Hellas Transalp Forum

Πως σβήνουμε τη μηχανή... (Διακόπτης ή κλειδί)

hristos3 · 78485

andy

• Guest
Reply #25 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 19:25:28 μμ
Γυρίζωντας από Θεσ/κη σταμάτησα για καφέ στη Στυλιδα. Έσβησα με το κουμπί βγάζω κράνος και κάθησα στην καφετέρια. Μια ώρα μετά ανακάλυψα ότι είχα αφήσει τον διακόπτη του κλειδιού ανοιχτό, (τα φώτα μόνιμα αναμένα ) πάει η μπαταρία.Σπροξιμο και φύγαμε(η γυναίκα). Συμπέρασμα:σβήνουμε πάντα με το κλειδί για να γλυτώνουμε από κάτι τέτοιες καταστάσεις και την μουρμουρα της γυναίκας.

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #26 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 19:30:00 μμ
Νομιζω οτι δουλευει η μίζα με το κουμπι run/off στη θέση off.
Στη δικιά μου πάντως, που είναι μπλε και του 2006, όταν έχεις το κουμπι run/off στη θέση off και πατήσεις τη μίζα αυτή αρχίζει και γουργουρίζει κανονικά, η μηχανή όμως δεν παιρνει μπρος.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι bug, ή αν είναι feature...

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #27 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 19:39:09 μμ
Στη δικιά μου πάντως, που είναι μπλε και του 2006, όταν έχεις το κουμπι run/off στη θέση off και πατήσεις τη μίζα αυτή αρχίζει και γουργουρίζει κανονικά, η μηχανή όμως δεν παιρνει μπρος.

Πάντως στο ηλεκτρικό διάγραμμα των ΤΑ650 (μέχρι και μοντέλα 2005) δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Μάλλον το άλλαξε πρόσφατα η Χόντα (αν συμβαίνει και σε άλλους το ίδιο).

Έτσι ακριβώς ήταν και τα ΤΑ600 μοντέλα μέχρι και το 93. Στο δικό μου (του 93) είχα κάνει επέμβαση στο κύκλωμα για να μην γουργουρίζει άσκοπα η μίζα (δεν έχει και νόημα εξάλλου, εκτός από μερικές περιπτώσεις service)

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #28 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 19:45:57 μμ
.. με το κατάλληλο εργαλείο ξεβιδώνονται οι βίδες του.

Και ποιο είναι αυτό το περιβόητο εργαλείο Παύλο? Γιατί έχω όλων των ειδών τα εργαλεία εκτός από αυτό! Είχα χρησιμοποιήσει ακόμα και κρουστικό κατσαβίδι αλλά μάταια...
Τί τις ζέσταινα, τί σπρέϋ τις έριχνα, τί τις πάλευα από εδώ και από εκεί! Αυτές οι ρημάδες οι βίδες δεν ξεβίδωναν με τίποτα! Αυτό που δεν δοκίμασα (γιατί δεν είχα) ήταν ηλεκτρικό κατσαβίδι μεγάλης ισχύος. Ίσως έτσι ξεβιδώνουν.
Εσύ τί χρησιμοποίησες? Μήπως τυχόν την είχε αλλάξει ο προηγούμενος (και είχε φάει εκείνος το πακέτο)???

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 19:51:16 μμ
Εσύ τί χρησιμοποίησες? Μήπως τυχόν την είχε αλλάξει ο προηγούμενος (και είχε φάει εκείνος το πακέτο)???

Αυτό δεν το ξέρω, πάντως εγώ τις άνοιξα με καστάνια αφού βέβαια είχα προσαρμόσει σε καρυδάκι (νομίζω 6αρι) μια μύτη "αστέρι". Ήθελε αρκετή δύναμη αλλά ξεβίδωσαν χωρίς ζέσταμα.

Παύλος Καρούμπης

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 20:58:48 μμ
Παιδιά ότι κουμπάκια υπάρχουν μπροστά στο «ταμπλό» η τιμόνι  της μηχανής είναι για να τα χρησιμοποίει  ανάλογα με το τι θέλει να κάνει  ο οδηγός , Δεν θα σου έβαζε έναν διακόπτη ο κατασκευαστής που άμα εσύ τον πάταγες θα χάλαγες την μηχανή ! Και μάλιστα χωρίς κανένα αυτοκόλλητο η κάτι άλλο που θα σε ενημέρωνε για κάτι τέτοιο …

Αυτό δεν έχει να κάνει φυσικά αν είναι Honda η μηχανή , όλες οι μηχανές έχουν αυτόν τον διακόπτη (run/off) δεν υπήρξε λέτε τόσα μα τόσα χρόνια ένας φιλότιμος κατασκευαστής  που να ενημέρωνε για αυτόν τον διακόπτη !!         

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 21:01:12 μμ
Γυρίζωντας από Θεσ/κη σταμάτησα για καφέ στη Στυλιδα. Έσβησα με το κουμπί βγάζω κράνος και κάθησα στην καφετέρια. Μια ώρα μετά ανακάλυψα ότι είχα αφήσει τον διακόπτη του κλειδιού ανοιχτό, (τα φώτα μόνιμα αναμένα ) πάει η μπαταρία.Σπροξιμο και φύγαμε(η γυναίκα). Συμπέρασμα:σβήνουμε πάντα με το κλειδί για να γλυτώνουμε από κάτι τέτοιες καταστάσεις και την μουρμουρα της γυναίκας.

Φίλε Andy έτσι και αλλιώς δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ τα κλειδιά πάνω στην μηχανή , και ας καθόμαστε και στα 2 μέτρα από αυτήν.         

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #32 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 21:05:06 μμ

Το ίδιο ισχύει και στην απρίλια μου. Με το kill switch στη θέση οφ, η μίζα γυρίζει αλλά ο κινητήρας δεν παίρνει μπρος. Όχι όμως και στο ΤΑ μου, όπου η μίζα δεν γυρίζει καν.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #33 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 22:11:30 μμ
 Αποφασίστε επιτέλους ρε παιδιά .Τρείς μέρες την έχω και δουλεύει.
Θα καεί . :blob8:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #34 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 22:20:48 μμ

Εγραψες !!!!

Πολύ καλό !

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #35 on: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 23:50:34 μμ

ΑΠΑΙΧΤΟ !! ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!
Μ'έπιασαν κάτι φοβερά νευρικά γέλια μόλις το διάβασα! Νάσαι καλά!

:goodpost: :lol:
« Last Edit: Παρασκευή 15 Ιούνιος 2007, 23:53:28 μμ by Chris_de_Ze »

costas

• Guest
Reply #36 on: Σάββατο 16 Ιούνιος 2007, 00:40:29 πμ
Εγώ την φυσάω για να σβήσει!!!!

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #37 on: Σάββατο 16 Ιούνιος 2007, 04:33:44 πμ

Πράγματι, πολύ καλό! Άμα ο άνθρωπος έχει χιούμορ...

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Σάββατο 16 Ιούνιος 2007, 10:48:08 πμ

ΚΟΡΥΦΑΙΟ !!!!!!!!! :thawave: :thawave: !!!!!!!!!ΚΟΡΥΦΑΙΟ
« Last Edit: Σάββατο 16 Ιούνιος 2007, 10:58:26 πμ by venumis »

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #39 on: Κυριακή 17 Ιούνιος 2007, 02:53:40 πμ
Αχ καλό ήταν μπορώ να πώ οτι γέλασα! Να σαι καλά!
Πετυχημένο

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline Βάιος ο Βραδύπους_ΤΑ

• Απο
  • Rossi και πάνω !
  • Tie wrap friendly
Reply #40 on: Κυριακή 17 Ιούνιος 2007, 05:05:48 πμ
:eusa_clap: :eusa_dance: :eusa_clap: :eusa_dance: :eusa_clap: :eusa_dance: :eusa_clap: :eusa_dance: :eusa_clap: :eusa_dance: :eusa_clap: :eusa_dance: :eusa_clap: :eusa_dance:

Πάντα να αφήνεις κάποιον άλλον να οργανώνει τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά θα έχεις κάποιον να βρίζεις.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Κυριακή 17 Ιούνιος 2007, 07:34:29 πμ
Την εσβυσες η ακομα!?

(πολυ καλό!)

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #42 on: Δευτέρα 18 Ιούνιος 2007, 18:31:11 μμ
 Όχι δεν την έσβησα.

Από βενζίνη έμεινε. :laughing9:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Δευτέρα 18 Ιούνιος 2007, 18:46:38 μμ
χαχαχαχα είσαι άπαιχτος!!! :lol: :eusa_clap:

Παύλος Καρούμπης

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #44 on: Τρίτη 19 Ιούνιος 2007, 05:01:30 πμ
Όχι δεν την έσβησα.

Από βενζίνη έμεινε. :laughing9:

Τώρα θα φοβόμαστε να την βάλουμε και μπροστά….δηλ.;;;;;;

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #45 on: Τρίτη 19 Ιούνιος 2007, 16:24:59 μμ
Τώρα θα φοβόμαστε να την βάλουμε και μπροστά….δηλ.;;;;;;

Όχι μη το λες αυτό.
Με τη λήξη του πενθήμερου(εξαήμερου , επταημ......)συνεδρίου με τίτλο "Πως σβήνουμε τη μηχανή" θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα και πλέον θα σβήνουμε τη μηχανή μας ασφαλέστατα έχοντας μάλιστα και επιστημονική έγκριση από τους συμφορουμίτες μας οι οποίοι με τον τεράστιο πλούτο της σωρευμένης γνώσης τους ,υπό την εποπτεια των χαλκέντερων moderατόρων μας οδήγησαν στο ασφαλές συμπέρασμα το οποίο είναι:

ΣΒΥΝΕΤΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ.

Σκέψη.
Άμα δε κονομήσω κανά αστέρι απ όλη αυτή την ιστορία παίρνω πίσω όλο το γλύψιμο. :obsessed:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Τρίτη 01 Ιούλιος 2008, 17:00:24 μμ
Μία σύντομη ερώτηση. Έχει διαφορά να σβήνεις τη μηχανή με το κλειδί ή με τον διακόπτη? Και αν ναι τι είναι πιο σωστό? Στην παλιά μηχανή έσβηνα τον διακόπτη και μετά γυρνούσα το κλειδί. Η διαφορά τώρα είναι ότι τα φώτα είναι μονίμως αναμμένα οπότε όταν σβήνεις τη μηχανή από τον διακόπτη τα φώτα μένουν αναμμένα (όχι ότι είναι σοβαρό πρόβλημα) απλά δεν πρέπει να ξεχαστείς. Και το άλλο που παρατήρησα είναι ότι εκτός από το self-test που γίνεται όταν γυρνάς το κλειδί κάνει και ένα σύντομο test όταν ανοίγεις τον διακόπτη.

(Κάποιος Mod αν μπορεί ας το μεταφέρει στα ηλεκτρολογικά νομίζω ότι είναι πιο σωστά εκεί το άνοιξα ε΄δω κατά λάθος ευχαριστώ )
« Last Edit: Τρίτη 01 Ιούλιος 2008, 17:16:26 μμ by olmega »

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #47 on: Τρίτη 01 Ιούλιος 2008, 17:28:24 μμ
Για κοίτα εδω μέσα σε αυτό το thread...
« Last Edit: Τρίτη 01 Ιούλιος 2008, 17:49:35 μμ by Chris_de_Ze »

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Τρίτη 01 Ιούλιος 2008, 17:50:08 μμ
Για κοίτα εδω ... http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=1222.0

Memo ευχαριστώ πολύ (ας κάνω και κανένα search ο τσομπάνης  :banghead:)...πιο αναλυτικές πληροφορίες δεν γινόταν....:)
Βασικά στο 600άρι γυρνούσε η μίζα με τον διακόπτη σε θέση off, επίσης Χρήστο στη γριά είχα αλλάξει κλειδο-διακόπτη γιατί είχαν επιχειρήσει να την κλέψουν και μου χάλασαν την κλειδαριά, το παληκάρι στο συνεργείο δεν παραπονέθηκε ότι παιδεύτηκε ιδιαίτερα(δεν ήταν Honda αντιπρόσωπος) αλλά από περιέργεια θα τον ρωτήσω. Στο 700 δεν γυρνάει η μίζα, και η ιστορία με τον διακόπτη είναι ότι είχα συνηθίσει γύρισμα κλειδί, kill-switch, μίζα και δρόμο (μερικές φορές ανέβαζα και το σταντ  ;D ;D στο 600 το σταντ ήταν ανεξάρτητο με τη λειτουργία του κινητήρα) τώρα όμως δεν μπορώ γιατί σηκώνω σταντ γυρνάω κλειδί = self Test Kill-switch = 2nd Test και μετά μπορώ να φύγω.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #49 on: Τρίτη 01 Ιούλιος 2008, 21:01:46 μμ
Στα 600άρια, σε κάποια μοντέλα, με τον run/off στη θέση off, γύρναγε η μίζα και σε κάποια άλλα όχι (πχ. στο δικό μου, ΤΑ93, δεν γυρίζει η μίζα).
Επίσης, μέχρι το 89 δεν υπήρχε πρόβλεψη στην ηλεκτρονική για το πλαϊνό stand.

Είναι θέμα συνήθειας, θα το συνηθίσεις γρήγορα! Απλώς να γυρίζεις πρώτα τον run/off στη θέση on, και μετά κλειδί και μίζα.

Θα μπορούσες να αποκλείσεις να ανάβει ο προβολέας με ανοιχτό κεντρικό διακόπτη και τον κινητήρα είτε (α) να μη λειτουργεί είτε (β) τον run/off στη θέση off. Στην 1η περίπτωση θέλει κάποιο ηλεκτρονικό κύκλωμα και ρελέ, ενώ στη 2η μόνο ένα ρελέ.