Hellas Transalp Forum

Honda VFR 750! Το Χρονικο του Ερωτα...

Ξενος · 17541

Offline Ξενος

• a.k.a. Νίκος Ταξιδευτής
  • Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2008, 22:38:57 μμ
Φου φου! Ενα δυο!  ;D
Εδω ειναι που μιλαμε για αλλες μηχανες; Ωραια!  :)

Οπως ισως ξερετε οι πιο πολλοι, μεχρι προσφατα ημουν ευτυχης κατοχος ενος πανεμορφου μπλε-ασημι Transalp! Απο τη μηχανη δεν εχω να πω τιποτα παρα τα καλυτερα!
Εξαιρετικα ξεκουραστη, χιλιομετροφαγος, παταγε χωμα με αξιωσεις, φορτωνοταν, στην πολη η ορατοτητα απο το 3ο πατωμα εξαιρετικη... Η τελεια συντροφος!

Ομως συντομα ανακαλυψα μερικα προσωπικα προβληματα αναφορικα με τη μηχανη...
Καταρχας, δεν την πατουσα κατω παρα μονο με το ενα ποδι. Και αν ανεβαινε συνεπιβατης θα ειχα σοβαρα θεματα!
Επισης, δεν ξερω αν θα σας φανει χαζο, αλλα ειλικρινα το ΤΑ ηταν εντελως ασυμβατο οδηγικα με την αλλη μηχανη που εχω. Βλεπετε, εχοντας συνηθισει πανω στο αρχοντικο ΤΑ, ανεβαινα στην 999 και μου φαινοταν τρομερα "ξενη", δυστροπη, σκληρη. Βαλτε μαζι το οτι το μεγαλυτερο μερος της εβδομαδας το περνουσα πανω στο ΤΑ, οποτε καταλαβαινετε οτι ανεβαινα στην 999 και δεν μπορουσα να τη ευχαριστηθω καθολου!   :-\
Βαλτε και το γεγονος οτι για μεγαλα ταξιδια η ελλειψη 6ης με κουραζε, οποτε....

Αλλα το μεγαλυτερο προβλημα ηταν κατι που δεν λεω παραεξω συνηθως...
Βλεποντας τα παραπανω προβληματα που ειχα με τη μηχανη, ηξερα οτι θα πρεπει καποια στιγμη να τη δωσω για να παρω εκεινη που θα μου ταιριαζε απολυτα. Ομως αν κρατουσα για καιρο το ΤΑ θα δενομουν τοσο πολυ συναισθηματικα μαζι του που δεν θα μπορουσα να το δωσω ποτε...  :-[
Ειμαι πολυ συναισθηματικος με τις μηχανες μου και δεν το κρυβω...

Οποτε η λυση ηταν μια. Να δωσω τωρα τη μηχανη σε καποιον που θα την αγαπησει και θα τη φροντισει οσο εγω, και εγω απο την αλλη να παρω εκεινη που απο πιτσιρικας ειχα στην καρδια: ενα κατακοκκινο Honda VFR 750 του '96!  :goofy:

Που θα το εβρισκα ομως;  ???
Εδω στην Ελλαδα ουτως η αλλως το VFR ειναι σπανιο μοντελο, ποσο μαλλον το συγκεκριμενο. Ψαχνοντας απο φορουμ και αγγελιες βρηκα 4. Ομως η κατασταση απογοητευτικη...
Η μια ειχε 165,000 χλμ (!! :o), η αλλη ηταν κλεισμενη σε ...αποθηκη εδω και 2 χρονια και βγαινει εξω για μια βολτα το καλοκαιρι (και αν), η αλλη εμπαινε σε πιστα με οτι αυτο συνεπαγεται (ζορισμενη μηχανη, φερινγκ τρυπημενα για μανιταρια, λαστιχα κωλος κλπ) και η αλλη ηταν Β. Ελλαδα, σε μετρια κατασταση με 75,000 χλμ και διαφορα αυτοκολλητα κολλημενα επανω της...  :-\

Γενικα ο Ελληνας δεν προσεχει πολυ τη μηχανη του... Δεν ξερω γιατι ρε γμτ... Ισως τις θεωρουν αναλωσιμες; Σκασμενο χρωμα, ξεθωριασμενα πλαστικα, λαστιχα 3ετιας και βαλε, γρασσα/λαδια/σκουριες, παλια λαστιχα, ταλαιπωρημενες αναρτησεις κλπ..
Το να βρεις "μερακλη" πολυ δυσκολο πια, και βεβαια οι μηχανες αυτες κοστιζουν και αναλογα...

Νίκος

'Nothing behind me, everything ahead of me, as is ever so on the road.'

openhorizons.wordpress.com

Offline Ξενος

• Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
Reply #1 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2008, 23:30:42 μμ
Οποτε, η λυση ηταν μια: εισαγωγη απο Γερμανια.
Το mobile.de γυαλιζε σαν λαχταριστο πολυτιμο πετραδι, και τα μοντελα ολως των ειδων μεσα ζουμερα ζουμερα σε προκαλουσαν σαν κωλ γκερλς σε στριπτιτζαδικο της εθνικης...  ;D

Ομως, τα προβληματα πολλα!
Καταρχας, πως θα εβλεπα τη μηχανη; Το να παω εκει δεν υπηρχε περιπτωση να γινει. Το budget περιορισμενο και οι αποστασεις μεγαλες.
Οποτε ολα θα επρεπε να γινουν τηλεφωνικα. Γουρουνι στο σακι θα παρουμε μαναρι μου;;
Και που ξερεις τι ειναι ο αλλος; Γερμανος γερμανος, αλλα αν τσιμπησει τα λεφτα και μετατραπει σε ...Κινεζο; Τι κανουμε εκει Νικολακη; Κλαιμε τα λεφτα;

Χωρια απο τα αλλα διαφορα προβληματα... Μεταφορικη, αξιοπιστη μεταφορικη (βλ. οχι του στυλ σου παιρνω τη μηχανη και εξαφανιζομαι απο προσωπου γης), εκτελωνιστικα κλπ κλπ κλπ.

Εκατσα λοιπον κ εφτιαξα ενα πλανο...
Αρχικα κοιταξα τις επιλογες μου στο mobile.de. Αρκετες VFR στην αγορα, αλλα μειωθηκαν κατα πολυ βγαζοντας εξω:

- αλλα χρωματα (ειπαμε ΚΟΚΚΙΝΟ!)
- αλλα μοντελα πριν και μετα (ειπαμε, ΜΟΝΟ το 750 του 94-96)
- οτιδηποτε πανω απο 3,000
- και τελος οτιδηποτε απο ιδιωτες.

Ο λογος για το τελευταιο ηταν οτι πιο ευκολα κυνηγας εναν εμπορο αν σου κανει "πατατια" παρα τον ιδιωτη. Εξαλλου ο εμπορος δεν εχει λογους να στην κανει για ενα τοσο μικρο ποσο. Απο τη στιγμη που εχει μεσα στο μαγαζι αλλα 40-50 μηχανακια για πωληση, τοτε δυσκολα θα παει στραβα η φαση.
Επισης ενα ρολο παιζει και η εγγυηση που δινει. Μπορει να ειναι στη Γερμανια μεν, αλλα η εγγυηση παραμενει ενα χαρτι επιπλεον...

Βρεθηκαν λοιπον 2 αγγελιες.
Μια εντελως στανταρ VFR του 96 με 51,000 χλμ στα 2,750 και μια VFR του 96 στα 52,000 χλμ με πολλα αξεσουαρ, στα 3,000.

Το πρωτο βημα ηταν η τηλεφωνικη επικοινωνια. Ηταν σημαντικο να καταλαβαινουν εστω και λιγα αγγλικα για να συνεννοηθουμε γενικοτερα.
Οντως και οι δυο μιλουσαν αγγλικα και ηταν ευγενεστατοι.
Ζητησα κοντινες φωτο απο τις μηχανες, ωστε να τις δω καλυτερα... Στο mobile.de βλεπετε δεν μπορουσε να βγει και πολυ ακρη απο τις φωτο-ψειρες που ειχε.

Το στανταρ VFR απο κοντα ηταν απογοητευση... Μου ειχε ηδη πει ο dealer οτι ο πισω τροχος ηταν σε ασχημη κατασταση ηδη, αλλα το θεαμα ηταν αποκαρδιωτικο... Απο τη μια πλευρα ειχε ξεφλουδισει τελειως το μαυρο, ειχε σκουριασει το αλουμινιο απο μεσα, ενω και το μοτερ/σωληνωσεις κλπ ηταν γεματες σκουρια! Οχι καλα....  :-[

Καπου εκει ηρθαν οι φωτο και του 2ου VFR. Εδω τα πραγματα ηταν πολυ διαφορετικα!
Καταρχας ο dealer μου ειχε στειλει περι τις 30 φωτογραφιες, εκ των οποιων οι 10-12 ηταν τα χαρτια της μηχανης, τιμολογια απο τα τακτικα service, αποδειξεις TUV (το ΚΤΕΟ της Γερμανιας), μεχρι και πιστοποιητικα γνησιοτητας της Sebring εξατμισης!  :D

Στο σημειο αυτο να πω οτι το μαγαζι εδινε τη μηχανη μαζι με τα εξης αξεσουαρ:

- aftermarket double bubble ζελατινα ταξιδιου
- Sebring εξατμιση carbon
- βασεις για βαλιτσες
- αυθεντικες βαλιτσες Honda (by Hepco & Becker παρακαλω!)
- μονοσελο καπακι της Honda
- Ολοκαινουργια λαστιχα με 0 χλμ της Metzeler
- και την original εξατμιση και ζελατινα της μηχανης!

Το θεμα εγινε πιο ενδιαφερον ομως βλεποντας τις φωτογραφιες της μηχανης, οπου δεν πιστευα τα ματια μου ποσο καλοδιατηρημενη φαινοταν...  :o

Λεπτομερεια #1

Λεπτομερεια #2

Πισω τροχος & εξατμιση

Κοκπιτ

Αριστερη πλευρα

Δεξια πλευρα

Το μονο που ειχε παθει η μηχανη -και μου το ειπε ο dealer ανοιχτα- ειναι οτι ειχε πεσει στατικα και ειχε βαφτει το αριστερο φερινγκ και το ντεποζιτο ειχε ενα βαθουλωμα (φαινεται στην προτελευταια φωτο) -που ομως δεν ειχε φαει καθολου χρωμα/βερνικι....
« Last Edit: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2008, 23:53:22 μμ by Ξενος »

Νίκος

Offline Ξενος

• Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
Reply #2 on: Σάββατο 08 Νοέμβριος 2008, 23:51:43 μμ
H συγκεκριμενη περιπτωση εδειχνε εξαιρετικη. Ομως ειχαμε μερικα βασικα θεματα ακομα...

Πως μπορουσα να ειμαι σιγουρος οτι μηχανικα ειναι οσο καλη οσο εδειχνε; Θα ηθελα να την δοκιμασω στο δρομο ιδανικα, αλλα πως;
Επισης αντε και πες οτι την αγοραζω. Πως θα την εφερνα Ελλαδα; Οσο και αν εψαχνα μεσω Internet δεν εβρισκα κατι αναφορικα με μεταφορικες εταιριες απο Γερμανια-Ελλαδα. Βρηκα μερικες που κουβαλουσαν επιπλα, αλλα καμια που να εχει εμπειρια σε μηχανες...

Τη λυση την εδωσε ο ιδιος ο dealer. Του τηλεφωνησα ξανα και του ειπα οτι δεν εβγαζα ακρη σχετικα με ενδεχομενη μεταφορα στην Ελλαδα, οποτε και μου ειπε το εξης κορυφαιο: "Ξερεις, εδω στην περιοχη ειναι ενας αλλος εμπορος που κανει εξαγωγες οχηματων απο Γερμανια για Ελλαδα, και μαλιστα ειναι και Ελληνας! Αυτος θα μπορεσει να σε βοηθησει."

Και πραγματι, οχι μονο βοηθησε αλλα εκανε και κατι παραπανω. Ανελαβε να φερει τη μηχανη στην Ελλαδα, σε τιμη εξαιρετικη (250 ευρω) αλλα και προσφερθηκε να παει απο το μαγαζι να δει για λογαριασμο μου τη μηχανη απο κοντα!  :D
Ετσι και εγινε. Την επομενη μερα με πηρε τηλεφωνο... Ηταν στο μαγαζι και εβλεπε την μηχανη. Μου ειπε οτι του φαινεται εξαιρετικα φροντισμενη και απο χρωμα, και απο μηχανικα. Επισης, με ενημερωσε οτι αναφορικα με το συγκεκριμενο μαγαζι δεν θα ειχα να φοβηθω τιποτα, γιατι οι ανθρωποι ειναι εξαιρετικοι επαγγελματιες (οπως και αποδειχτηκε) και ολες οι μηχανες τους ειναι αριστες!

Αυτα που ακουσα μου αρεσαν, και μου αρεσαν πολυ!  :)
Αυτα θα αρκουσαν για να πω το οκ. Ομως ειχα ακομα κατι να κανω πριν απο αυτο... Θα "οδηγουσα" τη μηχανη, εστω και εξ' αποστασεως!
Ενας φιλος που μενει εκει κοντα, ειχε προσφερθει να παει να οδηγησει τη μηχανη και να μου πει την αποψη του -και το καλυτερο; Ειναι και αυτος κατοχος VFR!  ;D 8)

Ετσι και αφου και ο φιλος Κωστας οδηγησε τη μηχανη και μου ειπε οτι ηταν σε αριστη κατασταση, ειχε ερθει η μεγαλη στιγμη.
Εκλεισα τη δουλεια με τον dealer, κατεθεσα τα χρηματα στο λογαριασμο του και κανονισα με τον μεταφορεα να φερει τη μηχανη.
Εκει η καλη τυχη συνεχιστηκε, διοτι μου ειπε οτι θα κατεβαζε μερικα οχηματα Ελλαδα το ΣΚ και θα επαιρνε μαζι και τη μηχανη μου, οποτε Δευτερα-Τριτη θα την ειχα εδω!!!!  :o :o

Πως ομως θα ηξερα οτι θα ερχοταν οκ τελικα; Ειπαμε, ναι, ολα εδειχναν τελεια, αλλα δεν ηξερα τους ανθρωπους αυτους και απο χθες! Ετσι ως επιπλεον μετρο ασφαλειας ζητησα απο τον dealer να μου στειλει μερικες φωτογραφιες απο την ωρα που θα επαιρνε ο μεταφορεας τη μηχανη για Ελλαδα.
Ειμαι υπερβολικος; Μπορει, αλλα δεν βλαπτει σε τετοιες περιπτωσεις.... ;)

Eτσι σημερα το πρωι βρηκα ενα ωραιοτατο email στο computer μου, οπου ο αντιπροσωπος με ενημερωνε οτι ο μεταφορεας ειχε φορτωσει ηδη απο χθες τη μηχανη και κατεβαινε....
Τυπικοτατος και εξαιρετικος στη δουλεια του ο Γερμανος, ειχε βγαλει δε φωτογραφιες ολη τη προικα της μηχανης οπως θα ερχοταν, καθως και τη μηχανη φορτωμενη στο φορτηγακι!  8)

Οι φωτογραφιες μιλανε απο μονες τους...  :eusa_clap:

Ετσι συντομα θα εχω και μια Γιαπωνεζα κουκλα να κανει παρεα στην Ιταλιδα μου....

Κοστη μεχρι στιγμης;

2,950 ευρω η αγορα της μηχανης
250 ευρω η μεταφορα Ελλαδα

Απο οσο ξερω τα τελωνεια ειναι: 130 ευρω + 7% τιμης αγορας = 130 + 206 = 336 ευρω -αλλα αυτο θα επιβεβαιωθει εν ευθετω χρονο!  ;)

Νίκος

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 00:07:08 πμ
Μακάρι όλα να πάνε κατ ευχήν , η μηχανή είναι πράγματι κούκλα.. Αναλυτικά κάποια πράγματα που θέλω να μάθω θα σε ρωτήσω οταν την παραλάβεις..

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #4 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 00:19:51 πμ
Well done! Η μηχανή είναι κούκλα και φαίνεται πολύ προσεγμένη. Να πω επίσης οτι εδω στην Αγγλία που το VFR είναι cult μηνανή, πολλοί θεωρούνε αυτό το μοντέλο (1994-97) το αποκορύφωμα, τα μεταγενέστερα 800 (Fi και VTEC) είναι αρκετά πιο σπορ και έχουνε απότομο ψεκασμό, το τελευταίο 750 ήτανε ΤΟ all-rounder μηχανάκι. Γι'αυτό που το θες σαν δεύτερο μηχανάκι μετα το 999 θα είναι τέλειο. Enjoy  ;D

" the PouroDuro spirit "

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 00:50:21 πμ
Αντε με το καλό να την παραλάβεις!

Μετα με τις πινακίδες, τι παιζει?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 01:03:17 πμ
Άμα ενδιαφερθείς να την "ζπρώξεις" και αυτήν, εδώ είμαστε!!

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #7 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 01:44:58 πμ
Νίκο καλορίζικη και καλοτάξιδη να είναι η μηχανή σου, και όταν ξεμπερδέψεις καλά ταξίδια να έχεις.

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline Ξενος

• Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
Reply #8 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 02:57:28 πμ
Nα στε καλα παιδια για τις ευχες σας! :)
Εχω χαζεψει και κανω σαν χαζομπαμπας που κοβει βολτες εξω απο το μαιευτηριο!!!  :bong:  ;D
Αυτη η μηχανη ηρθε για να  Μ Ε Ι Ν Ε Ι  δια παντως -οπως ελπιζω να γινει κ με την μαυρη κουκλα μου!  ;)

Οσο για τις πινακιδες και τα χαρτια, εχω μια πρωτη ιδεα του τι πληρωνω (οπως και εγραψα παραπανω) αλλα για περισσοτερα θα απευθυνθω σε πιο ειδικους! ;) Αναμονη τωρα...

Νίκος

Offline Panoulis_ser

• Οδηγάρα
  • Σεργετζής Παναγιώτης
Reply #9 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 03:11:55 πμ
Εχω χαζεψει και κανω σαν χαζομπαμπας που κοβει βολτες εξω απο το μαιευτηριο!!!     --------> Σαν τον Ρουβα ενα πραμα  :2hysterical: :2hysterical:

Αυτη η μηχανη ηρθε για να  Μ Ε Ι Ν Ε Ι  δια παντως -οπως ελπιζω να γινει κ με την μαυρη κουκλα μου!--> Κανονισε να γινουν καλες                                                                                                                                           φιλες και να μην ακούσω                                                                                                                                         παράπονο απο καμια τους

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #10 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 04:34:13 πμ
αστέρι δείχνει το μηχανάκι! μπράβο αγορίνα  :eusa_clap:

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #11 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 06:06:32 πμ
Πραγματικά φαινεται σε άριστη κατάσταση
Αντε να σου ζήσει χαζομπαμπά !

Ηλίας

-Transalp 600cc 98 (R.I.P.)
+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec
http://www.flickr.com/photos/kilomeater/

Offline Ξενος

• Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
Reply #12 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 06:20:45 πμ
To μηνυμα μεταφερθηκε εδω:

http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=2176.msg99135#msg99135
« Last Edit: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 17:24:28 μμ by Ξενος »

Νίκος

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #13 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 06:35:00 πμ
Αγαπητέ φίλε Νίκο, και εδώ υπάρχουν σχετικές πληροφορίες:
http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=2176.0

το είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα παλιότερα (κάποια που αναφέρεις είναι ίδια).

Οπότε μετέφερε (ανοίγοντας καινούριο post εκεί και κάνοντας copy-paste) ότι έγραψες εδώ (σχετικά με εκτελωνισμό κλπ) στο ανωτέρω νήμα για να είναι όλα μαζί συγκεντρωμένα στο ίδιο θέμα (για όποιον ενδιαφέρεται).

ΥΓ: καλορίζικη και με το καλό να τη δεχτείς και να την ευχαριστηθείς ...και να γράψεις βεβαίως-βεβαίως και να διαβάσουμε τα υπέροχα ταξιδιωτικά που θα κάνεις με αυτήν (και την αιθέρια ύπαρξη που θα σε συνοδεύει, γιατί στη ντου-ντού τρίτος δεν χωράει (λόγω σέλας)). :D
« Last Edit: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 07:09:07 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Ξενος

• Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
Reply #14 on: Κυριακή 09 Νοέμβριος 2008, 17:25:13 μμ
Ολοι οι καλο χωρανε αδερφε Χρηστο! ;) :P

Το μηνυμα μεταφερθηκε as requested! ;)

Νίκος

Offline Ξενος

• Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
Reply #15 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 21:21:09 μμ
Καθομαι στο αυτοκινητο και κοιταω το ρολοι μου... 6 και τεταρτο, αλλα εχει ηδη νυχτωσει και το κρυο βαρυ. Αντε ρε Δημητρη, γμτ, που εισαι κ εχω ξυλιασει! σκεφτομαι και κοιταω τριγυρω...  ???

Ειμαι στο αεροδρομιο και περιμενω το φορτηγακι του μεταφορεα με την κοκκινη κουκλα μου.
Ο αδερφος μου διπλα αναβει υπομονετικα ενα ακομα τσιγαρο και παιζει με το κινητο του. Εγω παλι δεν μπορω να ησυχασω.  :-X
Βγαινω εξω απο το αμαξι και περπαταω πανω κατω νευρικα... Και αν οπως ετρεχε ο π@π@ρ@ς να ερθει εγινε καμια στραβη και επεσε η μηχανη κατω;  :goofy: - Ξεκολλα Νικο, τιποτα δεν θα συμβει! Ο ανθρωπος ειναι επαγγελματιας!  >:(

Κανω να μπω μεσα στο αμαξι και βλεπω ενα φορτηγακι να πλησιαζει και αναβει αλαρμ!
Ηρθε!  :D

Βγαινω εξω και κοιταζω καθως ερχεται προς το μερος μου. Το θεαμα ειναι λιγο σουρεαλιστικο. Μια μεγαλη κατακοκκινη σπορ μηχανη ξεπροβαλλει απο την καροτσα ενος ...αγροτικου!
Πανω στο φορτηγο η μηχανη μοιαζει ακομα μεγαλυτερη απο οτι ειναι...

Μλκ μου!!  :o Ειναι Κ Ο Υ Κ Λ Α !!!!  :obsessed:

Λυσιμο ιμαντες, ραμπα, την κατεβαζουμε κατω με προσοχη, και καθομαι και την χαζευω... Συνειδητοποιω οτι το μυαλο μου εχει σταματησει να σκεφτεται και απλα απολαμβανει τη Στιγμη...  :dunce:
Ο αδερφος μου με σκουνταει... Παιρνουμε τις βαλιτσες, τα καγκελα και ολη την λοιπη προικα της μηχανης και τα φορτωνουμε στο αμαξι. Ο αδερφος μου ξεκιναει για σπιτι ενω εγω παιρνω τα χαρτια απο το μεταφορεα. Μου λεει "σου εχω βρει καλο εκτελωνιστη, ειμαστε φιλοι, θα σου κανει και καλη τιμη." αλλα εγω εκεινη τη στιγμη δεν εχω νου για τιποτα παρα μονο την μηχανη.

Την κοιταζω καλυτερα...
Θυμιζει εντονα supersport μηχανη αλλα ελαφρα σε ...μεγεθυνση! Δεν ειναι τοσο τεραστια οσο ενα ΧΧ η ενα Busa, αλλα ουτε τοσο μικρο οσο τα SS.... Το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι ειναι σα να βγηκε χθες απο το εργοστασιο!!  :o Δεν εχει τιποτα επανω της που να υποδηλωνει οτι ειναι 12 χρονων μηχανη! Τι ποιοτητα κατασκευης ειναι αυτη ρε πστ μου;;;  ???

Κλειδι στο διακοπτη, χαζευω το γαλαζοπρασινο φωτισμο των οργανων και παταω τη μιζα.
Εκπληξη πρωτη: Η μιζα γυρναει ζωηρα με ενα κουφο ηχο, σα να ...τσιριζει! Τσιρ τσιρ τσιιιιρ!  ;D

Η μηχανη παιρνει μπροστα αμεσως και.. εκπληξη δευτερη!
Το μοτερ κανει ενα απιστευτο ηχο που δεν μοιαζει με τιποτα που εχω ακουσει ποτε πριν....!  :o
Δεν εννοω οτι κανει φασαρια,ουτε μετρας τις πιστονιες οπως σε ενα δικυλινδρο!

Ο ηχος ειναι ενα κατι αναμεσα σε ενα βαρυ, βραχνο και ακανονιστο γουργουρητο ενος V2 και στο γρηγορο δουλεμα ενος τετρακυλινδρου σε σειρα ενω πανω απο ολη αυτη τη παραξενη συμφωνια ενας υψισυχνος ηχος που θυμιζει σκουπα ηλεκτρικη η πλυντηριο ρουχων που δουλευει στο φουλ.

Οχι μονο δειχνει μοναδικη αλλα ακουγεται κιολας! Μου αρεσει!  :eusa_clap:

Την αφηνω να ζεσταθει λιγο και καθομαι επανω.
Εκπληξη τριτη: Η θεση οδηγησης ειναι απλα τελεια!  :blob1:Η σελα πολυ αναπαυτικη αλλα και αρκετα στενη, ενω ειναι τοσο χαμηλη που ακομα και εγω ο ταπας νοιωθω σαν να πηρα ξαφνικα 20 ποντους!!  :2hysterical: Τα ποδια μου πατανε κατω ανετα και ομολογω οτι αυτο μου ειχε λειψει σαν αισθηση!  :)

H πρωτη κουμπωνει γλυκα επιβεβαιωνοντας αυτα που λενε για τα κιβωτια της Honda, και πιανω το συμπλεκτη. Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο-Σ! Οντας υδραυλικος φοβομουν οτι θα ειναι σκληρος οπως της Duc, αλλα καμια σχεση! Παναλαφρος και με φοβερη αισθηση...  :2bowing:
Τα χειριστηρια δουλευουν λες και η μηχανη ειναι καινουργια. Τζογοι μηδεν, γκαζιερα που "ακουει" αμεσα, κανενας τριγμος... Σκεφτομαι παλι την ηλικια της μηχανης και δεν μπορω να το πιστεψω! Σιγουρα εντυπωσιακο...

Βγαινω απο το αεροδρομιο και η μηχανη εχει παρα πολυ ελαφρια αισθηση. Πολυ ευκινητη, αλλαζει κατευθυνση πανευκολα... Σιγουρα δεν περιμενα μια τετοια αισθηση απο μια μηχανη δεκαετιας!!

Βγαινω στην Αττικη Οδο και εδω δοκιμαζω τη μεγαλη εκπληξη: Το μοτερ εχει ΡΟΠΗ!  :shocked:
Ανοιγω απο 4-5,000, ο ηχος του μοτερ αλλαζει σε ενα δυνατο γρυλισμα και η μηχανη ορμαει μπροστα! Δεν ανεβαζω πανω απο τις 6,500 γιατι θελω να ελεγξω λαδια, λαστιχα κλπ πριν το πιεσω αλλα και παλι η μηχανη δειχνει να εχει ΑΡΚΟΥΔΟΓΚΑΖΟ!  :rockout:
Παιδια, μην νομισετε οτι υπερβαλλω λογω ερωτα! Ειλικρινα σας το λεω επαθα την πλακα μου! Βλεποντας τα χαρτια που δηλωνουν 100 αλογα ελεγα σιγα τ' αυγα! Τι να μας πει; Ενταξει... Ικανοποιητικο γκαζακι θα εχει, αλλα σιγα μην ειναι τιποτα το φοβερο! Ποσο μα ποσο λαθος εκανα.... Δεν χορταινα να κλεινω και να ανοιγω το γκαζι! Ροπη με τα κιλα!!!!

Κουμπωσα 6η και αρχισα να ανεβαινω τον περιφειακο Υμηττου... Ειτε καπου υπαρχει τυπογραφικο λαθος, ειτε η μηχανη δεν ειναι 230+ γεματη με τιποτα!! Ευελικτη, αλλαζε κατευθυνση πολυ ευκολα, ενω η ροπη σε αφηνε απλα να παιζεις χωρις να ασχολεισαι με το κιβωτιο. Αυτο το μηχανακι θα ειναι πολυ διασκεδαστικο σε ορεινη διαδρομη, σκεφτομαι! ;)

Βεβαια, σε καμια περιπτωση δεν ειναι τοσο κοφτερη και ακριβης στο πατημα της οσο η 999! ;) Οι αλλαγες γινονταν γρηγορα μεν αλλα λιγο νευρικα, ενω οι αναρτησεις ηταν μια ιδεα σκληρες για τα κιλα μου και αναπηδουσαν πανω απο τις ανωμαλιες -χωρις ομως περαιτερω δραματα. θα χρειαστει να παιξω λιγο με τις ρυθμισεις μαλλον...  :)

Καποια στιγμη που χρειαστηκα τα φρενα, συνηθισμενος απο την 999 πηγα να φρεναρω με ενα δαχτυλο αλλα ανακαλυψα οτι δεν εχουν το "δαγκωμα" της Ιταλιδας. Ενταξει! Λογικο ειναι, παντως ειναι δυνατα και φρεναρουν τη μηχανη και με το παραπανω -απλα θελει λιγο περισσοτερη δυναμη στη μανετα...

Λιγο αργοτερα εφτασα σπιτι.... Την παρκαρα και εκατσα στο πλαι και τη χαζευα...  :goofy:
Βρηκα το Συντροφο μου! Εμφανιση, ηχος, θεση οδηγησης, χειριστηρια, γκαζι, συμπεριφορα στο δρομο! ΟΛΑ οσα γυρευα να βρω τα βρηκα... Μια καθημερινη 999! :goofy:
ΑΥΤΗ θα ειναι η μηχανη που θα με συντροφευσει στα πιο μακρυνα μου ταξιδια.... σκεφτομουν και το χαμογελο δεν ελεγε να φυγει απο τη φατσα μου...  ;D

Νίκος

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 21:29:27 μμ
Καλοτάξιδη Νίκο, να τη χαρείς όσο περισσότερο γίνεται... Άντε γιατί με το θόρυβο που κάνει η Ιταλίδα θα ήθελες Ωρυλά σε λίγο  ;D

Παύλος Καρούμπης

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #17 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 21:35:04 μμ
Mας ξελίγωσες αδερφέ. :obsessed:
Μεγιά σου πάντως και καλοτάξιδη.
Χαράς και το κουράγιο σου ,όσο νάναι 12 χρονώ και απέξω ήταν ρίσκο.
Αποζημιώθηκες και με το παραπάνω έτσι ?
Πανέμορφη όντως ,ξεχωριστή ,μοναδική......
Καλές βόλτες.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #18 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 21:36:55 μμ
Καλά ταξίδια Νίκο, και πάντα όρθιος!!!

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #19 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 21:39:04 μμ
νικο καλοταξιδο το μωρο σου πραγματικα φαινεται κουκλα και απο οτι διαβασσα (λεσ και διαβαζα μυθιστορημα )  ειναι και ανταξια των προσδοκιων σου

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ και ΑΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΗ   :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Νομιζω οτι ανηκει και ενα μπραβο στον πωλητη οπου εκανε πολυ καλη δουλεια (μακαρι να ειχαμε πολλους τετοιους και εδω )
« Last Edit: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 21:43:04 μμ by παλτακης »

Offline Ξενος

• Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
Reply #20 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 21:50:32 μμ
Παιδια, χιλια ευχαριστω... Εχω χαζεψει πραγματικα! Μια απο τις μηχανες που παντα ηθελα να εχω στο γκαραζ μου -και ειναι πολυ καλυτερη απο ΚΑΘΕ προσδοκια μου...

Ακολουθουν φωτογραφιες!  8)

Νίκος

Offline Ξενος

• Απλός οδηγός
  • θέλω να φύγω μακρυα...
    • Open Horizons
Reply #21 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 22:18:33 μμ
Απολαυστε! :)

Σαν καινουργια...

Κοκκινη περλα λεμε...

Ομως ως γνωστον οι Ιταλιδες ειναι πολυ ζηλιαρες... Ετσι η αλλη ηρθε για τσαμπουκα...  :lol:

Τελικα ομως τα βρηκανε και κανανε παρεουλα!

Και ο ευτυχης κατοχος αναμεσα σε 2 αγαπες....

Καλους δρομους να εχουμε παντα αδερφια!!!
« Last Edit: Τετάρτη 12 Νοέμβριος 2008, 01:17:30 πμ by Ξενος »

Νίκος

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #22 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 22:23:04 μμ
Καλοτάξιδο Νίκο και καλούς δρόμους  :D
Κούκλα είναι...και το κόκκινο με το μαύρο στο γκαράζ κάνει αντίθεση ;D

Υ.Γ Όταν με το καλό καταλαγιάσει η κ@ύλα, γράψε και τα διαδικαστικά του εκτελωνισμού. ;)

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #23 on: Τρίτη 11 Νοέμβριος 2008, 22:40:51 μμ
Τυραννιέσαι πολύ τελευταία βλέπω..... :5slick:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

DRAKE RAMORE

• Guest