Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με την ποιότητα πλαστικών σε ΤΑ700 '08

mitsakos · 37568

Offline mitsakos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • http://forum.scooterclubhellas.gr/viewtopic.php?t=
on: Παρασκευή 29 Ιανουάριος 2010, 01:53:02 πμ
ο αδερφος μου εχει το ΤΑ 700 2008 κιτρινακι και εχει προβλημα με τα μαυρα τμηματα των πλαστικων της μοτο.σαν να εχουν σαρακωθει , σα να εχει φυγει το βερνικι , δηλαδη ξυνοντε ευκολα.οταν μπορεσω θα ανεβασω φωτο για καλυτερα....μεχρι τοτε περιμενω απαντηση αν καποιος εχει αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα....να σημειωθει οτι το πλυσιμο της ειναι υποδειγματικο με ειδικα υγρα και και και .... χωρις πιεση νερου.... ??? ??? ???
« Last Edit: Πέμπτη 18 Φεβρουάριος 2010, 04:52:40 πμ by Chris_de_Ze »

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ!!!!

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Παρασκευή 29 Ιανουάριος 2010, 03:20:15 πμ
Στα πρώτα κομμάτια που είχαν έρθει τον Μάρτιο του 2008 είχε παρουσιαστεί το φαινόμενο να ξεβάφουν και το είχανε γράψει και τα περιοδικά στα test-rides. Πες στον αδερφό σου να απαιτήσει αντικατάσταση των προβληματικών πλαστικών στα πλαίσια της εγγύησης πριν λήξει. Το δικό μου πλησιάζει τα πρώτα του γενέθλια, όποτε πλένεται (1 φορά το μήνα), γίνεται από εμένα με πιεστικό χωρίς χημικά και δεν έχω τέτοιο θέμα.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #2 on: Τετάρτη 10 Φεβρουάριος 2010, 21:10:03 μμ
Και εγω το ιδιο προβλημα :( . Ειδικα το μπροστινο φτερο και το πισω , οπως και οι χουφτες , εχουν γινει σχεδον ασπρα :o και το μαυρο πλαστικο κατω απο το μπρος φαναρι εχει ξεφλουδισει :o. Πηγα στο τοπικο αντιπροσωπο και περιμενω τις επομενες μερες να μου πουν αν τα καλυπτει η εγγυηση, αν και δεν ηταν ιδιαιτερα αισιοδοξοι ???.

Κανενα σετ ( απο carbon θα προτιμουσα  ;D) για ολα τα πλαστικα υπαρχει πουθενα ? που μπορω να ψαξω? ξερετε τιποτα?

NC700X

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #3 on: Πέμπτη 11 Φεβρουάριος 2010, 19:40:15 μμ
Ωραια , με πηραν τηλεφωνο πριν λιγο να μου πουν οτι ΔΕΝ καλυπτονται απο την εγγυηση >:(

NC700X

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #4 on: Πέμπτη 11 Φεβρουάριος 2010, 22:15:04 μμ
Ποιος σου το είπε αυτό?
από την εταιρία ή από μαγαζί?

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #5 on: Πέμπτη 11 Φεβρουάριος 2010, 23:20:43 μμ
Ποιος σου το είπε αυτό?
από την εταιρία ή από μαγαζί?

Η εδω επισημη αντιπροσωπεια HONDA (Ροδος) εποικ/σε με τα κεντρικα.

NC700X

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #6 on: Πέμπτη 11 Φεβρουάριος 2010, 23:24:20 μμ
Πες μου πλζ πόσα χλμ έχεις, αν έχεις κάνει όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπία, πότε αγόρασες τη μηχανή και αν μπορείς να βάλεις φώτος

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #7 on: Πέμπτη 11 Φεβρουάριος 2010, 23:37:34 μμ
Πες μου πλζ πόσα χλμ έχεις, αν έχεις κάνει όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπία, πότε αγόρασες τη μηχανή και αν μπορείς να βάλεις φώτος

Την αγορασα απο test drive (ειχε 700 χιλ) τον Μαιο 09 με 1η αδεια 11/08. Τωρα εχει 3700 χιλ και σερβις κανονικα στην αντ/πεια. Για να παρουν την απαντηση μαλιστα μου κρατησαν και το βιβλιο του σερβις σε περιπτωση που το χρειαζονταν για ελεγχο απο τα κεντρικα. Επισης οταν την αγορασα επειδη ηταν μερικων μηνων απο test drive τους ρωτησα αν υπαρχει προβλημα με την εγγυηση και μου απαντησαν οτι ισχυει κανονικα , 2 χρονια απο την 1η αδεια.
Για φωτος ..... μαλλον αυριο , τωρα ριχνει πολυ νερο εξω.
Να σημειωσω επισης οτι η μηχανη τις πιο πολλες φορες που δεν χρησ/ταν ηταν με κουκουλα.

NC700X

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #8 on: Πέμπτη 11 Φεβρουάριος 2010, 23:47:25 μμ
στείλε μου email τις φωτογραφίες πλζ.

Offline babis5570

• NC700X abs
  • νέος οδηγός
  • **
Reply #9 on: Παρασκευή 12 Φεβρουάριος 2010, 15:25:24 μμ
στείλε μου email τις φωτογραφίες πλζ.

Σου τις εστειλα  ;)

NC700X

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #10 on: Παρασκευή 12 Φεβρουάριος 2010, 17:18:30 μμ
και εγώ  ;D
Δύο!!!!!  ;D

Offline postman

• i love my moto
  • Οδηγάρα
  • Κωστας Παπαδοπουλος
Reply #11 on: Πέμπτη 18 Φεβρουάριος 2010, 01:19:16 πμ
παιδια το θεμα αυτο μας ενδιαφερει διοτι ειμαστε οι πιο πολλοι παθοντες λιγο πολυ >:(

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ

ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #12 on: Πέμπτη 18 Φεβρουάριος 2010, 22:33:08 μμ
Ρε παιδια επειδη αναφερθηκε πιο πανω οτι το προβλημα παρουσιαστηκε στα πρωτα μοντελα, να πω εγω οτι στη δικη μου δεν προσεξα κατι αναλογο στα πλαστικα. Εμενα ειναι αγορα 12/2007 η μηχανη. Ολα τα μαυρα πλαστικα ειναι μια χαρα, και επειδη προβληματιστηκα συγκρινα φωτο οταν ηταν καινουρια με προσφατες και καμια διαφορα.
Λεω να παω και απο την αντιπροσωπεια της Κυπρου που εχουν το 2010 μοντελο να δω αν υπαρχει διαφορα και θα αναφερω

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline vaios_p

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #13 on: Παρασκευή 19 Φεβρουάριος 2010, 16:37:21 μμ
Τελικά μάθαμε κάτι παραπάνω για το θέμα από τα επίσημα χείλη της αντιπροσωπείας? Είμαι και γω παθών (χούφτες και μπροστινό φτερό) και παρόμοια περίπτωση με τον φίλο μας (απόκτηση από test drive, service στο επίσημο μαγαζί κ.λ.π)

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #14 on: Παρασκευή 19 Φεβρουάριος 2010, 16:48:25 μμ
Παιδες καλο θα ειναι οσοι εχουν το προβλημα να ανεβασουν καμια φωτο να ξερουμε γιατι πραγμα μιλαμε

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #15 on: Παρασκευή 19 Φεβρουάριος 2010, 21:50:02 μμ
Στο δικό μου 700άρι (Νοέμβριος 2008) δεν έχουν πρόβλημα τα εν λόγω πλαστικά.
Πάντως, ένας καλός τρόπος για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση οι ματ πλαστικές επιφάνειες είναι να τις περνάς πού και πού με σπρέι σιλικόνης. "Ξανανιώνουν" και αποκτούν πολύ μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και παράλληλα δείχνουν και πιο όμορφα. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω. Ακόμη και σε ταλαιπωρημένο πλαστικό, ένα πέρασμα με σπρέι σιλικόνης το βελτιώνει απίστευτα και το "ξαναζωντανεύει". Τονίζω και πάλι ότι μιλάω μόνο για ματ πλαστικές επιφάνειες και όχι για τις βερνικωμένες.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #16 on: Παρασκευή 19 Φεβρουάριος 2010, 23:22:53 μμ
Η κουκούλα εαν δεν είναι καλής ποότητας (θερμοαπωθητική) και την έχεις στον ήλιο αναπτύσει υψηλές θερμοκρασίες και κάνει ζημιά στα πλαστικά.
Δεν ξέρω εάν την αφήνεις στον ήλιο. Επίσης μπορεί να παίζει ρόλο πώς έχει χρησιμοποιηθεί όταν την είχαν στην αντιπροσωπεία.

costas

• Guest
Reply #17 on: Παρασκευή 19 Φεβρουάριος 2010, 23:30:50 μμ
Εμενα ειναι αγορα 12/2007 η μηχανη.

ρε παιδιά .... παλιώσανε και τα ΤΑ 700, από το 2007 υπάρχουν;;
 :goofy:

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #18 on: Σάββατο 20 Φεβρουάριος 2010, 02:55:42 πμ
ρε παιδιά .... παλιώσανε και τα ΤΑ 700, από το 2007 υπάρχουν;;
 :goofy:

Περναει ο καιρος Κωστακη μου..  ;)

Το 700 κυκλοφορησε σαν 2008 μοντελο, αλλα βγηκε στην αγορα στα τελη του 07

Ayrton Senna

Offline tzarot

• Απλός οδηγός
Reply #19 on: Σάββατο 20 Φεβρουάριος 2010, 20:19:11 μμ
Παίδες,

και σε εμένα ένα χρόνο που το κράτησα παρουσίασε ακριβώς τα ίδια προβλήματα στα πλαστικά. Το γκρί δεξί πλευρικό κάλυμα αρχικά (στο 5μηνο) παρουσίασε κάτι σαν μικρές φούσκες που αργότερα, περίπου στους 6-7 μήνες κάνανε σκασίματα αποκαλύπτοντας το μαύρο πλαστικό από κάτω. Επίφάνεια περίπου 1cm2. Στο χρόνο είχε αρχίσει να εμφανίζεται και απο δεξιά το ίδιο.
Τα μαύρα μάτ πλαστικά (π.χ. χούφτες, φτερό κλπ) στο εξάμηνο ήταν ήδη φθαρμένο γκρί χρώμα.

Κάτι τέτοια, σε συνδυασμό με τις αρκετές σκουριές, (π.χ. πλάκα κάτω απο το τιμόνι, σχεδόν το σύνολο των βιδών κοντά στον κινητήρα, βάση μπαταρίας, λαμάκια συγκράτησης καλωδίων κοντά στον κινητήρα, εξάτμιση κλπ) ξεκάθαρα δείχνουν μια πολύ πιο φθηνή κατασκευή απο το 650 που όσοι φίλοι το έχουν σε καμία περίπτωση δεν έχουν ανάλογα φαινόμενα.

Και φυσικά όλα αυτά με μια σωστή στάση της αντιπροσωπείας ή έστω του καταστήματος αγοράς (ο συγκεκριμένος διατυμπάνιζε μάλιστα ότι δείνει 3 χρόνια εγγύηση αν τα service γίνονται σε αυτόν μόνο) δεν θα έμεναν. Αλλά δυστυχώς στο ελλαδιστάν αυτά αποτελούν καθημερινότητα και μένουν...

Κρίμα γιατί κάτι τέτοια "χαντακώνουν" καλές κατά τα άλλα μοτοσυκλέτες άδικα...

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #20 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2010, 15:52:13 μμ
Ρε παιδια γιατι δεν ανεβαζετε καμια φωτο να ξερουμε και εμεις ?

Ayrton Senna

Offline steve

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #21 on: Κυριακή 12 Σεπτέμβριος 2010, 02:55:39 πμ
kalispera se olloys!!!!! (eimai neo melos)
paidia mia erwtisi panw se ayto to thema,
exw kai egw to idio provlima me ta plastika k i mixani einai sxedon 2xronwn tha moy ta allaxoyn?

Offline rockerman

• νέος οδηγός
  • **
  • rock is my life
    • sickyminds rock cafe bar
Reply #22 on: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 00:41:07 πμ
παιδες μια απο τα ιδια και εγω.τα μαυρα πλαστικα,χουφτες,φτερα,και οτι αλλο ειναι απο το ιδιο υλικο εχουν γινει γκρι !!!
μηπως να καναμε καμια κινηση ομαδικα προς την κεντρικη αντιπροσωπεια με την βοηθεια του φορουμ ???

just keep on rockin and don't forget to boogie !

ετσι και αλλιως ολοι περαστικοι ειμαστε....

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 01:14:10 πμ
Του αδερφου μου...

Η μηχανη φυλαγεται σε γκαραζ παντα...
Ολα της τα μαυρα πλαστικα ειναι ετσι...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #24 on: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 19:06:47 μμ
Το ματ πλαστικό, όταν το αφήνεις απεριποίητο, είναι φυσικό να ασπρίζει. Θυμηθειτε τα μαύρα ματ κράνη. Δεν είναι πιο ευπαθή από τα κλασικά βερνικωμένα; Μια πλαστική επιφάνεια άβαφη (αυτό είναι το ματ πλαστικό) δεν μπορεί να είναι "φρέσκια" όσο μια βαμμέν, περασμένη με βερνίκι και ψημμένη στο φούρνο επιφάνεια.

Δεν υπάρχει άλλη λύση, προκειμένου να διατηρείς τα μαύρα ματ πλαστικά μια μοτοσυκλέτας, από το να τα περνάς δυο - τρεις φορές το χρόνο με ένα σπρέυ σιλικόνης. Δε χρειάζεται να πάρει κανείς κάποιο ακριβό. Ενα απλό σπρέυ σιλικόνης. Θα δείτε ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην αντοχή του ματ πλαστικού στο χρόνο. Θα δείχνει και θα είναι όπως ήταν την πρώτη μέρα.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.