Hellas Transalp Forum

προβλημα με τα xenon φωτα

giorgos04 · 3610

Offline giorgos04

• Απλός οδηγός
on: Τετάρτη 19 Αύγουστος 2009, 00:47:50 πμ
γεια σας παιδια και απο εμενα προχθες εκανα ενα ταξιδακι και τελικα διανυκτερευσα στην σφαλτο.εμεινα απο φωτα.ο προηγουμενος κατοχος ειχε βαλει τα xenon  ομως  με μια σκαλα και οχι αυτα που ξερουμε ολοι μας μικρη και μεγαλη σκαλα.
εχω παει σε 5 μαστορια και καθε ενας μου εχει πει τα δικα του καμια γνωμη ιδια.αλλος λεει τροφοδοτικο αλλος λεει λαμπα.
το θεμα ειναι πως οταν βαζω το κλειδι και ανοιγω τον διακοπτη μου αναβει η λαμπα μολις δωσω μιζα σβηνει.εχω φτασει στο σημειο να πω πως θελω να αλλαξω τα φωτα μου αλλα δεν ξερω και τι θα χρειαστω αλλαγη ολου του φαναριου?

ευχαριστω προκαταβολικα :) :) :)

πανω απ ολα  η ασφαλεια

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #1 on: Τετάρτη 19 Αύγουστος 2009, 06:53:42 πμ
Εγω Γιωργο πιστευω οτι ειναι το τριτο κοματι του κιτ (το ρελε) που κανει συνηθως κορδελακια. Πηγαινε σε ενα ηλεκτρολογο αυτ/των που βαζει κιτ ξενον, ειναι περισσοτερο δουλεια του.

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

McGyver

• Guest
Reply #2 on: Τετάρτη 19 Αύγουστος 2009, 07:19:51 πμ
To ότι ανάβει η λάμπα όταν γυρνάς το διακόπτη αλλά σβήνει όταν μιζάρεις δείχνει πρόβλημα είτε στο relay των HIDs είτε στο ballast.

Εγώ θα άλλαζα πρώτα το relay και μετά το ballast.
Αλλά καλύτερα άλλαξε τη λάμπα (δε χρειάζεται αλλαγή όλο το φανάρι) και βάλε πάλι μια καλή συμβατική.
Και πιο ήσυχος θα είσαι και νόμιμος.

McGyver

• Guest
Reply #3 on: Τετάρτη 19 Αύγουστος 2009, 07:26:43 πμ
εκει που δινω μιζα με κρυα μηχανη αναβουν τα φωτα στο λεπτο πανω σβηνουν και ο καθενας μου λεει το δικο του(για μαστορια μιλαμε ετσι?)και  κατι ακομα επισεις,  τα φωτα πορειας υπηρχαν μονο οχι μεγαλη σκαλα υπαρχει τετοια περιπτωση?

Είδα και το post σου στα καλωσορίσματα (καλώς ήλθες παρεμπιπτόντως :) ) και εκεί γράφεις πως μετά από ένα λεπτό από την εκκίνηση του κινητήρα (άρα και το άναμμα των HIDs) αυτά σβήνουν. Όταν σβήνουν είναι ζεστό το relay ή το ballast;

Όσο για τη δεύτερη ερώτησή σου, μιας και φαντάζομαι έχεις ΤΑ 650 (άρα λάμπα Η4) είναι λογικό να έχεις μονή σκάλα HID.
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε βάλει την απλή λύση.

Όπως και να έχει, ξήλωσέ τα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Offline giorgos04

• Απλός οδηγός
Reply #4 on: Τρίτη 25 Αύγουστος 2009, 13:42:08 μμ
τελικα σημερα αλλαχτηκαν τα xenon ειναι πια παρελθον!!!ειχα σκοπο να τα δω τι μπορει να φταιει, αλλα σημερα μου εκανε τα πιο πολλα κολπα.μια εσβηναν μια αναβαν.
κουμπωσα επανω την Η4 και τελος
ετοιμος για το επομενο ταξιδακι διχως προβληματα

πανω απ ολα  η ασφαλεια

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #5 on: Τετάρτη 26 Αύγουστος 2009, 10:16:56 πμ
άντε με το καλό...............

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"