Πρωτον φίλτρο υπάρχει κ μάλιστα αρκετα ψιλό, βρίσκεται εσωτερικά του τεπόζιτου στην ευθεία του ρουμπινέτου , και είναι αυτό :

Για να το δείς/ελέγξεις πρέπει να βγεί το ρουμπινέτο κ μετά φυσικά να αλλαχτει το οριγκ που υπάρχει εκεί.
Επειδή δεν υπάρχει τρόμπα καυσίμου κ το καύσιμο ρέει με φυσική ροή το οποιοδήποτε εξωτερικό φίλτρο θα πρέπει να μην ενοχλεί την ροή .
Περισσότερα εδώ:
https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=13811.0Τώρα , το αν χρειάζεται? Γνώμη μου πως οχι.
Αδειασα το τεπόζιτο κ δεν έβγαλε καθόλου βρώμα , είναι κ εσωτερικά πλαστικοποιημένο , αρα δεν έχεις να ανησυχείς για σκουριές κλπ.
Οταν καθάρισα πρωτη φορά τα καρμπς βρήκα βέβαια λιγη μπίχλα στο φιλτράκι εισαγωγής στο ένα απο τα κρμπς κοντά στο πυραυλάκι
Δλδ βγάζοντας το φλοτέρ

και το πυραυλάκι

οταν αφαιρεσα την βάση που ''κάθεται'' το πυραυλάκι

που βγαίνει ολοκληρη μαζί με το φιλτρο

Εσταξε αυτή η σταγόνα απο το υγρό καθαρισμού κ ελαχιστη σκόνη?

Aυτή ήταν κ η μοναδική ''βρώμα'' που βρήκα στα καρμπς που είχαν να καθαριστουν 10 χρόνια, ασχετο αν εγώ τα κάθαριζα μετα κάθε χρόνο.

Το μόνο που περνάει απο το φίλτρο του τεπόζιτου είναι αυτή η κόκκινη σκόνη? χρώμα? που περιέχει η βενζίνη , κ που οταν εκανα ενα ταξίδι 1200χλμ με φρεσκοκαθαρισμένα καρμπς , οταν τα ανοιξα στην επιστροφή είχαν ηδη κοκκινίσει εσωτερικά τα λεκανάκια.