Hellas Transalp Forum

DL650 vs XLV 650

nikos 238 · 42304

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 18:41:48 μμ
Η σύγκριση αυτή αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια άστοχη αντιπαράθεση ανόμοιων πραγμάτων και δυστυχώς το marketing σκοπό έχει να προσελκύει αγοραστές δίχως να θέτει τις σωστές βάσεις που θα αποτελούσαν κριτήριο αγοράς για το πλατύ κοινό.

Όταν ξαφνικά η Σουζούκι ανακοίνωσε το νέο της 650 όλα τα μέσα ενημέρωσης έθεσαν την ως άνω σύγκριση με το XLV, με δεδομένα:
1. Το αλουμινένιο πλαίσιο,
2. Την απόδοση του κινητήρα,
3. Την ύπαρξη ψεκασμού.

Κανένας όμως δεν έγραψε στα συγκριτικά τέστ ότι η ύπαρξη ζάντας και όχι ακτίνων, προσανατόλιζε την συγκεκριμένη μηχανή σε άλλο target group και όχι στο κοινό του Transalp.

Επειδή λοιπόν τα απέκτησα και τα 2 εν μέσω και άλλων μηχανών, θα σας καταθέσω την άποψή μου για το Vstrom.

1. Είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα. Στρίβει, επιταχύνει άψογα, θετικό το ότι έχει 6αρι σαζμάν.
2. Τα φρένα της δεν έχουν καλή αίσθηση, ειδικά στο μπροστινό αισθάνεσαι ότι τα τακάκια σφίγγουν ξύλινο δίσκο και όχι μεταλικό. Δεν ξέρω για την μετέπειτα αίσθηση με την προσθήκη του ABS.
3. Έχει καλή ποιότητα κατασκευής.
4. Διαθέτει μανίσια ζελατίνα που κάνει δουλειά και δεν χρειάζεσαι κάποια after market.
5. Ο δείκτης βενζίνης είναι ανακριβής, παρόλο που είναι ψηφιακός. 
και,
6. Διαθέτει σκληρή ανάρτηση, που κουράζει οδηγό και ιδιαίτερα συνοδηγό, τουτέστιν είναι υποφερτή μόνον σε αυτούς που δεν θα είχαν πρόβλημα να ταξιδέψουν και με ένα Fazer ή ένα CBF ή ένα οποιοδήποτε άλλο street μηχανάκι.

Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται για κακή μηχανή, αλλά για μηχανή που δεν έκανε για τα δικά μου δεδομένα και ο Τύπος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για ότι αγοράζουμε και για το οποίο μας παραπληροφορεί.

Τι να τα κάνω τα LC και τα 950 όταν αυτό που χρειάζομαι είναι μια μοτοσικλέτα που δεν θέλω να βλέπω κάθε 500 χλμ. άν έκαψε λάδι, ούτε θέλω να κάνω σφιξίματα στον δρόμο; Ας θυμηθούμε τα πρώτα άρθρα που τα εκθείαζαν και τις μπαρούφες μετέπειτα που ομολόγησαν... 

Τι να το κάνω το V strom όταν είμαι βαρύς και γεμάτος και θέλω μια μηχανή άνετη έχοντας επίγνωση ότι είτε με το XLV είτε με το FJR δεν πρόκειται να κάνω ταρζανιές ούτε μπαντιλίκια; Όλες οι συγκρίσεις κατέληγαν ...το μεν ταξιδεύει σαν χιλιάρι (παραλείποντας το Ζ1000)...το δε παίρνει το αίμα του πίσω όταν μπεί ο οδηγός σε χωματόδρομο...(παραλείποντας ότι δεν το αγοράζουμε για να κάνουμε χρόνους στην πίστα)

Τι να το κάνω το Βαραντέρο (άψογο) αφού δεν πάω κάθε μέρα Ευρώπη αλλά κυκλοφορώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Για τα 2 ταξίδια το χρόνο; Και πάλι τι γράφουν για το Varadero; Ότι δεν στρίβει όπως τα "άλλα"...

Ρε παιδιά, ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΕΝΤΟΥΡΟΒΟΛΤΑ από τα χιλιάδες ψευδεπίγραπτα ON OFF που κυκλοφορούν; Καφετέρια γραφείο σπίτι έχουμε γίνει όλοι και κάποιοι μάλιστα δίχως καφετέρια...
Για να μην  αναφέρω όλους αυτούς που παίρνουν μια μηχανή 12000 Ευρώ και δεν βάζουν ούτε το "γκιογκιό" στο κεφάλι τους...
Ούτε αυτούς που βάζουν μεν ένα κράνος, αλλά ταξιδεύουν με βερμούδα και Τ Shirt...
Ούτε αυτούς που οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα πλαγιασμένοι λες και είναι στην πίστα...

Μάλλον το Marketing τα βρήκε και τα κάνει αυτά που θέλει...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #1 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 19:08:11 μμ
Για το ΤΑ δεν μιλησες ομως.

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

flwrina

• Guest
Reply #2 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 20:29:53 μμ
ερχομενος χθες απο κατερινη σε ψιλοκατηφορα ειχα 180 και ενα vstrom πολυ ανετα με περασε....  >:( >:( >:(
που θα παει???εχει οκαιρος γυρισματα!!!

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #3 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 20:35:40 μμ
ερχομενος χθες απο κατερινη σε ψιλοκατηφορα ειχα 180 και ενα vstrom πολυ ανετα με περασε....  >:( >:( >:(

ΣΕ ΠΕΡΑΣΕ?  :phear:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 20:45:57 μμ
Όταν βγήκε το V-Strom, η Suzuki το διαφήμισε σαν On-Off παντός εδάφους. Αυτό τάραξε τότε τα νερά της κατηγορίας, όπου βασίλευε το ΤΑ και το XT. Βέβαια με τον καιρό αποδείχθηκε ότι δεν είναι ένα On-Off (όπως διαφημίστηκε) αλλά ένα περισσότερο On (και λίγο Off) και κάτι πιο οικονομικό και πιο χρήσιμο από το TDM (πιστεύω ότι "έκλεψε" και από εκεί πωλήσεις). Και επειδή στην Ελλάδα οι περισσότεροι δεν πάνε πολύ σε χώμα, άρχισε να πουλάει τρελλά (κλέβοντας πωλήσεις από το ΤΑ που είναι και πιο αδύναμο και όχι εκσυγχρονισμένο τόσα χρόνια). Οπότε αναγκαστικά και τα διάφορα tests που δημοσιεύθηκαν ... έθαψαν το (παλιό και "αρχαίο") ΤΑ.

Αλλά το ΤΑ κάνει όμως και άλλη δουλειά. Εϊναι ένα πραγματικό On-Off. Στο χώμα συμπεριφέρεται αρκετά καλά (αναρτήσεις, τροχοί κλπ) για τον όγκο του. Κάτι όμως που έχει μικρή και περιορισμένη ζήτηση από τους περισσότερους αγοραστές της κατηγορίας (δεν είναι όλοι λάτρες του χώματος).

Άρα όταν βλέπει ο αγοραστής να συγκρίνονται 2 μηχανάκια, καλό είναι να βλέπει και τη σκοπιά από την οποία συγκρίνονται και με βάση τη χρήση που σκοπεύει να του κάνει.

Παραδείγματα: Το καλοκαίρι του 2005 πήγα αποφασιμένος (με τα λεφτά στο χέρι) σε ένα αντιπρόσωπο να πάρω το V-strom. Είχε προηγηθεί επίσκεψη και το είχα κλείσει. Αλλά όταν το καβάλλησα και το οδήγησα (στη 2η επίσκεψη) κατάλαβα ότι δεν κάνει για μένα. Μου φάνηκε επίφοβο στο χώμα (κάτι που το θέλω πολύ στις διακοπές το καλοκαίρι, τότε που κάνω και τα περισσότερα χλμ με τη μηχανή). Οπότε ακύρωσα την αγορά του. Άλλος φίλος πέρυσι μόλις το οδήγησε ξετρελλάθηκε και αμέσως το αγόρασε ανταλλάσοντας το ολοκαίνουριο ΤΑ του. Όπως το βλέπει ο καθένας...
« Last Edit: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 21:48:35 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #5 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 20:48:45 μμ

Λευτέρη, ο ένας κινητήρας έχει 65 ίππους και ο άλλος 45. Λογικό δεν είναι για ασφάλτινο δρόμο? (...σε δασικό χωματόδρομο όμως?)

flwrina

• Guest
Reply #6 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 20:58:37 μμ
αν τολμουσε ας εμπαινε και αυτος στην παραλια οπου μπηκα εγω και να εβγαινε και τοτε θα τα λεγαμε. μουστοιχησε φυσικα 5€ να την πλενω γιατι εγινε....ξερετε, αλλα χαλαλι.δεν εμεινα τουλαχιστον!! ;D ;D

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #7 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 21:22:44 μμ
ειχα 180

Για ηρέμησε λίγο.

To T.Α. δεν είναι για τέτοια.
Αν σε προδώσει (πλαίσιο,αναρτήσεις γεωμετρία)θα πας  :pope:.
Αυτό το κάνεις μόνο μια φορά και τέρμα.

V strom έχει ο αδερφός μου και πήρε τέτοιο  για τον ψεκασμό την οικονομία και όλα τ άλλα.
Ζεί στο χωριό και δυστυχώς γι αυτόν έχασε την ευκαιρία να έχει μηχανή που να βγαίνει εκτός δρόμου(κάτι που θεωρώ must για την επαρχία).
Τώρα σκέφτεται αφού είναι μόνο για δρόμο γιατί να μην έπαιρνε ένα καλό street (bandit.cbf,fazer....)
Tι να κάνουμε "άλλη η δουλειά του ναυτη και άλλη του καντηλανάφτη.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #8 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 23:17:49 μμ
Όπως έχω πεί και σε πολλά άλλα ποστ οταν πούλησε το αφεντικό μου το ΤΑ του για v-strom πήρα εγώ το ΤΑ του έτσι οδηγάω συχνά το στρομ και συνέχεια το ΤΑ. Για τον πιο πολυ κόσμο που αν θα πάει σε χώμα 1 φορά το χρόνο ή μια φορά το καλοκαίρι και όλο τον υπόλυπο χρόνο πηγαίνει μέσα στην πόλη γιατί είναι ανυπόφορη η κίνηση με αυτοκίνητο δεν θα τον νιάξει που το v-strom είναι λίγο λιγότερο χωμάτινο απο το ΤΑ αλλά το ότι μεσα στην πόλη είναι ευκίνητο σαν παπί το ότι είναι πολύ μα πολύ πιο σύνχρονο σε σχεδιασμό και εξοπλησμό και οτι όταν χρειαστεί να πάει σε μια δουλειά έξω απο την πόλη θα του παίξει και ένα καλό γκαζίδι και θα το χαρεί.
   Στο κάτω κάτω λες θα πάρω honda είναι σιγουριά αλλά μέχρι τώρα πιο πολλά προβλήματα του έβγαλε το ΤΑ (η αφορμή που το έδωσε ήταν που έχασε τα υγρά της η πίσω ανάρτηση και ήθελε 10 μέρες η επισκευή, να σταλεί αθήνα κτλ)
  Εσύ χρήστο πού πας πιο πολύ δρόμο ή χώμα? Αν και δεν ξέρω γιατί αλλά δε θα έπερνα v-strom, ίσως γιατί έχει γεμίσει ο κόσμος αλλά αν μου έφερνες ένα για ανταλλαγή με το ΤΑ μου μάλλον όχι θα έλεγα.

Υ.Γ το 650 είναι 53 ίππους και το v-strom 66,7
Y.Γ 2 μια σύγκρηση με το versys που μου αρέσει αρκετούτσικα
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Suzuki V-Strom DL 650
Kινητήρας: 4χρονος, 2κύλινδρος V90 μοιρών, 8βάλβιδος, υγρόψυκτος, 645cc
Διάμετρος Χ Διαδρομή: 81 x 62,6mm
Απόδοση: 66,7hp/8,800rpm
Ροπή: 6,1kg/6,400rpm
Tαχύτητες: 6
Eκκίνηση: Μίζα
Μετάδοση: Αλυσίδα
Φρένα (Εμπρός/Πίσω): 2 δίσκοι/δίσκος
Βάρος: 197kg (χωρίς υγρά)
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 22 λίτρα
Xρώματα που διατίθεται: Μαύρο, κόκκινο, μπλε, ασημί
Tελική ταχύτητα: 189
Τιμή: 7.959 (ABS)

Kawasaki Versys
Kινητήρας: 4χρονος, παράλληλος 2κύλινδρος, 8βάλβιδος, υγρόψυκτος, 649cc
Διάμετρος Χ Διαδρομή: 83 x 60mm
Απόδοση: 64hp/8,000rpm
Ροπή: 6.2kg/6,800rpm
Tαχύτητες: 6
Eκκίνηση: Μίζα
Μετάδοση: Αλυσίδα
Φρένα (Εμπρός/Πίσω): 2 δίσκοι 300mm/δίσκος 220mm
Βάρος: 181kg (χωρίς υγρά)
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 19 λίτρα
Χρώματα: Μαύρο, ασημί, πορτοκαλί
Tελική ταχύτητα: -
Τιμή λανσαρίσματος: 7.190 ευρώ

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #9 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 23:47:20 μμ
1) ... η αφορμή που το έδωσε ήταν που έχασε τα υγρά της η πίσω ανάρτηση και ήθελε 10 μέρες η επισκευή...
2) Εσύ χρήστο πού πας πιο πολύ δρόμο ή χώμα?
3) ...το 650 είναι 53 ίππους και το v-strom 66,7
4) ...το versys που μου αρέσει αρκετούτσικα

1) Αυτός ο (κοιμισμένος) ισπανός δεν λέει να ξυπνήσει ακόμα!
2) Επειδή κινώ τη μηχανή περισσότερο το καλοκαίρι, πάω πολύ σε χώμα
3) Μην κοιτάς τί ανακοινώνουν οι εταιρίες. Δες τί ιπποδύναμη βγάζουν πραγματικά στον τροχό. Αυτή τη σύγκριση ανέφερα.
4) Έχεις ανέβει και οδηγήσει Versys? Πανεύκολο οδηγικά (ειδικά μέσα σε κίνηση). Είναι σε άλλη κατηγορία (δηλ. του play-bike, βλ. duke κλπ). Αλλά για σταμάτα και βάλε τα πόδια σου κάτω! Σίγουρα μέσα σε 1 μήνα θα κάνουν πληγές ή μώλωπες από τους μαρσπιέδες (είναι άβολα τοποθετημένοι).

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
Reply #10 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 23:55:18 μμ
Το έχει πάρει ένας φίλος αλλά το στρώνει ακόμα και δεν το έχω αδηγήσει, αλλά για να το λές κάτι θα ξέρεις!

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline xρονης

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 00:46:40 πμ
 οχι πειτε μου ποια ειναι  η ομορφοτερη?

Offline xρονης

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #12 on: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 00:59:34 πμ
Και μου λεει ο τυπος με λιγο ειρωνικο υφος!(οδηγος vstrom)Μηπως θελεις να την βαλεις στο καγκελο?Και του απαντω εγω με πολυ φιλικο υφος,αυτη ειναι μαθημενη στα δυσκολα!Μετα που βρεθηκαμε επανω καναμε κουβεντα και διαπιστοσα οτι ειταν αρκετα δυσαρεστειμενος απο την καλη του.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #13 on: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 01:35:57 πμ
Μπράβο ρε Χρόνη! Να και ένας άνθρωπος που αγόρασε συνειδητά ΤΑ και ξέρει γιατί το έχει!
Έτσι και εγώ. Με εξυπηρετεί αφάνταστα για το σκοπό και τη χρήση που το θέλω. Φιλικό στην οδήγηση, ελίσσεσαι θαυμάσια στην κίνηση, κινείσαι αξιοπρεπώς, διακπεραιώνεις τις δουλειές σου μέσα στην πόλη, πάς ταξίδια φορτωμένο 2 άτομα, πάς στην παραλία στο τέλος του κακοτράχαλου δρόμου κλπ.
« Last Edit: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 01:45:47 πμ by Chris_de_Ze »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 08:45:02 πμ
To 2006 καταφερα να πουλησω το lc4 μετα απο 7 χρονια στα χερια μου και 60000 απροβληματιστα χλμ.Μην εχοντας πολλες επιλογες στην κατηγορια ημουν μεταξυ vstrom και ΤΑ650.Διαλεξα ΤΑ650
Μεινεκτηματα vstrom
Πολυ μεγαλο μεταξονιο για τα γουστα μου [δυσκινητο στην πολη].Πολυ ασφαλτινο για τα γουστα μου[Το ΤΑ ειναι αποκαλυψη στο χωμα. Δεν το περιμενα!]Μεγαλο κοστος επισκευης μετα απο πτωση.Ψεκασμος. Μακρια απο μενα Δεν μπορεις να βαλεις χερι και τα ακουμπας στα εξουσιοδοτιμενα.Εμφανιση μπλιαχ! {υποκειμενικο]Μπροστινο συστημα απαραδεκτο για ασφαλτο και οταν εχεις μαθει με wp.
Μεινεκτηματα ΤΑ
Ψοφιμι. 55 ονομαστικοι ιπποι.[βελτιωθηκε με ΚΝ και ΜΙVV.Αναρτησεις σουμιεδες στην ασφαλτο καλες στο χωμα.[βελτιωθηκε με WP πισω].Φρενα απαραδεκτα-το μπροστα σε ασφαλτο το πισω σε χωμα[ελπιζω σε βνελτιωση με μεγαλυτερους δισκους μπροστα και πισω θα δω[αληθεα εχει βαλει κανεις δισκους απο αφρικα;Νομιζω οτι οι βασεις των δαγκανων μπενουν κουτι.Μπροστινο συστημα απο αφρικα;Εναι παχυτερο κατα δυο mm]Χαλια λαστιχα στις ασφαλτινες στrοφες λογω κορωνας και σε συνδιασμο με τις αναρτησεις Ελπιζω σε βελτιωση μετα την αλλαγη σε pirelli scorpion η' ΜΤ21 αναλογως χρησης.Πολλυ ψηλα το κεντρο βαρους.Τεμπελικη θεση οδηγησηςΘελει ψαξιμο για αλλαγη τιμονιου Αυτα! Δεν θυμαμαι αλλα!
Και θα ρωτησει καποιος.Γιατι ρε μεγαλε δεν κραταγες το lc4 που ειναι στημενο και αξιοπιστο;
Απαντηση:Οταν εχεις γυρισει την μιση ελλαδα με ψηλοφτερο και εχεις πιασει τα δευτερα αντα πλεον σε κουραζειι η εθνικη.Οταν κανεις καγκουριες και εχεις πιασει τα δευτερα αντα αρχιζεις να φοβασαι.Οχι την μηχανη Τον εαυτο σου.Και ενταξει εγραψα 60000 αξιοπιστα χλμ ας μην ζοριζω αλλο την τυχη μου
Οπως καταλαβαινεται συνειδητα διαλεξα ΤΑ.Για να ταξιδευω στην εθνικη,στο χωμα,παντου[σχεδον].Για να εχω λογικο κοστος χρησης.Για να μπορω να της βαζω χερι.Για να κανω αλλα 60000 αξιοπιστα χλμ.Για να μπορω να την ξαναπουλησω

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #15 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 05:07:51 πμ
  Όλοι είπατε κι από κάτι σωστό. Και τελικά όλοι φαίνεται να καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα με άλλα λόγια.
Θα υπενθυμίσω τι είχα πει κι εγώ κατά λέξη, πολύ παλιότερα, όταν είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα: η καλύτερη μηχανή για τον καθένα μας είναι αυτή που ταιριάζει και εξυπηρετεί τις προσωπικές του ανάγκες (και όχι αυτή που προσπαθεί να πλασάρει το μάρκετινγκ ως καλύτερη).

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
Reply #16 on: Παρασκευή 20 Ιούλιος 2007, 02:52:04 πμ
Εγώ έχω αποφασίσει το Σεπτέμβρη θα μπει στο συναιργείο για να της διαθέσω μέχρι και 700€ μαζί με λάστιχα, αν μετά από αυτό δεν λυθούν όλα μου τα προβλήματα την πουλάω, αν και δεν παίζει να μη στρώσει μετά. Του έχω εμπιστοσήνη του ΤΑ μου θα με καταπλίξει μετά!! :) :) :)

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Κυριακή 05 Αύγουστος 2007, 10:59:41 πμ
Εγώ έχω αποφασίσει το Σεπτέμβρη θα μπει στο συναιργείο για να της διαθέσω μέχρι και 700€ μαζί με λάστιχα, αν μετά από αυτό δεν λυθούν όλα μου τα προβλήματα την πουλάω, αν και δεν παίζει να μη στρώσει μετά. Του έχω εμπιστοσήνη του ΤΑ μου θα με καταπλίξει μετά!! :) :) :)

Γιώργο τι προβλήματα έχεις?

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
Reply #18 on: Τρίτη 14 Αύγουστος 2007, 09:34:34 πμ
Παίξιμο τιμονιού, μπούκομα σε απότομο άνοιγμα γκαζιού, θέλει άμεσα ρουλεμάν τιμονιού είναι σε κακή κατάσταση, φθαρμένα ελαστικά άρα μειομένο κράτημα στις στροφές, χτυπάνε πολύ οι ταχύτητες (μαλλον θέλω σετ γρανάζι αλλισίδα). Το σκέφτομαι για ζιγκλέρομα μήπως γίνει πιο άμεση η απόκριση του στο γκάζι. Το θέλω λίγο πιο νευρικό. Κατα τα άλλα όλα καλά.
Από θέμα εμφάνησης τα έχω φτιάξει όλα, κάτι για xenon hid σκεφτόμαι τώρα.

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
  • χτυπάει 200 το ΤΑ;.....χεχε...
Reply #19 on: Παρασκευή 07 Δεκέμβριος 2007, 04:17:11 πμ

ε,και; τι ήθελες να μη σε περάσει; :goofy:

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline tiflaeisai

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #20 on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2012, 05:40:19 πμ
Μετά από προτροπή του Τρανσαλπόφιλου Εξ Ελ Γιώργη, είπα να 'αναβιώσω' λίγο το θέμα.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που γράφτηκαν οι παραπάνω απόψεις. Διαβάζοντάς τες, δεν παύουν να είναι σωστές. Ειδικά του Κώστα (konskost) και του Μιχάλη (pagalos).

Είναι δεδομένο, ότι ο μόνος τρόπος να συγκρίνεις τα 2 μηχανάκια, είναι το κίνητρο του αγοραστή. Η κατηγορία 'on off' η οποία χαρακτηριζόταν το ΤΑ εδώ και χρόνια, το v-strom απλά περνάει απ' εξω. Αλλα αυτά αλλάζουν, όπως και το αγοραστικό κοινό.

Πχ. αν ψάχνει κάποιος ένα μηχανάκι που να κάνεις και ένα 10-20% χώμα στα ταξίδια, ναι, το ΤΑ είναι σωστότερη λύση.
Αν από την άλλη, η μετακίνηση είναι κυρίως ασφάλτινη, τότε δε συμφέρει το ΤΑ... κυρίως από άποψη κατανάλωσης / επιδόσεων.

Γιατί όχι ΤΑ στην άσφαλτο;
Καίει πολύ. Αν πχ κάνει κανείς 20.000 χλμ το χρόνο, με διαφορά 1λτ/100 στην κατανάλωση, αυτόματα ο ΤΑλπας έχει καταναλώσει 200 λίτρα παραπάνω. Ήτοι 350+ ευρώ το χρόνο.

Γιατί όχι DL στο χώμα;
Ε μη λέμε και σαχλαμάρες τώρα. Ζορίζεται πολύ το εργαλείο... άσε που θέλει και χρήμα για να το 'φέρεις' εκεί που θέλεις για να περάσεις, εκεί που το ΤΑ δεν χαμπαριάζει.

Εκτιμώ λοιπόν ότι είναι θέμα γούστου, και το τί κίνητρο έχει ο καθένας για την αγορά. Κανένα από τα 2 δεν είναι πιστόλι-τύπου-ΚΤΜ, αλλά τουλάχιστον προβληματίζουν λίγο τον αγοραστή.

Θα χαρώ να διαβάσω απόψεις! Ειδικά περί αξιοπιστίας!

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #21 on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2012, 19:18:48 μμ
Δεν έχει πλέον νόημα η σύγκριση του V-Strom με το ΤΑ 650. Το topic είναι παλιό βέβαια (του 2007) αλλά σήμερα η συζήτηση και η σύγκριση θα έπρεπε να γίνεται ανάμεσα στο V-Strom (και μάλιστα το καινούριο, του 2012, με το facelift και τον κινητήρα του Gladius) και στο Transalp 700.

Τί έχει γίνει λοιπόν?

Το ΤΑ 700 C-ABS απέκτησε ψεκασμό (άρα έγινε οικονομικότερο από το ΤΑ 650) και μάλιστα επώνυμο ψεκασμό (Keihin), που δουλεύει απροβλημάτιστα. Απέκτησε νέα κεφαλή με 4 βαλβίδες (αντί για 3 του ΤΑ 650), διατηρώντας όμως τον μονό εκκεντροφόρο και γι' αυτό στις ψηλές σ.α.λ. δεν έχει τη διάρκεια του V-Strom, αν και η ροπή του στις μεσαίες είναι λίγο μεγαλύτερη. Τέλος, το ΤΑ 700 απέκτησε και 3πίστονες δαγκάνες της πολύ καλής Nissin και ένα από τα καλύτερα ABS που υπάρχουν γενικώς. Από την άλλη το ΤΑ 700 παρέμεινε με σιδερένιο ψαλίδι και χωρίς 6η σχέση (βασικές ελλείψεις για μένα).

Το νέο V-Strom του 2012 στην ουσία είναι ίδιο με το παλιό, με μόνες διαφορές τον αλλαγμένο στα σημεία κινητήρα (από το Gladius) και την πολύ πιο μαζεμένη και όμορφη εμφάνιση. Οι αρετές που είχε διατηρήθηκαν και σίγουρα όποιος ψάχνει μια ταξιδιωτική μοτοσυκλέτα μεγάλων αποστάσεων θα το βρει καλύτερο από το ΤΑ 700.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #22 on: Τρίτη 09 Οκτώβριος 2012, 18:02:15 μμ
Δεν έχει πλέον νόημα η σύγκριση του V-Strom με το ΤΑ 650. Το topic είναι παλιό βέβαια (του 2007) αλλά σήμερα η συζήτηση και η σύγκριση θα έπρεπε να γίνεται ανάμεσα στο V-Strom (και μάλιστα το καινούριο, του 2012, με το facelift και τον κινητήρα του Gladius) και στο Transalp 700.

Αυτη η κουβεντα εχει ξεκινησει απο ενα αλλο φορουμ και ο λογος της συγκρισης ειναι οτι αυτα τα δυο μηχανακια ειναι ισως τα πιο δημοφιλη της Ελληνικης αγορας. Το ΤΑ650 πουλησε παρα πολυ τα οκτω χρονια που εβγαινε (2000-2007) και το DL650 πουλησε επισης παρα πολυ την δικη του 8ετια (2004-2011), ιδιως απο το 2007 και μετα οταν ξεπερασε καποια προβληματα των πρωτων γεννιων (τα οποια βγαζανε σοβαρο θεμα κινητηρα) και απεκτησε και ABS. Η συγκριση παντως ειναι σχετικα ατοπη οπως λεει ο Αιγαιοπολοος, το θεμα ομως ειναι οτι το ΤΑ700 δεν πλησιασε ποτε την δημοτικοτητα αυτων των δυο παρ'οτι πολυ καλο μηχανακι, μαλλον λογω εμφανισης/χαρακτηρα που αλλαξε απο τα 600/650 οπου οπως εχει γραφει πολλες φορες.

Η ερωτηση που εχει τεθει στο αλλο φορουμ ειναι γιατι να εχει κανεις πια ΤΑ650 οταν υπαρχει το DL650 και αφορα κυριως αγορα μεταχειρισμενου ή πιθανη αλλαγη μηχανης γι'αυτους που εχουν TA650 και δεν τους καλυπτει για μακρινα δικαβαλα ταξιδια. Εχοντας το ΤΑ650 10+ χρονια και εχοντας οδηγησει και το DL650, συμφωνω γενικα μ'αυτα που γραφτηκανε πιο πανω. Για οσους εχουνε on-off για να το πανε αρκετα στο χωμα δεν τιθεται θεμα. Επισης υπαρχουν καποιοι που θελουν την "μαλακη" αισθηση ενος on-off ακομη και αν δεν πανε χωμα πχ nikos238 και αν ηταν να παρουνε πιο στρητ μηχανακι θα παιρνανε κατι αμιγως στρητ πχ CBF, Bandit, κλπ. Επισης υπαρχουν αυτοι που το πηρανε απλα γιατι τους αρεσε εμφανισιακα και δεν θα παιρνανε ποτε DL650 - παροτι η αισθητικη ειναι υποκειμενικη το ΤΑ650 θεωρειται γενικα απο τα πιο ομορφα μηχανακια, σε αντιθεση με το DL650. Και φυσικα υπαρχουν αυτοι που το πηρανε αλλα θελουν ταξιδια σε αυτοκινητοδρομους με ψηλες ταχυτητες και σωνει και καλα "on-off" μηχανακι, οποτε το αλλαξανε και πηρανε Varadero ή VStrom οι περισοτεροι.

Παντως για καποιον που τοχει παρει και το χρησιμοποιει καθε μερα στην Αθηνα, βγαινει και παταει λιγο χωμα μερικα σ/κ και παει και κανενα ταξιδι που και που, δεν υπαρχει λογος να το δωσει αν εχει δεσει με το μηχανακι. Μεσα την πολη ειναι σχεδον παπι, στο χωμα παρα πολυ καλο, στους επαρχιακους μια χαρα, ειναι φοβερα αξιοπιστο (οπως επισης και το DL650) και η μονη παραχωρηση που πρεπει να κανει κανεις ειναι οτι στο ταξιδι σε αυτοκινητοδρομους δεν πρεπει να ξεπερνα τα 130χμω (ή μονός τα 140χμω το πολυ) αν δε θελει να δει καταναλωσεις που ειναι αιτια εγκεφαλικου  ;D  Εμενα προσωπικα, που κανω πολλα και συχνα ταξιδια σε αυτοκινητοδρομους, δε θα με καλυπτε και γι'αυτο εχω και το VFR, αλλα αλλους τους καλυπτει και οπως εχουνε "δεσει" με το μηχανακι δεν το αλλαζουνε ευκολα, ετσι απλα.

Και ενα τελευταιο. Το τελευταιο DL650 του 2012 ειναι πια ΚΑΙ ομορφο εκτος απο ικανο :) και θα πουλαγε ακομη περισοτερο αν δεν υπηρχε η κριση. Την ιδια στιγμη η Honda κοιμαται τον υπνο του λαλακα στην μεσαια κατηγορια on-off οπως εχει γραφτει πολλες φορες εδω μεσα και εχασε τη μεγαλη ευκαιρια οταν εβγαλε το ΤΑ700 και "χαλασε" την αισθητικη και τον χαρακτηρα του ??? με τα οποια ειχε δημιουργησει μια cult on-off μηχανη απο to 1987 μεχρι και το 2007 (για 21 ολοκληρα χρονια)..

" the PouroDuro spirit "

andy

• Guest
Reply #23 on: Τρίτη 09 Οκτώβριος 2012, 18:20:05 μμ
Το v-stom είναι ανώτερο μηχάνημα σε όλα γιατί είναι  τεχνολογία 2004 ενώ το Τ/Α είναι τεχνολογία 1989.(δεν έχει και πολλές αλλαγές απο το 600άρι).
Στο χώμα που όλοι έχετε λυσσάξει εγώ βλέπω τον Μέμο που δεν είναι και κανένας χωματοχεράς και δεν μασάει πουθενά.Πηγαίνει παντού και από ότι λέει και ο ίδιος το κάνει και πολύ άνετα.
Γιατί μην ξεχνάμε τον όρο on-off. Δεν είναι enduro. Και πως να κάνει enduro με 192 κιλά που είναι το T/A και 215 που είναι το στρώμα ;)
On-off είναι να ταξιδεύεις σε άσφαλτο και ξαφνικά να σε πιάνει κόψιμο, και βλέποντας το δάσος να μπαίνει κάνα 3 χλμ σε χωματόδρομο για να βρείς να χέσεις  :2hysterical:
(με τόσο ταρακούνημα μπορεί να χεστεί κάποιος αλλά...)

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline MAKIS ABOROS

• Απλός οδηγός
Reply #24 on: Τρίτη 09 Οκτώβριος 2012, 18:59:59 μμ

Tι να κάνουμε "άλλη η δουλειά του ναυτη και άλλη του καντηλανάφτη.

[/quote]

1000+