις στο διάδρομο που έχει λάμπες, κατσαβίδια, μπαταρίες κλπ. συσκευασίες με φορτιστή και 4 επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Οι οποίες αντέχουν για 1000 περίπου φορτίσεις. Οπότε μην τα χώσεις για να πάρεις επαναφορτιζόμενο τηλεχειριστήριο. Ακόμα και στο σουπερ μάρκετ βρίσκεις, φαντάσου επιλογές, άμα πας σε κανα Γερμανό.
Οπως ανέφερε κι άλλος συνάδελφος προσπάθησε να βρεις το κομμάτι από χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης οπότε δεν πληρώνεις εκτελωνισμούς. Αλλιώς θα σε καλέσουν να πάς στο 10ο τελωνείο, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου θα χάσεις μία ολόκληρη μέρα σε γραφειοκρατεία, και δεν ξέρεις και πόσα θα σε βάλουν να πληρώσεις. Δεν ξέρω τα οικονομικά σου, αλλά σκέψου την περίπτωση να το βάλεις από εδώ. Μπορώ να σου συστήσω κάποιον που θα σου κάνει και την τοποθέτηση σωστά και σίγουρα. Μόλις τώρα ρώτησα τιμή. Αγορά στο κουτί χωρίς το περιμετρικό 260€, και 310€ τοποθετημένο. Καμμία σχέση με τα 400 γιούρος που αναφέρεις.
Και φυσικά αναφέρομαι στο Scorpio που κυκλοφορεί επίσημα στην Ελλάδα με το Logo της Elser, όχι στο αντίστοιχο κινέζικο.
Συνονόματε για τη μπαταρία το ξανασκέφτηκα και εγώ.
Τελικά βρίσκω καλύτερη επιλογή το τηλεκοντρόλ με τις απλές μπαταρίες, απλά και μόνο γιατί κάποια στιγμή η μπαταρία του επαναφορτιζόμενου θα χρειαστεί και αυτή αλλαγή, και η τιμή θα είναι μάλλον τσουχτερή.
Για το τελωνείο, αν και δεν είμαι Ελλάδα αλλά Βέλγιο, δεν είμαι με τίποτα διατεθειμένος να περάσω τη διαδικασία εκτελωνισμού και το χρόνο-χρήμα που θα μου φάει, το αποκλείω.
Για την τοποθέτηση και πάλι αδύνατο να γίνει στην Ελλάδα για τον παραπάνω λόγο, η τιμή κουτιού που αναφέρεις τι εννοείς χωρίς το περιμετρικό, τι είναι αυτό.
Θα με ενδιέφεραν περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πωλητή, αν δε βρω κάτι εδώ στο Βέλγιο ίσως μια ταχυδρομική αποστολή να ήταν η λύση.

*η τιμή που ανέφερα είναι 400 δολάρια και όχι ευρώ, μαζί με το επαναφορτιζόμενο τχ, και μπαταρία ασφαλείας για το σύστημα.
« Last Edit: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 11:37:37 πμ by joman »

XL600V Transalp mod 1996
Έδρα Βρυξέλλες

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #19 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 12:19:38 μμ
Λοιπόν. Κατ' αρχάς συγνώμη γιατί ξέχασα οτι είσαι στο Βέλγιο. Η τεχνολογία του φόρουμ μας έχει φέρει πολύ κοντά.
Αυτό με την επαναφορτιζόμενη μην το φοβάσαι. Παίρνεις δύο. Εχεις τη μία μέσα στο τηλεχειριστήριο και την άλλη την έχεις spare. Οταν κοντεύει να αδειάσει αυτή στο τηλεχειριστήριο φορτίζεις την spare και τις αλλάζεις. Η με μία μόνο μπαταρία, ένα βράδυ που θα κοιμάσαι, βγάζεις την μπαταρία από το τηλεχειριστήριο και τη βάζεις στο φορτιστή. Το πρωί τη βάζεις πίσω στο τηλεχειριστήριο και είσαι ΟΚ. Το χειριστήριο έχει και ένδειξη για το πόσο φορτισμένη είναι η μπαταρία. Οπότε πάρε το απλό τηλεχειριστήριο και βάζε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Συνήθως έχουν και μεγαλύτερη χωρητικότητα, άρα θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια.
Το περιμετρικό είναι ένα προαιρετικό κομμάτι του συναγερμού. Αν το αγοράσεις και το εγκαταστήσεις, μόλις πλησιάσει κάποιος τη μηχανή σε ακτίνα ενός μέτρου, αυτός ενεργοποιείται και αρχίζει να σφυρίζει. Προσωπικά το θεωρώ υπερβολή. Αμα έχεις τη μηχανή στο δρόμο, μια γάτα να ανέβει πάνω της, θα σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι.
Αν δεν βρεις το συναγερμό στο Βέλγιο ή κάπου που να μπορούν να στο στείλουν, το συζητάμε. Μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία του μαγαζιού που τον πήρα κι εγώ, ακόμα μπορεί να το πάρω και να στο στείλω αν χρειαστεί. Ψαξ'το όμως πρώτα. Και κοίτα και την ELSER. Ο δικός της για μηχανές παρουσίασε ψιλοπροβλήματα και για να μην χαλάσει το όνομά της, ασχολείται με συναγερμούς αυτοκινήτων και για μηχανές προωθεί τον Scorpio. Το τηλακοντρόλ γράφει μόνο το logo της SCORPIO μπροστά. Στο αυτοκόλητο στην πίσω μεριά, γράφει ELSER by SCORPIO. Εχει κι ένα κωδικό MKFAR152. Ισως βρεις κάτι από αυτό.
« Last Edit: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 12:22:13 μμ by Γιάννης Σταυρουλάκης »

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #20 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 12:40:45 μμ
Ωχ Γιάννη νομίζω σε μπέρδεψα με τις επαναφορτιζόμενες.
Εγώ εννοούσα το τηλεχειριστήριο που έχουν βγάλει σαν έξτρα, και έχει μπαταρία(ενσωματωμένη) που φορτίζεται με δικό της φορτιστή.
Αλλά προτιμώ το ίδιο με το δικό σου, και η ιδέα με τις επαναφορτιζόμενες ΑΑΑ δεν είναι καθόλου άσχημη.
Αυτά με τις μπαταρίες.
Για το συναγερμό ψάχνω εδώ και 2 ώρες, και το μόνο που βρήκα(εντός Ευρώπης), είναι ένας μεταχειρισμένος από Ισπανία.
Έχω ήδη κοιτάξει και στην ιστοσελίδα της ELSER, αλλά είναι ακόμα υπό κατασκευή…
Αν δεν σου έκανε μεγάλο κόπο η ιδέα να τον αγοράσεις και να μου τον στείλεις θα με βόλευε.
Ίσως με ένα PM για να μην ξεφύγουμε και από το θέμα στο φόρουμ.

XL600V Transalp mod 1996
Έδρα Βρυξέλλες

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #21 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 13:01:14 μμ
Νο προμπλεμ.
Κάνε όμως πρώτα ένα τηλέφωνο (ή στείλε μέηλ) στην Elser http://www.scorpioalarms.com/distributors να μάθεις τι ακριβώς υπάρχει με κωδικούς κλπ. αποφάσισε τι ακριβώς θέλεις και το συζητάμε.
Το λέω γιατί υπάρχουν κάμποσα μοντέλα. Π.χ. SRi - 500, SRi - 500S, SRi - SE κι ούτε ξέρω τι άλλο.
Μετά τα λέμε με π.μ.

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #22 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 13:25:06 μμ
Νο προμπλεμ.
Κάνε όμως πρώτα ένα τηλέφωνο (ή στείλε μέηλ) στην Elser http://www.scorpioalarms.com/distributors να μάθεις τι ακριβώς υπάρχει με κωδικούς κλπ. αποφάσισε τι ακριβώς θέλεις και το συζητάμε.
Το λέω γιατί υπάρχουν κάμποσα μοντέλα. Π.χ. SRi - 500, SRi - 500S, SRi - SE κι ούτε ξέρω τι άλλο.
Μετά τα λέμε με π.μ.
To pm έφτασε

XL600V Transalp mod 1996
Έδρα Βρυξέλλες

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #23 on: Τετάρτη 25 Ιούλιος 2007, 21:30:48 μμ
Απόψεις και εμπειρίες:

1) Η Elser δεν θεωρείται ούτε leader της αγοράς ούτε από τις κορυφαίες εταιρίες.

2) Οι επαναφορτιζόμενες (Ni-Cd, Ni-MH) καλές μεν και βολικές, αλλά χάνουν γρήγορα τη φόρτισή τους (σε σχέση με τις αλκαλικές ή λιθίου) αν μείνουν για κάποιο διάστημα αφόρτιστες. Προτιμούνται κυρίως σε συστήματα που διαθέτουν αυτόνομο σύστημα φόρτισης (πχ. φώτα ασφαλείας, αυτοτροφοδοτούμενοι συναγερμοί κλπ). Δεν κάνουν για φακούς, τηλεχειριστήρια, κλπ.

« Last Edit: Πέμπτη 26 Ιούλιος 2007, 02:02:40 πμ by Chris_de_Ze »

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #24 on: Πέμπτη 26 Ιούλιος 2007, 01:59:01 πμ
Τελικά το αποφάσισα να αγοράσω το Scorpio SR-i500(με τη βοήθεια του Γιάννη που τον ευχαριστώ).
Η Elser στην προκειμένη περίπτωση Χρήστο είναι μόνο ο εισαγωγέας, ή κάνω λάθος;
Προφανώς δεν έχει να κάνει κάτι με την ποιότητα του συγκεκριμένου συναγερμού, το ελπίζω δηλαδή, και βάση της εμπειρίας που έχουν τα παιδιά μάλλον για καλός μου φαίνεται.
Τώρα βέβαια μπορεί να σου πέσει και το λαχείο στο κομμάτι που θα αγοράσεις αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία., ή μήπως πρόβλημα αν τυχών χρειαστεί να παίξει η εγκύηση;
Για τις μπαταρίες δηλαδή προτείνεις αλκαλικές, θα ξεκινήσω με αυτές και βλέπουμε.

XL600V Transalp mod 1996
Έδρα Βρυξέλλες