Επειδη ολοι λενε οτι βαζει ΠΑΝΤΑ κανεις καινουργια γραναζια με αλυσιδα μαζι, θελω να τεσταρω απο περιεργεια ποσο θα βγαλει μια καινουργια αλυσιδα σε χρησιμοποιημενα γραναζια αλλα σε πολυ καλη κατασταση δηλ. απειροελαχιστη φθορα στο πισω με το ματι και σχεδον καμμια φθορα στο μπροστινο. Ετσι αλλαξα μονο αλυσιδα, βαζοντας Tsubaki O-ring (75 ευρω με εκπτωση) πανω σε χρησιμοποιημενο JT πισω / μαμισιο μπροστινο - τα γραναζια εχουνε κανει 23500χμ που ειναι και τα χιλιομετρα που εβγαλε η προηγουμενη DID X-ring. Η ολη δουλεια στοιχισε 90 ευρω με τα περαστικα (κοψιμο και πριτσινωμα) και ειμαι περιεργος να δω ποσα χιλιομετρα θα βγαλει.
Δεν ειμαι παντως ικανοποιημενος απο τα χιλιομετρα που βγαλανε οι προηγουμενες δυο DID. Η μαμισια κρατησε 40000χμ πριν αρχισει να μαζευεται και να κανει θορυβο και αλλαχτηκε στα 45000χμ. Η επομενη DID χρυση X-ring με καινουργια γραναζια (μαμισιο/JT) κρατησε μολις 15000χμ και αλλαχτηκε μην εχοντας αλλο περιθωριο τεντωματος - ενας λογος παντως μαλλον ειναι το οτι δεν στρωθηκε ποτε καθως κατεβηκα σε εντουραδα στη διαδρομη του trail-ride Αυλωνας την αλλη μερα αφ'οτου την εβαλα. Η επομενη DID X-ring αγοραστηκε σε κιτ με JT γραναζια αλλα μπηκε παλι μαμισιο μπροστινο και στρωθηκε πολυ προσεκτικα για 500χμ, κρατωντας 23500χμ (θα εβγαζε αλλα 2-3000χμ αλλα η χρηση της δεν ητανε πια ευχαριστη απο θορυβο και ομοιομορφια μεταδοσης). Ξαναλεω οτι ειμαι περιεργος να δω τι θα κανει η καινουργια Tsubaki πανω σε χρησιμοποιημενα γραναζια με ελαχιστη φθορα.
ΥΓ1 Σκεφτηκα να παρω και να περασω ενα καινουργιο JT πισω με 30 ευρω αλλα αφησα το προηγουμενο επιτηδες για να δω αν αυτο που λεγεται για ολα καινουργια ισχυει η ειναι...
ΥΓ2 Η αλυσιδα μου ειναι παντα λαδωμενη αλλα λιγο πιο λασκα απο το κανονικο (περιπου 5εκ τζογο) επειδη βαζω συχνα-πυκνα δευτερο ατομο - ακομα και στα χωματα