Hellas Transalp Forum

Δίσκοι συμπλέκτη

George_Peristeri · 115139

costas

• Guest
Reply #25 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 00:12:41 πμ
Chris_de_Ze  ευχαριστώ για την προσοχή σου!
Στις οδηγίες που ζήτησα δεν ζητάω κάτι το πολύ δύσκολο, δεν θέλω να κάνω σεμινάριο , δύο πράγματα : άσε που τα ψιλοκατάλαβα: δηλαδή:
Αδειάζουμε τα λάδια , βγάζουμε το πλαινό καπάκι, αλλαγή των δίσκων (τι πρέπει να προσέξω), και μετά
φλάντζα και κλείσιμο!
Οσον αφορά όταν οι μηχανικοί ζητάνε λογική τιμή να τα δώσω και με το παραπάνω , αλλά όταν θέλουν εξωπραγματικά χρήματα για μια δουλειά δεν τα δίνω, και ας χρειαστεί να κατεβάσω κινητήρα!
Να δώσω 20 ευρώ την ώρα! Δηλαδή : 24 μέρες επί 10 ώρες που δουλεύουν =  240 ώρες! Δηλαδή να πάρει 4.800 ευρώ τον μήνα ! Λογικό όταν όμως θέλει 4.800 την εβδομάδα , ΟΧΙ από μένα τουλάχιστον , δεν θα συνεισφέρω διότι θα του κάνω κακό!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #26 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 02:20:57 πμ
Στο δικό σου Χρήστο; Στο δικό μου δε χρειάστηκε ακόμα!!!
Παύλο, έχεις δίκιο! Αλλά την πρώτη φορά που τους αλλάξαμε (μαζί με το Σώτο) είχαμε τοποθετήσει (και οι δύο) λάθος τον 1ο δίσκο στην καμπάνα με αποτέλεσμα να φαγωθεί γρήγορα (μέσα σε 25.000 χλμ)! Ο Σώτος δεν πρόλαβε να το δεί γιατί το πούλησε νωρίς!

Στην ουσία, αυτό που είχαμε συμπεράνει τότε με το Σώτο είναι ότι οι δίσκοι δεν φαγώνονται τόσο εύκολα, αλλά εκείνο που γρήγορα καταπονείται (λόγω θερμοκρασίας, συχνής συμπίεσης κλπ) είναι τα ελατήρια. Αυτά είναι που χαλαρώνουν και θέλουν άλλαγμα συνήθως. Αλλά αφού το ανοίξεις, αλλάζεις και τους δίσκους (μια και καλή).

Βέβαια σε ένα αρκετών ετών μηχανάκι, και οι δίσκοι θα έχουν χάσει σταδιακά την τριβική τους ικανότητα και θα έχουν "σκληρύνει" (ακόμα και χωρίς να έχουν φθαρεί), οπότε θέλουν αλλαγή και αυτοί.

Οσον αφορά όταν οι μηχανικοί ζητάνε λογική τιμή να τα δώσω και με το παραπάνω , αλλά όταν θέλουν εξωπραγματικά χρήματα για μια δουλειά δεν τα δίνω, και ας χρειαστεί να κατεβάσω κινητήρα!
Να δώσω 20 ευρώ την ώρα! Δηλαδή : 24 μέρες επί 10 ώρες που δουλεύουν =  240 ώρες! Δηλαδή να πάρει 4.800 ευρώ τον μήνα ! Λογικό όταν όμως θέλει 4.800 την εβδομάδα , ΟΧΙ από μένα τουλάχιστον , δεν θα συνεισφέρω διότι θα του κάνω κακό!
Κώστα, πίστεψέ με, έχει αρκετή χρονοβόρο διαδικασία αυτή η δουλειά. Και ο μηχανικός έχει και τα κατάλληλα εργαλεία να το κάνει γρήγορα. Λάθος το κρίνεις για την αμοιβή του (ειδικά σε αυτή την περίπτωση, σε άλλες ίσως όχι). Ο κάθε μηχανικός έχει επενδύσει σε αγορά κατάλληλου εξοπλισμού που αν τον αγοράσει κάποιος θα του έρθει στο τέλος ... ακριβότερα!

Αυτά που συζητάμε εδώ μέσα είναι περισσότερο εργασίες που μπορεί κάποιος να κάνει μόνος του χωρίς απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό και εργαλεία, ώστε να μην χρειαστεί να τις πληρώσει χρυσές σε μηχανικό.

« Last Edit: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 02:34:32 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 03:21:18 πμ

Αδειάζουμε τα λάδια , βγάζουμε το πλαινό καπάκι, αλλαγή των δίσκων (τι πρέπει να προσέξω), και μετά
φλάντζα και κλείσιμο!

+εξατμίσεις..

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 04:02:31 πμ
Σαν δουλεια εγω την θεωρω ευκολη.
Για σενα που εχεις και χρονο και χωρο, ειναι ακομα πιο ευκολη.

Χωρις αγγλικα ομως θα εχεις προβλημα. Ολα τα μανουαλς που μπορεις να βρεις την διαδικασια βημα βημα, και να σε βοηθησουν, ειναι αγγλικα. Επισης θα χρειαστεις και αρκετα εργαλεια.

Για μενα, μη γελασετε, αλλα το πιο δυσκολο απο ολα ηταν η αφαιρεση της παλαιας φλαντζας... Μιλαμε για ωρες...

Ολα τα αλλα τα εχω ηδη ξεχασει (ηταν πιο ευκολα)

Δες πρωτα ποσα θελει ο μηχανικος σου και αποφασισε.

Εγω και τσαμπα να μου κανανε τοτε, παλι μονος θα το εκανα γιατι με ενδιεφερε να ασχοληθω και να ειμαι σιγουρος οτι τα εκανα ολα καλα. Δεν ειχα σκοπο να την πουλησω τοτε.

Τελειωσαμε σε μια μερα και τα δυο μηχανακια  με τον Χρηστο. Με την ευκαιρια βαψαμε και τις εξατμισεις μας αν θυμαμαι καλα.
Ειναι βεβαια διαφορετικο να υπαρχουν τεσσερα χερια και δυο μυαλα (ιδιαιτερα αν το ενα ειναι του Χρηστου ! ).
« Last Edit: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 04:05:06 πμ by Sotos »

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

costas

• Guest
Reply #29 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 04:42:10 πμ
Χωρις αγγλικα ομως θα εχεις προβλημα

soto ξέρω αγγλικά ρε συ! Τα αγγλικά που λέω στον memo δεν είναι αγγλικά αγγλικά αλλά η ψιλοακαταλαβίστικη για μένα ορολογία περί των υπολογιστών και το λεξιλόγιο των νεολαίων!
Δηλαδή αυτό το ''νήμα'' που είπε δεν αντιλήφθην!
Στο θέμα μας , εσύ μου λες να προχωρήσω ο Chris_de_Ze με αποτρέπει!
Θέλω να δοκιμάσω όμως! Αλλά ... υπολογίζω πολύ ότι λέει ο Chris_de_Ze ! Οσον αφορά τις αμοιβές των μηχανικών ΕΔΩ κινούνται σε λογικά επίπεδα , μικρό το μέρος και δεν υπάρχει χώρος για ''γιατρούς''!

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #30 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 08:18:35 πμ
νήμα = post ,thread

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #31 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 08:30:49 πμ
Εγώ δεν είπα ότι είναι δύσκολη δουλειά αλλά χρονοβόρα και έχει αρκετή διαδικασία.
Σίγουρα κάποιος που έχει ξανακάνει τη δουλειά, θα την κάνει πιο γρήγορα και άνετα (πχ. μηχανικός).

Εμείς τότε Σώτο είχαμε φάει ώρες να βγάλουμε την παλιά φλάντζα (το θυμάσαι βλέπω!). Και μετά επειδή είδαμε ότι μας έπαιρνε η νύχτα το πλακώσαμε για να το τελειώσουμε γρήγορα και έτσι ... βάλαμε και τον 1ο δίσκο λάθος πάνω στην καμπάνα! Αλλά η αλήθεια είναι ότι το φχαριστηθήκαμε και κάναμε αρκετή πλάκα! Ειδικά είναι απόλαυση να δουλεύεις μαζί το Σώτο! Άσε που μετά για 2-3 μέρες πονάγανε οι μύς στα πόδια μας από το συνεχές σήκω-κάτσε-σκύψε και δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε καλά-καλά! 

Καπου μέσα σε αυτό το φόρουμ όμως είχαμε ξαναμιλήσει (περιληπτικά) για το θέμα αυτό και τί χρειάζεται.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #32 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 18:06:57 μμ
Kώστα δεν είναι τόσο απλό όσο το περιγράφεις χωρίς μάλιστα να έχεις ξανανοίξει τη μηχανή.
Ο Σώτος με το Χρήστο ήταν παρέα και αυτό είναι πολύ σημαντικό και όπως είδες δεν απέφυγαν να κάνουν ένα λάθος ,ευτυχώς όχι πολύ σημαντικό.
Έχω δει να φέρνουν μηχανή σε τσουβάλι και το σκελετό χώρια.
Ο μάστορας φυσικά σε σκίζει μετά.
Δε μιλάω σαν εμπειρογνώμονας ,δεν έχω λύσει ποτέ το Τ.Α.και δε θα το κάνω αφού δε μου περισέυει χρόνος και ούτε ξέρω να το κάνω ,ίσως μπορώ αλλά δε το ρισκάρω μόνος τουλάχιστον.
Αλλο τα ψιλοπροβλήματα και άλλο λύσιμο -κατεβασμα ,μη μας πάθεις και καμιά ζημιά στο κάτω κάτω .
Πάν το καλό'μ σ ένα μάστορα να φάει κι αυτός ψωμάκι ,να κάνεις και γνωριμία.. ;)

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #33 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 18:44:25 μμ
Τα παξιμάδια της εξάτμισης στον πίσω κύλινδρο είναι ένα σημείο λίγο δύσκολο.
Το άλλο λίγο δύσκολο είναι το εσωτερικό παξιμάδι της καμπάνας.
Και το τρίτο (εύκολο αλλά χρονοβόρο) είναι η αφαίρεση της παλιάς φλάντζας από το καπάκι.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #34 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 18:50:13 μμ
Κώστα αν έχεις τα εργαλεία (σωστά), υπομονή να διαβάσεις το service manual και να πάς βημα βημα ή να αφήσεις τη μηχανή ανοιχτή
για να έρθουν τα ανταλλακτικά , και μια σχετική εξοικείωση με τις βίδες (!), ξεκίνα.

Θα πρέπει να βγουν ποδιά,εξάτμιση,καπάκι δίσκων. Δες τη διαδικασία και αν έχεις απορίες ρωτα... οτι θυμόμαστε θα το πουμε

Αυτά που περιγράφει ο Χρηστος είναι πράγματι τα πιο δύσκολα. Στη δική μου καμπάνα δεν μπορούσα να βγάλω το μεγάλο παξιμάδι (θέλει αερόκλειδο)
και αναγκαστικά έβαλα τον κινητήρα (τον είχα κατεβάσει) σε ενα αυτοκίνητο και τον πήγα στον Κουτσουμπό να το ξεβιδώσει.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 20:42:30 μμ

Πρωτο βημα Κωστα:  διαβασε προσεκτικα το μανουαλ και δεν τι εργαλεια χρειαζεσαι και τι ανταλακτικα ακριβως.   Ζυγισε τα ολα μαζι και αποφασισε.
Εν τω μεταξυ, μπορεις να παραγγειλεις και τα ανταλακτικα (μην ξεχασεις την εκπτωση του συλλογου) και να τα εχεις εκει ετοιμα.

Αλλα πραγματα που πρεπει να σκεφτεις, ειναι και η παλαιοτητα της μηχανης και το αλατι του νησιου...
Ειναι πιθανον να σου κοπουν βιδες οι οποιες δεν εχουν λυθει ποτε, και ειναι ταλαιπωρημενες (απο θερμοκρασια πχ οπως αυτες της εξατμισης). 

Μπορεις να ξεκινησεις απο αυτες δοκιμαστικα. Και αν γινει καμια στραβη, να την πας οπως ειναι στο συνεργειο.
« Last Edit: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 20:45:48 μμ by Sotos »

costas

• Guest
Reply #36 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 23:13:01 μμ
Σας ευχαριστώ όλους σας παιδιά!!!
louros tana αυτό με το τσουβάλι το έχω πάθει , είχα λύσει μικρός το παπί για να το βάψω , κάπου πελάγωσα , βαρέθηκα και το πήγα σε μηχανικό στο πορτ μπαγκαζ του αμαξιού μου για να μου το δέσει!!!!
Το άλλο που λες με τις γνωριμίες (μικρό μέρος εδώ) τους ξέρω όλους!!!!!
Πάντως μόλις πήρα τιμές από Σαρακάκη τα διπλά μου λένε εδώ μόνο για τα ανταλλακτικά, τι ψωμάκι ρε louros tana , μισό αρνί στην σούβλα κερδίζουν μόνο από τα ανταλλακτικά και από την εργασία άλλο μισό ... ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ Γενάρη μήνα μόνο από αλλαγή δίσκων transalp!!!

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Τετάρτη 23 Ιανουάριος 2008, 23:53:58 μμ
Σίγουρα οι τιμές τσιμπάνε...Και γω πολλές φορές μακάρισα εκείνους που μπορούν να πειράξουν μόνοι τους τη μηχανή, από την άποψη ότι ξέρεις τι βγάζεις και πόσο κάνει...Αλλά δίχως γνώσεις είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, οπότε ασ κάνουν και αυτοί Πάσχα, για να κάνουμε και μείς...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #38 on: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 18:14:29 μμ
Άλλαξα δίσκους τον περασμένο μήνα. Της "μαμάς" κράτησαν 120.000κμ, πηγαίνανε και αλλο αλλα αποφάσισα να τους αλλάξω.. προληπτικά!
 ;D ;D ;D
Για μια εργασία που γίνεται τόσο σπάνια (αμφιβάλλω αν θα ξαναγίνει στη μηχανή μου ποτέ, εκτός και περάσει τα.. 250.000 κμ!)
έκρινα οτι δεν αξίζει να επενδύσω (δυσεύερετο πλέον) χρόνο να μάθω πως γίνεται, παρόλο που πιστεύω οτι δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένο οτι έχω λύσει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της μηχανής που εμπλέκονται στη διαδικασία στο παρελθόν.

Θα σου πρότεινα να το αφήσεις σε ένα μηχανικό να το κάνει.

Ηλίας

Ηλίας

-Transalp 600cc 98 (R.I.P.)
+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec
http://www.flickr.com/photos/kilomeater/

Offline gianngeor

• Rossi και πάνω !
  • Ανοίγει νέος κύκλος ... (?)
Reply #39 on: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 22:16:17 μμ
Άλλαξα δίσκους τον περασμένο μήνα. Της "μαμάς" κράτησαν 120.000κμ, πηγαίνανε και αλλο αλλα αποφάσισα να τους αλλάξω.. προληπτικά!
 ;D ;D ;D
Για μια εργασία που γίνεται τόσο σπάνια (αμφιβάλλω αν θα ξαναγίνει στη μηχανή μου ποτέ, εκτός και περάσει τα.. 250.000 κμ!)
έκρινα οτι δεν αξίζει να επενδύσω (δυσεύερετο πλέον) χρόνο να μάθω πως γίνεται, παρόλο που πιστεύω οτι δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένο οτι έχω λύσει όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της μηχανής που εμπλέκονται στη διαδικασία στο παρελθόν.

Θα σου πρότεινα να το αφήσεις σε ένα μηχανικό να το κάνει.

Για ρίξε στοιχεία συνεργείου, κόστος κλπ. αν έμεινες ευχαριστημένος.
Πάω για 2ο σετάκι λείαν συντόμως...

Ηλίας

Γιώργος Γιαννόπουλος, ( ORIENT Status 21 ταχ...)

costas

• Guest
Reply #40 on: Πέμπτη 24 Ιανουάριος 2008, 23:25:10 μμ
Ναι για πεσ μας πόσο στοίχισε;

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #41 on: Παρασκευή 25 Ιανουάριος 2008, 22:02:48 μμ
Λοιπον, είδα την απόδειξη: 50 ευρώ η εργασία.
Τα ανταλακτικά (τους δίσκους) τους είχα αγοράσει εδώ και μήνες...

Ηλίας

-Transalp 600cc 98 (R.I.P.)
+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec
http://www.flickr.com/photos/kilomeater/

costas

• Guest
Reply #42 on: Σάββατο 26 Ιανουάριος 2008, 04:18:24 πμ
ευχαριστώ !!!!!!

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #43 on: Κυριακή 27 Ιανουάριος 2008, 20:53:30 μμ
Τον Απρίλιο του 2006 (και στα 64.000 χλμ., λίγα είναι ε;) είχα αλλάξει:
  1. Δίσκους συμπλέκτη
  2. Ντίζα συμπλέκτη
  3. Ρουλεμάν τιμονιού
Ανταλλακτικά και εργασία 220 γιούρα σε εξουσιοδοτημένο μάστορα.

Μπορεί να ήταν πολλά ( ;;; ) αλλά ούτε ήξερα (τότε), ούτε ρώτησα.
« Last Edit: Δευτέρα 28 Ιανουάριος 2008, 01:16:52 πμ by memos »

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline argiris

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #44 on: Τετάρτη 28 Μάιος 2008, 20:34:45 μμ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ , ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.
ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΤRANSALP 650 ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ΤΟΝ 5/2005 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ 27500 ΧΛΜ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΣΑΣΜΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΩΜΑ.
ΠΕΡΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ (7) ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ 10,60€ ΕΚΑΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ .
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΩ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΖΟΡΙΖΩ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΑΚΑΚΙΑ ΠΙΣΩ (ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ) ΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΑΛΛΥΣΙΔΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
« Last Edit: Σάββατο 17 Απρίλιος 2010, 23:06:53 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Τετάρτη 28 Μάιος 2008, 20:59:42 μμ
Καλως ηρθες στην παρεα Αργυρη.

Καταρχην προσπαθησε να γραφεις με μικρα... οταν γραφεις με κεφαλαια, ειναι σαν να φωναζεις.

Τα χιλιομετρα που εχεις φαινονται πολυ λιγα για να χρειαζεται δισκους η μηχανη . Εξαιρετικα λιγα θα ελεγα...

Αν δεν υπηρχε απο την αρχη ελατωμα, νομιζω πως ότι χρηση και να της κανει κανεις (ολη μερα σουζες) δεν μπορει να βγαλει τετοια βλαβη τοσο νωρις. Τι να πω.
Ποια λαδια χρησιμοποιείς και καθε ποτε τα αλλαζεις ?
Η ντιζα του συμπλεκτη? της εχεις δει καθολου? μηπως ειναι καπου ξεφτισμενη και θελει αλλαγη?  Πιο πιθανο μου φαινεται αυτο.

Εχεις νιώσει ποτε να σου πατιναρει? συνηθως αυτο ειναι το πρωτο συμπτωμα. Δηλαδη γκαζωνεις, η μηχανη δεν ανεβαζει τοσο χιλιομετρα οσο στροφες (Ιδιαιτερα αισθητο αν εχεις μεγαλη ταχυτητα με λιγα χιλιομετρα)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #46 on: Τετάρτη 28 Μάιος 2008, 21:04:10 μμ
Αφού το είδε μηχανικός της αντιπροσωπείας τότε ΟΚ.
Όταν όμως αλλάζεις "δισκάκια", αλλάζεις και ελατηριάκια και φλαντζούλες και καλό είναι και ντιζούλα. Άρα υπολόγιζε κάτι παραπάνω.

Η ντιζούλα του συμπλέκτη είναι σωστά ρυθμισμένη? Έχει ροδελίτσα στη μανέτα για σωστή ρύθμιση.
Τί λαδάκια χρησιμοποιείς?
Η αλυσιδούλα έχει το σωστό τζόγο? (πόσος είναι?). Τη λαδώνουμε συχνά (πχ. κάθε 500χλμ)?

Πατινάρει καθόλου όπως ανέφερε πριν ο Σώτος?
« Last Edit: Τετάρτη 28 Μάιος 2008, 21:07:00 μμ by Chris_de_Ze »

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #47 on: Τετάρτη 28 Μάιος 2008, 21:09:12 μμ
Aλλάζεις συχνά τακάκια ,άρα πατάς πολύ φρένο και χωρίς λόγο η σου λένε ότι στ αλλάζουν  η σου βάζουν μτχ , ξέρω γω?

Δίσκους συμπλέχτη πάλι στα 27.000 τι να πω ,ίσως πατινάρεις πολύ και γενικά ο τρόπος που οδηγείς "ρημάζει" τη μηχανή.
Πρίν τ αλλάξεις πάρε και μιά γνώμη ακόμη ,άλλαξε και λάδια με φρέσκα ρύθμισε καιι λίγο το συμπλέκτη απ τη μανέτα ,άλλαξε και μηχανικό εντέλει και αν σου προτείνει αλλάγή δίσκους πάνε στον προηγούμενο.
Είσαι την εγγύηση ακόμη ?

Αλυσίδα πάλι γιατί να σου κόψει και όταν την άλλαξες άλλαξες και γρανάζια ?

Μεγάλος σιδεροφάγος πρέπει να είσαι η κάτι άλλο παίζει.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline argiris

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #48 on: Τετάρτη 28 Μάιος 2008, 21:15:12 μμ
Καλως ηρθες στην παρεα Αργυρη.

Καταρχην προσπαθησε να γραφεις με μικρα... οταν γραφεις με κεφαλαια, ειναι σαν να φωναζεις.

Τα χιλιομετρα που εχεις φαινονται πολυ λιγα για να χρειαζεται δισκους η μηχανη . Εξαιρετικα λιγα θα ελεγα...

Αν δεν υπηρχε απο την αρχη ελατωμα, νομιζω πως ότι χρηση και να της κανει κανεις (ολη μερα σουζες) δεν μπορει να βγαλει τετοια βλαβη τοσο νωρις. Τι να πω.
Ποια λαδια χρησιμοποιείς και καθε ποτε τα αλλαζεις ?
Η ντιζα του συμπλεκτη? της εχεις δει καθολου? μηπως ειναι καπου ξεφτισμενη και θελει αλλαγη?  Πιο πιθανο μου φαινεται αυτο.

Εχεις νιώσει ποτε να σου πατιναρει? συνηθως αυτο ειναι το πρωτο συμπτωμα. Δηλαδη γκαζωνεις, η μηχανη δεν ανεβαζει τοσο χιλιομετρα οσο στροφες (Ιδιαιτερα αισθητο αν εχεις μεγαλη ταχυτητα με λιγα χιλιομετρα)
Κατ αρχην ευχαριστώ για την αμμεση απαντηση και την υποδιξη για τον τροπο που πρέπει να γραφω.
Οσο για το προβλημα επειδη  γνωριζω απο μηχανολογία καθότι Εργ.Μηχανολογος ,τα εχω ψαξει όλα αυτα που ανέφερες και επειδη δεν ειδα κατι αναγκαστηκα να την παω στην αντιπροσωπεια. Ο "μαστορας" μου ειπε οτι επειδη την κυκλοφορω συνεχεια εντοσ πολης (θεσ/νικη) ειναι φυσιολογικη αυτη η φθορα. Δεν το πιστευω για τοσο νωρις οπως ειπεσ κι εσυ. Η αληθεια ειναι οτι δεν πατιναρει ακομα απλα δυσκολεψαν λιγο οι ταχυτητες και κυριωσ η 1η που δεν ξεκουμπωνει καποιεσ φορεσ.Απο τοτε που την αγορασα χρησιμοποιω agip φουλ συνθετικα και τα αλλαζω καθε 6000χλμ.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Τετάρτη 28 Μάιος 2008, 21:19:21 μμ
Ο "μαστορας" μου ειπε οτι επειδη την κυκλοφορω συνεχεια εντοσ πολης (θεσ/νικη) ειναι φυσιολογικη αυτη η φθορα.

Ωραίος ο μάστορας :(

Με 150.000χλμ πάρα πολλά μέσα στην πόλη (καθημερινή μετακίνηση) κ ακόμα δεν εχω αλλάξει. Τι θα έλεγε ο μάστορας γι αυτό άραγε...

Φίλε Αργύρη κατ' αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας, για το πρόβλημά σου θα έλεγα κι εγώ να πάρεις και 2η γνώμη οπωσδήποτε αλλά πρώτα δοκίμασε ημισυνθετικά λάδια.

Παύλος Καρούμπης