Hellas Transalp Forum

Γενικές μικροερωτήσεις (εξάτμιση, τσοκ, αφαίρεση κόλλας)

joman · 22265

Offline joman

• Απλός οδηγός
Για να μου φύγει κάθε ιδέα μια και καλή, πήγα στην αντιπροσωπεία-συνεργείο της Honda εδώ στο Anderlecht, και έκλεισα ένα ραντεβού για μια γενική επιθεώρηση της μηχανής.
Το νωρίτερο δυνατό ήταν στις 18 Ιουνίου και έτσι θα χρειαστεί να περιμένω ακόμα δυο βδομαδούλες.
Εν τω μεταξύ θα κοιτάξω να αλλάξω τα λάστιχα αν είναι δυνατόν αυτή τη βδομάδα.
Δυο τρεις ερωτησούλες τώρα, έτσι για να μην χάνουμε και τη φόρμα μας.
Είναι φυσιολογικό οι πιτσιλιές λαδιού στις εξόδους της εξάτμισης ή μάλλον ανησυχητικό;
Και στην εκκίνηση του κινητήρα όταν είναι κρύος, εκτώς του ότι χρειάζεται το τσοκ για λίγο μέχρι να μπορέσει να κρατήσει ρελαντι(ακόμα και με καλό καιρό), υπάρχει έντονη μυρουδιά, βενζίνης-λαδιού να το πω, καθώς και κάπνα.
Γενικό φαινόμενο στις μηχανές αυτές ή……
Τέλος θέλω να ρωτήσω πως θα ξεκολλήσω (και θα αφαιρέσω τα υπολείμματα της κόλας) από το ντεπόζιτο, ένα κομμάτι πλαστικού αυτοκόλλητου που είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στις δυο πλευρές.
Το κομμάτι βγαίνει εύκολα, αλλά η κόλλα …
Και φοβάμαι να βάλω οτιδήποτε χημικό για να μην μου κάνει καμιά ζημιά στο χρώμα.
Γνωρίζει κανείς κάτι αποτελεσματικό και ανώδυνο;
« Last Edit: Τετάρτη 17 Σεπτέμβριος 2008, 20:46:07 μμ by Chris_de_Ze »

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #1 on: Δευτέρα 04 Ιούνιος 2007, 03:18:12 πμ

Είναι φυσιολογικό οι πιτσιλιές λαδιού στις εξόδους της εξάτμισης ή μάλλον ανησυχητικό;
Και στην εκκίνηση του κινητήρα όταν είναι κρύος, εκτώς του ότι χρειάζεται το τσοκ για λίγο μέχρι να μπορέσει να κρατήσει ρελαντι(ακόμα και με καλό καιρό), υπάρχει έντονη μυρουδιά, βενζίνης-λαδιού να το πω, καθώς και κάπνα.

Είναι σίγουρα λάδι ? λίγη καπνιά είναι φυσιολογική . Αλλά μυρωδιά και καπνός ..... χμμμ !
Τι χρώμα ? Αν είναι λεπτός και λευκός (τι σου λέω τωρα!) είναι υδρατμοί (απόλυτα φυσιολογικό - ειδικά στον βορειοευρωπαϊκό καιρό)
Αν είναι προς το μπλέ , τότε δυστυχώς είναι λάδι .
Κάνε το εξής πέιραμα . Βάλε το χέρι στην έξοδο της εξάτμισης την ώρα που καπνίζει και "συνέλεξε" λίγους ατμούς (μη φοβηθείς δεν καίνε) . Θα πρέπει να είναι άοσμοι (σχεδόν) .
Μυρωδιά βενζίνης συμαίνει υπερβολικά πλούσιο μείγμα , κακή καύση κλπ(καρμπυρατέρ - ανάφλεξη)
Μυρωδιά λαδιού (πιθανόν να το δεις και στην αφή) ..... ψάχτο ....
Η κατανάλωση πως είναι ? (παίζει ρόλο)
Αλλά πάλι απο το φόρουμ δεν επισκευάζονται βλάβες - Μόνο στα συνεργεία . Εκεί θα σου πουν αν έχει κάτι.

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #2 on: Τρίτη 05 Ιούνιος 2007, 03:46:51 πμ
Λοιπόν για τα αυτοκόλλητα θα σου πω εγώ που πολύ πρόσφατα έβγαλα τα αυτοκόλλητα του ΤΑ μου και έβαλα του 06 τα αυτοκόλλητα. Λοιπον υπάρχουν επαγγελματικά μπιστολάκια ζεστού αέρα εκτός απο αυτά των μαλλιών αλλά αν δε βρείς πιστεύω οτι και με το μπιστολακι των μαλλλιών θα κάνεις δουλειά. Λοιπόν ζεστένεις καλά καλά την επιφάνεια σε απόσταση 20 με 30 cm από το αυτοκόλλητο συνέχεια και ασταμάτητα πάνω κάτω σύντομα ζεστένεται η κόλλα και τραβάς από μια γώνια και βγαίνει με τη μια ολόκληρο, αν σου σπάσει θα πεί οτι δε ζεστάθηκε καλα. Όταν βγεί θα έχει μείνει 1 σημάδι περιμετρικά το οποίο θα βγεί τρίβοντας το με ένα χαρτί κουζίνας που θα έχεις βρέξει με μπλέ οινόπνευμα. Δεν υπάρχει φόβος να πάθει τπτ με το οινόπνευμα το χρώμα εγώ το έτριψα πολύ καλά και είναι μια χαρά, είναι πολύ εύκολο τα κάνεις άνετα μόνος σου.

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #3 on: Τρίτη 05 Ιούνιος 2007, 07:37:37 πμ

Παιδιά καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Γιάννη
Έκανα σήμερα το τεστ που προτείνεις αλλά πολύ γρήγορα γιατί βιαζόμουν.
Έβγαλε ελάχιστο (προς το άσπρο θα έλεγα) καπνό ,έβαλα και το χέρι αλλά δεν είδα να κολλάει τίποτα πάνω, ούτε και μυρουδιά παρατήρησα.
Θα το ξανακοιτάξω πάντως πιο καλά το συντομότερο και θα δώσω ακριβή αποτελέσματα.

Γιώργο
Η περίπτωση μου είναι λιγάκι διαφορετική απ τη δικιά σου, παράλειψη δική μου που δεν έδωσα περισσότερες λεπτομέρειες.
Ας το κάνω λοιπόν τώρα για να γίνω πιο σαφής.
Τα αυτοκόλλητα που έχει κολλήσει όπως είπα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, τα έβαλε όπως μου εξήγησε στα πλαϊνά στο ντεπόζιτο για να μην το γρατζουνάει με το δερμάτινο παντελόνι που φορούσε.
Δεν είναι από τα λεπτά σκληρά αυτοκόλλητα όπως πχ. αυτά της μάρκας της μηχανής, αλλά πιο χοντρά και πολύ πιο ελαστικά.
Δοκίμασα ήδη να το τραβήξω σε μια γωνία και βγαίνει αρκετά εύκολα χωρίς να σπάει.
Το πρόβλημα είναι μόνο ότι μένει πολύ κόλλα.
Όπως φαντάζομαι ο ζεστός αέρας μάλλον δεν θα έχει αποτελέσματα στην περίπτωση αυτή.
Τώρα για το οινόπνευμα..
Αφού λες πως το δοκίμασες και δεν δημιούργησε πρόβλημα θα δοκιμάσω και εγώ ελπίζοντας να έχει αποτέλεσμα. :)

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #4 on: Τετάρτη 06 Ιούνιος 2007, 23:33:05 μμ
Γιάννη καλησπέρα.
Σαν καινούριο με τη μηχανή σε βλέπω λίγο ανήσυχο όπως όλοι μας άλλωστε στη περιπτωσή σου.
Κάνε λίγο υπομονή (δεν εννοώ να αγνοείς προβλήματα που μπορούν να  βλάψουν εσένα η τη μηχανή σου,εκεί φυσικά θα πάς σε μάστορα.) και οδηγώντας την θα την γνωρίσεις και
θα διαπιστώσεις με τι αξίζει πραγματικά ν ανησυχείς.
Με τσοκ η μηχανή καπνίζει αφού καίει πιό πλούσιο μίγμα.
Οταν ζεσταθεί είναι Ο.Κ.?
Τα αυτοκόλλητα αφού δεν βγούν αφού τα ζεστάνεις με σεσουάρ,εγώ προσωπικά τα τραβάω και μετά καθαρίζω την κόλλα με υγρό zippo .
Δοκίμασε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια να δείς αν θαμπώνει και πρόσεξε μην τα ξεκολλήσεις μαζί με το χρώμα.
Δώσε πιό πολύ βάση σε υγρά φρένων,τακάκια,έλεγξε τους άξονες να είναι καλά σφιγμένοι
την αλυσίδα σου (μη κοπεί), λάστιχα και στη διάρκεια η μηχανή σου θα σου πει τι πραγματικά χρειάζεται.

Σου εύχομαι καλά ταξίδια και χαιρετισμούς από Ελλάδα. ;D

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #5 on: Τετάρτη 06 Ιούνιος 2007, 23:38:00 μμ
Το πρόβλημα είναι μόνο ότι μένει πολύ κόλλα.

.. με λίγη βεζίνη σε ένα πανάκι και με ελαφρό τρίψιμο θα βγεί η κόλλα.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Ευτύχης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2007, 00:09:29 πμ
Συμφωνώ με το Χρήστο στο να χρησιμοποιήσεις βενζίνη αλλά αν η κόλα είναι πολύ και έχει "μελώσει" πανω στο ντεπόζιτο θα χρειαστείς και υπομονή. Να αποφύγεις το δυνατό τρίψιμο. Λίγο λίγο και θα αφαιρεθεί η κόλα.

Τα υπόλοιπα εγώ τα βρίσκω φυσιολογικά.

Triumph Tiger 955i '05

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2007, 00:29:13 πμ
Αν η κόλλα έχει σκληρύνει και δεν βγαίνει εύκολα, υπάρχει και ένα πιο ακίνδυνο (για το χρώμα) προιόν (για "δύσκολες" δουλειές) το "Τar Remover" της Αutoglym.

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #8 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2007, 03:28:45 πμ
Πάνω στο θέμα της κόλλας , το οινόπνευμα κάνει για τα πλαστικά ? Ή ό,τι άλλο έχετε να προτείνετε !
Ένας "καλός" γείτονας μου κόλλησε σελοτέηπ στη ζελατίνα με σημείωμα που έλεγε ότι είχα παρακαρει στο μέρος του (σε δημόσιο δρόμο!!!!!!!!!!) και τώρα μου έμειναν τα ιχνη από την κόλλα του .

(Γνωστή Ηρακλειότικη συμπεριφορά - καπετανιλίκι)

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #9 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2007, 06:03:08 πμ
Οκ παιδιά, όλα εντάξει με τα αυτοκόλλητα και την κόλλα.
Δοκίμασα με την βενζίνη(οινόπνευμα δεν είχα για να πω την αλήθεια) και καθάρισε τα πάντα.
Δεν ξέρω, αλλά εγώ βρίσκω πως δείχνει πολύ καλύτερα έτσι, έκοβε πολύ το τετράγωνο κομμάτι του γκρι πάνω στο μαύρο.
Θα συμφωνήσω απόλυτα και με το Θανάση(louros tana) ότι είμαι λιγάκι(πολύ) ανήσυχος.
Σαν αρχή(έλλειψη εμπειρίας και γνώσεων) και σαν μεταχειρισμένη μοτοσικλέτα ….
Σίγουρα πάντως με τον καιρό όλα θα μπούνε στη θέση τους.
Και για το κάπνισμα της εξάτμισης μάλλον άδικα ανησύχησα, όντως μετά από μισό λεπτό δεν φαίνεται τίποτα, και για τις κηλίδες της κάπνας κάπου είδα σε μια φωτό άλλης transalp το ίδιο φαινόμενο οπότε φυσιολογικό πρέπει να είναι.
Επί της ευκαιρίας, μέσα στη συντήρηση είναι και ο εσωτερικός καθαρισμός της ή δεν τίθεται θέμα για κάτι τέτοιο;
Τώρα για υγρά(εκτός αυτά της μπαταρίας)αλυσίδα κτλ. είναι εντάξει, σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου εκτίμηση, τα τακάκια δεν τα έχω ελέγξει(εχμ, αυτό πάλι πως το κάνουμε; ), αλλά έτσι και αλλιώς έχω κλείσει ραντεβού στο μάστορα για μια γενική επιθεώρηση ώστε να μου κοιτάξει και πράματα που δεν φαίνονται και να ξέρω και που βαδίζω.

Παράγγειλα και τα λάστιχα μιας και αυτά που έχει κάθε μέρα με βάζουν και σε περισσότερες ανησυχίες, χτές μου έφυγε λιγάκι και η μπροστινή σε στροφή και με πολύ λίγα χιλιόμετρα…
Οι τιμές τους όμως…..
287 ευρώ για 2 anakee τοποθέτηση και ευθυγράμμιση.
Για το πίσω ο τύπος μου είπε ότι τα 120/90/17 βγαίνου μόνο σε S που είναι για χαμηλότερες ταχύτητες, και έτσι αναγκάστηκα να βάλω ξανά τα 130/80/17 σου βγαίνει και σε H , αν και θα προτιμούσα τα 120 μετά την ανάγνωση του τοπικ στο φορουμ επι του θέματος.
Και στο αυτοκίνητο πάντως είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάω, βλέπεις κακές εμπειρίες από παλιά λόγω κακών ελαστικών.
Οπότε δεν τα κλαίω, απλά άμα το είχα μυριστεί πριν την αγορά ίσως κατέβαζα λιγάκι την τιμή, τέλος πάντων. 8)

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #10 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2007, 07:27:17 πμ
Jkour Έχω ακούσει οτι στη ζελατίνα δεν κάνει να βάλεις ούτε αζαχ μόνο νερό η σαπουνάδα μου είχαν πει γιατί αλλά ουτε θυμάμαι, ουτε το έχω ψάξει. Το ίδιο μου είχαν πει οτι ισχύει και για το κράνος.

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #11 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2007, 09:09:57 πμ
Quote from: joman link=topic=1130.msg11060#msg11060 date=
1) Επί της ευκαιρίας, μέσα στη συντήρηση είναι και ο εσωτερικός καθαρισμός της ή δεν τίθεται θέμα για κάτι τέτοιο;
2) ...τα τακάκια δεν τα έχω ελέγξει(εχμ, αυτό πάλι πως το κάνουμε; )
3) Για το πίσω ... αναγκάστηκα να βάλω ξανά τα 130/80/17
4) ... βλέπεις κακές εμπειρίες από παλιά λόγω κακών ελαστικών., τέλος πάντων.

1) Τί εννοείς εσωτερικός καθαρισμός? Να ανοίξεις το καπώ και να πλύνεις τη μηχανή ή να πλύνεις τα καθίσματα, τα τζάμια, το πάτωμα και το ταμπλώ?

2) Αυτά ελέγχονται οπτικά. Από κάποια ορισμένη οπτική γωνία φαίνεται το πάχος της πάστας τους επάνω στη μεταλική τους βάση

3) Τα Anakee είναι μαλακά λάστιχα με πρόσμιξη πυριτίου. Ακόμα και με τη (φαρδιά) διάσταση 130/80 δεν θα έχεις προβλήματα πρόσφυσης. Δες εδώ για εξήγηση: http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=518.msg11083#msg11083

4) Η ασφάλεια (της μηχανής και της ζωής σου) κάθονται πάνω σε 2 ρόδες και 2 φρένα. Άρα μην λυπάσαι καθόλου χρήματα για αυτά τα δύο. ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και μεταλικά σωληνάκια, τουλάχιστον μπροστά (θα τα ζητήσεις ως: stainless steel braided brake line hose). Ο μονός δίσκος μπροστά είναι μικρής διαμέτρου (276 μμ) και ασθενικός για το μεγάλο βάρος του ΤΑ. Κάνει καλή δουλειά στο χώμα (δεν μπλοκάρει) αλλά στην άσφαλτο (που εσύ κινείσαι περισσότερο) είναι αδύναμος
« Last Edit: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2007, 09:16:30 πμ by Chris_de_Ze »

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #12 on: Παρασκευή 08 Ιούνιος 2007, 00:08:55 πμ
1) Τί εννοείς εσωτερικός καθαρισμός? Να ανοίξεις το καπώ και να πλύνεις τη μηχανή ή να πλύνεις τα καθίσματα, τα τζάμια, το πάτωμα και το ταμπλώ?

2) Αυτά ελέγχονται οπτικά. Από κάποια ορισμένη οπτική γωνία φαίνεται το πάχος της πάστας τους επάνω στη μεταλική τους βάση

3) Τα Anakee είναι μαλακά λάστιχα με πρόσμιξη πυριτίου. Ακόμα και με τη (φαρδιά) διάσταση 130/80 δεν θα έχεις προβλήματα πρόσφυσης. Δες εδώ για εξήγηση: http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=518.msg11083#msg11083

4) Η ασφάλεια (της μηχανής και της ζωής σου) κάθονται πάνω σε 2 ρόδες και 2 φρένα. Άρα μην λυπάσαι καθόλου χρήματα για αυτά τα δύο. ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και μεταλικά σωληνάκια, τουλάχιστον μπροστά (θα τα ζητήσεις ως: stainless steel braided brake line hose). Ο μονός δίσκος μπροστά είναι μικρής διαμέτρου (276 μμ) και ασθενικός για το μεγάλο βάρος του ΤΑ. Κάνει καλή δουλειά στο χώμα (δεν μπλοκάρει) αλλά στην άσφαλτο (που εσύ κινείσαι περισσότερο) είναι αδύναμος

1)Χρήστο πάλι κατάφερα να σας μπερδέψω. :)
Εσωτερικό καθαρισμό της εξάτμισης εννοούσα, φυσικά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο κατ αρχήν γίνεται, και κατά δεύτερον αν υπάρχει λόγος να γίνει.

2) Κατανοητόν, πάω να ελέγξω !

3) Ακριβώς στο θέμα που παραθέτεις είχα κοιτάξει και υπήρχαν διχασμένες απόψεις για την απόδοση βάση διάστασης των ελαστικών.
Τώρα όπως λες σαν μαλακό λάστιχο το anakee σίγουρα δεν θα έχει πρόβλημα οπότε όλα καλά.

4) Σίγουρα αν είναι να κάνω κάπου οικονομία, αυτό ΔΕΝ θα είναι ποτέ στα λάστιχα !
Όπως έγραψα και πιο πάνω έχω πολύ κακή εμπειρία .
Και πάντα σε κάθε συζήτηση που κάνω και με φίλους το τονίζω αυτό.
Στο αυτοκίνητο είναι πρώτη προτεραιότητα, πόσο μάλλον στη μηχανή που όπως λες κρατιέται σε 2 μόνο ρόδες !
Για τα μεταλλικά σωληνάκια με πρόλαβες, ήθελα να ρωτήσω για αυτά με αφορμή ένα άλλο θέμα που διάβασα στο φόρουμ και το πρότεινες οπωσδήποτε.
Αλήθεια που θα τα βρω; στην αντιπροσωπεία προφανώς, και ακόμα είναι εύκολα στην τοποθέτηση τους ή καλύτερα να ζητήσω να τα τοποθετήσουν την άλλη βδομάδα που θα την πάω για σέρβις;
Βλέπεις είμαι λίγο διστακτικός σε παρεμβάσεις και ειδικά σε ότι αφορά την ασφάλεια, πάνω στη μηχανή.
Σιγά σιγά, και με τη βοήθεια και τις συμβουλές σας φαντάζομαι θα το ξεπεράσω.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #13 on: Παρασκευή 08 Ιούνιος 2007, 01:20:45 πμ
Πάνω στο θέμα της κόλλας , το οινόπνευμα κάνει για τα πλαστικά ? Ή ό,τι άλλο έχετε να προτείνετε !
Ένας "καλός" γείτονας μου κόλλησε σελοτέηπ στη ζελατίνα με σημείωμα που έλεγε ότι είχα παρακαρει στο μέρος του (σε δημόσιο δρόμο!!!!!!!!!!) και τώρα μου έμειναν τα ιχνη από την κόλλα του .

Νερό και μόνο νερό Γιάννη στη ζελατίνα, άντε και λίγο υγρό πιάτων. Αλλά προσοχή με τι θα το τρίψεις. Προς Θεού όχι με σφουγγάρι. Ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι είναι το καλύτερο.
   Εμένα "ήθελε" ο γείτονάς σου. Χαααα-αααααα....(σφίξιμο δοντιών με μίσος).

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #14 on: Παρασκευή 08 Ιούνιος 2007, 02:30:06 πμ
1) Εσωτερικό καθαρισμό της εξάτμισης εννοούσα...
2) Για τα μεταλλικά σωληνάκια ... που θα τα βρω;

1) Δεν έχω ακούσει ποτέ για εσωτερικό καθαρισμό στην εξάτμιση γιατί αν την δείς πώς είναι μέσα τότε θα καταλάβεις. Όλο πολύπλοκα και δαιδαλώδη διαφράγματα και διαμερίσματα. Και είναι όλη ένα μασίφ πράγμα. Καλύτερα να μην την πειράξεις (θα της κάνεις ζημιά). Αυτή μόνο αλλάζει ολόκληρη (δηλ. το σιλανσιέ και οι συνδετικοί σωλήνες)
2) Στην αντιπροσωπεία μπορείς να ρωτήσεις αλλά δεν νομίζω ότι θα έχουν (επειδή η Χόντα δεν βάζει σε αυτό το μοντέλο). Μια καλή μάρκα είναι η Goodridge. Σε κάποιο συνεργείο (φρένων μοτό) σίγουρα θα ξέρουν. Να τα βάλεις μόνος σου είναι λίγο δύσκολο (αν δεν ξέρεις ή δεν ασχολείσαι). Καλύτερα ένας μηχανικός.
« Last Edit: Παρασκευή 08 Ιούνιος 2007, 03:32:15 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #15 on: Παρασκευή 08 Ιούνιος 2007, 03:15:29 πμ
1)Χρήστο πάλι κατάφερα να σας μπερδέψω. :)
Εσωτερικό καθαρισμό της εξάτμισης εννοούσα, φυσικά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο κατ αρχήν γίνεται, και κατά δεύτερον αν υπάρχει λόγος να γίνει.
...
Οταν είχα την Java σε κάθε σέρβις άνοιγε την εξάτμιση και την καθάριζε.
Αλλά αυτό γίνεται μόνο σε δίχρονες. Μην μπερδεύεσαι. Το ΤΑ δεν χρειάζεται.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #16 on: Παρασκευή 08 Ιούνιος 2007, 03:29:35 πμ

Άλλο τα δίχρονα! Γιατί αυτά μαζεύουν και πολύ άκαυτο λάδι και μπουκώνουν. Και πάλι δεν ανοίγει σε όλα.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 08 Ιούνιος 2007, 20:16:19 μμ
Με θυμαμαι να αναβω φωτια σε ενα βαρελι, για να καψω την εξατμηση του MZ...
Πυραυλος γινοταν μετα...!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #18 on: Παρασκευή 08 Ιούνιος 2007, 21:53:06 μμ
Αλλά αυτό γίνεται μόνο σε δίχρονες. Μην μπερδεύεσαι. Το ΤΑ δεν χρειάζεται.

Αχ τι μου θυμίζεις Γιάννη.
Μπάνιο σε λεκάνη να φύγει η γλίτσα και το βράδυ ύπνο σε ξεχωριστό δωμάτιο.
Την έβαζες μπρός χωρίς τα συμπράγκαλα μέσα να ξεμπουκώσει?
Μαζεύανε τα μωρά οι μάνες απ τη γειτονιά. O0

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #19 on: Παρασκευή 08 Ιούνιος 2007, 23:34:02 μμ
Εμένα θα μου μείνει ο λεβιές ταχυτήτων που γινόταν μανυβέλα για να πάρει μπρός και οτι την έβαζες μπροστά ακόμα και χωρίς κλειδί, με μία πρόκα...

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #20 on: Παρασκευή 08 Ιούνιος 2007, 23:53:21 μμ
Κάτι τέτοιες ιστορίες θυμόμουν από τα παλιά για αυτό και η ερώτηση.
Βλέπω όμως πως έχουμε εξελιχθεί προς το καλύτερο-ευκολότερο.  :) :)

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #21 on: Δευτέρα 18 Ιούνιος 2007, 06:25:21 πμ
.....
2) Στην αντιπροσωπεία μπορείς να ρωτήσεις αλλά δεν νομίζω ότι θα έχουν (επειδή η Χόντα δεν βάζει σε αυτό το μοντέλο). Μια καλή μάρκα είναι η Goodridge. Σε κάποιο συνεργείο (φρένων μοτό) σίγουρα θα ξέρουν. Να τα βάλεις μόνος σου είναι λίγο δύσκολο (αν δεν ξέρεις ή δεν ασχολείσαι). Καλύτερα ένας μηχανικός.

Προφανώς αναφέρεσαι σε αυτά εδώ ---> http://cgi.befr.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=006&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=160125443464&rd=1&rd=1
Η τιμούλα (+-75 ευρώ με ταχυδρομικά)λογική;
Όταν λες δυσκολία; Δηλαδή πολύ πολύ;
Δεν είμαι μηχανικός και σίγουρα δεν "ξέρω", αλλά πολύ θα ήθελα να μάθω, άλλωστε ένα κατσαβίδι και μια πένσα τα βάζω χέρι. ;)
Να το επιχειρήσω(ή στο πρώτο φρενάρισμα απλά θα συνεχίσω να προχωράω; );
Α μήπως μπορώ να βρω και κάπου λεπτομέρειες για κάθε βήμα, αν και φαντάζομαι πως θα υπάρχει κάτι στη συσκευασία.

Αύριο την πάω στο μάστορα για τη γενική επισκόπηση, αλλά θα προτιμούσα να το κάνω με τα χεράκια μου.
Πέρα από το ανέβασμα του προϋπολογισμού είναι και η απόλαυση του φτιάξτο μόνος σου.
Αγόρασα και ένα γρύλο για μηχανές από το Μακρο μιας και θα μου είναι απαραίτητος για την αλλαγή λαδιού στα καλάμια, λάδωμα αλυσίδας κτλ κτλ.

*τα σωληνάκια αλλάζουν από τη μανέτα έως το δίσκο, ή  μόνο τοπικά κοντά σε αυτόν;
** καμιά πρόταση για καλά τακάκια φρένων(νομίζω πως και αυτά τα έφαγαν τα ψωμιά τους), καθώς και κάποιο λάδι (παχύ)για τα καλάμια, αν είναι να κάνω μια παραγγελία για όλα.
Merci  :)

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Δευτέρα 18 Ιούνιος 2007, 06:43:21 πμ
Για πες για τον γρυλο αυτον?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #23 on: Δευτέρα 18 Ιούνιος 2007, 07:00:00 πμ
Για πες για τον γρυλο αυτον?
Αυτό που δεν θα ξεχάσω σίγουρα είναι το βάρος του !
36 κιλά.
Σαν βλάκας να τον κουβαλάω στα χέρια γιατί βαρέθηκα να πάρω καροτσάκι μπαίνοντας… :( :( ;D
Βασικά δεν έχω ανεβάσει ακόμα τη μηχανή, αλλά μου φαίνεται αρκετά καλή και στιβαρή κατασκευή.
Αποτελείται από μεταλλικό πλαίσιο, πάνω σε ροδάκια που κλειδώνουν, και έχει ενσωματωμένο ένα κανονικό γρύλο όπως αυτούς για τα αυτοκίνητα για να κάνη τη δουλειά υδραυλικά.
Τον τοποθετείς κάτω από το μοτέρ και απλά τραβάς μερικές πεταλιές.
Υπάρχουν και πιαστράκια για να περάσεις ιμάντες(πρέπει να τους αγοράσω ξεχωριστά) ώστε να κρατούν τη μηχανή και να μην πέσει με την παραμικρή κίνηση.
Η τιμή του 70 ευρώ και προσωπικά αποφάσισα να αγοράσω αυτόν και όχι κεντρικό στάντ γιατί πέραν του ότι είναι ακριβότερα, πιστεύω πως με το γρύλο μπορείς να κάνεις περισσότερα πράματα μιας και η μηχανή είναι τελείως στον αέρα.
Μένει φυσικά να αποδειχτεί και στην πράξη.
Στην πρώτη χρήση – επέμβαση θα πάρω φωτογραφίες για να δείτε ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #24 on: Δευτέρα 18 Ιούνιος 2007, 09:21:25 πμ
1) Προφανώς αναφέρεσαι σε αυτά εδώ ---> http://cgi.befr.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=006&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=160125443464&rd=1&rd=1
2) Όταν λες δυσκολία; Δηλαδή πολύ πολύ;
3) τα σωληνάκια αλλάζουν από τη μανέτα έως το δίσκο, ή  μόνο τοπικά κοντά σε αυτόν;
4) καμιά πρόταση για καλά τακάκια φρένων(νομίζω πως και αυτά τα έφαγαν τα ψωμιά τους), καθώς και κάποιο λάδι (παχύ)για τα καλάμια, αν είναι να κάνω μια παραγγελία για όλα.
Merci  :)

1) Αυτά δεν κάνουν για το δικό σου (μοντ. 96). Για το δικό σου πρέπει να υπάρχει κιτ με 2 σωληνάκια (αυτό που έδειξες έχει 3: 2 μπρος + 1 πίσω). Για το δικό σου πρέπει να είναι φθηνότερο.
2) Αν βρείς έτοιμο κιτ η δυσκολία είναι λιγότερη. Η μόνη προσοχή και λεπτομερής διαδικασία είναι μετά να εξαερώσεις σωστά το κάθε κύκλωμα φρένων.
3) Αλλάζει όλο (από την αντλία μέχρι τη δαγκάνα)
4) Έχοντας δοκιμάσει αρκετά τακάκια (διαφόρων ειδών) μέχρι τώρα, έχω καταλήξει στα EBC (τα απλά οργανικά, όχι μεταλικά). Δεν γρυλίζουν, δεν κάνουν θόρυβο, φρενάρουν σωστά και σταδιακά, και έχουν ένα μέτριο χρόνο ζωής.
« Last Edit: Δευτέρα 18 Ιούνιος 2007, 15:53:11 μμ by Chris_de_Ze »