Hellas Transalp Forum

12V socket (Εγκατάσταση)

mist · 28450

Offline hunterpap

• Απλός οδηγός
Reply #25 on: Τετάρτη 30 Δεκέμβριος 2009, 22:35:36 μμ
δεν ειχα συνδεσει τιποτα.Καπου ειχε διαροη υποθέτω.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #26 on: Τετάρτη 30 Δεκέμβριος 2009, 22:41:16 μμ
Εχεις κανενα πολυμετρο να μετρησεις ταση και ρευμα με σβηστη τη μηχανη "πανω" στα καλωδια της πριζας για να δεις αν εχει διαρροη?

EDIT.... Ακυρο η ταση, αφου το εχει μονιμα στη μπαταρια θα εχει ταση.... μονο ρευμα να δεις.
« Last Edit: Τετάρτη 30 Δεκέμβριος 2009, 22:43:08 μμ by Hypersonic »

Offline hunterpap

• Απλός οδηγός
Reply #27 on: Τετάρτη 30 Δεκέμβριος 2009, 23:21:54 μμ
Εβγαλα την μπαταρια για να τη φορτισω και αυριο θα τη βαλω να δω τι θα γινει.

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Reply #28 on: Τετάρτη 30 Δεκέμβριος 2009, 23:50:31 μμ
προφανώς από τα καλώδια που πέρασες κάποιο πληγώθηκε η ακόμα χείροτερα έλιωσε και ακουμπάει στο σασί της μηχανής, το ποίο πιθανό είναι το  +  λογικά πρίν την ασφάλεια κοντά στην ένωση με την μπαταρία τσέκαρε το....    τι ασφάλεια εχεις βάλει?

Offline hunterpap

• Απλός οδηγός
Reply #29 on: Τετάρτη 30 Δεκέμβριος 2009, 23:55:32 μμ
10Α νομιζω.Ηταν σε ενα βιδωτο βαρελακι μεσα .Ηταν ετοιμο απο εκει που το αγόρασα.

Offline hunterpap

• Απλός οδηγός
Reply #30 on: Πέμπτη 31 Δεκέμβριος 2009, 00:02:53 πμ
Τώρα που το ξανασκέφτομαι πρέπει να σύνδεσα το θετικό που έχει την ασφάλεια με το πλάι της μπρίζας εκεί που είναι η γείωση νομίζω και το αρνητικο με το κεντρικο της μπρίζας.Αλλα δούλευε κανονικά το ρεύμα.Μ@λ@κι@ έκανα?Με τα ηλεκτρολογικα ειμαι λιγο σκραπας.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #31 on: Πέμπτη 31 Δεκέμβριος 2009, 03:10:02 πμ
Τώρα που το ξανασκέφτομαι πρέπει να σύνδεσα το θετικό που έχει την ασφάλεια με το πλάι της μπρίζας εκεί που είναι η γείωση νομίζω και το αρνητικο με το κεντρικο της μπρίζας.Αλλα δούλευε κανονικά το ρεύμα.Μ@λ@κι@ έκανα?Με τα ηλεκτρολογικα ειμαι λιγο σκραπας.
Αν δεν ξερεις μην πειραζεις για να μην την κανεις καρβουνο το οτι πηρες απο την μπαταρια δεν ειναι και οτι καλυτερο γιατι και με κλειστο διακοπτη η πριζα εχει ρευμα καλυτερα παρε απο τα φωτα ωστε η λειτουργια της πριζας να σταματα στο κλεισιμο του διακοπτη

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Reply #32 on: Πέμπτη 31 Δεκέμβριος 2009, 05:46:31 πμ

Αν το έκανες έτσι όντως μ@@@@@@  έτσι βέβαια θα είχες πρόβλημα μόνο όταν έβαζες κάποια συσκευή στην μπρίζα δηλ(όταν θα έκλεινε κύκλωμα)
κάποιες συσκεύες έχουν προστασία (δίοδο) για τέτοιου είδους μπερδέματα και δεν παθαίνουν κάτι, κάποιες άλλες όμως δεν έχουν οπότε υπάρχει πρόβλημα και στην συσκευή κα στην μηχανή......

« Last Edit: Πέμπτη 31 Δεκέμβριος 2009, 05:52:42 πμ by nikos 122s »

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #33 on: Πέμπτη 31 Δεκέμβριος 2009, 06:57:23 πμ
Ναι, αλλα και αναποδα να βαλεις την πολικοτητα δε δικαιολογειται το αδειασμα της μπαταριας...

Offline hunterpap

• Απλός οδηγός
Reply #34 on: Πέμπτη 31 Δεκέμβριος 2009, 14:16:49 μμ
Τότε τι έγινε ρε π@@στη μου.Από τα νεύρα μου δεν έχω κοιμηθεί όλο το βραδυ.Να δω πως θα κάνω ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς σήμερα.Εντωμεταξύ έχω βάλει την μπαταρία για φόρτισμα ολο το βραδυ και η βελόνα στο φορτιστή δείχνει ακόμα στο 0.Η μπαταρια είναι μαρκα CNB και ο φορτιστής BOSCH.Πόσες ώρες χρειάζεται να φορτιστει μια εντελώς άδεια μπαταρια?(κλειστού τύπου).

Offline hunterpap

• Απλός οδηγός
Reply #35 on: Πέμπτη 31 Δεκέμβριος 2009, 17:23:27 μμ
Τελικά φορτισα την μπαταρία την εβαλα στην μηχανη,αποσυνδεσα την μπρίζα  και το ΤΑ πηρα κανονικα.Τωρα μενει να δω γιατί μου την ξεφόρτησε.

Offline hunterpap

• Απλός οδηγός
Reply #36 on: Κυριακή 03 Ιανουάριος 2010, 01:16:36 πμ
Σήμερα ξαναένωσα τα καλώδια για την μπρίζα 12V και ολα δουλέυουν ρολόι.Μάλλον καποιο συρματάκι ακουμπούσε καπου και εκανε τη διαροή.Τέλος καλό όλα καλά.Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας.

Offline Dimitris(honda)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • 7o ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΑΛΛΥ HTC ΦΘΙΩΤΙΔΑ 2012
Reply #37 on: Κυριακή 19 Σεπτέμβριος 2010, 04:26:12 πμ
Θέλω να πάρω ρεύμα απο τα φώτα (μικρη σκάλα) για τη 12v μπρίζα.
Απο ποιό καλώδιο της φίσας να πάρω, να πάρω από το μπλε?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #38 on: Δευτέρα 20 Σεπτέμβριος 2010, 00:25:36 πμ
Το μπλε είναι η μεγάλη σκάλα (προβολείς). Το άσπρο είναι η μεσαία και το πράσινο η γείωση.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Δευτέρα 20 Σεπτέμβριος 2010, 00:44:17 πμ
Θέλω να πάρω ρεύμα απο τα φώτα (μικρη σκάλα) για τη 12v μπρίζα.
Απο ποιό καλώδιο της φίσας να πάρω, να πάρω από το μπλε?

Ρεύμα στην μπρίζα θέλεις να έχεις μόνο όταν ανάβουν τα φώτα σου?

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #40 on: Δευτέρα 20 Σεπτέμβριος 2010, 00:47:23 πμ
δημητρη γιατι δεν τη βαζεις κατευθειαν απο την μπαταρια?και πιο ευκολα και καλυτερα .και με ενα τυφλο ον οφ διακοπτη να την δουλευεις οποτε θελεις

Offline Dimitris(honda)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Δευτέρα 20 Σεπτέμβριος 2010, 05:40:52 πμ
Επειδή με την μπρίζα δεν θα έχω καθημερινή χρήση θα την βάλω κάτω απο τη σέλα και θα πάρω ρεύμα απο την μπαταρία με μία ασφαλειοθήκη

Offline Dimitris(honda)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τετάρτη 22 Σεπτέμβριος 2010, 18:07:42 μμ
Ενώ είχα περάσει κάτω από το ρεζερβουάρ το καλώδιο από τη μπαταρία μπροστά, τελικά έβαλα τη πρίζα με βάση κάτω από τη σέλα

Offline Doctor

• Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Παρασκευή 24 Σεπτέμβριος 2010, 03:39:10 πμ
Το γράφω εδώ και να  μετακινηθεί αν δεν τεριαζει. Αποφάσισα να βάλω στο ΤΑ700 πρίζα και προβολάκια (http://www.moto-accessories.gr/Greek/ProductDet.asp?PID=3385&CatID=564&CatPosition=559) θα τα τοποθετήσω εγώ, μιας και πιάνουν τα χεράκια μου. Απο που να πάρω ρεύμα? στις οδηγίες αναφέρει κατευθείαν από την μπαταρία, εγώ θέλω να λειτουργούν  (μπριζα & προβολάκια) με την εκίνηση της μηχανής.Χρειάζεται κατι έξτρα? Ευχαριστώ

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Παρασκευή 24 Σεπτέμβριος 2010, 04:40:35 πμ
Το γράφω εδώ και να  μετακινηθεί αν δεν τεριαζει. Αποφάσισα να βάλω στο ΤΑ700 πρίζα και προβολάκια (http://www.moto-accessories.gr/Greek/ProductDet.asp?PID=3385&CatID=564&CatPosition=559) θα τα τοποθετήσω εγώ, μιας και πιάνουν τα χεράκια μου. Απο που να πάρω ρεύμα? στις οδηγίες αναφέρει κατευθείαν από την μπαταρία, εγώ θέλω να λειτουργούν  (μπριζα & προβολάκια) με την εκίνηση της μηχανής.Χρειάζεται κατι έξτρα? Ευχαριστώ

Εγώ πάντως τα έχω συνδέσει με νέα καλωδίωση μέσω ρελέ στην μπαταρία.
Σήμα για το ρελέ πήρα από τον διακόπτη του πίσω φρένου

Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο.
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας

Offline Giorgio de Sarm

• Οδηγάρα
Reply #45 on: Παρασκευή 24 Σεπτέμβριος 2010, 05:05:12 πμ
Καλησπέρα!Την ίδια δουλειά έχω κάνει κι εγώ στη δικιά μου,δηλαδή και προβολάκια (touratech) και πρίζα 12v τύπου marine.Και στις δύο περιπτώσεις με ρελέ και εντολή από το καντράν!Κατά την τοποθέτηση της πρίζας,ήταν ξεφόρτιστη η μπαταρία (περίπου 7,5volts),με αποτέλεσμα να μην κλείνει το ρελέ.Μετά από άπειρους ελέγχους οτι όλα είχαν συνδεθεί καλά,κατέληξα στο συμπέρασμα αυτό,φόρτισα την μπαταρία και όλα δούλευαν άψογα!Πάντα λοιπόν καλή μπαταρία σ΄αυτές τις περιπτώσεις!

Offline Doctor

• Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Παρασκευή 24 Σεπτέμβριος 2010, 05:27:21 πμ
Καλησπέρα!Την ίδια δουλειά έχω κάνει κι εγώ στη δικιά μου,δηλαδή και προβολάκια (touratech) και πρίζα 12v τύπου marine.Και στις δύο περιπτώσεις με ρελέ και εντολή από το καντράν!Κατά την τοποθέτηση της πρίζας,ήταν ξεφόρτιστη η μπαταρία (περίπου 7,5volts),με αποτέλεσμα να μην κλείνει το ρελέ.Μετά από άπειρους ελέγχους οτι όλα είχαν συνδεθεί καλά,κατέληξα στο συμπέρασμα αυτό,φόρτισα την μπαταρία και όλα δούλευαν άψογα!Πάντα λοιπόν καλή μπαταρία σ΄αυτές τις περιπτώσεις!

Απο που πήρες απ'το καντράν?,μπορεις να μου πεις την διαδικασια τοποθέτησης μπριζα και προβολάκια γιατι ενταξει τα χέρια μου πιάνουν αλλά απο ηλεκτρολογικά  οχι και πολύ καλά

Offline mamos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #47 on: Τετάρτη 29 Ιούνιος 2011, 03:52:15 πμ
και εγώ θέλω να βάλω μπρίζα.
έχω το 650 και τα φώτα μου δεν ανάβουν με την εκκίνηση αλλά μόνο με διακόπτη. Έτσι η  λύση που προτείνω παρακάτω δίνει ρεύμα στη μπρίζα μόνο όταν τα φωτα θέσης είναι αναμένα. Στα νεότερα μοντέλα που τα φώτα ανάβουν με το κλειδί στο ΟΝ τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα και η μπρίζα έχει ρεύμα ....με το καλημέρα.
είναι σίγουρα ασφαλέστερο να μήν πάρουμε ρεύμα κατευθείαν από την μπαταρία, γιατί η μπρίζα θα έχει συνέχεια ρεύμα.

μετά από έλεγχο που έκανα στα ηλεκτρικά σχεδιαγράμματα (HAYNES) και επιτόπου στη μηχανή, νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι από το καλώδιο που δίνει ρεύμα στα φώτα θέσης.
το καλώδιο αυτό συνδέεται με την κεντρική πλεξούδα με connector (τον αφαιρούμε καθε φορά που βγάζουμε το φαιρινγκ).
εύκολα μπορούμε να αντικαταστίσουμε τον connector 2δρόμων που υπάρχει με άλλο 4 δρόμων, οπότε να δώσουμε ρεύμα και στην μπρίζα.
όταν λέω connector 4 δρόμων εννοώ αυτό: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170575512135&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
όταν το υλοποιήσω θα ανεβάσω και φωτο (τώρα που έμαθα πως γίνεται)
καλή επιτυχία σε όσους το επιχειρήσουν μόνοι τους

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #48 on: Τετάρτη 29 Ιούνιος 2011, 05:04:19 πμ
...Έτσι η  λύση που προτείνω παρακάτω δίνει ρεύμα στη μπρίζα μόνο όταν τα φωτα θέσης είναι αναμένα.
Δίνεις ρεύμα μετά από τον διακόπτη δλδ και ελέγχεται απο την ασφάλεια των φώτων θέσης.

Στα νεότερα μοντέλα που τα φώτα ανάβουν με το κλειδί στο ΟΝ τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα και η μπρίζα έχει ρεύμα ....με το καλημέρα.
Γιατί είναι καλύτερα? Και γιατί δεν παίρνεις απο το διακόπτη κατευθείαν αλλά απο τα φώτα που ελέγχονται απο το διακόπτη και πάλι?

είναι σίγουρα ασφαλέστερο να μήν πάρουμε ρεύμα κατευθείαν από την μπαταρία, γιατί η μπρίζα θα έχει συνέχεια ρεύμα.
Και αυτό είναι κακό? Μήπως και στο κλέψουνε  οταν είναι παρκαρισμένη? Ισα ισα που ετσι θα είναι και αμφίδρομο και ρευματοδότης και ρευματολήπτης [χρήση σαν φορτιστής]
Απόψεις .....

Offline mamos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #49 on: Τετάρτη 29 Ιούνιος 2011, 05:14:50 πμ

Γιατί είναι καλύτερα? Και γιατί δεν παίρνεις απο το διακόπτη κατευθείαν αλλά απο τα φώτα που ελέγχονται απο το διακόπτη και πάλι?

Και αυτό είναι κακό? Μήπως και στο κλέψουνε  οταν είναι παρκαρισμένη? Ισα ισα που ετσι θα είναι και αμφίδρομο και ρευματοδότης και ρευματολήπτης

γιατί είναι ευκολότερη η μετατροπή του connector.

εγώ τουλάχιστον θα ήθελα βγάζοντας το κλειδί να μην υπάρχει ρεύμα πουθενά προσβάσιμο σε τρίτους.