Μονο η ακτινογραφια (αναγκαιο κακο) μπορει να πει τι ειναι .... Πρεπει να κανεις... αν δε σου εκαναν στη Βουλα, ειναι ΓΤΠ.
Το καταγμα ειναι σπασιμο.
Το ραγισμα ειναι μικρο σπασιμο, αλλα τα τμηματα παραμενουν σε επαφη
Κακωση, θλαση, διαστρεμα,... δεν ειναι σπασιματα.
Μην επαναπαυεσαι απο τα δαχτυλα αν κουνιουνται, απλα στηριζονται στο κοκκαλο δεν κουνιουνται απο αυτο, ουτε απαραιτητα θα πρεπει να πονας πολυ αν ειναι σπασιμο....
Αν ειναι σπασιμο, θα πρεπει να το προσεξεις ωστε να κολησει σωστα στη θεση του το κοκκαλο... αλλιως θα εχεις προβλημα μετα.
Και εγω στη Βουλα ειχα παει οταν ειχα χτυπησει στον αγκωνα και μου ειχε πρηστει.... ειχε μεινει το χερι στις 90 μοιρες, δεν ανοιγε δεν εκλεινε... απο το πριξημο... Γυψοναρθηκα μου ειχαν βαλει στο εξωτερικο μερος για να κραταει τον αγκωνα, και 5 μερες μετα που ξεπρηστηκε το χερι, εκανε βολτες μεσα στο ναρθηκα....
Οταν κατι (αρθρωση) ειναι πρησμενο και πρεπει να δεθει δενεται αρχικα με ελαστικο επιδεσμο εσωτερικα, επειτα με κανονικο επιδεσμο και μετα πανω πανω με αυτοκολλητο επιδεσμο. Το συστημα αυτο ειναι τοσο ακαμπτο, σαν γυψος, αλλα τοσο ελαστικο εσωτερικα που οσο περναει η φλεγμονη και ξεπρηζεται το σημειο ο ελαστικος επιδεσμος παραμενει στο σημειο κρατωντας το σταθερο οπως την πρωτη μερα...