Hellas Transalp Forum

συνεργειο για σερβις?

trackler · 11970

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
on: Τετάρτη 02 Ιούνιος 2010, 07:23:37 πμ
δεν ηξερα που αλλου να γραψω την απορια μου και ετσι ανοιξα θεμα.

θελω να κανω καποιες εργασιες στην μηχανη μιας και ο προηγουμενος ιδιοκτητης μου ειπε οτι εκανε σερβις τον απριλιο αλλα εγω θελω να κανω καποια πραγματα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
εχουμε και λεμε λοιπον
1) λαδια-φιλτρο λαδιου
2) φιλτρο βενζινης
3) φιλτρο αερα(θα βαλω K&N)
4) αλλαγη υγρα φρενων
5) μπουζι
6) ρυθμισμα βαλβιδες
7) συγχρονισμο καρμπυρατερ( αυτο το θεμα με το carbtune πολυ μου αρεσε)
8 ) αλλαγη ψυκτικου υγρου
9) δεν μου ερχεται για την  ωρα κατι αλλο στο μυαλο.
μπορει να μου προτεινει καποιος ενα συνεργειο(κατα προτιμηση βορεια προαστεια αλλα οχι απολυτα) που να ξερει τι να κανει με τις μηχανες μας?  αν το θεωρηθει διαφημηση στειλτε πμ.
η μηχανη εχει 37400 χλμ και στα αυτια τα δικα μου και 2-3 φιλων ακομα μηχανοβιων(πιο εμπειρων απο εμενα) το μοτερ δουλευει μια χαρα,εγω ομως για ψυχολογικους λογους θελω να της κανω ενα καλο σερβις για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και την συνειδηση μου καθαρη.
α!μπορει να πει κατα προσεγγιση καποιος ποσο θα στοιχεισει ενα τετοιο σερβις?
« Last Edit: Τετάρτη 02 Ιούνιος 2010, 07:25:44 πμ by trackler »

Offline dipa

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #1 on: Τετάρτη 02 Ιούνιος 2010, 15:17:29 μμ
Σε βολεύουν τα Σπάτα, στου Βιτωράτου; (Δημάρχου Χρ. Μπέκα 38). Εχω ακούσει καλά λόγια και είναι και εξουσιοδοτημένος.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τετάρτη 02 Ιούνιος 2010, 16:17:10 μμ
Υπάρχει ακριβώς αυτό που ζητάς... έχεις πμ

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #3 on: Τετάρτη 02 Ιούνιος 2010, 17:42:06 μμ
Αφού ψάχνεις στα Βόρεια προάστεια, ξεκίνα από εδώ.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #4 on: Τετάρτη 02 Ιούνιος 2010, 19:11:04 μμ
Γιατι ομως να μπεις σε σε εξοδα αν δε χρειαζεται????

1) λαδια-φιλτρο λαδιου  ------  Ριξε μια ματια στα λαδια αν δεν ειναι μαυρα και στο φιλτρο εξωτερικα, αν δεν ειναι πολυ βρωμικο σημαινει οτι οντως τα εχει αλλαξει προσφατα....
2) φιλτρο βενζινης  -------  Το 650 δεν εχει
3) φιλτρο αερα(θα βαλω K&N)  ------- Αν το εχει αλλαξει ο παλιος προσφατα δεν υπαρχει λογος τωρα να βαλεις ΚΝ. Οταν ερθει η ωρα να το αλλαξεις τοτε μια και καλη...
4) αλλαγη υγρα φρενων   ------- τα -πολυ- παλι ΔΕΝ ειναι διαυγη, αλλα σκουρα
5) μπουζι  ------- βγαλτο και δες το οπτικα
6) ρυθμισμα βαλβιδες  ------- .... ισως....
7) συγχρονισμο καρμπυρατερ( αυτο το θεμα με το carbtune πολυ μου αρεσε) -------  ... αν δεν υπαρχει προβλημα δε χρειαζεται....
8 ) αλλαγη ψυκτικου υγρου ---------  .....  ε, αυτο το κανεις και μονος σου  (και ειναι και φτηνο κιολας...οποτε καντο και προληπτικα)
μπορει να μου προτεινει καποιος ενα συνεργειο(κατα προτιμηση βορεια προαστεια αλλα οχι απολυτα) που να ξερει τι να κανει με τις μηχανες μας?  αν το θεωρηθει διαφημηση στειλτε πμ.

το μοτερ δουλευει μια χαρα,εγω ομως για ψυχολογικους λογους θελω να της κανω ενα καλο σερβις για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και την συνειδηση μου καθαρη.
....
...και το πορτοφολι αδειο.... Το να δωσεις 400-500€ αν δε χρειαζεται θα σου χαλασει την ψυχολογια....

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τετάρτη 02 Ιούνιος 2010, 19:24:16 μμ
Γιατι ομως να μπεις σε σε εξοδα αν δε χρειαζεται????

1) λαδια-φιλτρο λαδιου  ------  Ριξε μια ματια στα λαδια αν δεν ειναι μαυρα και στο φιλτρο εξωτερικα, αν δεν ειναι πολυ βρωμικο σημαινει οτι οντως τα εχει αλλαξει προσφατα....
3) φιλτρο αερα(θα βαλω K&N)  ------- Αν το εχει αλλαξει ο παλιος προσφατα δεν υπαρχει λογος τωρα να βαλεις ΚΝ. Οταν ερθει η ωρα να το αλλαξεις τοτε μια και καλη...
7) συγχρονισμο καρμπυρατερ( αυτο το θεμα με το carbtune πολυ μου αρεσε) -------  ... αν δεν υπαρχει προβλημα δε χρειαζεται....
8 ) αλλαγη ψυκτικου υγρου ---------  .....  ε, αυτο το κανεις και μονος σου  (και ειναι και φτηνο κιολας...οποτε καντο και προληπτικα)

...και το πορτοφολι αδειο.... Το να δωσεις 400-500€ αν δε χρειαζεται θα σου χαλασει την ψυχολογια....

δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες αλλα να βαλω χερι εγω στην μηχανη,με την καμια ομως.τα χερια μου πιανουν γενικα αλλα αν δεν ειμαι σιγουρος για κατι,προτιμω να το κανει αυτος που ειναι η δουλεια του.επισης ενας μαστορας θα δει και θα μου πει αν οντως χρειαζονται ολα αυτα που λεω και αναλογα θα πραξω.αν θες,περισσοτερο ενα τσεκαρισμα θελω να κανω στην μηχανη και να παρω μια γευση ποσο θα μου στοιχισουν ολα αυτα αν χρειαστουν.

tranten

• Guest
Reply #6 on: Τετάρτη 02 Ιούνιος 2010, 19:45:59 μμ
Σε βολεύουν τα Σπάτα, στου Βιτωράτου; (Δημάρχου Χρ. Μπέκα 38). Εχω ακούσει καλά λόγια και είναι και εξουσιοδοτημένος.

+650 εκει παω κ εγω χρονια τωρα...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Πέμπτη 03 Ιούνιος 2010, 00:09:08 πμ
Δεν ειναι μονο ψυχολογικοι οι λογοι για της εργασιες που αναφερεις Ειναι και πρακτικοι!
Το οτι ο πωλητης λεει οτι εκανε σερβις τον Απριλιο ειναι μια πληροφορια χωρις αξια
Πρωτον μπορει να λεει ψεματα και να εγινε τον Μαρτιο (του προηγουμενου χρονου)
Δευτερον να λεει αληθια για τον Απριλη (του τρεχοντος ετους) αλλα να μην εγιναν ολα οσα επρεπε να γινουν και με τα σωστα αναλωσιμα
Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να αλλαχτουν ΑΜΕΣΑ τα λαδια και το φιλτρο λαδιου
Οι υπολοιπες εργασιες που αναφερεις -πλην του φιλτρου βενζινης που δεν εχει-μπορουν ειτε να γινουν αργοτερα σε μηχανικο εμπιστοσυνης σου (για να κανει οσα θα του πεις) ειτε να τις κανεις μονος σου οποτε θα εισαι σιγουρος για το τι εγινε και με κοστος μονο τα αναλωσιμα

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Πέμπτη 03 Ιούνιος 2010, 00:20:42 πμ

δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες αλλα να βαλω χερι εγω στην μηχανη,με την καμια ομως.τα χερια μου πιανουν γενικα αλλα αν δεν ειμαι σιγουρος για κατι,προτιμω να το κανει αυτος που ειναι η δουλεια του.επισης ενας μαστορας θα δει και θα μου πει αν οντως χρειαζονται ολα αυτα που λεω και αναλογα θα πραξω.αν θες,περισσοτερο ενα τσεκαρισμα θελω να κανω στην μηχανη και να παρω μια γευση ποσο θα μου στοιχισουν ολα αυτα αν χρειαστουν.
Πιστεψε με αυτος που ειναι η δουλεια του να κανει οσα αναφερεις (ο μαστορης ντε!) δεν ειναι και απαραιτητο οτι θα τα κανει!
Αμ το αλλο που γραφεις:"επισης ενας μαστορας θα δει και θα μου πει αν οντως χρειαζονται ολα αυτα που λεω και αναλογα θα πραξω" :2hysterical: :2hysterical:
Λιγο δυσκολο να σου πει οτι δεν χρειαζεται κατι απ'ολα αυτα! Αυτα και αλλα τοσα θα σου πει! Σιγα μην αφησει το πορτοφολι να φυγει!!
Και οσο για την γευση που θα παρεις μαλλον πικρη θα ειναι!!

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 03 Ιούνιος 2010, 01:09:37 πμ
Δηλαδη αν δεν ειναι μαυρα τα αφηνει? Και τι ειδος λαδι εχει μεσα?ορυκτελαιο,ημισυνθετικο, συνθετικο? Τι ρευστοτητας? Ποτε μπηκε? Τι μαρκα? κλπ???
Δεν νομιζεις οτι ειναι αρκετα τα εωτηματικα για να τα αφησει? Το φιλτρο αν εχει αλλαχθει τοτε εχουν αλαχτει και τα λαδια Δεν γινεται αλλιως! Μπορεις ομως να εισαι σιγουρος 100% οτι εχει αλλαχτει ή οχι? Π.χ μπορει να εχει αλλαχτει τον Απριλιο πραγματι, να μην σφιχτηκε ομως καλα οποτε και "δακρυσε" και εγινε ολη η περιοχη εκει γυρω σκατα Ή μπορει να αλλαχτηκε τον Απριλιο μεν αλλα να εγραψε καμια 10Κ χλμ (λεμε τωρα...!) ή τα λαδια να ηταν ακαταληλα οποτε θελει κι αυτο πεταμα!
Σωστα δεν εχει!
Λογικο αυτο που γραφεις Αλλα σκεψου οτι ο προηγουμενος μπορει να μην το εχει αλλαξει ποτε
Εδω δεν μπορεσα να καταλαβω τι γραφεις Οπως και να εχει το χρωμα δεν ειναι κριτηριο αλλαγης τους Υγρα φρενων αλλαζουμε καθε 2 χρονια ακομα κι αν ειναι διαυγες!
Ενα μπουζι που δειχνει ΟΚ οπτικα (αν γνωριζει αυτος που το κοιτα) ειναι μεν κατι δεν ειναι ομως το παν! Η "καλη" του κατασταση δεν μπορει να μας πει ποτε για παραδειγμα θα κοπει η ακιδα και θα πεσει στον κυλινδρο! Οποτε καλο ειναι να αλλαζονται στα προβλεπομενα διαστηματα Το εκανε αυτο ο προηγουμενος ιδιοκτητης (ή ο μηχανικος του)? Και αν ναι αλλαξε και το αριστερα μπουζι του μπροστα κυλινδρου? Ε?!
Πραγματι! Ισως! Κατα 90% θα ειναι στα προβλεπομενα ορια Ευτυχως υπαρχουν μεγαλες ανοχες εκει!
Να πω μονο πως και εγω πιστευα πως δεν χρειαζοταν στο ΤΑ μου μεχρι που εκανα
Σωστα! Αν και να μην το αλλαξεις τωρα δεν τρεχει τιποτα Αν πραγματικα χρειαζεται αλλαγη η ιδια η μοτσυκλετα θα στο πει μεσω του οργανου θερμοκρασιας Καααααποτε ομως πρεπει να το αλλαξεις κι αυτο προληπτικα!
...και το πορτοφολι αδειο.... Το να δωσεις 400-500€ αν δε χρειαζεται θα σου χαλασει την ψυχολογια...
Εδω συμφωνουμε αλλα δυστιχως σε μερικες εργασιες αν τις κανει δεν υπαρχει τροπος να μαθει αν πραγματι χρειαζονταν Αν παλι δεν τις κανει ισως το ανακαλυψει με το λαθος τροπο!

Offline alexvan

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #10 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 17:17:31 μμ
Βιτωράτος - Σπάτα - Τέλος

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #11 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 19:18:26 μμ
Δηλαδη ....

Εννοω οτι οπτικα μπορεις να καταλαβεις καποια πραγματα κατα προσεγγιση για το ποτε εχουν αλλαχτει.......

Δηλ τα λαδια αν ειναι μαυρα εχουν κανει 6000χλμ σιγουρα
Τα υγρα φρενων αν ειναι σκουρα και δε βλεπεις απο το παραθυρακι, ειναι -αρκετα- πανω απο 2 χρονια σιγουρα
Φιλτρο αερα, το βγαζεις και το βλεπεις.
Μπουζι.... μια απο τα ιδια..

Απλα θελω να πω οτι μπορεις οπτικα να καταλαβεις αν εγινε σερβις/αλλαγη υλικων 2 μηνες πριν (Απριλιο που λεει ο παλιος ιδιοκτητης) και οχι πριν την επανασταση...

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #12 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 19:28:34 μμ
Εννοω οτι οπτικα μπορεις να καταλαβεις καποια πραγματα κατα προσεγγιση για το ποτε εχουν αλλαχτει.......

Τα υγρα φρενων αν ειναι σκουρα και δε βλεπεις απο το παραθυρακι, ειναι -αρκετα- πανω απο 2 χρονια σιγουρα

Απλα θελω να πω οτι μπορεις οπτικα να καταλαβεις αν εγινε σερβις/αλλαγη υλικων 2 μηνες πριν (Απριλιο που λεει ο παλιος ιδιοκτητης) και οχι πριν την επανασταση...
Και ποιος το κανει αυτο Γιωργο ...πως θα βγαλεις μπουζι ή φιλτρο αερος ......το καλυτερο ειναι να πας με μηχανικο να ακουσει την μηχανη και να κανει καποιο τεστ ντραιβ απο εκει και περα μολις την παρεις την πας κατευθειαν για σερβις και εχεις το κεφαλι σου ησυχο .
Για βορεια προαστεια ειναι ο φιλος Χρηστος (Πισσαρης ) οπου δινει και πολλες συμβουλες μεσα εδω  ;) ;) ;)

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #13 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 19:47:29 μμ
Εχει φίλτρο βενζίνης...μέσα στο fuel cock της παροχής στην κάτω αριστερή μεριά του ρεζερβουάρ  :)

Βγάζουμε το ρεζερβουάρ και με ένα 24 κλειδί ξεβιδώνουμε το παξιμάδι.Βγάζουμε το ρακόρ και μας αποκαλύπτει ένα μικρή κυλινδρική "σίτα" λογικά θα έχει ελάχιστη βρωμιά επάνω, τη φυσάμε και την ξανατοποθετούμε ...με την ευκαιρία αλλάζουμε και τα o-ring με καινούρια για να μην έχουμε τίποτα διαρροές για τα επόμενα 10 χρόνια  ;) ...αυτό είναι το φίλτρο της βενζίνης  ;D

Τα υπόλοιπα που θέλεις να κάνεις φίλε trackler τα κάνω μόνος μου οπότε δεν μπορώ να σου συστήσω συνεργείο κλπ κλπ...

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 21:22:09 μμ

Δεν θα βγαλουμε ακρη! Ξαναδιαβασε τι εγραψα!

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #15 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 21:25:28 μμ
Δεν θα βγαλουμε ακρη! Ξαναδιαβασε τι εγραψα!

Και μετα θα βγαλουμε ακρη?  :2hysterical:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 21:38:46 μμ
Εχει φίλτρο βενζίνης...μέσα στο fuel cock της παροχής στην κάτω αριστερή μεριά του ρεζερβουάρ  
Α ναι! Το ειχα ξεχασει αυτο!
Μα καλα υπαρχει κανεις που να το εχει καθαρισει αυτο?

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #17 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 22:01:39 μμ
Μα καλα υπαρχει κανεις που να το εχει καθαρισει αυτο?

To καθάρισα στο δικό μου (600) στο μεγάλο σέρβις αφού είχε βγεί το ρεζερβουάρ έτσι κι αλλιώς...είχε ελάχιστες επικαθήσεις.Βέβαια το 600 έχει άλλη μία σίτα στρογγυλή κάτω από το ρουμπινέτο της βενζίνης πριν η παροχή πάει στα καρμπυρατέρ.

Θεωρητικά και σύμφωνα με το σέρβις μάνιουαλ το φίλτρο στο ρεζερβουάρ πρέπει να ελέγχεται κάθε 24Κ...αλλά...

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Σάββατο 24 Ιούλιος 2010, 08:06:28 πμ
εγινε και το πρωτο μεγαλο(?) σερβις.
το μηχανακι το πηρα με 37200 χλμ.
στα 38000 αλλαξα λαδια φιλτρο λαδιου.
την τριτη που μας περασε λοιπον επισκεφτηκα τον χρηστο πισσαρη μετα απο συνεννοηση για ρυθμισμα βαλβιδων και ρυθμισμα καρμπυρατερ καθως δεν ηξερα τι ειχε κανει ο προηγουμενος ιδιοκτητης οποτε για προληπτικους λογους προχωρησα σε τετοιο σερβις,αλλαξα και τα μπουζι αφου λυθηκε ολο το μηχανακι και το φιλτρο αερος (με ΚΝ) αν χρειαζοταν οπως ειπα στον χρηστο.
αλλαχθηκαν και τα λαδια καθως ο χρηστος ειπε οτι ηταν πολυ μαυρα,μαζι με φιλτρο λαδιου εννοειται,το φιλτρο αερα που χρειαζοταν επειγοντος οπως το ειδα,καθως και το παραφλου που το ειχα αλλαξει μολις πριν 2 μηνες.δεν ξερω γιατι αλλα οπως μου εδειξε ο χρηστος,το κοκκινο παραφλου που ειχα βαλει ειχε γινει σαν νερο διαφανο και για αυτο το αλλαξε.το παραφλου που ειχα βαλει ηταν αυτο http://kamarianakis.gr/cat/calorex//product_info.php?products_id=37&osCsid=b03d986c4cc185721482f4b7479e39f4  βεβαια η φωτο δεν ειναι καλη αλλα μπορειτε να καταλαβετε περιπου περι τινος προκειται.
παντως δεν το πιστευα οτι μεσα σε 2 μηνες το παραφλου ειχε γινει σαν νερο σκετο.τελος παντων,αλλαχτηκε και ολα καλα.
λαδι ο χρηστος μου ειπε οτι εβαλε της χοντα 10w30 που μαλλον δεν θα το ξαναχρησιμοποιεισω καθως το σαζμαν δεν μου αρεσε και τοσο πολυ,νομιζω σκληρυνε λιγο και επισης νομιζω οτι θα το καιει πιο ευκολα.μαλλον θα γυρισω παλι στο castrol gps 15w50.
ολα αυτα λοιπον με κοστος 260 ευρω με το φπα. να σημειωσω οτι τα μπουζι τα ειχα παει εγω.
εντυπωσεις
απο το συνεργειο εμεινα ευχαριστημενος,βεβαια δεν ειχα την δυνατοτητα να χαζευω απο κοντα τις εργασιες (οπως μου αρεσει ετσι για να χαζευω) αλλα σεβαστικα την αρχη του συνεργειου.
οσο αφορα το μηχανακι,μεγαλη διαφορα,καμια σχεση με πριν,καταρχην τραβαει απο χαμηλα με πιο πολυ ορεξη,ο κινητηρας μου φαινεται οτι δουλευει πιο γλυκα τωρα και γενικα το μηχανακι ειναι στα καλυτερα του.ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχει μειωθει και η καταναλωση του αλλα θα επανελθω με δεδομενα.πιστευω παντως οτι εχω πεσει κατω απο τα 6,5 στα 100 που ειχα μεχρι τωρα μεση καταναλωση σε μεικτη χρηση.

ερωτηση προς ναυτιλομενους.
το μοτερ εχει μεσα λαδι 10w30 και θα γυρισω παλι στο 15w50.τι γινεται αν χρειαστει να συμπληρωσω? να το αφησω να κατεβουν τα λαδια μεχρι το κατω σημειο και να τα αλλαξω παλι?σκεφτηκα να του ριξω μεσα οτι εχω στην ντουλαπα μου να τα ξεφορτωθω κιολλας αλλα ειναι αρκετη η ποσοτητα και διαφορετικα λαδια.εχω 5w40,10w40 και δεν θυμαμαι τι αλλο.αυτο το σκεφτηκα σαν λυση ωστε να φτασω την επομενη αλλαγη στα 6000 χλμ.
το σεβις εγινε στα 42500 δλδ στα 4500 χλμ.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #19 on: Σάββατο 24 Ιούλιος 2010, 16:48:58 μμ
Αυτά που σου έχουν περισέψει στην ντουλάπα, ΜΗΝ τα βάλεις μέσα.
Το λάδι της Honda είναι πολύ καλό και οι περισσότεροι λένε ότι τους έχει γλυκάνει το σασμάν! Άστο λίγο (2-3Κ χλμ) να δουλέψει και να το δεις καλύτερα και αν δεν σου κάνεις, άλλαξετο μετά!
Βγάλτα, και βάλε τα άλλα, αλλά προς θεού μην πετάξεις μέσα ότι βρεις!!!
Αν χρειαστεί να συμπληρώσεις, μπορώ να σου στείλω ένα μονόλιτρο ή να πας σε κάποιο μαγαζί της Honda και να πάρεις 10/30.
Όσο για το κάψιμο, θα το καίει όπως καίει όλα τα λάδια!

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Σάββατο 24 Ιούλιος 2010, 18:24:01 μμ
Πάνο, μετά από 3 αλλαγές με διαφορετικά λάδια, τα Honda 10/30 είναι αυτά που "έκατσαν" καλύτερα στο δικό μου. Τι εννοώ, λιγότεροι κραδασμοί από τον κινητήρα, πολύ πιο μαλακό κιβώτιο ακόμα και όταν είμαι μέσα σε κίνηση και τα βεντιλατέρ να δουλεύουν συνέχεια! Άφησέ τα λίγο και παρατήρησέ τα. Άλλωστε με τα χλμ που κάνεις θα δείξει σύντομα.

Α! Και να θυμάσαι, το ελαιόλαδο ΜΟΝΟ στη χωριάτικη και ποτέ στο καρτερ  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Κυριακή 25 Ιούλιος 2010, 06:04:57 πμ
ενταξει ρε παιδια δεν θα εριχνα μεσα ελαιολαδο,προς θεου(αν και το εχω παραγωγη δικια μου με παρα πολυ λιγα οξεα οποτε ισως το σκεφτω :P ) απλα ελεγα μηπως.τεσπα θα δουμε.για την ωρα αυτο που παρατηρησα ειναι οτι δυσκολευομαι λιγο να βρω την νεκρα.αλλα θα περιμενω να κανω και αλλα χλμ.

Offline artorios

• νέος οδηγός
  • **
Reply #22 on: Δευτέρα 09 Αύγουστος 2010, 23:24:49 μμ
γεια σας παιδες.
προσφατα αγορασα ΤΑ700 μεταχ/νο με 23.000κμ
ηρθε η ωρα να του κανω το σερβις των 24.000κμ, και να αλλαξω λάστιχα γιατι ηταν ξεραμενα.
σε αντιπροσωπο της honda στην Αμαλιαδα
παραγγειλα τα metzeler Tourance EXP (220ε).. (ειπε οτι τα απλα Tourance σταματησε να τα βγαζει η εταιρια)
 μου ζητησε αλλα 220ε για το σερβις..(80ε εργατικα μαζι με τις ζυγοσταθμισεις)
αναφερω οτι τιμες θυμαμαι 
-λαδια 3 λιτρ (των 6.000κμ) 45ε
-λαδι εμπρος αναρτησης 20ε
-φιλτρο λαδιου 10ε
-2 μπουζι 30-40ε δεν θυμαμαι ακριβως..
-παραφλου
παλι καλα που του ειπα να φυσιξει το φιλτρο αερα γιατι ηθελα αλλα 20ε...

ειναι λογικη η τιμη..? /
Honda HRV αυτοκινητο εχω και τοσο ακριβα λαδια και μπουζι δεν εχω πληρωσει ποτε...

δεν εχω παρει ακομα την μηχανη και δεν τον εχω εξοφλησει ακομα...
« Last Edit: Δευτέρα 09 Αύγουστος 2010, 23:36:18 μμ by artorios »

Offline artorios

• νέος οδηγός
  • **
Reply #23 on: Δευτέρα 09 Αύγουστος 2010, 23:39:27 μμ
γεια σας παιδες.
προσφατα αγορασα ΤΑ700 μεταχ/νο με 23.000κμ
ηρθε η ωρα να του κανω το σερβις των 24.000κμ, και να αλλαξω λάστιχα γιατι ηταν ξεραμενα.
σε αντιπροσωπο της honda στην Αμαλιαδα
παραγγειλα τα metzeler Tourance EXP (220ε).. (ειπε οτι τα απλα Tourance σταματησε να τα βγαζει η εταιρια)
 μου ζητησε αλλα 220ε για το σερβις..(80ε εργατικα μαζι με τις ζυγοσταθμισεις)
αναφερω οτι τιμες θυμαμαι 
-λαδια 3 λιτρ (των 6.000κμ) 45ε
-λαδι εμπρος αναρτησης 20ε
-φιλτρο λαδιου 10ε
-2 μπουζι 30-40ε δεν θυμαμαι ακριβως..
-παραφλου
παλι καλα που του ειπα να φυσιξει το φιλτρο αερα γιατι ηθελα αλλα 20ε...
η σαμπρελες δε ηθελαν αλλαγη ηταν οκ μου ειπε..(15ε η φθηνοτερη - 30ε η ακριβη η μια..)

ειναι λογικη η τιμη..? /
Honda HRV αυτοκινητο εχω και τοσο ακριβα λαδια και μπουζι δεν εχω πληρωσει ποτε...

δεν εχω παρει ακομα την μηχανη και δεν τον εχω εξοφλησει ακομα...