Hellas Transalp Forum

cruise control transalp 700?

berb · 12115

Offline berb

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Δευτέρα 31 Μάιος 2010, 00:54:35 πμ
Καλησπέρα σε όλους.Γνωρίζει κανείς αν έχει βγεί cruise control για το transalp 700? Το ρωτάω γιατί έχουν βγεί για διάφορα άλλα μοντέλα.

McGyver

• Guest
Reply #1 on: Δευτέρα 31 Μάιος 2010, 00:59:55 πμ
Μηχανικό σίγουρα υπάρχει.
Ηλεκτρονικό δε νομίζω, αν και πιθανόν αυτό της McCruise για το 700άρι Deauville να ταιριάζει.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Δευτέρα 31 Μάιος 2010, 01:51:44 πμ
Καλή ιδέα για το ταξίδι αλλά οι τιμές είναι λίγο απαγορευτικές :-\

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3 on: Δευτέρα 31 Μάιος 2010, 02:16:45 πμ
Μηχανικό σίγουρα υπάρχει.
Ηλεκτρονικό δε νομίζω, αν και πιθανόν αυτό της McCruise για το 700άρι Deauville να ταιριάζει.

Ερωτηση: το μηχανικο πως λειτουργει? Σαν χειρογκαζο ενα πραμα? Τοτε δεν θα αυξανει την ταχυτητα σε κατηφορικα τμηματα και θα μειωνει στα ανηφορικα?

McGyver

• Guest
Reply #4 on: Δευτέρα 31 Μάιος 2010, 02:59:34 πμ
Ερωτηση: το μηχανικο πως λειτουργει? Σαν χειρογκαζο ενα πραμα? Τοτε δεν θα αυξανει την ταχυτητα σε κατηφορικα τμηματα και θα μειωνει στα ανηφορικα?

Ναι...

Τα cruise control στις μοτοσικλέτες, και ακόμα περισσότερο στο ΤΑ, είναι κατά την ταπεινή μου άποψη από άχρηστα μέχρι επικίνδυνα (βλ. γυροσκοπικό/προοδευτικό άνοιγμα γκαζιού).

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 31 Μάιος 2010, 06:28:45 πμ
Υπάρχουν κάποια που ασφαλίζουν το γριπ στη θέση που θα τα ρυθμίσεις. Δεν αυξομειώνουν ταχύτητα. Τώρα για σωστό Cruise control πρέπει να σκαλίσεις εγκέφαλο. Δεν νομίζω όμως ότι θα "σηκώνει" κάτι τέτοιο ο μαμά και δεν ξέρω αν υπάρχει after market εγκέφαλος για κάθε μοντέλο με cruise control ενσωματωμένο......

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 01:46:14 πμ
Ρε παιδιά μην βάλετε αυτες τις μηχανικές σαχλαμάρες που τολμάνε να τις λένε και cruise control !!!

Είναι επικίνδυνες αυτές οι βλακείες..Δεν ζούμε και στην χώρα με τους τεράστιους αυτοκινητόδρομους !

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

tranten

• Guest
Reply #7 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 02:45:50 πμ
Ρε παιδιά μην βάλετε αυτες τις μηχανικές σαχλαμάρες που τολμάνε να τις λένε και cruise control !!!

Είναι επικίνδυνες αυτές οι βλακείες..Δεν ζούμε και στην χώρα με τους τεράστιους αυτοκινητόδρομους !

ελα μωρε κουβεντα να γινετε..μην τα πιστευεις ολα.... :-*

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 05:16:42 πμ

+700  :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 05:21:54 πμ
στην μηχανη δεν θα τολμουσα ποτε να βαλω κατι τετοιο εστω και αν ηταν το πιο ευκολο και απλο πραγμα στον κοσμο και σε εξευτελιστικη τιμη.

στο αυτοκινητο μου μου ομως που τυχαινει να το εχει,ειναι καλο για μακρινα ταξιδια(αθηνα θεσσαλονικη ας πουμε) καθως σου δινει την δυνατοτητα να ξεκουραστει λιγο το ποδι χωρις να κανεις σταση.το βαζεις σε καποιες ευθειες ας πουμε.
χωρια οτι μειονεται εστω και για πολυ λιγο η καταναλωση(εως και 0,5 λιτρα/100χλμ)

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #10 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 16:08:20 μμ
στην μηχανη δεν θα τολμουσα ποτε να βαλω κατι τετοιο εστω και αν ηταν το πιο ευκολο και απλο πραγμα στον κοσμο και σε εξευτελιστικη τιμη.

στο αυτοκινητο μου μου ομως που τυχαινει να το εχει,ειναι καλο για μακρινα ταξιδια(αθηνα θεσσαλονικη ας πουμε) καθως σου δινει την δυνατοτητα να ξεκουραστει λιγο το ποδι χωρις να κανεις σταση.το βαζεις σε καποιες ευθειες ας πουμε.
χωρια οτι μειονεται εστω και για πολυ λιγο η καταναλωση(εως και 0,5 λιτρα/100χλμ)

Σωστος

Επισης βολευει στο αυτοκινητο διοτι διατηρα σταθερη ταχυτητα σε ανηφορες/κατηφορες και επισης γλυτωνεις τα ρανταρ..

Τωρα στη μηχανη δεν θα το χρησιμοπουσα ποτε, εκτος αν ημουνα στις ΗΠΑ και οδηγουσα Χαρλευ στην Route 66... :goofy:

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Παρασκευή 04 Ιούνιος 2010, 18:12:11 μμ
εκτος αν ημουνα στις ΗΠΑ και οδηγουσα Χαρλευ στην Route 66... :goofy:

H Route 66 είναι ένας πάρα πολύ ενδιαφέρον δρόμος! Θα το χρειαζόσουν στους ξενέροτους αυτοκινητόδρομους με τα ηλίθια-γελεία όρια ταχύτητας...

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τετάρτη 16 Ιανουάριος 2013, 23:46:58 μμ
Ψάχνοντας επεσα σε αυτή τη σελίδα    http://bmwsporttouring.com/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=735028&page=all   , και είπα: ''Τι εχει φτιάξει το άτομο!!!''

Αλλά το θεμα μας είναι αλλού.

Στην 1η φωτό αυτο:  

Είναι και αυτό επικίνδυνο? Οπως χαρακτηρίστηκαν τα υπόλοιπα?   http://www.kaoko.com/pKBBVARA/KAOKO-Cruise-Control-for-HONDA-XL1000V-Varadero-XRV750-Africa-Twin-and-XL600V--XL650V--XL700V-Transalp-with-Barkbusters-BHG31-Hand-guards-for-SUZUKI-DL1000-and-DL650-V-Strom-with-Barkbusters-BHG18-handguards.aspx   

Γιατί υπάρχει και αυτό    http://www.motorcyclecruise.co.uk/Honda%20Transalp%20-%20L.pdf   

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2013, 00:05:14 πμ
Ψάχνοντας επεσα σε αυτή τη σελίδα    http://bmwsporttouring.com/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=735028&page=all   , και είπα: ''Τι εχει φτιάξει το άτομο!!!''

παίζει τα άφτερμάρκετ έξτρα να είναι ακριβότερα από την ίδια τη μηχανή...

MARKOS-V

• Guest
Reply #14 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2013, 00:42:24 πμ
εγω παντως εδω κ 4 χρονια το εχω πανω στο στρωμα το 650.
καθε καλοκαιρι ειμαι εξωτερικο κ οταν κινουμαι στις ΕΟ της ιταλιας ,γαλλιας,γερμανιας ....κ γενικα της ευρωπης και οπου αλλου βρισκω ευθειες, κ οχι μονο,το βαζω.
και στην ελλαδα στις ΕΟ το βαζω.ετσι πετυχαινω καλυτερη αεροδυναμικη κ ξεκουραζω κ τα τα χερια μου
σπανια αφηνω χωρις χερια το τιμονι.οταν θελω πχ να βγαλω μια φωτο καθως κινουμε ,ναι τοτε τα αφηνω.
συνηθως ακουμπαω τους αγκωνες μου στο ντεποζιτο κ πιανω κ το τιμονι.ειμαι σκιφτος δηλ.
ετσι κ στις ανοικτες στροφες δεν χρειαζεται να σηκωθω ,παραμενω σκιφτος κ στριβω κανονικα το τιμονι, χωρις να κινδυνευω.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2013, 01:29:08 πμ
Εχεις βαλει δλδ το της  Cruise Control  της KAOKO?

Για πές μου πώς λειτουργεί?  στην φωτό βλέπω κατι νουμερα και αριθμούς, και κυρίως πώς απεμπλέκεται? Τρυπάς το γκριπ?

MARKOS-V

• Guest
Reply #16 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2013, 03:16:32 πμ
οχι δεν νομιζω να ειναι της καοκο,δεν εχει μουμερα πουθενα
το βαζεις σε 1 λεπτο
βγαζεις το αντιβαρο κ βαζεις μεσα το κρουζ.το σφιγγεις με την αλλεν βιδα κ εισαι ετοιμος
η μεγαλη βιδα που βλεπεις στην φωτο που εχει ανεβασει ο στονεμαν απλως την γυριζεις κ σφιγγει το γκαζι κ το βασταει στην θεση του.ετσι μπορεις να βγαλεις το χερι σου απο το γκαζι κ αυτο θα παραμενει στην θεση του.
βεβαια μπορεις να το γυρισεις κ προς τα εμπρος κ προς τα πισω,αν εχεις ας πουμε μια ανηφορα μπροστα σου , ή κατηφορα.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Πέμπτη 17 Ιανουάριος 2013, 03:27:27 πμ
Ευχαριστώ.