Hellas Transalp Forum

Η αντλία καυσίμου με γουστάρει...

teslafun · 70996

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 02:50:05 πμ
Σήμερα το πρωί με το που έβαλα μπρος άρχισε να ακούγεται ένα σφύριγμα, ανεξαρτήτως στροφών, είτε είναι κρύο είτε είναι ζεστό το μηχανάκι ακούγεται ένας σταθερός αδιάλειπτος συριγμός.
Αυτό συνεχίστικε όλη μέρα σήμερα.

Κατά 95% προέρχεται από την αντλία, έχει κανείς καμιά ιδέα τί μπορεί να συμβαίνει;

edit: Απ'όσα διάβασα μέχρι τώρα, μάλλον είναι από βρωμιές στο καύσιμο που ζορίζουν την αντλία, ελπίζω να μη πάει προς αντικατάσταση...
« Last Edit: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 02:59:08 πμ by teslafun »

savvas

• Guest
Reply #1 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 03:08:37 πμ
ο θόρυβος ξεκινάει με το που γυρίζει το κλειδί και ανοίγεις τον διακόπτη, ή όταν πάρει μπροστά ο κινητήρας?

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 04:58:40 πμ
ο θόρυβος ξεκινάει με το που γυρίζει το κλειδί και ανοίγεις τον διακόπτη, ή όταν πάρει μπροστά ο κινητήρας?

Ξεκινάει με το που βάλω μπρος και δε σταματάει μέχρι να σβήσω τον κινητήρα.

savvas

• Guest
Reply #3 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 05:18:36 πμ
μου κάνει εντύπωση γιατί όταν ανοίγεις το διακόπτη η αντλία ανοίγει και δουλεύει για λίγο έτσι ώστε να δημιουργήσει την κατάλληλη πίεση στο σύστημα ψεκασμού. Θα περίμενα και σε αυτή τη φάση κάποιο ασυνήθιστο θόρυβο. Πάντως δεν νομίζω ότι είναι καλό σημάδι, αν όντως έρχεται από την αντλία καυσίμου είναι δύσκολο να κάνει σφύριγμα γιατί "ζορίζεται" απο βρώμες και θέλει απλώς καθάρισμα. Με κάθε  επιφύλαξη πιο πιθανό φαίνεται το ενδεχόμενο κάποιας βλάβης (σε αυτή).
(Επίσης έχω την αίσθηση ότι η αντλία καυσίμου δεν είναι επισκευάσιμη. Για την ιστορία εγώ άλλαξα αντλία βενζίνης εντός εγγύησης γιατί απλά είχε χαλάσει -ενα πιτσικάρισμα σε μια άρθρωση του φλοτέρ- ο δείκτης καυσίμου που είναι ενσωματωμένος σε αυτή).

Δοκίμασες να σηκώσεις το ρεζερβουάρ στη θέση συντήρησης και να βάλεις μπροστά τη μηχανή για να ακούσεις και να εντοπίσεις καλύτερα από που έρχεται ο ήχος?
« Last Edit: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 05:45:13 πμ by savvas »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 05:43:45 πμ
Ο συριγμός που αναφέρεις παραπέμπει όντως σε αντλία βενζίνης.
Άφησες μήπως το ρεζερβουάρ καμιά φορά με πολύ λίγη βενζίνη μέσα?

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #5 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 06:00:50 πμ
Υπάρχει μικρή περίπτωση να τραβάει ζόρια η αντλία, αν η τάπα έχει βουλώσει και δεν αναπνέει το τεπόζιτο.
Δοκίμασε να δουλέψεις τον κινητήρα και όταν τον σβήσεις να ανοίξεις την τάπα. Αν ακούσεις μια απότομη ανάσα, τότε έχει βουλώσει η αναπνοή. Σε αντίθετη περίπτωση μάλλον πας για αντλία.

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 07:33:44 πμ
Δοκίμασες να σηκώσεις το ρεζερβουάρ στη θέση συντήρησης και να βάλεις μπροστά τη μηχανή για να ακούσεις και να εντοπίσεις καλύτερα από που έρχεται ο ήχος?

Δεν είχα την ευκαιρεία να κάνω οτιδήποτε, αύριο μετά τη δουλειά θα γίνει γενικός έλεγχος.

Ο συριγμός που αναφέρεις παραπέμπει όντως σε αντλία βενζίνης.
Άφησες μήπως το ρεζερβουάρ καμιά φορά με πολύ λίγη βενζίνη μέσα?

Δυό-τρεις φορές έχει γίνει και αυτό, έχει μείνει με ένα λίτρο το πολύ μέσα μέχρι να γεμίσω. Αλλά ποτέ σε σημείο που να αρχίσει τον γνωστό "βήχα".

Υπάρχει μικρή περίπτωση να τραβάει ζόρια η αντλία, αν η τάπα έχει βουλώσει και δεν αναπνέει το τεπόζιτο.
Δοκίμασε να δουλέψεις τον κινητήρα και όταν τον σβήσεις να ανοίξεις την τάπα. Αν ακούσεις μια απότομη ανάσα, τότε έχει βουλώσει η αναπνοή. Σε αντίθετη περίπτωση μάλλον πας για αντλία.

Άυριο θα το κάνω κι αυτό, αλλά τώρα που το σκέφτομαι το έχω κάνει και αυτό μιας και πήγα για φουλάρισμα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 15:47:23 μμ
Αν είσαι στην εγγύηση, εκμεταλεύσου το και ζήτησε πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.
Σε τέτοια περίπτωση, μην το σκαλίζεις πολύ για να μην θεωρηθεί ότι εσύ δημιούργησες το πρόβλημα.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #8 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 16:06:46 μμ
Αν είσαι στην εγγύηση, εκμεταλεύσου το και ζήτησε πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.
Σε τέτοια περίπτωση, μην το σκαλίζεις πολύ για να μην θεωρηθεί ότι εσύ δημιούργησες το πρόβλημα.
+1000

savvas

• Guest
Reply #9 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 16:41:29 μμ
ο φίλος μας κάνει μόνος του τα service αν θυμάμαι καλά απο προηγούμενο νήμα, οπότε είναι αμφίβολο αν θα τον καλύψουν με την εγγύηση. Υπάρχει περίπτωση άραγε να μπορούσε να το περάσει δεδομένου ότι η αντλία βενζίνης είναι ένα εξάρτημα που στην πραγματικότητα δεν ελέγχεται, ούτε συντηρείται με κάποιο τρόπο απο το service?

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 17:44:19 μμ
ο φίλος μας κάνει μόνος του τα service αν θυμάμαι καλά απο προηγούμενο νήμα, οπότε είναι αμφίβολο αν θα τον καλύψουν με την εγγύηση. Υπάρχει περίπτωση άραγε να μπορούσε να το περάσει δεδομένου ότι η αντλία βενζίνης είναι ένα εξάρτημα που στην πραγματικότητα δεν ελέγχεται, ούτε συντηρείται με κάποιο τρόπο απο το service?

Είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες. Τα σέρβις τα κάνω μόνος μου.
Κι έχω κι εγώ την ίδια απορία...

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #11 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 18:07:21 μμ
Είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες. Τα σέρβις τα κάνω μόνος μου.
Κι έχω κι εγώ την ίδια απορία...

Η αντλία δεν είχε αναλώσιμα μέρη που αλλάζουν ή ρυθμίζονται στο service. Άρα δε πρέπει να πουν το παραμικρό.

savvas

• Guest
Reply #12 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 18:40:51 μμ
φοβάμαι όμως ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο. Όταν έχουν τη δυνατότητα να κόψουν την εγγύηση το κάνουν με την παραμικρή αφορμή. Εγώ που κάνω τα service σε εξουσιοδοτημένο, με έφεραν δύο φορές για έλεγχο σε διαφορετικά συνεργεία (για ανεξάρτητη επιβεβαίωση) μέχρι να το εγκρίνουν. Σε κάθε περίπτωση, αφού σιγουρευτείς για τη βλάβη, πήγαινε σε ένα εξουσιοδότημένο (καλύτερα απο εκεί που πήρες τη μηχανή) και ρώτα τι μπορει να γίνει. Πίεσε όσο μπορείς και δείξ'τους ότι δεν είσαι άσχετος για να σου λένε δικαιολογίες περί πλημμελούς συντήρησης. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς.

Πάντως μην το αφήσεις γενικά πολύ το πρόβλημα και μην πολυχρησιμοποιήσεις έτσι τη μηχανή γιατί μπορεί να σε αφήσει οπουδήποτε, να ταλαιπωρηθείς και να πληρώνεις και το γερανό αν δεν έχεις οδική βοήθεια.

Η αντλία βενζίνης είναι ακριβή υπολόγισε περί τα 500€ αξία ανταλλακτικού... :-\

Υ.Γ. έχεις p.m.
« Last Edit: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 18:42:59 μμ by savvas »

savvas

• Guest
Reply #13 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 18:53:18 μμ
δεν πήρα και την παλιά αντλία απο το συνεργείο όταν την άλλαξα. Αν εξαιρέσεις το δείκτη βενζίνης δούλευε τέλεια. Θα σου την έδινα να κάνεις δουλειά σου. Κρίμα που δεν τη ζήτησα, χαμένη πήγε....

savvas

• Guest
Reply #14 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 19:08:45 μμ
επίσης πήγαινε τη σε ένα συνεργείο. Αν και δεν επισκευάζεται είναι εύκολο και γρήγορο να βγει και να ελεγχθεί αν, εξωτερικά τουλάχιστο, έχει κάτι το εξώφθαλμα προβληματικό. πχ. επικαθίσεις απο κακής ποιότητας βενζίνη, ή σκουπίδια.
Επειδή όμως είναι κάπως λεπτεπίλεπτο εξάρτημα μην το κάνεις μόνος σου αν δεν ξέρεις καλά τι κάνεις και γίνει καμμιά ζημιά.

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Δευτέρα 28 Σεπτέμβριος 2009, 19:20:47 μμ
http://vstromhellas.forumotion.com/forum-f9/topic-t2935.htm

Πολύ καλό φωτογραφικό υλικό...
Στον συγκεκριμένο του παρουσίασε το πρόβλημα στις 12000χλμ
Εγώ έχω πάνω από 25000χλμ οπότε αυτή θα είναι η αιτία του κακού...

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #16 on: Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2009, 04:03:10 πμ
το ιδιο προβλημα ειχα και γω αλλα σε cbf 1000 η αντλια ειχε 650 ευρα οποτε
και την αφησα οσο παει. πηγα μεχρι πολονια ηρθα και το σφυριγμα δεν το κανει πια.
δουλευει κανονικα! :)

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2009, 04:10:58 πμ
Το τάισες σωστό φαι γι' αυτό σταμάτησε. Και με το αυτοκίνητο που πήγα ευρώπη, αλλιώς απέδιδε με την απλή 95άρα εκεί και αλλιώς εδώ.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline cbfaras

• Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #18 on: Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2009, 04:16:10 πμ
Το τάισες σωστό φαι γι' αυτό σταμάτησε. Και με το αυτοκίνητο που πήγα ευρώπη, αλλιώς απέδιδε με την απλή 95άρα εκεί και αλλιώς εδώ.

λες??? αυτο δεν το σκευτικα?

εγω ειπα λογο παρατεταμενης χρησης ασταματιτα χλμ. καθε μερα 400-500-600
μαλον τωρα παιζει και αυτο που λες!

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #19 on: Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2009, 06:19:19 πμ
Η αντλία δεν είχε αναλώσιμα μέρη που αλλάζουν ή ρυθμίζονται στο service. Άρα δε πρέπει να πουν το παραμικρό.

Αυτή είναι η πλευρά του πελάτη. Υπάρχει και η άλλη πλευρά του συνεργείου.
Δυστυχώς δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα.
Θα μπορούσα να γράψω κατεβατά ολόκληρα για αυτό το θέμα, αλλά καλύτερα να τα πούμε από κοντά μια μέρα.
Πάντως η ουσία είναι ότι ΑΝ ο φίλος έχει αρκετά χλμ και έχει κάνει τα σέρβις μόνος του, πιθανότατα θα την πληρώσει την αντλία.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #20 on: Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2009, 08:14:00 πμ
Χρήστο είναι δύσκολο να βγει η Αντλία  όπως στο Vstrom και να την καθαρίσει ο Τάσος…;;

Δεν μου έχει τύχει ποτέ τόσα χρόνια και τόσα χιλιόμετρα που έχω κάνει με το 650 μου αλλά μου φάνηκε εύκολη διαδικασία αν είναι όπως στο Strom…. :-\

Δεν ξέρω υποθέσεις κάνω….

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

savvas

• Guest
Reply #21 on: Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2009, 08:30:46 πμ
Απαντώ αντί του Χρήστου! Όχι η αντλία βγαίνει εύκολα, η φασαρία είαι ότι πρέπει βέβαια να αδειάσεις πρωτα το ρεζερβουάρ και να το βγάλεις απο τη μηχανή. Το κατα πόσο όμως μπορείς απο εκεί και πέρα να επέμβεις σε αυτή (καθώς είναι σχετικά ευαίσθητη κατασκευή) είναι άλλο θέμα. Ισως μάθουμε απο το φίλο μας που έχει το πρόβλημα αν τελικά δεν μπορέσει να κάνει κάτι άλλο και χρειαστεί να επέμβει.

Και δεν θα σου τύχει ποτέ καθώς δεν έχεις αντλία βενζίνης. Αντλία βενζίνης έχει το 700 που έχει σύστημα ψεκασμού (injection). Στο 650 η βενζίνη πάει μέσω βαρύτητας και υποπίεσης στα καρμπυρατέρ

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #22 on: Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2009, 08:40:00 πμ
 :thumbright: :thumbright: :thumbright:

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Τρίτη 29 Σεπτέμβριος 2009, 15:21:21 μμ
λες??? αυτο δεν το σκευτικα?

εγω ειπα λογο παρατεταμενης χρησης ασταματιτα χλμ. καθε μερα 400-500-600
μαλον τωρα παιζει και αυτο που λες!

Εγώ αυτό κατάλαβα γιατί μετά από 5-6 γεμίσματα μετά την επιστροφή στα ...πάτρια εδάφη, το τουτού ξαναμουλάρωσε!!!

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline cbfaras

• Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #24 on: Τετάρτη 30 Σεπτέμβριος 2009, 03:09:47 πμ
Εγώ αυτό κατάλαβα γιατί μετά από 5-6 γεμίσματα μετά την επιστροφή στα ...πάτρια εδάφη, το τουτού ξαναμουλάρωσε!!!

εμενα εκανε πολυ λιγο θορυβο σε ενταση λεω οταν γυρισα κω σε πολυ
ζεστη αλλα το εκανε δυο μερες και μετα τελος. τωρα που την οδηγαω που εχει
και πιο κρυο δεν κανει τιποτα. γενικα μετα το ταξιδη του ιουλη εκανε για δυο μερες
λιγο θορηβο κατα τελη αυγουστου απο τοτε τιποτα.

σου κανει κανενα κοψημο η κατι αλλο σε αποτομα ανοιγματα?
η αν ξερω γω το πατας για τελικες να ανεβενουν η στροφες?
εμενα δεν εκανε τιποτα εκτος απο το σφυριγμα. και τελικα τιμη εμαθες?