Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα τo transalp? (δεν τραβάει ο κινητήρας)

eXoTiC · 7181

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
on: Κυριακή 03 Ιούνιος 2007, 08:40:24 πμ
Λοιπόν μετά τη συνάντηση με τους συντέκνους (εκείνη τη μέρα στο γυρισμό) νιώθω οτι το μηχανάκι έχει πέσει η απόδοση του. Βασικά μάλλον λόγο κακής βενζίνης γιατι πηγαίναμε με 90 -100 μέρο όρο.
Μέτα από εκείνο το γέμισμα που κάναμε Σωτήρη στο Ρέθυμνο το μηχανάκι δεν κρατούσε ρελαντί, έσβηνε συχνά, δεν αρπούσε όπως πριν. Σωτήρη είχες εσυ κανένα πρόβλημα?
Επίσεις απο εκείνη τη μέρα κάνει σκασίματα η εξάτμηση (χάνει απο κάπου μάλλον)
Έχω να πώ επίσεις οτι χτές οδήγησα ΤΑ του 03 με shahara και το μηχανάκι ρόπιαζε πιο καλά απο το δικό μου έπαιζε μπαντιλίκια και με δευτέρα ένω εγώ για να το νοιώσω νεβρικό πρέπει να έχω πρώτη με 8000 στροφές και σίγουρα δεν ήταν έτσι όταν το πήρα. Επίσεις δε μου έβγαζε τόσο φόβο οτι θα με ρίξει στη στροφή και όχι από θέμα λαστίχου νομίζω, η πίσω ανάρτηση μου φάνηκε πολύ πιο μαλακή απο τη δικιά του.
« Last Edit: Τετάρτη 17 Σεπτέμβριος 2008, 20:44:25 μμ by Chris_de_Ze »

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
Reply #1 on: Κυριακή 03 Ιούνιος 2007, 08:41:43 πμ
Να προσθέσω οτι τα πήραμε σχεδόν μαζί χρονικά τα μηχανάκια και σε ένα άνηγμα που είχαμε κάνει τον έιχα αφήσει πίσω.

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #2 on: Κυριακή 03 Ιούνιος 2007, 10:29:11 πμ
Να σου πω, πάνε μέρες από τότε που έβαλα εκείνη την βενζίνη, αλλά δεν θυμάμαι κάτι το ιδιαίτερο. Όσο για τα σκασίματα τα κάνει καιρό τώρα μόνο όμως όταν κλείνω το γκάζι και ανεβάζει στροφές λόγο φρεναρίσματος με ταχύτητα

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Κυριακή 03 Ιούνιος 2007, 10:58:40 πμ
Αχ Σωτήρη νυχτερινέ τυπε. Μια επίσκεψη από το φόρουμ πριν κοιμηθούμε για να κλείσει καλά η βραδιά?
Χάνει απο κάπου η εξάτμηση και εμένα αυτό κάνει. Λογικά θέλει λίγο σφίξιμο εκεί που πιάνει πάνω στον κινητήρα 2 alen βίδες πρέπει να είναι.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #4 on: Κυριακή 03 Ιούνιος 2007, 14:41:34 μμ
Όσο για τα σκασίματα τα κάνει καιρό τώρα μόνο όμως όταν κλείνω το γκάζι και ανεβάζει στροφές λόγο φρεναρίσματος με ταχύτητα

Αυτό, 99% σημαίνει φτωχό μίγμα σέ έναν (ή και στους δύο) κυλίνδρους.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #5 on: Κυριακή 03 Ιούνιος 2007, 17:17:16 μμ
Γιώργο, Σωτήρη,

Τα σκασίματα σημαίνουν άκαυτο μίγμα στην εξάτμιση.
Οι πιο συχνές αιτίες έχουν αναφερθεί και σε άλλο post (δες κατωτέρω):

Quote from: Chris_de_Ze link=topic=886.msg9020#msg9020 date=
Το άκαυτο μίγμα στην εξαγωγή/εξάτμιση μπορεί να προέρχεται από πολλές αιτίες. Μερικές (οι πιο συνηθισμένες) είναι (κατά φθίνουσα σειρά):
1) Ρωγμές στις πλαστικές βάσεις των καρμπυρατέρ
2) Ελατωματική cut-off valve ή ρωγμές στη φούσκα της cut-off valve του καρμπυρατέρ
3) Ακανόνιστο μίγμα βενζίνης/αέρα
4) Ασυγχρόνιστα (πολύ) καρμπυρατέρ
5) Τρύπια εξάτμιση

Παράθεση από το http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=886.msg9020;topicseen#quickreply

« Last Edit: Κυριακή 03 Ιούνιος 2007, 17:18:52 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #6 on: Κυριακή 03 Ιούνιος 2007, 19:50:25 μμ
Λίγα ανεπαίσθητα σκασιματάκια με μικρή ταχύτητα (low gear), σε κατηφόρα και απότομο κλείσιμο γκαζιού μπορούν να είναι και φυσιολογικά .
Στη συνάντηση είδα πως έχεις after market  εξάτμιση . Μήπως απαιτείται νέα ρύθμιση στα καρμπυρατέρ ή αλλα ζιγκλέρ - τζετ ?
Μερικές εξατμίσεις θέλουν - άλλες όχι.

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea

Offline jkoyr

• Rossi και πάνω !
  • There is no replacement for displacement
Reply #7 on: Κυριακή 03 Ιούνιος 2007, 20:00:09 μμ
Από το http://www.f-ms.de/ta/faq/#back (σπουδαία πηγή γνώσης)

Occasional backfires can be regarded as normal. If they happen often, or are accompanied by an unusual high fuel consumption (above 6 L) there is a problem. The air filter might be clogged, or the intake mufflers leak. The latter can be diagnosed by using Start Pilot spray: Sprayed on the intake mufflers with the engine idling, a leak will cause the engine to rev up. It might help in this case to remove the spacers in the muffler clamps, this allows to tighten the joint more. Another cause for leak air can be a porous vacuum hose from the fuel tab.
Backfires can also be caused by a jammed choke cable or choke piston, these are easily removed and checked. Sometimes there is a hole in one of the vacuum membranes in the carburetor, the repair kit is supposed to cost above 40 €. A repair with 2-component glue might work. The look of the spark plugs can help to diagnose this. It may also help to turn out the idling mixture adjusting screw on the carburetor for a half to a full turn.

We are the Pilgrims master
we shall go always a little further
it may be beyond the last blue mountain
barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea