Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με μπροστινό φρένο (θόρυβος τακ-τακ σαν να βρίσκει κάτι)

j76ordan · 5002

Offline j76ordan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  Καλησπερα σε όλους.Καινούργιος στο φορουμ κατοχος TRANSALP 2004 πρωτο χερι Θελω αν μπορει καποιος να με βοηθησει με θορυθο στα φρενα.Πριν  2 μηνες ειχαν καλλησει οι μπροστινες δαγκανες.Μαζι με ενα φιλο  καταφεραμε να τις ξεκολησουμε μετα απο πολυ προσπαθεια.Καθαρησαμε τα εμβολα αλλαξα τακακια - δισκοπλακες υγρα και εξαερωσει.Ολα εδειχναν οτι δουλευαν καλα.Το φρενο τελειο αλλα ακουγεται περιοδικα ενας θορυβος τακ-τακ σαν να βρισκει κατι.Οταν τσιμπαω λιγο την μανεττα δεν ακουγεται τιποτα.Ελυσα παλι- τις δαγκανες και το μονο που παρατηρησα στραβο ειναι οτι τα εμβολα δεν βγενουν ταυτοχρονα.Σκεφτομαι μηπως δεν επιστρεφουν πισω ταυτοχρονα και υπολειτουργουν. Παρακαλω βοηθεια......
« Last Edit: Κυριακή 05 Σεπτέμβριος 2010, 15:21:54 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #1 on: Τρίτη 03 Αύγουστος 2010, 03:52:50 πμ
Καλωσηρθες...

Εννοεις οτι δε βγαινει μαζι/ταυτοχρονα το πανω και το κατω εμβολο?

Πως τα καθαρισατε? (αν ψαξεις εδω μεσα καπου θα βρεις τροπο καθαρισμου... )

Ποσα χιλιομετρα εχεις κανει με αυτα τα τακακια?

Τι τακακια εβαλες?

(Δισκοπλακες γιατι αλλαξες? )

Το τακ-τακ που ακουγεται ειναι αχνο και ρυθμικο αναλογα με την ταχυτητα σου?
Το κανει και το δικο μου μετα απο αλλαγη και το πιο πιθανο ειναι οτι τα καινουρια τακακια ειναι ελαφρως πιο "μεγαλα" στις ακρες τους (ή οι ακρες τους δεν εινια λιγο "φαγωμενες") και "βρισκουν" στη δισκοπλακα που το παλιο τακακι, δεν εχει φαει.. (αν καταλαβες τιποτα απο την περιγραφη μου) . Αλλα εσυ λες οτι αλλαξες και δισκοπλακα.... Αυτο ειναι το παραξενο....

Α, για το τυπικο, περνα και μια απο http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,9786.980.html για να συστηθεις!

Offline j76ordan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Τρίτη 03 Αύγουστος 2010, 04:16:32 πμ
Τα εμβολα βναινει πρωτα το ενα και μετα το αλλο. Τα καθαρισα με WD 40 . Με τα καινουργια τακακια- δισκοπλακες εχω κανει 300 χλ.Τακακια εβαλα ημιτασιον (Μαλακα) και δισκοπλακεσ ΒOSS.Δισκοπλακες αλλαξα γιατι ειχαν φτασει 3.8 χιλ..Ο θορυθος ειναι σταθερος.

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #3 on: Τρίτη 03 Αύγουστος 2010, 04:23:27 πμ
Τα εμβολα βναινει πρωτα το ενα και μετα το αλλο. Τα καθαρισα με WD 40 . Με τα καινουργια τακακια- δισκοπλακες εχω κανει 300 χλ.Τακακια εβαλα ημιτασιον (Μαλακα) και δισκοπλακεσ ΒOSS.Δισκοπλακες αλλαξα γιατι ειχαν φτασει 3.8 χιλ..Ο θορυθος ειναι σταθερος.

Προσοχή : το WD 40 καταστρέφει τις τσιμούχες. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά φρένων, αν και το καλλίτερο είναι το ίδιο το υγρό φρένων (με προσοχή μην πέσει σε χρώμα).
Για την ασφάλεια σου, θα πρότεινα να το δει ένας μηχανικός (χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, έχω δει τσιμούχα λιωμένη από από πετρελαιοειδή τύπου WD 40)

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #4 on: Τρίτη 03 Αύγουστος 2010, 08:17:55 πμ
   τα εμβολα δεν βγενουν ταυτοχρονα.
Αυτό πως το είδες , μέτραγες με μικρόμετρο στα τσιμπήματα , η με το μάτι ?
Με τον τροχό στον αέρα τι κάνει ? τακα τακ η ένα συνεχόμενο τρίψιμο ?
Γενικά φρενάρεις καλά ?

Και πως διολοκόλλησαν οι δαγκάνες που λες  ???

Α... και  :welcome: ,γιατί τα καλοσωρίσματα σε τούτο δω το forum κατάντησαν τα τα κάνουν πεντε-έξι.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline j76ordan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Τρίτη 03 Αύγουστος 2010, 15:39:22 μμ

Τις μετρησα με παχυμετρο.Κολησανε οι πηροι και τα τακακια τρωγανε τους δισκους,προφανων απο ακινησια χειμωνα.Στον αερα το ιδιο ακουγεται.Το φρεναρισμα ειναι πολυ καλο.Μονο ο θορυθος ειναι ενοχλητικος.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #6 on: Τρίτη 03 Αύγουστος 2010, 16:21:23 μμ
Ο θόρυβος μπορεί να είναι από τους οδηγούς!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Κυριακή 05 Σεπτέμβριος 2010, 15:19:43 μμ
Αυτό το νήμα σε βοηθάει καθόλου?
http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,1592.0.html

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.