Hellas Transalp Forum

Περίεργος ,έντονος θόρυβος κατα την εκκίνηση!

zami · 8281

Offline zami

• Rossi και πάνω !
on: Τετάρτη 11 Αύγουστος 2010, 16:11:35 μμ
Καλημέρα και απο εμένα και καλο καλοκαιρι σε ολους.
εχω ΤΑ 650V2 και εδω και 5-6ημέρες μου παρουσιάζει το εξής περίεργο:καθε φορα που βαζω μπροστα το κινητήρα,με την ολοκληρωση της περιστροφής της μίζας και σχεδον ταυτόχρονα με την εκκίνηση,ακούγεται ενας πολύ εντονος θορυβος ,ενα δυνατό «ντακ»,σαν να μαζευει ο πλαγιοστάτης οταν εχει ολοκαινουργιο ελατηριο και με την φορα βρισκει καπου αλλού.....
  η μηχανή το εμφανίζει αυτο μονο οταν εχει πολυ ωρα να δουλεψει πχ το πρωι ,οχι καθε φορα που περνει μπροστα...
  επειδή εχω την συνήθεια να βαζω μπροστα την μηχανη ,πριν ανεβω και ντυθω,και μετα να την καβαλαω,ο θορυβος με πετυχαινει παντα διπλα απο την μηχανη και οσες φορες το εκανε,ηταν τοσο εντονος που περνουσε απο το πλαγιοστατη στο πεζοδρομιο.....
  εχεις κανεις καμια ιδεα ή αντιστοιχη εμπειρία;;;;

HONDA ή γενόσιμο?

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #1 on: Τετάρτη 11 Αύγουστος 2010, 23:24:40 μμ
Οταν είναι ζεστή το κάνει αλλά δεν ακούγεται τόσο ?
απο που εντοπίζεις οτι προέρχεται ?
Δοκίμασε μια φορά που είναι κρύα, να γυρίζεις λίγο τον κινητήρα , σπρώχνοντας λίγο μπρος πισω τη μηχανή με 3η/4η. Ακούς τίποτα ?
Μετά βάλε εμπρός κανονικά και δες αν το κάνει ξανά.
Είναι σίγουρο οτι δεν προέρχεται απο την εξάτμιση ? (σκάσιμο)

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Πέμπτη 12 Αύγουστος 2010, 17:46:04 μμ
Οταν είναι ζεστή το κάνει αλλά δεν ακούγεται τόσο ?
ΌΧΙ,οταν ειναι ζεστή η ακόμη και χλιαρή (2-3 ωρες σβηστή) δεν τον κανει καθόλου τον θόρυβο....

απο που εντοπίζεις οτι προέρχεται ?

πολύ χοντρικά ,νομίζω οτι προερχεται απο το κεντρο στο κατω μερος της μηχανής,καπου μεταξυ μίζας ,αμορτισέρ η βασης πλαγιοστάτη.......
Δοκίμασε μια φορά που είναι κρύα, να γυρίζεις λίγο τον κινητήρα , σπρώχνοντας λίγο μπρος πισω τη μηχανή με 3η/4η. Ακούς τίποτα ?
Μετά βάλε εμπρός κανονικά και δες αν το κάνει ξανά.
Θα το προσπαθήσω σημερα η αυριο και θα ξαναποσταρω....

Είναι σίγουρο οτι δεν προέρχεται απο την εξάτμιση ? (σκάσιμο)

ναι ειμαι σχεδόν βεβαιος(με την μικρη εμπειρια που εχω) οτι ειναι μεταλλικός θόρυβος (πχ σαν ενα πήδημα γραναζιού )και οχι σκάσιμο εξατμησης......

ευχαριστω γα το ενδιαφερον και συγνώμη για την καθυστερηση απάντησης αλλα τρέχω με την δουλειά....

HONDA ή γενόσιμο?

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #3 on: Πέμπτη 12 Αύγουστος 2010, 18:05:59 μμ
Απο ότι μπορώ να συμπεράνω με τα λεγόμενα σου μάλλον το πρόβλημα προέρχετε από την μίζα και δεν έχει καμία σχέση με την λειτουργία του κινητήρα.
Για ρίξε μια ματιά μήπως "πηδάει" κανένα δόντι!!!!!!

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #4 on: Πέμπτη 12 Αύγουστος 2010, 18:26:29 μμ
Απο ότι μπορώ να συμπεράνω με τα λεγόμενα σου μάλλον το πρόβλημα προέρχετε από την μίζα και δεν έχει καμία σχέση με την λειτουργία του κινητήρα.
Για ρίξε μια ματιά μήπως "πηδάει" κανένα δόντι!!!!!!

Δε κρύβω ότι και σε εμένα στη μίζα πήγε το μυαλό. Αλλά γιατί να μη το κάνει όταν είναι ζεστή ? κάπως έτσι το απέκλεισα.

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Πέμπτη 12 Αύγουστος 2010, 22:37:26 μμ
ακούμπα την μίζα με ένα κατσαβίδι και βάλε κοντά αν μπορείς το αυτί σου, πχ. όπως κάνουν με το στηθοσκόπιο οι γιατροί και προσπάθησε να προσδιορίσεις αν απροέρχεται από εκεί όπως γράφουν οι παραπάνω

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #6 on: Πέμπτη 12 Αύγουστος 2010, 22:51:23 μμ
Επίσης δοκίμασε να τη βάλεις μπροστά με πατημένο συμπλέκτη

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Παρασκευή 13 Αύγουστος 2010, 20:17:39 μμ
Δε κρύβω ότι και σε εμένα στη μίζα πήγε το μυαλό. Αλλά γιατί να μη το κάνει όταν είναι ζεστή ? κάπως έτσι το απέκλεισα.

και το δικό μου μυαλό ετσι σκεφτηκε......
γιατι να μην το κανει συνεχεια.....

HONDA ή γενόσιμο?

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Παρασκευή 13 Αύγουστος 2010, 20:20:36 μμ
θα τα δοκιμάσω όλα και θα σας πω ,προς το παρόν και μεχρι το σαββατο που χαλαρώνω απο την δουλειά και θα εχω χρόνο να το δω,εχω παροπλίσει το ΤΑ και εχω επαναφερει στην ενεργεια το inovva για την καθημερινη διαδρομή μου δουλεια σπιτι,ποτε δεν ξερεις............

HONDA ή γενόσιμο?

Offline gregorakos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #9 on: Σάββατο 14 Αύγουστος 2010, 05:21:40 πμ
φιλε μου οντως κι εγω το ακουω αυτο! καθε φορα που βαζω μπροστα τη μηχανη ενω ειναι κρυα ακουγεται "ντακ" οπως κανει οταν στο μπροστα γραναζι με λασκα αλυσιδα. εχω ακριβως το ιδιο μοντελο ΤΑ. στην αρχη νομιζα οτι ειναι απο το εμπρος γραναζι αλλα το κανει κι οταν ειμαι σταματιμενος. ο θορυβος οντως ειναι σαν μεταλλικος, σαν να κλεινει το σταντ.

παντως η αλυσιδα μου δεν ειναι σιγουρα, γιατι την αλλαξα πρν 2 εβδομαδες. δες κι αν βρεις πες μου κι εμενα γιατι εχω φρικαρει.
« Last Edit: Σάββατο 14 Αύγουστος 2010, 05:25:09 πμ by gregorakos »

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Σάββατο 14 Αύγουστος 2010, 22:57:27 μμ
φιλε μου οντως κι εγω το ακουω αυτο! καθε φορα που βαζω μπροστα τη μηχανη ενω ειναι κρυα ακουγεται "ντακ" οπως κανει οταν στο μπροστα γραναζι με λασκα αλυσιδα. εχω ακριβως το ιδιο μοντελο ΤΑ. στην αρχη νομιζα οτι ειναι απο το εμπρος γραναζι αλλα το κανει κι οταν ειμαι σταματιμενος. ο θορυβος οντως ειναι σαν μεταλλικος, σαν να κλεινει το σταντ.

παντως η αλυσιδα μου δεν ειναι σιγουρα, γιατι την αλλαξα πρν 2 εβδομαδες. δες κι αν βρεις πες μου κι εμενα γιατι εχω φρικαρει.

φοβαμαι οτι θα ειναι καποιο προμηνυμα της μίζας......ειδωμεν

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #11 on: Τετάρτη 01 Σεπτέμβριος 2010, 23:19:49 μμ
Aναμένουμε , ακόμα, αντε γιατί εχω και εγω το ιδιο πρόβλημα αλλά ... οταν τη σβήνω!!!

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #12 on: Τετάρτη 01 Σεπτέμβριος 2010, 23:35:14 μμ
:spamsign: Και εμένα κάνει ένα πολύ δυνατό θόρυβο όταν πέφτει!!  :goofy:
:spamsign:

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #13 on: Πέμπτη 02 Σεπτέμβριος 2010, 02:39:32 πμ
:spamsign: Και εμένα κάνει ένα πολύ δυνατό θόρυβο όταν πέφτει!!  :goofy:
:spamsign:

Οταν πέφτει δεν κάνει θόρυβο γιατι κουφαίνεσαι απο τις τιμές στα ανταλλακτικά!

Σοβαρά τώρα , είναι δυνατόν να ακούγεται η μίζα οταν σβήνεις το μοτέρ? Συνήθως η μίζα ακούγεται στην εκκίνηση αν αργεί να αποκομπλάρει το γρανάζι της.