Hellas Transalp Forum

Η αντλία καυσίμου με γουστάρει...

teslafun · 71003

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #75 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2012, 04:11:15 πμ
Από τους φίλους μας τους Ιταλούς.
Το φίλτρο είναι το "κόκκινο" στις φωτογραφίες.
Λένε ότι μόνο καθαρίζεται και ότι δεν υπάρχει σαν ανταλακτικό.

« Last Edit: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2012, 04:15:21 πμ by babis-x »

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #76 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2012, 05:01:53 πμ
Εκτός από το κόκκινο το οποίο είναι μια σίτα και βγαίνει εύκολα αν κόψεις από πίσω ένα tire-up, έχει ένα δεύτερο φίλτρο πιο ψιλό.

Τέλος, στην τελευταία εικόνα, εκεί που ακουμπά ο αντίχειρας, υπάρχει fix φίλτρο στο οποίο δεν έχεις πρόσβαση και ούτε μπορείς να το βγάλεις.
Το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν (αφού αποσυναρμολόγησα ότι μπορούσε να λυθεί)
1)να βάζω βενζίνη από την εισαγωγή του φίλτρου
2)Κλείσιμο με τα δάχτυλα εισαγωγή-εξαγωγή φίλτρου και καλό κούνημα
3)Φύσημα με αέρα από την εξαγωγή προς την εισαγωγή έτσι ώστε να πετάξει ότι σκουπίδια είχε.
Αυτά τα βήματα επαναλήφθηκαν 20-30 φορές...

Πιστέψτε με, έβγαλε ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΑ!!!

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #77 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2012, 17:23:40 μμ
Το λευκό "κουτί" λειτουργεί σαν φίλτρο.
Κρατάει μέσα, ένα σκασμό πράγματα.
Με την βενζίνη, δεν καθαρίζει αρκετά καλά. Καλό είναι να το καθαρίζεις με δυνατό σπρέι καρμπυρατέρ.

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #78 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2012, 17:02:50 μμ
Επανερχομαι! Χθες πήγα και έβαλα βενζίνη από το βενζινάδικο που βάζω χρόνια στο Ρέθυμνο (ΕΚΟ) σαν τουρίστας. Βγάζω το χωνί και ακολουθεί η εξής στιχομυθία:

- Τι είναι αυτό;
- Θυμάσαι που είχα πρόβλημα με άλλο βενζινάδικο (έτσι νόμιζα!) και αγόρασα από εσένα το μπουκάλι με το υγρό που απομακρύνει το νερό από τα καύσιμα; Αποφάσισα να βάζω βενζίνη μόνο με αυτό.
- Η βενζίνη μας δεν έχει νερό (γέλιο αυτοπεποίθησης!)

Βάζω 7 λίτρα βενζίνη και κράτησε ένα φλυτζάνι του καφέ νερό!!! Λέω βενζίνη θα είναι που δεν πέρασε το φιλτρο. Το μυρίζω, άοσμο. Το χύνω κάτω και δεν εξατμιζόταν. Μόνο που δεν το ήπια! Συμπέρασμα: μας βάζουν ότι βρουν! Τι να σου κάνει ο Ιάπωνας, Γερμανός, Ιταλός κατασκευαστής τρόμας, μπεκ κτλ όταν ο Έλλην βενζινάς αυξάνει με 1001 τροπους το εισόδημα του, εις βάρος μας;

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεφοδιαστώ ξανά χωρίς το φίλτρο! Σαν χρήση είναι πολύ εύκολο. Στην αργή λειτουργία της αντλίας βενζίνης πέφτει μια χαρά και ο ανεφοδιασμός αντί για 20 δευπτερόλεπτα, κρατά ένα λεπτό ίσως και λιγότερο. Κρατά και τις βρωμιές, στα χημικά που ακούω ότι βάζουν δεν ξέρω.

Τώρα για την τρόμπα της μηχανής μας. Μίλησα με τον μηχανικό μου (αυτοκινήτου, έχω πολύ φιλική σχέση) και έψαξε να την βρεί. Βρήκε την ορίτζιναλ τρόμπα της Μιτσουμπίσι στα 250€ και μια Γερμανική της Χόφφε (αν θυμάμαι καλά το όνομα) στα 100€. Μου είπε ότι σε άλλα εξαρτήματα που έχει βάλει σε Χόφφε, ήταν μια χαρά. Ήδη παράγγειλα μια Χόφφε να την έχω για παν ενδεχόμενο και να την κουβαλάω όταν "ξανοίγομαι" εκτός Αθηνών! Αν τη χρειαστεί κάποιος άλλος πρώτος ας μου πει (που δεν σας το εύχομαι!). Όταν λέω τρόμπα, αναφέρομαι στην καθ αυτού ηλεκτρική τρόμπα και όχι σε όλο το σύστημα με το φλοτέρ και το περίβλημα. 

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #79 on: Παρασκευή 03 Αύγουστος 2012, 20:41:32 μμ
Επανέρχομαι με την εγχείρηση! (τι να μας πουν οι Ιταλοι;)

Ξεκινάμε με την αφαίρεση των πλαϊνών πλαστικών (με λίγη δυσκολία στα κάγκελα): http://imageshack.us/photo/my-images/163/img03201y.jpg/

και του τεπόζιτου που τοποθετείται έτσι: http://imageshack.us/f/31/img03181b.jpg/ Η βενζίνη αφαιρέθηκε και φιλτραρίστηκε. Έβγαλε πολύ λίγο νερό. Να σημειώσω ότι το εξωτερικό φίλτρο (Mr.Funnel) που χρησιμοποιώ ως μεγάλος "περίεργος", εκ κατασκευής κρατά λίγη βενζίνη κάτω, που με κούνημα περνά όσο πρέπει να περάσει και το λίγο υπόλοιπο πετιέται (αφού δεν περνά το φίλτρο)

Βγαίνει η τρόμπα κομπλέ:  http://imageshack.us/photo/my-images/829/img03171.jpg/ Στη βάση της βλέπετε το φίλτρο.

Η τρόμπα λύνεται και γίνεται φύλλο και φτερό: http://imageshack.us/photo/my-images/21/img03231.jpg/ Μπορείτε να δείτε τη Μιτσουμπίσι αντλία που κοστίζει 250€! Ρίξαμε τα χημικά μας, δεν έβγαλε βρώμα.

Εδώ το φίλτρο: http://imageshack.us/photo/my-images/803/img03221q.jpg/ Δεν είχε ακαθαρσίες.

Ο μηχανικός μου παράγγειλε μια Hoffer τρόμπα και την έχω για κάθε περίσταση. Μπαίνει, όπως ήταν αναμενόμενο, ακριβώς. Απλά έχει λίγο διαφορετική ηλεκτρική σύνδεση, πιάνει με τον ίδιο ακροδέκτη αλλά καταλήγει σε 2 βίδες (στη Μιτσουμπίσι πάει κατ ευθείαν στον ακροδέκτη).

Η τρόμπα όταν την καθάρισα, μετά δεν έκανε κανένα θόρυβο. Μια ημέρα μου το ξανάκανε. Ο μηχανικός είπε ότι μπορεί να με αφήσει αλλά είναι θέμα πιο πολύ εμπειρικό, δηλαδή αν έχει αφήσει και άλλους, έχει πιθανότητες να αφήσει κι εμένα. Αν πάνε και άλλοι "σφυριχτοί", τότε μάλλον θα κρατήσει. Ο αδερφός μου στο αυτοκίνητο του, έχει κάνει 240.000 χλμ "σφυριχτά"! Το θέμα πρέπει να δημιουργήθηκε είτε από νερό στα καύσιμα που "τρώει" την τρόμπα και μετά "γρανιάρει" (έμαθα και μερικές νέες λέξεις!), είτε από ακινησία και λίγη βενζίνη που ξεραίνονται τα πλαστικά της (γι αυτό ποτέ δεν αγοράζουμε μεταχειρισμένη τρόμπα που έχει μείνει πολύ καιρό εκτός βενζίνης).

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #80 on: Παρασκευή 03 Αύγουστος 2012, 21:47:29 μμ
Α ρε αθάνατο Κάρμπ! Φυσάς και συνεχίζεις  :moped:

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #81 on: Παρασκευή 03 Αύγουστος 2012, 22:16:29 μμ
Κοίτα, με αλλαγή αντλίας συνεχίζεις επίσης! Ίσως είναι και πιο εύκολο να την αλλάξεις από το να καθαρίσεις τα καρμπυρατέρ. Είναι τεράστια η διαφορά λειτουργίας, κατανάλωσης , απόδοσης με τον ψεκασμό. Τι να κάνεις όμως που οι συμπατριώτες μας, μας προμηθεύουν με ότι χειρότερο; Καύσιμα, λιπαντικά, υπηρεσίες, όλα σκ@τ@!

Offline xristosa

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #82 on: Δευτέρα 13 Αύγουστος 2012, 19:38:24 μμ
εμένα ο μάστορας όταν μου το έφτιαξε μου είπε πως η αντλία δεν είχε πρόβλημα αλλά κόβετε ένα σωληνάκι που υπάρχει μέσα,με πατέντα άλλαξε το σωληνάκι από άλλη αντλία και δουλεύει κανονικά

Offline AGGELOS pireas

• Rossi και πάνω !
  • ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ
Reply #83 on: Δευτέρα 13 Αύγουστος 2012, 23:32:08 μμ
Επειδή το έχω και εγώ αυτό το σφύριγμα που και που μου είπαν για έναν που φτιάχνει τα varadero ότι με 150ε βάζει μια γερμανική αντλία
αλλά αφού δεν έχει πρόβλημα στα γκάζια και στην εκκίνηση να μην την πειράξω ακόμα

ε

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #84 on: Τρίτη 14 Αύγουστος 2012, 04:18:13 πμ
Χρήστο τι σωληνακι ειναι αυτο; Δεν νομίζω ότι αυτο λύνει το πρόβλημα.

Αγγελε η αντλία δεν νομίζω να σε προειδοποιεί. Εγω πήγα να την αλλάξω γιατι ο θόρυβος αυξήθηκε αλλα δυστυχώς το ανταλλακτικό ήταν λάθος κωδικός (τι παπ@ρες υπάρχουν!) και τώρα είμαι λίγο σε αγωνία στην Κρήτη αν θα με βγάλει ή όχι.

Offline AGGELOS pireas

• Rossi και πάνω !
  • ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ
Reply #85 on: Πέμπτη 16 Αύγουστος 2012, 05:53:14 πμ

Αγγελε η αντλία δεν νομίζω να σε προειδοποιεί. Εγω πήγα να την αλλάξω γιατι ο θόρυβος αυξήθηκε αλλα δυστυχώς το ανταλλακτικό ήταν λάθος κωδικός (τι παπ@ρες υπάρχουν!) και τώρα είμαι λίγο σε αγωνία στην Κρήτη αν θα με βγάλει ή όχι.

Έτσι μου είπε  ο μηχανικός μου και ο αντλειας  ότι θα μου δώσει δήγματα.
Αν ακούγετε έντονα το σφύριγμα βέβαια και συνέχεια τότε να την αλλάξεις :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\

Offline xristosa

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #86 on: Πέμπτη 30 Αύγουστος 2012, 11:34:58 πμ

δεν ξέρω μου είπε ότι βρήκε από άλλη μεταχειρισμένη αντλία (άλλης μηχανής) και το άλλαξε, μέχρι τώρα δουλεύει κανονικά

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #87 on: Πέμπτη 20 Σεπτέμβριος 2012, 17:04:16 μμ
Εγώ πάντως παιδιά την άλλαξα την αντλία, για προληπτικούς λόγους. Αν θέλει κάποιος την παλιά (μαμά) του τη δίνω, αρκεί να μου φέρει την ίδια (μαμά) να την έχω σαν δείγμα. Την αντλία την έχω σε λάδι συντήρησης και νομίζω ότι θα βγάλει αρκετά χιλιόμετρα ακόμη.

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #88 on: Τρίτη 23 Οκτώβριος 2012, 04:50:22 πμ
Τελικά δεν έχω βρει ακόμη άκρη! Η after-market τρόμπα που έβαλα δεν έκατσε καλά (έκανε πολύ θόρυβο σαν να μη συνεργάζεται με το ρυθμιστή) και έτσι είμαι σε αναζήτηση αντλίας. Αυτή η Μιτσουμπίσι δεν βρίσκεται πουθενά! Αν κανείς έχει αλλάξει την τρόμπα ας μου πει που τη βρήκε!

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Τρίτη 23 Οκτώβριος 2012, 06:40:26 πμ
Αν θυμάμαι καλά ο CBfaras άλλαξε και αντλία, στείλτου ένα pm.
Βέβαια CBF έχει ο άνθρωπος, αλλά πρέπει να φοράνε τα ίδια πράγματα

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #90 on: Τρίτη 23 Οκτώβριος 2012, 18:25:01 μμ
Τελικά δεν έχω βρει ακόμη άκρη! Η after-market τρόμπα που έβαλα δεν έκατσε καλά (έκανε πολύ θόρυβο σαν να μη συνεργάζεται με το ρυθμιστή) και έτσι είμαι σε αναζήτηση αντλίας. Αυτή η Μιτσουμπίσι δεν βρίσκεται πουθενά! Αν κανείς έχει αλλάξει την τρόμπα ας μου πει που τη βρήκε!

Κωστα εγω αλλαξα το μοτερ με αυτο που θα δεις στης φωτο και το πηρα απο την θεσ/νικη
ειχε μια διαφορα στη φυσα αλλα αλλαξα τα βισματακια με δικα μου και ολα καλα. παρε ενα τηλ
στο μαγαζι για τιμη και αν κανει. αλλα κατα 99% ειναι ιδια. εμενα κοστισε το μοτερ 170,00.

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,18999.msg282113.html#msg282113

http://www.motopart.com.gr/ εδω ειναι το μαγαζι.

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline Gaffer

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #91 on: Παρασκευή 06 Σεπτέμβριος 2013, 08:52:11 πμ
Καλησπερα,απ'οτι φαινεται παθων κι εγω.... :(
υπαρχει κατι νεοτερο σχετικα με το συγκεκριμενο προβλημα του σφυριγματος απο το ντεποζιτο?
Λυνεται αλλαζοντας μοτερ της αντλιας ,ή επισκευαζεται?

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #92 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2014, 17:49:58 μμ
Γράφω για τη συμπλήρωση του θέματος. Με αφορμή ένα άλλο νήμα που μου το θύμησε βρήκα αυτό http://www.mototsitinis.gr/shop/product_info.php/products_id/1354
Τώρα αν πρόκειται πράγματι για τη Mitsubishi ή είναι after market ή γνήσιο ανταλλακτικό honda (αφού έχει φωτογραφια με σακουλάκι) μένει να αποδειχθεί απο τον πρώτο ενδιαφεροόμενο. 

Offline nikolakis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #93 on: Τετάρτη 10 Μάιος 2017, 20:30:41 μμ
Γεια σας παιδιά,

Επαναφέρω το θέμα γιατί μόλις αγόρασα ΤΑ 700 με 50.000 χλμ περίπου και άκουσα τον γνωστό θόρυβο από την αντλία βενζίνης. Ο άνθρωπος που μου πούλησε την μηχανή μου ανέφερε το θέμα και μου είπε ότι από το συνεργείο του λέγανε ότι είναι θέμα ποιότητας βενζίνης. θα παρακαλούσα  για την εμπειρία σας στο θέμα από όσους είχαν ή έχουν το ίδιο πρόβλημα μιας και πέρασε καιρός από το τελευταίο post.

Ευχαριστώ πολύ

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #94 on: Πέμπτη 11 Μάιος 2017, 02:08:02 πμ
Στο δικό μου 700αρι (2009) με 100.000 Km πλέον, συνεχίζει και να σφυρίζει και να δουλεύει. Οπότε κάνω πως δεν την ακούω. (Άσε που το έχω συνηθίσει και δεν με ενοχλεί)   

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #95 on: Πέμπτη 11 Μάιος 2017, 02:12:23 πμ
Το ίδιο, σε μοντέλο του 2008 με σχεδόν 70.000 χλμ. Πέρα από τον ήχο, κανένα πρόβλημα.
Και σε εμένα εμφανίστηκε ύστερα από γέμισμα με χάλια βενζίνη.

Keep riding !!!

Offline Hillmaster

• Απλός οδηγός
Reply #96 on: Πέμπτη 11 Μάιος 2017, 04:20:33 πμ
Παρών και εγώ με ΤΑ700!

Στα 48.000 χλμ ξεκίνησε το σφύριγμα. Τώρα είμαι στα 50000 και συνεχίζω μέχρι να με αφήσει, εάν με αφήσει.

500€ για αντλία δεν μπορώ να δώσω τώρα.

Ηλίας Δημητριάδης

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #97 on: Πέμπτη 11 Μάιος 2017, 04:33:25 πμ
500€ για αντλία δεν μπορώ να δώσω τώρα.

Και ποιός μπορεί ?

Αλήθεια πόσο είναι σε σουβλάκια ?  :2hysterical:

Απορία, σε τι επίπεδο είναι ο θόρυβος? δλδ είναι ισχυρότερος απο τον θόρυβο που κάνει η αντλία  κατά την εκκίνηση μέχρι να ανεβάσει πίεση?
Είναι δλδ τόσο δυνατός που δεν τον καλύπτει ο θόρυβος του κινητήρα?

Η Χόντα μας τι λέει επίσημα για αυτό? οτι  είναι κατι φυσιολογικό?

και μια τελευταία, πόσες απο τις αντλίες με θόρυβο , τελικά κάποια στιγμή έπαψαν να λειτουργούν?

Offline Hillmaster

• Απλός οδηγός
Reply #98 on: Πέμπτη 11 Μάιος 2017, 04:46:34 πμ
Όπως και να το υπολογίσεις, και σε σουβλάκια (απλά ή τυλιχτά) και σε βενζίνες, είναι πολλά τα λεφτά και χωρίς καμία εγγύηση ότι δεν θα ξαναχαλάσει.

Τώρα, το επίπεδο θορύβου, ποικίλει. Από έντονο, που καλύπτεται εν μέρει από τον θόρυβο του κινητήρα έως ήπιο που τον καλύπτει πλήρως ο κινητήρας και πρέπει να "στήσεις" αυτί για να τον ακούσεις.

Υπάρχουν και φορές που δεν ακούγεται καθόλου (πολύ σπάνιο) και δεν μπόρεσα να το συνδυάσω με κάτι που έχω κάνει δηλ. να έχω βάλει βενζίνη racing 100 ή βενζίνη άλλης εταιρείας ή από άλλο πρατήριο κ.λπ.

Η Honda πρέπει να σφυρίζει πιο δυνατά από την αντλία για το θέμα αυτό....

Το τελευταίο δεν το ξέρω, αλλά ο μάστορας μού είπε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να με αφήσει κάποια στιγμή.

Το ποσοστό της πιθανότητας δεν μου το είπε.

Ηλίας Δημητριάδης

Offline nikolakis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #99 on: Πέμπτη 11 Μάιος 2017, 16:49:59 μμ
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Απο ότι κατάλαβα η πιθανότητα να χαλάσει η αντλία και να μείνεις είναι πολύ μικρή. Αλλά και να χαλάσει τελικά η αντλία κανένας δεν ξέρει αν είχε σχέση με τον θόρυβο ή όχι. Πάντως από παλαιότερα post είχα καταλάβει ότι η αντλία που χρησιμοποιεί η Honda είναι γενικά καλή και χρησιμοποιείται ευρέως άρα μάλλον δεν φταίει αυτή καθαυτή η αντλία. Μπορεί να έχει να κάνει με την γεωμετρία του ντεπόζιτου, την περιεκτικότητα σε βενζίνα, κανένα σκουπιδάκι κλπ.