Hellas Transalp Forum

καλώς σας βρηκα

tenten · 10465

Offline tenten

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 07:51:39 πμ

Παιδιά καλησπέρα και από μενα. Γιάννη με λένε και ζω στον Βόλο. Στα 18 ακριβώς την επόμενη των πανελληνίων και ενω έχω πρήξει τους δικούς μου για μηχανάκι χτυπά την πόρτα του σπιτιού ο δάσκαλος του αυτοκινήτου....τα χρόνια πέρασαν έφτασα τα 30 και η σπίθα δεν είχε σβήσει. έβγαλα δίπλωμα και ύστερα απο λίγο απέκτησα το πρώτο  μου μηχανάκι. Ενα Beverly 250. Η αισθηση της πρώτης βόλτας δύσκολα ξεχνιέται. Το μηχανάκι το έχω σχεδόν 1 χρόνο. Δεν έχω παράπονο, την δουλεία του μέσα στην πολή ακόμα και με 2 άτομα την κάνει και με το παραπάνω. Ακομα και στις παραλίες του πηλιου με την κοπέλα μου από πίσω μας έχει βγάλει παλικάρια. (Υπήρξαν βέβαια στιγμές που ούτε μεγάλη ασφάλεια ένιωσα και το μηχανακι ζορίστηκε) Το μεγάλο μου απωθημένο όμως ήταν και παραμένει αυτή η μηχανή. Ειδικά όταν είδα και την 700abs απλώς κόλησα. Υπάρχουν όμως πράγματα (σκέψεις δηλαδή και φοβοι) που με φρενάρουν. Σκέφτομαι μήπως είναι μεγάλο το άλμα τόσο σε κυβικά όσο και σε στυλ μηχανής. Μήπως χρειάζεται να περιμένω λίγο ακόμα και να γράψω περισσότερα χιλ εμπειρίας. Ξέρω δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το "σωστο" από το ¨λάθος" παρόλα αυτά θα ήθελα τις γνώμες σας. Συγνώμη για το μακροσκελές το μηνύματος και συγχαρητήρια για το forum.  :-\

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #1 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 08:09:08 πμ
Καλως τον αναποφάσιστο.
Το ΤΑ700 δεν είναι δύσκολο μηχανάκι ή απόλυτο για να μεταπηδήσεις απο σκούτερ.Μπορείς άνετα να το κουμαντάρεις, και το γκάζι του δεν θα σε τρομάξει.
Επίσης το να γράφεις χιλιόμετρα με το σκούτερ προσφέρει εμπειρία....στις αντιδράσεις και τον τρόπο οδήγησης των σκούτερ...όχι μια μοτοσυκλέτας που ειδικά σε θέματα τρόπου οδήγησης διαφέρει αρκετά.
Αν πάλι θέλεις να κάνεις την κίνηση για μοτό, αλλά φοβάσαι πως το 700αρι σου πέφτει πολύ πάρε ένα μικρότερο (π.χ δυομισάρι εντουράκι, ή ον-οφ) για να συνηθίσεις την χρήση του συμπλέκτη και τον τρόπο οδήγησης μια μοτό που δεν είναι πισώβαρη (όπως το 99.9% των σκουτερ).

...και πάντα όρθιος ;)

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #2 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 08:09:38 πμ
Φίλε Γιάννη καλώ μας βρήκες και καλά χιλιόμετρα με ότι μηχανή και να έχεις …..

Καταρχήν να ξέρεις πως όλα είναι μέσα στο μυαλό μας …..

Πάρα πολλά παιδιά έχουν μεταπηδήσει από παπί σε Transalp χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα ……

Και ταπεινή μου γνώμη είναι πως όσα χιλιόμετρα και να κάνεις ποτέ δεν θα είσαι έμπειρος  
μιας και κάθε στιγμή ‘στραβή’ που θα σου τύχει είναι ξεχωριστή …….

Το άλμα μια χαρά είναι για το συγκεκριμένο μηχανάκι μιας και είναι φιλικότατο και δεν θα σε προβληματίσει πουθενά… ;) ;)

Άλλωστε πολλοί είναι αυτοί οι οποίο το αποκαλούν μεγάλο παπί……   :goofy: :goofy:

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline thanos_trikala

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 09:01:08 πμ
Να το κανεις το βημα και να το παρεις το 700 αξιζει.... ειναι και αποθημενο οποτε αυτη η αγορα ειναι αναπόφευκτη αν δεν το κανεις τωρα θα το κανεις σε 1-2 χρονακια ποτε γιατι να χανεις χρονο !!! ;)

Καλως ηρθες και με το καλο!!!

Offline kotskofi

• Απλός οδηγός
Reply #4 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 15:34:36 μμ
Καλημέρα, εγώ δεν είχα ποτέ ούτε παπί και είχα βρεθεί 1-2 φορές ευκαιριακά σε σέλα δανεικού. Έβλεπα δίτροχο και αδιαφορούσα εντελώς, μέχρι το περασμένο Πάσχα. Είμαι 28 ετών και ουδέποτε είχα σκεφθεί να αγοράσω δίτροχο και ειδικά μηχανή, καθώς φοβόμουν ότι τα χρόνια έχουν περάσει για μένα. Ωρίμασε μέσα μου η ιδέα, και τελικά τον Αύγουστο αγόρασα ένα μεταχειρισμένο transalp 650 από τον Βόλο, με τις αμφιβολίες να είναι ακόμη πολλές σχετικά με την απόφασή μου (δίπλωμα έβγαλα τέλη Ιουλίου). Χεσμ ;Dνος αλλά και πολύ προσεκτικός άρχισα να ξεπερνώ τις φοβίες χλμ με χλμ και μπορώ να πω ότι έκανα κίνηση ματ, πλέον δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς μηχανή. Είναι δικαιολογημένοι οι φόβοι σου, αλλά βλέπεις ότι υπάρχουν και χειρότεροι...Αν το θέλεις πραγματικά τόλμησε το και είμαι βέβαιος ότι δεν θα το μετανιώσεις. Εδώ θα είμαστε, θα περιμένουμε νέα σου :).

Πρώην ΤΑ 650 (πρώτη αγάπη και παντοτινή) και νυν BMW R 1150 GS...
Dare!

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #5 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 16:02:07 μμ
Καλώς ήρθες στην παρέα!!! Τα πράγματα είναι όπως τα είπαν και οι από πάνω. Και εγώ από παπί πέρασα στο 650 και μόνο λίγο σεβασμό στο γκάζι θέλει.

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline spyros9088

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 17:09:16 μμ
Καλως ήρθες στο Forum!!

Μετά από 13 χρόνια με παπί μεταπήδησα κατευθείαν σε ΤΑ 650  και σε διαβεβαιώνω ότι είναι απίστευτα ευκολοδήγητο

Δεν θα σε προβληματίσει καθόλου

πάρτο και θα το ευχαριστηθείς

Τίποτε δεν είναι εντελώς αλήθεια, αλλά κι αυτό πάλι δεν είναι εντελώς αλήθεια...

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #7 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 17:10:58 μμ
Καλωσόρισες!

. . .

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #8 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 17:16:00 μμ
Ειδικά όταν είδα και την 700abs απλώς κόλησα.

Καλημέρα tenten και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Και εγώ μόλις είδα το 700 κόλλησα. Ναι κόλλησα στο 400άρι μου.  ;D ;D ;D

Πέρα από την πλάκα όπως είπαν και φίλοι πιο πάνω, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το 700άρι.

Αρκεί να έχεις το μυαλό "μέσα" στο κεφάλι και το κεφάλι μέσα στο κράνος. Βάλε το κλειδί στην μίζα και φύγαμε...  :badair: :badair: :badair:

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline tenten

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #9 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 17:33:06 μμ
Παιδιά σας ευχαριστώ για το καλοσώρισμα, να στε όλοι καλά και πάντα όρθιοι! Και γω όπως αισθάνεστε και σεις (που μου γράψατε και δεν έχετε εμπειρία νιώθω) και κλείνω προς το να το κάνω το βήμα. Θα ρίξω καμία ματιά στα μαγαζιά του Βόλου για κανένα μηχανάκι ελαφρώς μεταχειρισμένο (δεν θέλω του κουτιού) και κανόνισα να παίρνω ενα ΧΤ 400 ενός ξαδερφού μου για καμιά βόλτα για να συνηθίσω συμπλέκτη και φρένα. Το μηχάνακι το έχω ξανακαβαλήσει (σε αυτό έμαθα) και δεν με είχε προβληματίσει. Εδώ στον βόλο έχετε κάνει καμία συνάντηση ? υπάρχουν συντοπίτες εγγεγραμμένοι?

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #10 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 17:58:33 μμ
καλως τον βολιοτη με τα ωραια τσιπουραδικα παρε το μωρο αλλα στην αρχη παντα προσοχη καλως ηρθες

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 18:15:28 μμ
Φίλε καλοσόρισες πρώτα από όλα. Από τον Ιούλιο έχω το μηχανάκι που αναφέρεις, βέβαια για πολλά χρόνια (13) είχα το 600 αλλά αν θες τη γνώμη μου το 700 είναι απίστευτα ευκολο στο χειρισμό δεν θα έχεις παρα μόνο ευχάριστες εκπλήξεις σε σχέση με το μηχανάκι που οδηγείς τώρα. Ούτε να το σκέφτεσαι είναι ιδανικό βήμα αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το ύψος της μηχανής στο συνιστώ ανεπιφύλακτα, εγώ από 250 (XT250) πριν 13 χρόνια πήγα στο 600 που ήταν σαφώς πιο ψηλό και πιο ογκώδες από το 700 και να σου πω πλεον τα μηχανάκια που μου φαίνονται πιο δύσκολα στην οδήγηση ειδικά με 2ο άτομο είναι τα scooter. Καλή αγορά λοιπόν και καλοτάξιδο.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
  • Free your mind and Dive
Reply #12 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 18:25:56 μμ
welcome , Καλως ήρθες .
Εγω θα σου πω οτι το συγκεκριμενο το έχω απο το 03/2008 (οπου να ΄ναι κλεινει χρόνο.) :goofy: :goofy:
Το μηχανακι ειναι απροβληματιστο και ευκολοδηγητο, το μονο που πρεπει να σκεφτεις , δεν γνωριζω τη κινηση στο Βολο , ειναι το θεμα με τις ταχυτητες, απλα το scooter ειναι ποδηλατο στη πολη , στο ΤΑ 700 και σε ολες τις μηχανες θελει συνηθεια συμπλεκτης και ταχυτητες ολα τα αλλα παιχνιδι.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία, το μονοπάτι είναι η ευτυχία.

Offline Nikos-Veria

• Απλός οδηγός
Reply #13 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 20:24:24 μμ
Καλως ηρθες φιλε απο τον ομορφο Βολο.Οπως ειπαν και τα υπολοιπα παιδια του καταπληκτικου αυτου forum που μολις γραφτηκες ολα ειναι στο μυαλο.Οσα χρονια και να οδηγας οσα χλμ και να γραψεις με το μηχανακι σου ποτε δεν θα γινεις τελειος οδηγος οπως δεν ειμαστε και εμεις.Το σημαντικο ειναι να υπαρχει επικοινωνια μυαλο-γκαζι και να μην πεις ποτε οτι τα ξερεις ολα πανω στην οδηγηση.Μια στραβη να σου τυχει πρεπει ναχεις το μυαλο οχι πανω απο το κεφαλι για να ανταπεξελθεις ;) ;)
Οτι και αν αποφασισεις τελικα να αγορασεις σου ευχομαι ναναι καλοταξιδη και πολλα καλα και οθια χλμ.
 :welcome: :welcome: :welcome:

Offline junior CAESAR

• Rossi και πάνω !
  • ...¨Οποιος έχει μυαλό το προστατεύει!!
Reply #14 on: Τρίτη 24 Φεβρουάριος 2009, 22:12:00 μμ
 :welcome: Γιαννη  :welcome:

Salonica Iron Club

ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙ
Η ΑΣΚΟΠΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Offline Derd

• The Oracle..
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τετάρτη 25 Φεβρουάριος 2009, 18:15:15 μμ
απλα.. παρτο! :welcome:

May the force be with you..

strofakias

• Guest
Reply #16 on: Τετάρτη 25 Φεβρουάριος 2009, 18:48:39 μμ
 :welcome: :welcome: :welcome:

Offline TzikNik

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #17 on: Τετάρτη 25 Φεβρουάριος 2009, 21:28:41 μμ
Φιλε Γιαννη καλως ηλθες,
μην εχεις κανεναν ενδοιασμο για το 700 που θελεις να παρεις.Σε πληροφορω οτι ειναι πιο ευκολοδηγητο απο το 650.Το μονο που πρεπει να τηρεις παντα ειναι αυτο που σου ειπε και ο Μεμος σε οτι αφορα το μυαλο και το κεφαλι σου.Εγω που σου τα λεω αυτα ειχα 30 χρονια να καβαλησω μηχανη και πηρα κατ'ευθειαν το 650 εναν χρονο τωρα και τα πηγαινουμε μια χαρα ως τωρα.Παρτο λοιπον και πολλα και ασφαλη χιλιομετρα
ΝΙΚΟΣ

Offline tenten

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #18 on: Πέμπτη 26 Φεβρουάριος 2009, 02:47:08 πμ
παιδιά σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές. Αν κανονίσετε βόλτα προς το Βόλο σας περιμένει τσίπουρακι (σε πραγματικό τσιπουραδίκο). Άρχισα να ψάχνω  για μηχανάκι αλλά προς το παρόν στον Βόλο μόνο καινούργιο υπάρχει. Θα ψάξω και στη Λάρισα αν και δεν αγχώνομαι πολύ πιστεύω αργά η γρήγορα να σκάσει το καλό το νέο. Δεν μου απαντήσατε όμως στον Βόλο υπάρχει τπτ οργανωμένο η μόνο Αθήνα βγαίνετε και τα πίνετε?

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #19 on: Πέμπτη 26 Φεβρουάριος 2009, 03:30:47 πμ
Στον Βόλο όχι...ακόμα..

Υπάρχουν όμως τα μέλη της Βορείου Ελλάδας, που  κάνουν συναντήσεις κατα καιρούς σε πολλές πόλεις και ειδικά σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα (που είσαι δίπλα).
Μείνε συντονισμένος για προσεχείς εκδηλώσεις και εκδρομές.Το 2009 προβλέπεται μια "γεμάτη" χρονιά ;)

Offline panbou

• Homo-Provatus
  • Rossi και πάνω !
  • Carpe Diem
    • Μένουμε Σούνιο
Reply #20 on: Πέμπτη 26 Φεβρουάριος 2009, 03:31:55 πμ
 :welcome: tenten ο millou που είναι  ;D

Παναγιώτης Μπουρλέσης
www.sounion.gr

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Πέμπτη 26 Φεβρουάριος 2009, 03:40:00 πμ
Ο τεν τεν δεν θα εκανε ποτε τετοια ερωτηση...

Βρες τα χρηματα, και βουρ στον πατσα!
Δεν θα απογοητευτεις απο το μηχανακι, αλλα ουτε και απο την παρεα που θα σου φερει ως προικα (εμας- οχι πως χωρις αυτο δεν θα μας εχεις βεβαια) !

Καλως μας βρηκες και καλη ανταμωση! 

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Πέμπτη 26 Φεβρουάριος 2009, 08:16:35 πμ
:moped: :welcome: :welcome:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline Panoulis_ser

• Οδηγάρα
  • Σεργετζής Παναγιώτης
Reply #23 on: Πέμπτη 26 Φεβρουάριος 2009, 18:56:20 μμ
Γιάννη αν και οπως μας λες σου αρέσει πραγματικά το ΤΑ παρτω δεν θα το μετανιώσεις
Εγω προσωπικά ειμαι νέος σε αυτο το είδους μηχανής
Ειχα μάθει και εγώ με σκούτερ και αρκετά μπορω να πω χρόνια με ενα δυχρονο παπακι MATE 50
Αλλα τι να κάνω έρωτας ηταν η αιτία μολις το είδα κόλλησα και απλά πήγα και το πήρα (για να πω την αλήθεια απο παλιά μου άρεσε )

Τωρα για την περίπτωση σου γιατί δεν κοιτάζεις και τις αγγελίες μέσα εδώ υπάρχουν αρκετές

Offline Stefanosh

• Απλός οδηγός
Reply #24 on: Παρασκευή 06 Μάρτιος 2009, 03:50:56 πμ
Καλώς ήρθες φίλε βολιώτη! με το καλό η αγορά και καλά χιλιόμετρα... πάντα όρθιος!

αν δεν ήσουν όπως είσαι,
πώς θα ήθελες να είσαι?