Hellas Transalp Forum

DL650 vs XLV 650

nikos 238 · 42349

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #50 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 23:08:07 μμ
Μπορούμε να συγκρίνουμε δύο μηχανάκια  που το ενα εχει ισχυρότερο κ οικονομικότερο λόγω ψεκασμού κινητήρα, μεγαλύτερη προστασία απο αέρα, ζάντες αλουμινίου με tubeless και 6η ταχύτητα,  σε σχέση με το άλλο που είναι με καρμπς, εχει 5η,  μειωμένη προστασία απο αέρα στο ταξίδι, και ακτινωτούς (με 19αρη μπροστά) , μόνο και μόνο επειδή είναι στα ίδια κυβικά και ανήκουν στην ίδια κατηγορία?
Για εμένα είναι δύο διαφορετικά πράγματα, και στοχεύουν σε διαφορετικό κοινό.
Ακόμα και η 700αρα που εχει ψεκασμό και δεν εχει τον 19αρη μπροστά δεν απευθύνεται στο κοινό του Vstrom αφού διατηρεί τις διαφορές που εχει η 650.

Γνώμη μου.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #51 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 23:22:39 μμ
Μπορούμε να συγκρίνουμε δύο μηχανάκια  που το ενα εχει ισχυρότερο κ οικονομικότερο λόγω ψεκασμού κινητήρα, μεγαλύτερη προστασία απο αέρα, ζάντες αλουμινίου με tubeless και 6η ταχύτητα,  σε σχέση με το άλλο που είναι με καρμπς, εχει 5η,  μειωμένη προστασία απο αέρα στο ταξίδι, και ακτινωτούς (με 19αρη μπροστά) , μόνο και μόνο επειδή είναι στα ίδια κυβικά και ανήκουν στην ίδια κατηγορία?
Για εμένα είναι δύο διαφορετικά πράγματα, και στοχεύουν σε διαφορετικό κοινό.
Ακόμα και η 700αρα που εχει ψεκασμό και δεν εχει τον 19αρη μπροστά δεν απευθύνεται στο κοινό του Vstrom αφού διατηρεί τις διαφορές που εχει η 650.

Γνώμη μου.

Μάλλον 21' εννοείς για το XL650V.....

Το 700 έχει 19άρη μπροστά....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #52 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 23:31:12 μμ

Μάλλον 21' εννοείς για το XL650V.....

Ναι απο αυτό ...  :goofy: :goofy:  :2hysterical:

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #53 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 00:44:08 πμ
Το v-stom είναι ανώτερο μηχάνημα σε όλα γιατί είναι  τεχνολογία 2004 ενώ το Τ/Α είναι τεχνολογία 1989.(δεν έχει και πολλές αλλαγές απο το 600άρι).
Στο χώμα που όλοι έχετε λυσσάξει εγώ βλέπω τον Μέμο που δεν είναι και κανένας χωματοχεράς και δεν μασάει πουθενά.Πηγαίνει παντού και από ότι λέει και ο ίδιος το κάνει και πολύ άνετα.
Γιατί μην ξεχνάμε τον όρο on-off. Δεν είναι enduro. Και πως να κάνει enduro με 192 κιλά που είναι το T/A και 215 που είναι το στρώμα ;)
On-off είναι να ταξιδεύεις σε άσφαλτο και ξαφνικά να σε πιάνει κόψιμο, και βλέποντας το δάσος να μπαίνει κάνα 3 χλμ σε χωματόδρομο για να βρείς να χέσεις  :2hysterical:
(με τόσο ταρακούνημα μπορεί να χεστεί κάποιος αλλά...)

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Η απάντηση του Ανδρέα τα λέει όλα...
Απλά είναι ασύγκριτα τα 2 μηχανάκια και απο θέμα τεχνολογίας και απο στήσιμο...
Άν κάποιος θέλει να κάνει εντούρο δεν θα πάει να πάρει ένα μηχανάκι κοντά στα 200 κιλά είτε προς τα κάτω του transalp είτε προς τα πάνω του vstrom αλλά στη χειρότερη θα πάρει ένα xt ή ένα ktm να οργώνει...
Κι εξάλλου άν το έχεις στην οδήγηση δεν κολλάς με κανένα απο τα 2-υπάρχουν βίντεο με vstrom στο you tube που κάποιος θα έλεγε τρελό τον αναβάτη εκεί που πάει να το βάλει το μηχανάκι. Και πόσοι θα οδηγούσαν με τέτοια άνεση και στις 2 περιπτώσεις ώστε να ρισκάρουν τα κουστούμια των μοτό ύστερα απο πτώση σε χώμα;

Καμία σχέση η θέση οδήγησης καθότι στο vstrom ταξιδεύεις πολύ πιο άνετα απο το transalp καθώς και άλλη συμπεριφορά στις ριπές του ανέμου... και δεν μιλάμε για τελική ταχύτητα ή κατανάλωση γιατί δεν πιάνεται...
Υ.Γ.: δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή τον αποχωρισμό του transalp και την αγορά του vstrom ύστερα και απο τις παροτρύνσεις κάποιου εδώ μέσα... ;D
Α και made in Japan μην ξεχνιόμαστε...
« Last Edit: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 01:07:32 πμ by ΤΑΚΗΣ81 »

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...

Offline Panos _o_slow

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Το χαντάκι δεν μετράει χρόνια(JOE BAR TEAM)
Reply #54 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 04:11:41 πμ
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: αλλιώς ήθελα να διατυπώσω αλλιώς τα εγραψα άστα να πάνε αλλά όχι και πρόεδρος του εδεσσαικού ελεορ

Offline oenas

• Απλός οδηγός
Reply #55 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 04:16:41 πμ
Το v-stom είναι ανώτερο μηχάνημα σε όλα γιατί είναι  τεχνολογία 2004 ενώ το Τ/Α είναι τεχνολογία 1989.(δεν έχει και πολλές αλλαγές απο το 600άρι).
Στο χώμα που όλοι έχετε λυσσάξει εγώ βλέπω τον Μέμο που δεν είναι και κανένας χωματοχεράς και δεν μασάει πουθενά.Πηγαίνει παντού και από ότι λέει και ο ίδιος το κάνει και πολύ άνετα.
Γιατί μην ξεχνάμε τον όρο on-off. Δεν είναι enduro. Και πως να κάνει enduro με 192 κιλά που είναι το T/A και 215 που είναι το στρώμα ;)
On-off είναι να ταξιδεύεις σε άσφαλτο και ξαφνικά να σε πιάνει κόψιμο, και βλέποντας το δάσος να μπαίνει κάνα 3 χλμ σε χωματόδρομο για να βρείς να χέσεις  :2hysterical:
(με τόσο ταρακούνημα μπορεί να χεστεί κάποιος αλλά...)

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Καλοοο! ετσι ειναι παιδια, καλα τα εργαλεια τα δικα μας αλλα το στρομ ειναι ανοτερο μηχανημα, τα δικαμας ειναι πολυ πισω σε πολα πραματα σε σχεση με το στρομ, απλα το παινεβουμε μην μας πλακωσει που λεει και η παρημια....

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 04:35:10 πμ
Το ξαναγράφω:
Αν η  Honda το 2005 με την δεύτερη γενιά του 650 το έβγαζε με ψεκασμό, ABS κατ' επιλογή, και μια 6η ταχύτητα θα συζητάγαμε τώρα?
Ομως απο την άλλη πόσα θα ζητούσε η Honda?

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 05:27:14 πμ
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: αλλιώς ήθελα να διατυπώσω αλλιώς τα εγραψα άστα να πάνε αλλά όχι και πρόεδρος του εδεσσαικού ελεορ
Μη μασάς,εγώ πάλι κάτι ψιλοκατάλαβα :2hysterical:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #58 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 06:41:12 πμ
και μια 6η ταχύτητα θα συζητάγαμε τώρα?

εκανα μια δοκιμη οταν αλλαξα αλυσιδα και εβαλα μπροστα 16αρι γραναζι.
εχασα σε επιταχυνσεις,εχασα σε αμεσοτητα στην αποκριση αλλα ποιος νοιαζεται? αν θες τετοια πραματα δεν παιρνεις ΤΑ.ο λογος που το εκανα ειναι για να μπορω να ταξιδευω στην εθνικη με λιγο λιγοτερες στροφες στον κινητηρα και εστω και ψυχολογικα και μονο -δεν ξερω αν αντικατοπτριζει την αληθεια αυτο- δεν ηθελα να βασανιζω εναν κινητηρα 11 ετων με υψηλες στροφες λειτουργιας για πολυ ωρα.ισως μου εχει αυξηθει και η καταναλωση λιγο - ειμαι ψιλοκαγκουρας δεν το κρυβω- αλλα μου αρεσει που ταξιδευω με 140 στην εθνικη με 6000 και κατι ψηλα σαλ. τι να την κανω την 6η?

Offline ΤΑΚΗΣ81

• Κάτσε καλά λέμε...
  • Rossi και πάνω !
  • SUZUKI - JAPANESE POWER
Reply #59 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 07:16:58 πμ
« Last Edit: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 07:20:23 πμ by ΤΑΚΗΣ81 »

Με Honda Transalp XL 600V πήγαινα παντού !!! Τώρα πλέον συνεχίζω με V strom !!!

Όσο αξίζει ένας κώλος δεν αξίζει ο κόσμος όλος...

Offline oenas

• Απλός οδηγός
Reply #60 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 07:45:16 πμ
Το ξαναγράφω:
Αν η  Honda το 2005 με την δεύτερη γενιά του 650 το έβγαζε με ψεκασμό, ABS κατ' επιλογή, και μια 6η ταχύτητα θα συζητάγαμε τώρα?
Ομως απο την άλλη πόσα θα ζητούσε η Honda?

Και οι αλλες εταιριες αν ειχαν....και  αν και αν τοτε πολα θα ηταν διαφορετικα....η χοντα ειναι για κλαματα τωρα καο το βλεπουμε ολοι

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #61 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 15:27:48 μμ
..η χοντα ειναι για κλαματα τωρα καο το βλεπουμε ολοι

Eγώ δεν το βλέπω ετσι, και φυσικό είναι αφού ο καθενας οδηγάει διαφορετικά, εχει αλλα γουστα κλπ. Αν αγόραζα μηχανάκι πάλι Honda θα αγόραζα, ενα NC700X ABS DCT με 3.4Lt/100Km οταν 3,3 καίει το παπί μου, και ας είναι ψόφιο, και ας είναι βαρύ, αυτό μου κάνει τώρα.
Και φυσικό είναι οταν στην επιλογή μπαίνει και το γούστο , όλες οι αποψεις να είναι υποκειμενικές. Πχ η 700αρα για εμένα είναι αίσχος, αυτό το εμπρός φανάρι στο λαιμό μου κάθεται, ασε η κολοβή εξάτμιση  ;D, και το Vstrom ... σαν τσιχλα πατημένη απο 45αρι αθλητικό, η προσωποποίηση της κακογουστιάς.
Αλλά είπαμε , πάντα υποκειμενικά.

Offline oenas

• Απλός οδηγός
Reply #62 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 15:34:31 μμ
Eγώ δεν το βλέπω ετσι, και φυσικό είναι αφού ο καθενας οδηγάει διαφορετικά, εχει αλλα γουστα κλπ. Αν αγόραζα μηχανάκι πάλι Honda θα αγόραζα, ενα NC700X ABS DCT με 3.4Lt/100Km οταν 3,3 καίει το παπί μου, και ας είναι ψόφιο, και ας είναι βαρύ, αυτό μου κάνει τώρα.
Και φυσικό είναι οταν στην επιλογή μπαίνει και το γούστο , όλες οι αποψεις να είναι υποκειμενικές. Πχ η 700αρα για εμένα είναι αίσχος, αυτό το εμπρός φανάρι στο λαιμό μου κάθεται, ασε η κολοβή εξάτμιση  ;D, και το Vstrom ... σαν τσιχλα πατημένη απο 45αρι αθλητικό, η προσωποποίηση της κακογουστιάς.
Αλλά είπαμε , πάντα υποκειμενικά.

υποκοιμενικα οπος ειπες και εσυ....αλλα αυτο το "παλι χοντα θα επερνα" τι ειναι? ο  προσηλητισμος του χοντακια ?
μηχανες ειναι και άλλες καλες απο αλλες μαρκες, αν στο 700αρι σε ενωχλει μονο το φαναρι και τα αλλα τα εχει καλα και τελειος φρεσκα σε σχεση με το 650αρι...περι ορεξεος που λενε....
οσο για το NC700X αλιμονο αν ο παραγωντας ειναι μονο η καταναλωση, τον τελευταιο κερο η χοντα αναθεμα αν ξερει τι εχει φτιαξει....

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #63 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 15:40:17 μμ
Δεν κολάω σε μάρκες, οτι μου την "βαρέσει" που λένε. Απλά εχω την περιέργεια πώς θα είναι με το αυτόματο.
Αλλά και με την οικονομική κατασταση που βιώνουμε δεν νομίζω να αλλάζω μηχανάκι για άλλα 10 χρόνια , και λίγα λέω. :goofy:
Περιμένω και εγώ όπως ο Αντωνάκης την ανάπτυξη. Απλά φοβάμαι μην και ερθει αποτομα και δεν εχω προλάβει να διαλέξω τι να πάρω :2hysterical:

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #64 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 15:50:36 μμ
Αυτό το πράγμα με το να προσπαθείτε εσείς που πήρατε ΤΑ κατα λάθος  να πείσετε και του άλλους ότι έκαναν λάθος δεν το καταλαβαίνω!
Πουλήστε τα ρε παιδιά να ηρεμήσετε και πάρτε Vstrom. Κάντε όμως και ένα καλό διάβασμα στα διάφορα forum που έχουν για να πάρετε μια γεύση απο τα προβλήματα που έχουν τα ¨σύγχρονα και υψηλών επιδόσεων" κακομούτσονα κάνιστρα.
« Last Edit: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 18:27:07 μμ by Aerios »

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #65 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 16:52:31 μμ
τα ¨σύγχρονα και υψηλών επιδόσεων" κακομούτσονα κάνιστρα.

Συγχώρα με, αλλά αυτή η φράση βγαίνει με πολύ εμπάθεια....

Αν και έχουμε ξεφύγει λίγο από το νόημα του θέματος, αναφορικά με το ''γιατί ΤΑ?'' θα σας πω πως επιλέχθηκε για την αξιοπιστία του. Ούτε για τις επιδόσεις του, ούτε για την τεχνολογία του, ούτε καν για την ομορφιά του.
Όταν βρισκόμουν προς αγορά moto, 2 έπαιζαν στις προτιμήσεις μου. Βλέποντας τι άχρηστο v-s κυκλοφορεί στην αγορά, με τα ίδια χρήματα πήρα ένα μηχανάκι που θα με συντροφεύει πολλά πολλά χρόνια.
Άσε που θα μπορώ (με τις λίγες γνώσεις που έχω) να βάζω χέρι πάνω του χωρίς να φοβάμαι...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #66 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 17:05:31 μμ
Όταν το 2008 (μετα απο αρκετά μηχανάκια που περάσαν απο τα χέρια μου)
αποφάσισα να πάρω μια μοτοσυκλέτα καθημερινής χρήσης αλλα και να μπορω να κάνω και καμιά μικρή εξόρμηση στις κοντινές παραλίες αλλα και σε κανα βουναλάκι, η επιλογή μου εστιάστηκε στο Transalp.
Γιατί πάντα μου άρεσε, απο τοτε που το έβλεπα να κυκλοφορεί. Ενα μηχανάκι "απροβλημάτιστο"
και που οτι και να το ζητήσεις θα στο κάνει. Τελικά οι μικρές βόλτες γινανε μεγάλες και ταξίδεψα τριβάλιτσος - δικάβαλος και εξωτερικό και παντού στην Ελλάδα χωρίς κανένα πρόβλημα μεχρι τωρα. 66000 Km
Το έχω καταευχαριστηθεί, δεν με προδωσε ποτέ και δεν μου ζητάει τίποτα!!! μόνο βόλτες!!!

Ολα αυτά που γράφοντε παραπάνω, περί επιδόσεων και καταναλώσεων δεν τα σχολιάζω γιατί
αν ήθελα γκάζια δεν θα επέλεγα κανένα απο τα δύο
Υπάρχουν άλλα μηχανάκια πολύ καλύτερα για αυτα τα πράγματα.

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #67 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 17:07:41 μμ
Συγχώρα με, αλλά αυτή η φράση βγαίνει με πολύ εμπάθεια....
...

Στην αισθητική δεν υπάρχει εμπάθεια υπάρχει το μ' αρέσει, δε μ' αρέσει, δεν βλέπεται με τίποτα και πάει λέγοντας.
Κι επειδή βλέπω ότι άρχισε κινείται πάλι το θέμα γράφοντας όλοι μας τα ίδια και τα ίδια, κι  επειδή προβλέπω σε λίγο να σκάνε μύτη κι αυτοί που βγάζουν αναφυλαξία με τα ΤΑ προτείνω να κλειδωθεί ή να κουβαδιαστούμε για να ησυχάσουμε όλοι μας!

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #68 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 17:11:53 μμ
...προτείνω να κλειδωθεί ή να κουβαδιαστούμε για να ησυχάσουμε όλοι μας!

Και τι θα λέμε στον κεφενέ πίνοντας το πρωινό καφεδάκι μας?

.... με τα ίδια χρήματα πήρα ένα μηχανάκι που θα με συντροφεύει πολλά πολλά χρόνια.
Άσε που θα μπορώ (με τις λίγες γνώσεις που έχω) να βάζω χέρι πάνω του χωρίς να φοβάμαι...

Σοφά λόγια .... 

http://ridersrecycle.com/blog/engine-autopsy-ii-what-happened-to-this-v-strom/

Offline dengrafiforum

• Rossi και πάνω !
  • the dark side is here!!
Reply #69 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 18:01:32 μμ
Ο καθε ενας αγοραζη και οδηγα την μοτο που θεωρει οτι θα του γεμησει την ψυχη και το μυαλο με εικονες και αισθησεις.Ολα τα αλλα ειναι φυκια για μεταξοτες κορδελες.Ολες οι μοτο απο την πιο μικρη μεχρει την πιο μεγαλη,απο την πιο φθηνη μεχρει την πιο ακρηβη εχει να σου προσφερει κατι.Αυτα.

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #70 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 18:24:15 μμ
Οι Λαρισαιοι τα ειπαν παρα πολυ σωστα στα τελευταια post  :eusa_clap:

Aerios πραγματικα αυτο με το "καταλαθος κατοχος Τransalp" ειναι καπως γραφικο  ;D

Το Τransalp, εκτος του οτι απο design ειναι οτι καλυτερο εχει βγει εως σημερα στην κατηγορια (το 650 λεω...), ειναι η μονη μοτοσυκλετα που ενω ΔΕΝ ειναι η πιο γρηγορη και ΔΕΝ ειναι η πιο προηγμενη τεχνολογικά, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ενα πολυεργαλείο που συγκεντρώνει τόσα πλεονεκτήματα όσο καμια άλλη μοτοσυκλέτα. Τέλος.

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #71 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 19:33:19 μμ
Οι Λαρισαιοι τα ειπαν παρα πολυ σωστα στα τελευταια post  :eusa_clap:

Aerios πραγματικα αυτο με το "καταλαθος κατοχος Τransalp" ειναι καπως γραφικο  ;D

Το Τransalp, εκτος του οτι απο design ειναι οτι καλυτερο εχει βγει εως σημερα στην κατηγορια (το 650 λεω...), ειναι η μονη μοτοσυκλετα που ενω ΔΕΝ ειναι η πιο γρηγορη και ΔΕΝ ειναι η πιο προηγμενη τεχνολογικά, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ενα πολυεργαλείο που συγκεντρώνει τόσα πλεονεκτήματα όσο καμια άλλη μοτοσυκλέτα. Τέλος.
:eusa_clap:

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #72 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 20:04:22 μμ
Παρότι η κουβέντα είναι παλιά και πλέον αφορά μόνο μεταχειρισμένα, αφού το ΤΑ 650 έχει αντικατασταθεί με το ΤΑ 700 ενώ και το νέο V-Strom φοράει τον αρκετά αλλαγμένο στο χρονισμό κινητήρα του Gladius και το όλο σουλούπι του είναι εμφανώς πιο μαζεμένο, θα πω δυο λογάκια για το θέμα:

Αν η κουβέντα αφορά τη σύγκριση ΤΑ 650 με V-Strom 650 (χρονολογίας του 2007 και τα δύο), θεωρώ ότι η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

Σε όλους σχεδόν τους βασικούς τομείς (πλαίσιο, ψαλίδι, κινητήρας, αμορτισέρ με τηλεπροφόρτιση, 6η ταχύτητα, ανεμοκάλυψη) το V-Strom είναι ανώτερο από το ΤΑ 650.

Μόνο αν πάνω στο V-Strom δεν "κουμπώνεις" καλά ή για κάποιο λόγο δε σου "κάθεται" εσένα προσωπικά αυτό το μηχανάκι ως στήσιμο και ως θέση οδήγησης, τότε μόνο θεωρώ ότι το Transalp είναι καλύτερη αγορά. (Το ίδιο ισχύει επίσης, αν τα γούστα σου είναι χωμάτινα, όπου και εκεί το Transalp είναι ανώτερο).

Αντικειμενικά λοιπόν και με γενικά κριτήρια, το V-Strom είναι καλύτερη μοτοσυκλέτα. Αλλά με υποκειμενικά κριτήρια μπορεί το ΤΑ 650 να είναι καλύτερο για κάποιον συγκεκριμένα.

Όπως, με υποκειμενικά κριτήρια πάντα (αυστηρά προσωπικά), για τα δικά μου οδηγικά γούστα είναι καλύτερο μηχανάκι το ΤΑ 700, παρόλο που δεν το θεωρώ "αντικειμενικά" ανώτερο από το V-Strom.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #73 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 20:29:12 μμ
Παρότι η κουβέντα είναι παλιά και πλέον αφορά μόνο μεταχειρισμένα, αφού το ΤΑ 650 έχει αντικατασταθεί με το ΤΑ 700 ενώ και το νέο V-Strom φοράει τον αρκετά αλλαγμένο στο χρονισμό κινητήρα του Gladius και το όλο σουλούπι του είναι εμφανώς πιο μαζεμένο, θα πω δυο λογάκια για το θέμα:

Αν η κουβέντα αφορά τη σύγκριση ΤΑ 650 με V-Strom 650 (χρονολογίας του 2007 και τα δύο), θεωρώ ότι η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

Σε όλους σχεδόν τους βασικούς τομείς (πλαίσιο, ψαλίδι, κινητήρας, αμορτισέρ με τηλεπροφόρτιση, 6η ταχύτητα, ανεμοκάλυψη) το V-Strom είναι ανώτερο από το ΤΑ 650.

Μόνο αν πάνω στο V-Strom δεν "κουμπώνεις" καλά ή για κάποιο λόγο δε σου "κάθεται" εσένα προσωπικά αυτό το μηχανάκι ως στήσιμο και ως θέση οδήγησης, τότε μόνο θεωρώ ότι το Transalp είναι καλύτερη αγορά. (Το ίδιο ισχύει επίσης, αν τα γούστα σου είναι χωμάτινα, όπου και εκεί το Transalp είναι ανώτερο).

Αντικειμενικά λοιπόν και με γενικά κριτήρια, το V-Strom είναι καλύτερη μοτοσυκλέτα. Αλλά με υποκειμενικά κριτήρια μπορεί το ΤΑ 650 να είναι καλύτερο για κάποιον συγκεκριμένα.

Όπως, με υποκειμενικά κριτήρια πάντα (αυστηρά προσωπικά), για τα δικά μου οδηγικά γούστα είναι καλύτερο μηχανάκι το ΤΑ 700, παρόλο που δεν το θεωρώ "αντικειμενικά" ανώτερο από το V-Strom.

Μα πάντα με προσωπικά (και όχι υποκειμενικά όπως απο λάθος χαρακτηρίστηκαν κατά την άποψη μου) κριτήρια παίρνεις ένα μηχανάκι.
Αλλιώς ούτε το ΤΑ ούτε το Στρώμα θα παίρναμε.
Δηλαδή όπως το σχολίασες παρακάτω, σε όλους τους βασικούς τομείς
(πλαίσιο, ψαλίδι, κινητήρας, αμορτισέρ με τηλεπροφόρτιση, 6η ταχύτητα, ανεμοκάλυψη)
το ΤΑ είναι καλύτερο αν πρόκειται για κίνηση στο χώμα.

Νομίζω με την έλευση του Vstrom το τοπίο ξεκαθάρισε. Όποιος ήθελε και χώμα έπαιρνε το ΤΑ, αλλιώς το Strom ήταν μια καλύτερη (λογικά) επιλογή.

Offline makisl

• νέος οδηγός
  • **
  • Οδηγός Κύκλωπα
Reply #74 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 21:33:40 μμ

Να πώ και εγώ την παπαριά μου επιτρέπεται?

Το στρώμα είναι ένα μηχανάκι που όταν κάτσεις στη σέλα νομίζεις οτι το έχεις...
 είναι γιατί η σέλα είναι τόσο σκαμμένη που και την γιαγιά μου να φέρω πατάει και με τα δύο πόδια κάτω.
ΑΝ κάνεις το λάθος και του δώσεις την παραμικρή κλίση, πρέπει να είσαι αρσιβαρίστας για να το μαζ'έψεις.
Άσε που στις επιτόπιες θέλεις ένα γήπεδο για να στρίψεις.
Άθλια φρένα ακόμα και με το abs που κάνει υπερωρίες, μπροστινό σύστημα αναίσθητο,΄δεν έχεις πληροφόρηση για το τί γίνεται μπροστά.
Κλύτερο στην κίνηση και λιγότεροι κραδασμοί. Χιλιομετροφάγο...

Το τρανσαλπίδι έχει το φίλιγκ οτι " το έχεις ". αίσθηση οτι είναι πιό ελαφρύ, τα καλύτερα φρένα στην κατηγορία.
Κραδασμοί.
Απλά απρόσωπο, χωρίς κάτι να το χαρακτηρίζει ιδιαίτερα αρνητικά ή θετικά

c1.0.gif[/img][/url]