Hellas Transalp Forum

Μίζα... τέλος; (...τελικά ανορθωτής!)

transalp98 · 30000

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #25 on: Τρίτη 27 Σεπτέμβριος 2011, 23:47:03 μμ
Τελικα η μπαταρια ειναι..την μετρησα παλι με το πολυμετρο και εδειχνε 12.2v και μολις πατουσα μιζα επεφτε για μια στιγμη στα 3-4v..μετα δοκιμασα να τν βαλω με καλωδια απο το αυτοκινητο και πηρε κατευθειαν..με αναμενη την μηχανη μου βγαζει 14.5v και με αναμενα τα φωτα παλι 14.5v ειναι φυσιολογικο?γιατι διαβασα πιο πανω απο τον Chris_de_Ze πρεπει να σου βγαζει κατι λιγοτερο απο 13v..η μπαταρια μου ειναι ανοιχτου τυπου,αν βαλω αποσταγμενο νερο ποσες ωρες θα πρεπει να την φορτισω?
Mexri τις 3000-4000 στροφες η φορτιση ξεπερναει τα 14 ν  μετα πανω απο τις 4000 στροφες η τιμη φορτισης πεφτει στα 13+ν .

Εξαρταται απο το τι υγρα εχει μεσα αν ηταν στεγνη δεν νομιζω να την σωνεις ...αλλα μια δοκιμη θα σε πεισει βαλε καλυτερα υγρα μπαταριας μηπως και δεις το θαυμα  ;D.

Transalpinos

• Guest
Reply #26 on: Τετάρτη 28 Σεπτέμβριος 2011, 02:16:45 πμ
Τελικα η μπαταρια ειναι..την μετρησα παλι με το πολυμετρο και εδειχνε 12.2v και μολις πατουσα μιζα επεφτε για μια στιγμη στα 3-4v..μετα δοκιμασα να τν βαλω με καλωδια απο το αυτοκινητο και πηρε κατευθειαν..με αναμενη την μηχανη μου βγαζει 14.5v και με αναμενα τα φωτα παλι 14.5v ειναι φυσιολογικο?γιατι διαβασα πιο πανω απο τον Chris_de_Ze πρεπει να σου βγαζει κατι λιγοτερο απο 13v..η μπαταρια μου ειναι ανοιχτου τυπου,αν βαλω αποσταγμενο νερο ποσες ωρες θα πρεπει να την φορτισω?

Αν έχει σωστά υγρά, τότε με αναμένη μηχανή πρέπει να έχεις 13,5 - 14,5V και ΟΧΙ λίγο κάτω απο 13. Aν βλέπεις μόνιμα μεγάλη τάση κατα τη λειτουργία, είναι ίσως γιατί της λείπουν λίγα υγρα.

Ο χρόνος φόρτισης είναι συνάρτηση της χωρητικότητας της μπαταρίας και του ρεύματος με το οποίο τη φορτίζεις. π.χ. για μπαταρία 11ah, αν τη φορτίσεις με ρεύμα 10amp, η πλήρης φόρτιση (απο άδεια σε γεμάτη) γίνεται σε 1,1 ώρες. Αν φορτίσεις με ρεύμα 1amp, τότε χρειάζεται 11 ώρες.
Η μπαταρία πρέπει για καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής να φορτίζεται με λίγο ρεύμα (0,8 - 1 amp) και ακόμα καλύτερα είναι να έχεις έναν ηλεκτρονικό φορτιστή (π.χ. optimate) που εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα φόρτισης για μπαταρίες μολύβδου, ώστε να μεγιστοποιεί τα οφέλη.
Φόρτιση με φορτιστή αυτοκινήτου 7- 10amp, (π.χ. οι φορτιστές που έχει το Praktiker, πρέπει να γίνεται μόνο σε περίπτωση ανάγκης αν δεν έχεις άλλο τρόπο να βάλεις μπροστα τη μηχανή), της κάνουν πολύ κακό και μειώνουν τη ζωή της. Καλύτερα πήγαινε μια βόλτα μέχρι το Λαγονήσι για να φορτίσει μόνη της.)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #27 on: Τετάρτη 28 Σεπτέμβριος 2011, 03:31:35 πμ

1. Εάν εχεις πολύμετρο με μνήμη θα δεις συνήθως οταν η μίζα περιστρέφεται 9.5 Volts. Ισως και λίγο παρακάτω.
2. Το οτι δίνει 14.5 Volts συνεχώς σημαίνει  δύο πράγματα, η η μπαταρία είναι τελειωμένη και προσπαθεί να την φορτώσει η βραχυκυκλωμένη, πράγμα κακό για τα πηνία-ανορθωτή.
3. Με τον κινητήρα σε λειτουργία πρέπει να εχεις  13,8 εως 14,5 Volts, με αναμένα φώτα κάτι λιγότερο.
4. Αφού είναι ανοιχτού τύπου δεν την αδειάζεις ποτέ, και δεν την αναποδογυρίζεις, γιατί τα κατακάθια που βρίσκονται στον πάτο της θα κάτσουν ανάμεσα στα στοιχεία και θα την βραχυκυκλώσουν. Απλά προσθέτεις απεσταγμένο νεράκι, οχι υγρά δεν πρέπει να μεταβληθεί η αναλογία του ηλεκτρολύτη.
5. Η φόρτιση που γίνεται στον ηλεκτρολόγο με ταχυφορτιστή γίνεται για λόγους χρόνου και ελαφρά ''σκίζει''΄την μπαταρία. Μια μπαταρία πρέπει να φορτίζει αργά, συνήθως στο 1/10 των αμπερωρίων της , πχ: μια μπαταρία 12Ah θέλει 1,2Ah για δέκα ωρες. Ψειρίζοντας την μαιμού κανονικά πρέπει να φορτίζει με οχι παραπάνω απο το 1/10 των αμπερωρίων της μέχρι να μηδενίσει το ρεύμα φόρτισης. Βασικά το ρεύμα φόρτισης δεν μηδενίζει ποτέ, απλά μειώνεται σημαντικά σε μια καινούργια μπαταρία. Αν μια μπαταρία μετά απο πχ: 10 ωρες  φόρτισης δεν ρίχνει άλλο το ρεύμα φόρτισης τότε αυτό το ρεύμα που παραμένει είναι το ρεύμα διαρροής, που είναι τόσο πιο μεγάλο οσο πιο παλιά είναι  και οσο πιό ταλαιπωρημένη είναι, και που οταν δεν βρίσκεται σε φόρτιση η δεν λειτουργεί ο κινητηρας την εκφορτίζει. Συγκεκριμένα σε μια μπαταρία σαν της ΤΑ με 12Ah, ενα ρεύμα διαρροής 250mA, την εκφορτίζει σε 12000/250=48 ώρες!!!! Αρα ενα αμπερόμετρο σε σειρά με τον φορτιστή μας θα μας δείξει το κατά πόσο ''ζωντανή'' είναι η μπαταρία μας.
6. Αυτάααααα.

Offline transalpakias86

• Απλός οδηγός
  • Όποιος την νύχτα περπατεί μπύρες και ποτά θα πιεί!
Reply #28 on: Τετάρτη 28 Σεπτέμβριος 2011, 06:49:25 πμ
Ευχαριστω για της πληροφοριες!Αυριο θα τν βγαλω και θα αρχισω τν φορτιση και οτι τυχερα εχω  :)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Τετάρτη 28 Σεπτέμβριος 2011, 16:24:22 μμ
Tρανσαλπάκια αναμένω αποτελέσματα ... και αφού διαθέτεις φορτιστή αν δεν εχει αμπερόμετρο ,τοποθέτησε ενα εν σειρά στην έξοδό του για να εχεις καλύτερη ένδειξη της προόδου της φόρτισης.

Offline transalpakias86

• Απλός οδηγός
Reply #30 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2011, 21:21:05 μμ
Τελικα η μπαταρια φορτισε!!Αν και δν το περιμενα γιατι ηταν σχεδον τελιως στεγνη..τν συμπληρωσα με αποσταγμενο νερο και τν φορτισα για 8 ωρες..Συζητουσα με καπιον γνωστο περι φορτιση μπαταριας(που του το ειπε λεει ηλεκτρολογος) και μου ειπε αν τα νερα κατα τν διαρκεια της φορτισης βραζουν τοτε η μπαταρια σου ειναι για πεταμα..ισχυει?

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #31 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2011, 21:46:23 μμ
Τελικα η μπαταρια φορτισε!!Αν και δν το περιμενα γιατι ηταν σχεδον τελιως στεγνη..τν συμπληρωσα με αποσταγμενο νερο και τν φορτισα για 8 ωρες..Συζητουσα με καπιον γνωστο περι φορτιση μπαταριας(που του το ειπε λεει ηλεκτρολογος) και μου ειπε αν τα νερα κατα τν διαρκεια της φορτισης βραζουν τοτε η μπαταρια σου ειναι για πεταμα..ισχυει?
Κατα την διαρκεια  φορτισης της μπαταριας παραγονται αερια (αυτες με τον ηλεκτρολυτη )που δειχνει σαν βρασμος και γιαυτο αφηνουμε ανοικτες τις ταπες .Αν ομως εννοει βρασμο του υγρου τοτε η μπαταρια ταλαιπωρηται με αποτελεσμα να μικραινει τον χρονο ζωης  .Οποτε αν ειναι ηδη ταλαιπωρημενη θα το δειξει στην διαρκεια της χρησης ποσο θα αντεξη .

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2011, 23:07:11 μμ
Τελικα η μπαταρια φορτισε!!

Και απο πού το συμπεραίνεις αυτό? Προσοχή η μπαταρία είναι πονηρή  :2hysterical:

....τν συμπληρωσα με αποσταγμενο νερο και τν φορτισα για 8 ωρες..Συζητουσα με καπιον γνωστο περι φορτιση μπαταριας(που του το ειπε λεει ηλεκτρολογος) και μου ειπε αν τα νερα κατα τν διαρκεια της φορτισης βραζουν τοτε η μπαταρια σου ειναι για πεταμα..ισχυει?

Οταν η μπαταρία φορτίζει είναι φυσικό να ζεσταίνεται, σε καμμία περίπτωση όμως τόσο ωστε να μην μπορούμε να την ακουμπήσουμε. Αν ηταν τελείως ''ψόφια'' είναι φυσικό στην αρχή να τραβάει υπερβολικό ρεύμα και να ζεσταθεί. Αν δούμε οτι ζεσταινεται υπερβολικά απλά ρίχνουμε αν μπορούμε το ρεύμα φόρτισης. Αν το ρεύμα φόρτισης δεν πέφτει τότε είναι βαραχυκυκλωμένη και τέλος. Επίσης σε μια φόρτιση αν αρχικά εχουμε συμπληρώσει ιση ποσότητα νερού, αν κατά την διάρκεια της φόρτισης βλέπουμε οτι η στάθμη των υγρών δεν είναι ιδια σε ολα τα στοιχεία, αυτό δείχνει και την διαφορά στην κατάστασή τους. Οσα στεγνώνουν πιό πολύ είναι και πιό ταλαιπωρημένα. Επίσης αν ενα στοιχείο βράζει βγάζοντας υπερβολικές φυσσαλίδες και ζεσταινεται υπερβολικά τότε εχουμε βραχυκυκλωμένο στοιχείο και μπαταρία τέλος.
Ακόμα δεν αναπνέουμε τα αέρια που παράγονται και δεν πλησιάζουμε τσιγάρο γιατί είναι ευφλεκτα, καλό η φόρτιση να γίνεται σε ανοιχτό η καλά αεριζόμενο χώρο.

Transalpinos

• Guest
Reply #33 on: Δευτέρα 03 Οκτώβριος 2011, 23:34:44 μμ

Δεν είναι βρασμός αυτό που βλέπεις. Σε καμία περίπτωση μπαταρία (ότι και να έχει) κατα τη διάρκεια της φόρτισης δεν μπορεί να ζεσταθεί τόσο που να φέρει τα υγρά της σε βρασμό.
Είναι απλώς φυσαλίδες αερίου υδρογόνου (Η2) που παράγονται κατά τη φόρτιση και διαφεύγουν απο τα υγρά δημιουργώντας την οπτική εντύπωση "βρασμού".

Τα υπόλοιπα είναι όπως τα είπαν οι συν-forum-ϊτες

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Τρίτη 04 Οκτώβριος 2011, 23:29:08 μμ
Δεν είναι βρασμός αυτό που βλέπεις.

Πράγματι, ισως αυτό που βλέπει να μην είναι βρασμός.

Σε καμία περίπτωση μπαταρία (ότι και να έχει) κατα τη διάρκεια της φόρτισης δεν μπορεί να ζεσταθεί τόσο που να φέρει τα υγρά της σε βρασμό.

Δεν θα τόλεγα. Ισως να μην συμβαίνει σε εναν απλό κάτοχο μοτό η τουτού που η παρεχόμενη ισχύς απο τους φορτιστες που χρησιμοποιούν δεν είναι σε θέση να φέρουν την μπαταρία σε μια τέτοια κατασταση, ίσως και λόγω των κυκλωμάτων ασφαλείας που διαθέτουν. Επειτα είναι και ο ηλεκτρολύτης που ανεβάζει το σημείο βρασμού. Εχω δεί μπαταρία να λιώνει σαν κερί, όπως έχω δεί μπαταρία με βραχυκυκλωμένο στοιχείο συνδεδεμένη σε ταχυφορτιστή συνεργείου να εχει τόσο εντονη παραγωγή αερίων που δεν ξεχωρίζει απο βρασμό ... η ισως και να ηταν, δεν είμαι όμως σίγουρος.

Offline transalpakias86

• Απλός οδηγός
Reply #35 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2011, 05:29:35 πμ
Και απο πού το συμπεραίνεις αυτό? Προσοχή η μπαταρία είναι πονηρή  :2hysterical:

Το οτι παταω μιζα και φευγω ;D  Τεταρτη μερα σημερα και δν ειχα κανενα προβλημα..

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2011, 05:33:52 πμ
Το οτι παταω μιζα και φευγω ;D  Τεταρτη μερα σημερα και δν ειχα κανενα προβλημα..

Τελος καλό , όλα καλά , Σωστός  :thumbup: :thumbup:

Offline transalpakias86

• Απλός οδηγός
Reply #37 on: Τετάρτη 05 Οκτώβριος 2011, 05:35:57 πμ
Πράγματι, ισως αυτό που βλέπει να μην είναι βρασμός.

Ναι εγω το ανεφερα λαθος..πολλες μικρες φυσαλιδες.. δν μπορουσα να το εξησησω αλλιως..

Βιτσίλα

• Guest
Reply #38 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2012, 21:10:04 μμ
Εσείς που έχεται γνώση ποιον να διαλέξω;
Ή αν έχεται να προτίνεται κάποιον άλλο ...
Κρήτη είμαι και έχω Transalp 2003
http://www.moto-rider.com/product-view.aspx?pid=32753
φτηνός αλλά καλός;
http://www.moto-rider.com/product-view.aspx?pid=29745
πιο ακριβός , εγγυημένος ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
« Last Edit: Τρίτη 13 Μάρτιος 2012, 21:17:21 μμ by Βιτσίλα »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Τρίτη 13 Μάρτιος 2012, 22:57:11 μμ
Ασχετο ίσως , αλλά τι εγγύηση σου δίνουν?
Αν δεν δίνουν πάρε το φθηνό.
Αν δίνουν την ιδια ... πάλι το φθηνό.
Οι καιροί είναι δύσκολοι.

ΥΓ: Πάντα εκφράζοντας προσωπικές απόψεις.

Offline cuckoos

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Rossi και πάνω !
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ
Reply #40 on: Τετάρτη 14 Μάρτιος 2012, 04:29:10 πμ
Και εμένα η γνώμη μου είναι να βάλεις τον φτηνό.

Κάνε μια βόλτα και από του ΡΗΓΑ (είναι μέλος του forum) στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη να δεις αν έχει κάτι, θα έχεις και έκπτωση λόγο forum

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΛΥΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ Σ’ΑΓΑΠΟΥΝ

Offline CRISLI

• Μόνο;
  • Οδηγάρα
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Reply #41 on: Τετάρτη 14 Μάρτιος 2012, 05:06:46 πμ
Εσείς που έχεται γνώση ποιον να διαλέξω;
Ή αν έχεται να προτίνεται κάποιον άλλο ...
Κρήτη είμαι και έχω Transalp 2003
http://www.moto-rider.com/product-view.aspx?pid=32753
φτηνός αλλά καλός;
http://www.moto-rider.com/product-view.aspx?pid=29745
πιο ακριβός , εγγυημένος ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
Εγώ θα έπαιρνα έναν με ψήκτρα (από ότι βλέπω τον φτηνό) τον οποίον όταν τον βίδωνα θα έβαζα και σιλικόνη καλής επαφής.
Όπως και να έχει θα τον έπαιρνα από τον ΡΗΓΑ.
Θα ερχόμουν και σε καμία συνάντηση......

Βιτσίλα

• Guest
Reply #42 on: Κυριακή 18 Μάρτιος 2012, 11:06:49 πμ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...
Ρήγα; Δεν το γνώριζα αυτό το μαγαζί ...
Συναντήσεις ... είμαι καινούριος εδώ και η εργασία μου είναι περίεργη ,
αν βολέψει πάντως σε καμιά βόλτα εδώ Κρήτη θα έρθω.