εγινε και το πρωτο μεγαλο(?) σερβις.
το μηχανακι το πηρα με 37200 χλμ.
στα 38000 αλλαξα λαδια φιλτρο λαδιου.
την τριτη που μας περασε λοιπον επισκεφτηκα τον χρηστο πισσαρη μετα απο συνεννοηση για ρυθμισμα βαλβιδων και ρυθμισμα καρμπυρατερ καθως δεν ηξερα τι ειχε κανει ο προηγουμενος ιδιοκτητης οποτε για προληπτικους λογους προχωρησα σε τετοιο σερβις,αλλαξα και τα μπουζι αφου λυθηκε ολο το μηχανακι και το φιλτρο αερος (με ΚΝ) αν χρειαζοταν οπως ειπα στον χρηστο.
αλλαχθηκαν και τα λαδια καθως ο χρηστος ειπε οτι ηταν πολυ μαυρα,μαζι με φιλτρο λαδιου εννοειται,το φιλτρο αερα που χρειαζοταν επειγοντος οπως το ειδα,καθως και το παραφλου που το ειχα αλλαξει μολις πριν 2 μηνες.δεν ξερω γιατι αλλα οπως μου εδειξε ο χρηστος,το κοκκινο παραφλου που ειχα βαλει ειχε γινει σαν νερο διαφανο και για αυτο το αλλαξε.το παραφλου που ειχα βαλει ηταν αυτο
http://kamarianakis.gr/cat/calorex//product_info.php?products_id=37&osCsid=b03d986c4cc185721482f4b7479e39f4 βεβαια η φωτο δεν ειναι καλη αλλα μπορειτε να καταλαβετε περιπου περι τινος προκειται.
παντως δεν το πιστευα οτι μεσα σε 2 μηνες το παραφλου ειχε γινει σαν νερο σκετο.τελος παντων,αλλαχτηκε και ολα καλα.
λαδι ο χρηστος μου ειπε οτι εβαλε της χοντα 10w30 που μαλλον δεν θα το ξαναχρησιμοποιεισω καθως το σαζμαν δεν μου αρεσε και τοσο πολυ,νομιζω σκληρυνε λιγο και επισης νομιζω οτι θα το καιει πιο ευκολα.μαλλον θα γυρισω παλι στο castrol gps 15w50.
ολα αυτα λοιπον με κοστος 260 ευρω με το φπα. να σημειωσω οτι τα μπουζι τα ειχα παει εγω.
εντυπωσεις
απο το συνεργειο εμεινα ευχαριστημενος,βεβαια δεν ειχα την δυνατοτητα να χαζευω απο κοντα τις εργασιες (οπως μου αρεσει ετσι για να χαζευω) αλλα σεβαστικα την αρχη του συνεργειου.
οσο αφορα το μηχανακι,μεγαλη διαφορα,καμια σχεση με πριν,καταρχην τραβαει απο χαμηλα με πιο πολυ ορεξη,ο κινητηρας μου φαινεται οτι δουλευει πιο γλυκα τωρα και γενικα το μηχανακι ειναι στα καλυτερα του.ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχει μειωθει και η καταναλωση του αλλα θα επανελθω με δεδομενα.πιστευω παντως οτι εχω πεσει κατω απο τα 6,5 στα 100 που ειχα μεχρι τωρα μεση καταναλωση σε μεικτη χρηση.
ερωτηση προς ναυτιλομενους.
το μοτερ εχει μεσα λαδι 10w30 και θα γυρισω παλι στο 15w50.τι γινεται αν χρειαστει να συμπληρωσω? να το αφησω να κατεβουν τα λαδια μεχρι το κατω σημειο και να τα αλλαξω παλι?σκεφτηκα να του ριξω μεσα οτι εχω στην ντουλαπα μου να τα ξεφορτωθω κιολλας αλλα ειναι αρκετη η ποσοτητα και διαφορετικα λαδια.εχω 5w40,10w40 και δεν θυμαμαι τι αλλο.αυτο το σκεφτηκα σαν λυση ωστε να φτασω την επομενη αλλαγη στα 6000 χλμ.
το σεβις εγινε στα 42500 δλδ στα 4500 χλμ.