Hellas Transalp Forum

Κρήτη 14-15-16 Ιουνίου

KostasC · 118643

Poll

Θα έρθετε στη Κρήτη ?

Ναι , ενα άτομο
7 (35%)
Ναι , δυο άτομα
13 (65%)

Total Members Voted: 19

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #175 on: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 05:13:41 πμ
Εντάξει, kalaznikov δεν έχει, κανένα κουμπούρι, κανένα πιστολάκι δεν παίζει; Τι διάολο εκδρομή στην Κρήτη είναι αυτή;  >:(

Του χρόνου παρακαλώ το ΔΣ να αναθέσει την οργάνωση σε κανένα Ζωνιανώτη, οι του Αγίου φλωρέψανε!  :P

Ναι, παιδιά, τώρα βρήκατε και στόχο........ κινούμενο..............

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #176 on: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 05:14:23 πμ

Είναι έτοιμο αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω το χάρτη με τη διαδρομή. Είναι μεγάλο αρχείο.
  Πληροφοριακά, περνάμε Ιεράπετρα, και νότιο οδικό άξονα προς Σητεία. Μονή Τοπλού, βλέπουμε το ιστορικό μουσείο της μονής με κειμήλια από την τουρκοκρατία, ξενάγηση από τον ηγούμενο (εδώ δεν έχει δίμετρες ξανθιές, άλλος τα κανόνισε :P) ενώ όσοι θέλουν μπορούν να αγοράσουν κρασί που φτιάχνει η μονή.

επειδή αυτό τό κομάτι είναι δικό μου θάθελα νά σάς αναφέρω ότι θά ταξιδέψουμε στό πιό ανατολικό κομάτι τής Κρήτης πού είναι καί το πιό ξερό (άνυδρο). Σάς υπόσχομαι φιδωτό καλό δρόμο μέ καταπληκτική θέα , εικόνες πού θά μείνουν γιά πάντα χαραγμένες μέσα σας.

ή διαδρομή περιλαμβάνει τή Σητεία μέ τή "καζάρμα" της καί τά φημισμένα ρακάδικά της μέ τούς ντόπιους μεζέδες πού θά ανακαλύψετε μόνο εδώ, τήν Ιεράπετρα (πολύ τουριστική) μέ τό λιμάνι καί τό κάστρο της στή μπούκα, τή μονή Τοπλού μέ τά χιλιάδες ιδιόκτητα στρέματα πού καλλιεργούνται βιολογικά δίνοντας αξέχαστα κρασιά,βιολογικό λάδι καί ρακί ασυναγώνιστη σέ γεύση καί άρωμα, τό μοναδικό αυτοφυές φοινικόδασος στήν Ευρώπη στό Βάι, τόν Ξηρόκαμπο, τή Χιώνα καί τόν Κουρεμένο πού είναι Πανευρωπαίκό στέκι τών wind serfers, καί πολλά γραφικά χωριουδάκια ανέγγιχτα από τό τουρισμό πού ζείς καί καταλαβαίνεις πώς ήταν ή Κρήτη πρίν 50 χρόνια.

Η διαδρομή θά οριστικοποιηθεί 3 μέρες πρίν τήν άφιξη τής ομάδας γιά νά ξέρουμε τόν αριθμό τών ατόμων καί τήν ώρα πού θά μπορέσει αφ΄ενός ό Ηγούμενος τής Βυζαντινής μονής νά μάς δείξει (ανοίξει ειδικά γιά μάς) τά εκθέματα καί αφεδύο νά κανονιστεί ή μασαμπούκα.

Σάς ανεβάζω στό περίπου τή διαδρομή

« Last Edit: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 05:22:45 πμ by Ταξιδευτής »

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #177 on: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 07:15:40 πμ

επειδή αυτό τό κομάτι είναι δικό μου θάθελα νά σάς αναφέρω ότι θά ταξιδέψουμε στό πιό ανατολικό κομάτι τής Κρήτης πού είναι καί το πιό ξερό (άνυδρο). Σάς υπόσχομαι φιδωτό καλό δρόμο μέ καταπληκτική θέα , εικόνες πού θά μείνουν γιά πάντα χαραγμένες μέσα σας.

ή διαδρομή περιλαμβάνει τή Σητεία μέ τή "καζάρμα" της καί τά φημισμένα ρακάδικά της μέ τούς ντόπιους μεζέδες πού θά ανακαλύψετε μόνο εδώ, τήν Ιεράπετρα (πολύ τουριστική) μέ τό λιμάνι καί τό κάστρο της στή μπούκα, τή μονή Τοπλού μέ τά χιλιάδες ιδιόκτητα στρέματα πού καλλιεργούνται βιολογικά δίνοντας αξέχαστα κρασιά,βιολογικό λάδι καί ρακί ασυναγώνιστη σέ γεύση καί άρωμα, τό μοναδικό αυτοφυές φοινικόδασος στήν Ευρώπη στό Βάι, τόν Ξηρόκαμπο, τή Χιώνα καί τόν Κουρεμένο πού είναι Πανευρωπαίκό στέκι τών wind serfers, καί πολλά γραφικά χωριουδάκια ανέγγιχτα από τό τουρισμό πού ζείς καί καταλαβαίνεις πώς ήταν ή Κρήτη πρίν 50 χρόνια.

Η διαδρομή θά οριστικοποιηθεί 3 μέρες πρίν τήν άφιξη τής ομάδας γιά νά ξέρουμε τόν αριθμό τών ατόμων καί τήν ώρα πού θά μπορέσει αφ΄ενός ό Ηγούμενος τής Βυζαντινής μονής νά μάς δείξει (ανοίξει ειδικά γιά μάς) τά εκθέματα καί αφεδύο νά κανονιστεί ή μασαμπούκα.

θα σκάσω....  :bomb: :bomb:
ζηλεύω !!!

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #178 on: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 08:11:42 πμ
  Τραγούδια σίγουρα. Για κρητικά δεν ξέρω. Το προσπαθούμε.

Ναι, ναι προσπαθήστε ρε παιδιά πλίιιζ, θα είναι ταμάμ με το όλο σκηνικό και για πιστόλι μη σας νοιάζει θα φέρω εγώ…  :goofy: :goofy: :goofy:

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #179 on: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 08:55:26 πμ
Τα παιδιά από την Κρήτη πραγματικά φαίνεται να έκαναν πολύ καλή δουλειά με το πρόγραμμα της εκδρομής.
Μπράβο στους πρωτεργάτες εκεί!  :eusa_clap:
« Last Edit: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 09:00:09 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #180 on: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 16:36:34 μμ
θα σκάσω....  :bomb: :bomb:
ζηλεύω !!!

Εγω να δεις....

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #181 on: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 17:12:12 μμ
Εγω να δεις....

Εσύ μέσα τα κεφάλια τωρα  ;D

Offline Fratello Giovanni

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #182 on: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 18:28:41 μμ
Αχ ναχαμε και άλλες μέρες....

παρεπιπτόντως το φιλαράκι μου που έχει χρυσοχοείο στην Ελούντα μου είπε ότι έχει εμφανιστεί καρχαρίας στον Άγιο και δε πατάει κανείς θάλασσα, λέτε να καταφέρουμε να τραβήξουμε και πλάνα?  :goofy: :goofy: :goofy:

καλύτερα μια ώρα ελεύθερη βοσκή, παρά σαράντα χρόνια τριφύλλι στο μαντρί

Της καταστροφής οιωνός η περηφάνεια,και της πτώσης,η υπεροψία.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #183 on: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 20:17:12 μμ
Αχ ναχαμε και άλλες μέρες....

παρεπιπτόντως το φιλαράκι μου που έχει χρυσοχοείο στην Ελούντα μου είπε ότι έχει εμφανιστεί καρχαρίας στον Άγιο και δε πατάει κανείς θάλασσα, λέτε να καταφέρουμε να τραβήξουμε και πλάνα?  :goofy: :goofy: :goofy:

Είναι ο Ζάχος με πτερύγιο στη πλάτη.Κρατάει μακριά τους λουόμενους για να ευχαριστηθούμε(τε) πεντακάθαρη τη θάλασσα...

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #184 on: Πέμπτη 05 Ιούνιος 2008, 22:57:55 μμ
Είναι ο Ζάχος με πτερύγιο στη πλάτη.Κρατάει μακριά τους λουόμενους για να ευχαριστηθούμε(τε) πεντακάθαρη τη θάλασσα...

Ειστε τρομεροι...! (εσυ και ο Ζαχος!)   ;D

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #185 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 02:29:54 πμ

Ναι, ναι προσπαθήστε ρε παιδιά πλίιιζ, θα είναι ταμάμ με το όλο σκηνικό και για πιστόλι μη σας νοιάζει θα φέρω εγώ…  :goofy: :goofy: :goofy:

Ναι! Εσένα περιμέναμε Μέμο να μας φέρεις. Χαχαχαχα...!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #186 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 02:59:21 πμ
Ο Μέμος θέλει να πουλήσει πάγο στους Εσκιμώους! Γίνονται αυτά ρε Μέμο μου?

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #187 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 05:25:02 πμ
Καλάαααααα !!!  ;) ;) ;)

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #188 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 14:21:02 μμ

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #189 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 22:03:35 μμ
Παίδες όπως σας είπε και ο Κώστας πρέπει να βγάλουμε τα εισιτήρια από την ΑΝΕΚ όλα μαζί. Δυστυχώς αυτό πρέπει να γίνει σήμερα, αλλά δεν έχουμε μαζέψει τα χρήματα από εσάς.

Θα χρησιμοποιήσουμε τις προκαταβολές που μας έχετε δώσει για το ξενοδοχείο, αλλά δεν φτάνουν. Θα μπορέσει κανείς να έρθει στις 5:15-5:30 στα γραφεία της ΑΝΕΚ Λ. Αμαλίας 48 (απέναντι από τις στήλες του Ολ Διός) να φέρει κανα μπικικίνι;

Παύλος Καρούμπης

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #190 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 22:48:05 μμ
Παίδες όπως σας είπε και ο Κώστας πρέπει να βγάλουμε τα εισιτήρια από την ΑΝΕΚ όλα μαζί. Δυστυχώς αυτό πρέπει να γίνει σήμερα, αλλά δεν έχουμε μαζέψει τα χρήματα από εσάς.

Θα χρησιμοποιήσουμε τις προκαταβολές που μας έχετε δώσει για το ξενοδοχείο, αλλά δεν φτάνουν. Θα μπορέσει κανείς να έρθει στις 5:15-5:30 στα γραφεία της ΑΝΕΚ Λ. Αμαλίας 48 (απέναντι από τις στήλες του Ολ Διός) να φέρει κανα μπικικίνι;

αμάν μωρ'αδερφάκι μου τελευταία στιγμή μπλα μπλα μπλα μπλα (γκρινιάζω)

Θα κοιτάξω αν μπορέσω ναρθω. 200 ευρώ το ζεύγος έτσι?

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #191 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 23:07:21 μμ
Γιάννη αν φύγεις απο Γλυφάδα πέρνα και από το μαγαζί να δώσω και εγώ τα δικά μου..

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #192 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 23:13:35 μμ
Μπράβο τα καλά παιδιά, ελάτε και θα κεράσω λουκουμάκι  ;D

Παύλος Καρούμπης

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #193 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 23:50:12 μμ

αμάν μωρ'αδερφάκι μου τελευταία στιγμή μπλα μπλα μπλα μπλα (γκρινιάζω)

...πριν 5 μέρες αποφάσισες αν θα έρθεις  :-X !! εμείς φταίμε ? Φωνάζουμε εδώ και ένα μήνα !

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #194 on: Παρασκευή 06 Ιούνιος 2008, 23:56:28 μμ
Έχω περάσει ακριβώς μπροστά σήμερα 2 φορές, λίγο πιο νωρίς να το έλεγες θα στα είχα φέρει.. Λεφτά δεν είχατε ζητήσει εκτός από την προκαταβολή μέχρι χτες..

Εν τω μεταξύ σήμερα ήταν κόλαση το κέντρο... Σαρκοζί ΚΑΙ πορεία φοιτητών!! Δώσε!!!

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #195 on: Σάββατο 07 Ιούνιος 2008, 00:02:14 πμ
Καλά τα λες Γιάννη, άσε τον Κώστα να λέει...ζηλεύει που δε θα έρθει  ;D

Ξαναλέω τα επιπλέον χρήματα τα ζητάμε για να διευκολύνουμε εσάς περισσότερο. Καλύτερα δεν είναι που θα τα πάρει ένας όλα τα εισιτήρια; Ασε που αλλιώς δε θα είχαμε έκπτωση...

Ωχ πέρασε η ώρα φεύγω...Εννοείτε ότι την Τρίτη πρέπει να έρθετε να πάρετε τα μαγικά χαρτάκια και να με εξοφλήσετε ΟΛΟΙ  :bullwhip:

Παύλος Καρούμπης

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #196 on: Σάββατο 07 Ιούνιος 2008, 00:52:17 πμ
Λυπάμαι υπερβολικά που δεν έχω βοηθήσει στη διοργάνωση αυτή εκτός από πολύ λιγο στην αρχική συνάντηση.
Δεν εσθάνομαι περίφανος που παρά τα αρκετά κρητικά μέλοι αρχολήθηκαν 3-4 άτομα μονο με τη διοργάνωση αυτή, παρ όλα αυτά πιστεύω οτι θα είναι φανταστικά ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΑΧΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΙΤΤ!!!!!
Είμαι περίφανος για τα μέλοι που ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση και δηλώνω πολυ παραπάνω απο ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα!
Γιάννη, Μηχάλη, Ζάχο (δεν ξερω αν ξεχνάω κανένα) σας ευχαριστώ!

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #197 on: Σάββατο 07 Ιούνιος 2008, 02:39:51 πμ
Λυπάμαι υπερβολικά που δεν έχω βοηθήσει στη διοργάνωση αυτή εκτός από πολύ λιγο στην αρχική συνάντηση.
Δεν εσθάνομαι περίφανος που παρά τα αρκετά κρητικά μέλοι αρχολήθηκαν 3-4 άτομα μονο με τη διοργάνωση αυτή, παρ όλα αυτά πιστεύω οτι θα είναι φανταστικά ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΑΧΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΙΤΤ!!!!!
Είμαι περίφανος για τα μέλοι που ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση και δηλώνω πολυ παραπάνω απο ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα!
Γιάννη, Μηχάλη, Ζάχο (δεν ξερω αν ξεχνάω κανένα) σας ευχαριστώ!

Γιώργο, δεν χρειάζεται να στενοχωριέσαι. Ήταν οι συνθήκες τέτοιες που εκ των πραγμάτων δεν γινόταν να ασχοληθούν παραπάνω. Θα ήταν πρακτικά δύσκολο. Απόσταση, λίγος χρόνος άρα η εκδρομή έπρεπε να περιοριστεί σε μικρό χώρο κλπ. Αν ο χρόνος ήταν περισσότερος και περνούσαμε κι από άλλους νομούς, το βάρος θα έπεφτε σε 1-2 άτομα ανά νομό. Έκανες όμως αυτό που έπρεπε, αυτό που μπορούσες και αυτό φτάνει. Την επόμενη φορά θα είναι δυτικά οπότε θα τα κάνεις όλα εσύ (και οι Χανιώτες). Κράτα την όρεξή σου.
   Τώρα θα περάσουμε καλά έτσι κι αλλιώς, άσχετα με το ποιος ασχολήθηκε περισσότερο. Με την απόσταση πώς θα τα βολέψετε? Θα γυρνάτε το βρεάδυ Χανιά ή μήπως να μένατε εδώ τουλάχιστον το πρώτο βράδυ? Έτσι κι αλλιώς έχουν ακυρωθεί συμμετοχές οπότε το ξενοδοχείο κάπου θα σας βολέψει.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

• Rossi και πάνω !
  • μμμμεεεε..μμμεεεε....
Reply #198 on: Σάββατο 07 Ιούνιος 2008, 02:47:16 πμ
Πήραμε και τα εισιτήριααααααααα  :goofy: :goofy:

άντε μια βδομαδούλα και μετά βουρ οεο.  :thawave:

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #199 on: Σάββατο 07 Ιούνιος 2008, 04:48:49 πμ

όποιος έχει χρόνο άς μάς βρεί lings γιά

-  Μινωικό ανάκτορο κάτω Ζάκρου
-  αρχαία Πραισσός
-  Μινωικός αρχαιολογικός χώρος Πετρά
-  Ελληνιστική πόλη Ξερόκαμπου
-  Θερινά ανάκτορα τού Μίνωα στό Παλαίκαστρο ( Ρούσσος Λάκκος )
-  Ερμούπολη - αρχαία Ίτανος  ( Ελληνιστικά χρόνια )
-  Ετιά , ενετική έπαυλη τού διοικητή μέ τά οικόσημα
-  Βόιλα Χαντρά , ενετική καστροπολιτεία μέ τό τάφο τού Β. Κορνάρου
-  Κουφονήσι , οικισμός μέ λουτρά καί θέατρο Ελληνιστικών χρόνων ( εδώ καί μόνον εδώ γίνονταν ή επεξεργασία τής πορφύρας { κοχύλι } γιά τούς μανδύες τών καισάρων καί αργότερα τών βυζαντινών αυτοκρατόρων )
-  Φαράγγι τών νεκρών
-  Φαράγγι τού Ρίχτη
-  Φαράγγι τής Ζήρου - Ξεροκάμπου
-  Μονή Καψά
-  Μονή Παναγίας τής ακρωτηριανής

Η δεύτερη μέρα δέν έχει αραλίκι
υπάρχουν πολλά πράγματα νά δούμε καί νά μάθουμε αλλά κύρια είναι ημέρα οδηγικής απόλαυσης σέ τοπία πού δέν συναντάς στήν υπόλοιπη Ελλάδα καί σέ ξαφνιάζουν ευχάριστα, μέ σφικτές διαδρομές καί τουλάχιστον 100 χλμ "τεχνικής" οδήγησης .

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.