Hellas Transalp Forum

Απορία για συναγερμό

jack · 208

Offline jack

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Παρασκευή 21 Νοέμβριος 2025, 11:22:24 πμ
Σκέφτομαι να βάλω συναγερμό στο xlv650.

Για το δικό μου δε βγαινει ο εργοστασιακός πια.

Οι aftermarket γενικά έχουν κακή φήμη, δημιουργούν ηλεκτρολογικά προβλήματα κλπ.

Τι να κάνω;

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Παρασκευή 21 Νοέμβριος 2025, 14:31:51 μμ
Να πώ τη γνώμη μου.

Συναγερμοί υπάρχουν πολλοί.
Ολοι λειτουργούν , τό θέμα είναι τί απαιτήσεις έχει ο καθένας μας απο ένα συναγερμό.

Λόγω του ότι είμαι ηλεκτρονικός και έχω σχετική εμπειρία ένα μπορώ να πώ με σιγουριά : Ακόμα και ο καλύτερος συναγερμός
αν τοποθετηθεί απο λαλάκα τεχνικό μόνο προβληματα θα δημιουργήσει.

Με άλλα λόγια , αν η τοποθέτηση γίνει κόβοντας καλώδια όπου τον βολεύει, τυλίγοντας με μονωτική ταινία που με τα χρόνια
και την θερμοκρασία ξεραίνεται, ξετυλίγεται και περνάει η υγρασία στην ένωση τότε τα πράγματα δεν είναι όπως πρέπει.

Σε αυτό το νήμα :   Τοποθέτηση συναγερμού σε XL650   
 https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=16602.0 

Εχω περιγράψει με όσο το δυνατόν αναλυτικό τρόπο πως αφαίρεσα και επανατοποθέτησα με σωστό τρόπο τον ήδη υπάρχοντα.

Ο ΜΕΤΑ Legos III (αν θυμάμαι καλά ) με εξυπηρέτησε για μια 10ετία χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα .
Μάλιστα κάποια στιγμή που έχασα το ένα κ μοναδικό χειριστήριο πήγα στην αντιπροσωπεία και έβγαλα δύο με ένα απλό μπρίζωμα της κεντρικής
μονάδας σε ενα λάπτοπ.  . Επίσης οταν μετά απο χρόνια βγήκε εκτός η εσωτερική μπαταρία του που  υπήρχε έτοιμη στοκ στο σέρβις, απλά την αντικατέστησα μόνος με κόστος μόνο την αγορά της.

Δυστυχώς η 650 δεν διαθέτει auxiliary connections όπως η 700, δλδ δεν έχει αναμονές για plug 'n play βοηθητικές συσκευές  όπως συναγερμός
θερμαινόμενα γκρίπ κλπ. Στην 700 για παράδειγμα αγοράζοντας τον συναγερμό σε ρωτούν για ποιό μηχανάκι είναι και σου δίνουν μια
πλεξούδα που απο την μια ακρη συνδέεται στον συναγερμό και η άλλη ακρη στο μηχανάκι χωρίς να πέσει κόψε ράψε με ότι αυτό σημαίνει.

Εχει μεγάλη σημασία λοιπόν η υποστήριξη της αντιπροσωπείας, κάτι που δεν εγγυώνται φθηνά μοντέλα.

Μελέτησε το λινκ που σου πόσταρα και για ότι θές εδώ είμαστε.