Hellas Transalp Forum

ξαφνικό σβήσιμο μηχανής - στροφές ρελαντί

επισκέπτης · 23236

flwrina

• Guest
on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 22:31:51 μμ
πριν 20 μερες εντελως ξαφνικα εσβησε η μηχανη μετα απο ταξιδι και ενω ειχα νεκρα(σε φαναρι ημουν) το σβησιμο ηταν οπως οταν σβηνουμε εμεις την μηχανη και χωρις κανενα σημαδι περιεργο η ρεταρισμα πιο πριν. το ρελαντι ειναι εκει που πρεπει να ειναι. σημερα ξανα τα ιδια!!! ενω ειχα πατημενο συμπλεκτη σε κινηση  χωμενος εσβησε παλι. και στις 2 περιπτωσεις αμεσα πηρε μπροστα.    σημ. η σταθμη καυσιμων λιγο πανω απο την μεση ηταν και στις 2 περιπτωσεις. τι να συμβαινει αραγε?
« Last Edit: Τετάρτη 05 Νοέμβριος 2008, 17:31:07 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #1 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 22:55:26 μμ
Μήπως σε προειδοποιεί η ηλεκτρονική σου οτι τοιμάζεται να σε αφήσει? Η μήπως είναι το σύστημα HISS δεν διαβάζει τον κωδικό του κλειδιού σου? Στο κάνει και με το 2ο κλειδί?
Ας περιμένουμε να δούμε και τη διάγνωση του ChrisDeZe.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline dskafidas

• Οδηγάρα
Reply #2 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 23:00:08 μμ
Απο τροφοδοσία καυσίμου ειναι. Τίποτα που να προκαλέσει ανησυχία. Το κάνει και το VARA καμμιά φορά.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #3 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 23:04:25 μμ
Λευτέρη, πολλά μπορούν να φταίνε. Τί να πρωτοκοιτάξεις!

Ποιότητα βενζίνης και φίλτρο βενζίνης
Σκουπιδάκια/νερό στα καρμπυρατέρ ή στο ρεζερβουάρ
Κύκλωμα ηλεκτρονικής-πολλαπλασιαστών-μπουζί
Κύκλωμα γεννήτριας-ανορθωτή-μπαταρίας
Κύκλωμα HISS

Από τον τρόπο που στο παρουσιάζει εγώ δίνω περισσότερες πιθανότητες να είναι ηλεκτρικό το πρόβλημα. Και μάλιστα από το HISS.

« Last Edit: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 23:07:35 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 23:06:12 μμ
Απο τροφοδοσία καυσίμου ειναι. Τίποτα που να προκαλέσει ανησυχία. Το κάνει και το VARA καμμιά φορά.

Ποιο Vara? To Vara (εδώ και χρόνια) έχει ψεκασμό και αντλία βενζίνης. Άλλο σύστημα τροφοδοσίας. Καμμία σχέση ο ένας κινητήρας με τον άλλο.
« Last Edit: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 23:08:22 μμ by Chris_de_Ze »

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #5 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 00:20:55 πμ
ενω ειχα πατημενο συμπλεκτη σε κινηση  χωμενος εσβησε παλι. και στις 2 περιπτωσεις αμεσα πηρε μπροστα.

Και σε μένα το έχει κάνει αυτό όταν η μηχανή είναι αρκετά ζεστή , και ιδιαίτερα  μέσα σε κίνηση , όταν πατάω συνέχεια τον συμπλέκτη,
μου το έχει παρουσιάσει καμιά δύο φορές……
Αλλά όλα ο.κ.

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline vag11

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 00:38:58 πμ
πριν 20 μερες εντελως ξαφνικα εσβησε η μηχανη μετα απο ταξιδι και ενω ειχα νεκρα(σε φαναρι ημουν) το σβησιμο ηταν οπως οταν σβηνουμε εμεις την μηχανη και χωρις κανενα σημαδι περιεργο η ρεταρισμα πιο πριν. το ρελαντι ειναι εκει που πρεπει να ειναι. σημερα ξανα τα ιδια!!! ενω ειχα πατημενο συμπλεκτη σε κινηση  χωμενος εσβησε παλι. και στις 2 περιπτωσεις αμεσα πηρε μπροστα.    σημ. η σταθμη καυσιμων λιγο πανω απο την μεση ηταν και στις 2 περιπτωσεις. τι να συμβαινει αραγε?
Μπορεί να ακουστεί απλό, αλλά εχεις παρατηρήσει το ρελαντί αν ειναι οκ? To ίδιο μου συνέβει και μένα 2-3 φορές τις ημέρες του καύσωνα και ανέβασα πολύ λίγο το ρελαντί (1200 και λίγο)... δεν μου ξανασυνέβει έκτοτε....
« Last Edit: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 22:22:17 μμ by vag11 »

Βαγγέλης Αγγελής
NC 750X '14

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #7 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 00:56:02 πμ
Μπορεί να ακουστεί απλό, αλλά εχεις παρατηρήσει το ρελαντί αν ειναι οκ? To ίδιο μου συνέβει και μένα 2-3 φορές τις ημέρες του καύσωνα και ανέβασα πολύ λίγο το ρελαντί... δεν μου ξανασυνέβει έκτοτε....

Την ίδια λύση έδωσα κ εγώ κ απ τότε  δεν μου το ξανά παρουσίασε

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

flwrina

• Guest
Reply #8 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 00:58:00 πμ
τις τυχον ηλεκτρονικες αιτιες που-πως θα τις ψαξω? το HISS για παραδειγμα πως? με το αντικλειδι πιθανον αλλα δεν το κανει και συνεχεια..μηπως κανα καλωδιακι δεν κανει επαφη? ο ανορθωτης μετριεται με καποιο μηχανημα?
την πρωτη φορα καυσωνα ειχε σημερα 5 λεπτα το πρωι αφου την εβαλα μποστα το εκανε. το ρελαντι οκ ειναι το ειπα

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #9 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 01:18:08 πμ
Όταν λένε εδώ οι άλλοι φίλοι ότι ανέβασαν το ρελαντί, στις πόσες στροφές εννοούν?
Τί δείχνει το στροφόμετρο?

Στο 600 (όπως το δικό μου) δεν είχαμε ποτέ αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα.  Και το ρελαντί είναι στις 1300 στροφές (όσο λέει η Χόντα).

Λευτέρη, αφού το παρουσιάζει πού και πού, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις την αιτία. Μόνο ψάχνοντας ή αν πάρεις τηλέφωνο το μηχανικό (σε εκείνο το εξουσιοδοτημένο που πήγες) να σου πεί ποια μπορεί να είναι η πιθανή αιτία (σίγουρα θα το έχει ξανακούσει).

Στην ηλεκτρονική δεν είναι εύκολο να το εντοπίσεις αφού όλες τις άλλες φορές δουλεύει κανονικά. Το ίδιο και με το HISS. Τον ανορθωτή μπορείς να τον μετρήσεις (ως προς την τάση που βγάζει) με ένα πολύμετρο (ή βολτόμετρο) στα άκρα της μπαταρίας όταν ο κινητήρας δουλεύει. Πρέπει να δείχνει 14-15V. Επίσης να μετρήσεις και τη μπαταρία (σβηστός ο κινητήρας) το πρωί πριν τη βάλεις μπροστά. Δεν πρέπει να δείχνει κάτω από 12V.

Μπορείς επίσης να τσεκάρεις όλα τα καλωδιάκια που φεύγουν από ηλεκτρονική και HISS να δείς μήπως κάποιο είναι χτυπημένο ή δεν κάνει καλή επαφή. Ή αν κάποιο βύσμα δεν είναι καλά στη θέση του.

flwrina

• Guest
Reply #10 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 01:27:24 πμ
το δικο μου ρελαντι ειναι 1100 περιπου... το πρωι με δυσκολευει μεχρι να ζεσταθει μετα κραταει παντα...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #11 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 01:31:40 πμ
Λευτέρη, είναι χαμηλά 1100. Ανέβασέ το 200 στροφές στα 1300 (όσο λέει η Χόντα) γιατί το έχεις χαμηλά? Για οικονομία? Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει ορισμένες προδιαγραφές για να λειτουργεί σωστά. Η αντλία λαδιού κάτω από τις 1200 δεν λιπαίνει σωστά τους εκκεντροφόρους και το πάνω μέρος του κινητήρα.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #12 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 02:06:18 πμ
Μήπως σε προειδοποιεί η ηλεκτρονική σου οτι τοιμάζεται να σε αφήσει? Η μήπως είναι το σύστημα HISS δεν διαβάζει τον κωδικό του κλειδιού σου? Στο κάνει και με το 2ο κλειδί?
Ας περιμένουμε να δούμε και τη διάγνωση του ChrisDeZe.

Μπα! Εμένα περισσότερο για τροφοδοσία μου ακούγεται και μάλιστα όχι κάτι σημαντικό.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #13 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 08:12:22 πμ
Όταν λένε εδώ οι άλλοι φίλοι ότι ανέβασαν το ρελαντί, στις πόσες στροφές εννοούν?
Τί δείχνει το στροφόμετρο?

1300 στροφές και δείχνει και κάτι παραπάνω , με την πλαστική βίδα ρύθμισης του ρελαντί, 2-3 στροφές παραπάνω . ο κινητήρας ακούγεται περισσότερο ζωηρός χωρίς οι ταχύτητες να χτυπάνε όπως συμβαίνει στις υψηλές στροφές οταν τις κουμπώνεις ….

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #14 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 16:50:15 μμ
Το ρελαντί για το 650 είναι 1200 . Τώρα που είναι καλοκαίρι πρέπει να πέρνει χωρίς τσοκ .
Θα πρότεινα να ελέγξεις την καλωδίωση: μπουζοκαλώδια , πολλαπλασιαστή , CDI , ανορθωτή .
Κοίτα για ξεφτίσματα ή και διαβρώσεις στις επαφές .
Κάποτε ένας ποντικός μου είχε φάει ένα μπουζοκαλώδιο !
Επίσης δες σε συνεργείο τον κεντρικό διακόπτη - κλειδαριά (δεν είναι απαραίτητο να είναι HISS)

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

flwrina

• Guest
Reply #15 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 21:53:07 μμ
απο που θα ανεβασω λιγο το ρελαντι? αν ειναι σε κρυφο σημειο παρακαλω οποιος εχει φωτο ας την ανεβασει,,,τωρα για ολα τα υπολοιπα αφου λειτουργει και δεν με εχει αφησει καλο ειναι να θεωρησω οτι δεν εχει προβλημα μην ειμαι και με το αχγος οταν την καβαλαω ( την μηχανη)!!!

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #16 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 22:03:26 μμ
απο που θα ανεβασω λιγο το ρελαντι? αν ειναι σε κρυφο σημειο παρακαλω οποιος εχει φωτο ας την ανεβασει,,,τωρα για ολα τα υπολοιπα αφου λειτουργει και δεν με εχει αφησει καλο ειναι να θεωρησω οτι δεν εχει προβλημα μην ειμαι και με το αχγος οταν την καβαλαω ( την μηχανη)!!!

Από την αριστερή μεριά της μηχανής δες το καρμπυρατέρ . Έχει μια βίδα με πλαστική μαύρη ροδέλα και ελατηριο που μπορείς να την περιστρέψεις και χωρίς κατσαβίδι .
Η ρύθμιση γίνεται με τον κινητήρα ζεστό (καλύτερα βάλε μπρος , ζέστανε για 5-10 λεπτά) και σε λειτουργία .
Περιστρέφεις τη βίδα (πολύ λίγο - όχι ολόκληρη περιστροφή) και τσεκάρεις τις στροφές .
Μην το κάνεις με σβηστή τη μηχανή γιατί όπως καταλαβαίνεις θα χάσεις και την παλιά ρύθμιση που σου δούλευε!

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #17 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 22:07:58 μμ
Ρε Λευτέρη, μήπως ψάχνεις αφορμή για να αλλάξεις το ΤΑ με VARA και μας το κρύβεις;;;;;;; :-X  :-X  :-X

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 22:21:20 μμ
Λευτέρη αυτή είναι η βίδα

Παύλος Καρούμπης

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 23:25:29 μμ

Φίλε ο Παύλος έστειλε φωτογραφία άριστη, και το μάνιουαλ σου γράφει ακριβώς και τις στροφές και το σημείο που είναι η βίδα του καρμιρατέρ σου.
Κάνε το και μετά μάλλον θα ηρεμήσει η κούκλα σου.

flwrina

• Guest
Reply #20 on: Σάββατο 14 Ιούλιος 2007, 01:58:44 πμ
παυλο ευχαριστω πολυ. αμεσα θα το δω. μανιουαλ δεν εχω παιδες... υπαρχει περιπτωση να βρω κανενα???

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #21 on: Σάββατο 14 Ιούλιος 2007, 02:50:39 πμ
flwrina σου έστειλα ένα link με πμ. καλο διάβασμα

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #22 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 05:36:21 πμ
Ποιός καλός άνθρωπος άνηξε αυτό το post? Χτες το πρωί πήγα να τσεκάρω το ρελαντί του μηχανακιού μου  όπως γράψατε πιο πρίν. Χμ σκύβοντας να βρώ από που ρυθμίζει το ρελαντί βλέπω ένα σωλινάκι να κρέμεται από το καρμπυλατέρ και να βγάζει αέρα, μετά από μερικές ματιές είδα οτι είχε φύγει από το μοτέρ και μόλις το έβαλα στη θέση του έστρωσε η μηχανή. Πιό σταθερό ήχο στο ρελαντι και πιο ζωντανό και καμιά σχέση στην απόδοση. Λέτε να πήγαινα με 1 καρπυλατέρ τόσο καιρό?
« Last Edit: Σάββατο 21 Ιούλιος 2007, 05:08:54 πμ by eXoTiC »

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

costas

• Guest
Reply #23 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2007, 05:59:08 πμ
Tόσο καιρό είχες το ΤΑ το 325!!!!!!!!!!

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #24 on: Τρίτη 17 Ιούλιος 2007, 03:49:04 πμ
Tόσο καιρό είχες το ΤΑ το 325!!!!!!!!!!

χαχαχχαχαχαχα πολύ καλό!!!!!!