Hellas Transalp Forum

Περιεργη καταναλωση-επιδοσεις TA 650

george2411 · 37919

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #50 on: Κυριακή 25 Φεβρουάριος 2018, 22:28:38 μμ
Κάπου θα τα έχω ξαναγράψει, αλλά θα τα πηρε το φωτομπάκετ. Για τις μεμβράνες μην αρκεστείς σε οπτικό έλεγχο.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #51 on: Κυριακή 25 Φεβρουάριος 2018, 22:31:29 μμ
Χρειάζεται να τις τεντώσεις για να φανούν τα όποια ελαττώματα.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #52 on: Δευτέρα 26 Φεβρουάριος 2018, 00:29:43 πμ
Ευχαριστώ και τους 2 σας για τις φώτο. Βοηθάνε πάρα πολύ.  Εξάλλου ότι έχω κάνει μέχρι στιγμής στη μηχανή το έχω κάνει με βάση τις οδηγίες και τις φώτο σας τα οποία ειλικρινά είναι καλύτερα και από service manual...!   :eusa_clap:

Με τα καρμπυρατερ επάνω δεν μπορώ να λύσω λεκανακια δεν θέλω να το ρισκάρω. Θα την κάνω την πατάτα σίγουρα..Πρέπει να βγουν από πάνω και να γίνει σέρβις σωστά.

Αυτό που εξακολουθώ να παρατηρώ είναι το εξής:
Πορεία σε χαμηλές στροφές μέχρι 4000 και ρελαντί και τα μπουζι σε 10 λεπτά γίνονται μαύρα. Και τα 2  και λίγο περισσότερο ο πλούσιος κυλινδρος. Σε ευθεία με άνοιγμα της μηχανής (2 χλμ αρκουν) και σταμάτημα δεξιά για έλεγχο τα μπουζι είναι καφέ γκρι και οι πορσελανες άσπρες από μαύρες
Άρα το πρόβλημα είναι καθαρά και μόνο στις χαμηλές στροφές και στο ρελαντί. 
Αντε βγάλε άκρη τώρα....

Επίσης κάτι που παρατήρησα σημαντικό....
Η διαφορά που έχουν τα μπουζι σε μια οδήγηση είναι πολύ αμεση. Τι εννοώ? Ρυθμίζω pilot.  Πάω μια βόλτα χαλαρή μια μικρή απόσταση και σταματάω. Ελέγχω τα μπουζι και είναι μαύρα. Αν σε αυτή την βόλτα κάνω ότι πατάω λίγο έστω και για δευτερόλεπτα αλλάζει όλο το αποτέλεσμα.  Τα μπουζι καθαρίζουν αμέσως και γκριζαρουν σκουροχρωμα και καθαρίζει η πορσελανη. Όλα αυτά σε μια οδήγηση των 5 λεπτών...!!

Edit: επίσης μετά την διαδρομή πιανοντας τον μπροστινό και τον πίσω κυλινδρο παρατήρησα διαφορά θερμοκρασίας.  Είναι φυσιολογικό αυτό? Ο μπροστά ήταν πιο κρύος σε σχέση με τον πίσω.
« Last Edit: Δευτέρα 26 Φεβρουάριος 2018, 02:27:31 πμ by george2411 »

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #53 on: Τρίτη 27 Φεβρουάριος 2018, 18:10:52 μμ
Καλημερα σας....εχω την εντυπωση οτι εχω καταληξει καπου και ειπα να το μοιραστω μαζι σας.
Το προβλημα εντοπιζεται ΜΟΝΟ στις χαμηλες και στο ρελαντι. Και τωρα επαληθευονται ολα ακομα και το ακραιο σεναριο που ειχα πρωτοανοιξει το θεμα οτι καιω περιπου τα ιδια ειτε παω χαλαρα ειτε γρηγορα.
Μετα απο την βοηθεια σας και απο πολυυυυυυυυυυυ ψαξιμο, ειχα ολα τα συμπτωματα ενος πλουσιου μοτερ (Γιαννη το αρθρο το αγγλικο που ειχες βαλει με βοηθησε πολυ) αλλα μονο στις χαμηλες και στο ρελαντι μιας και τα μπουζι σε τερμα γκαζι και πορεια ειναι οκ προς φτωχα (λογω ελευθερης εξατμισης και φιλτρου).
Συνοψιζοντας, μολις το μοτερ εφτανε σε καλη θερμοκρασια λιγο πριν την μεση, αρχιζε τις ασταθειες στο ρελαντι, τα μπουκωματα σε εκκινησεις, κακες επιδοσεις, δυσκολο ξεκινημα με πρωτη (και λιγους κραδασμους) και το πολυ καλο τεστακι οταν εισαι ρελαντι πατας μια ξερογκαζια η μετα απο πορεια, και βλεπεις την βελονα να βουταει κατω απο τις 1200 να μενει στις 800 για μερικα δευτερολεπτα (10-15) μεχρι να επανελθει στο ρελαντι.
Ολα αυτα και αλλα συν τα κατραμια μπουζι δειχνουν πλουσιο χαμηλα. Το που οφειλεται δεν ξερω, οπως ειπε και ο Νικος σε ζιγκλερ η σε σταθμη, το σιγουρο ομως ειναι οτι εκει ειναι το προβλημα.
Σημερα με μια νεα ρυθμιση των 1.5 στροφων για τον πλουσιο και 2 για τον φτωχο, το μηχανακι σε πληρη θερμοκρασια, δουλευει αψογα, ξεκιναει καλα με καλες χαμηλες και το ρελαντι σταθερο οτι και να γινει.
Τα μπουζι βγηκαν σκουρο γκρι χρωμα και τα 2.
Η αληθεια ειναι οτι ψαχνοντας ολο το φορουμ δεν καταφερα να βρω παρομοιο προβλημα. Σιγουρα πρεπει να βγουν τα καρμπ απο πανω απλα ενημερωνω για την πορεια του προβληματος.

john lk

• Guest
Reply #54 on: Τετάρτη 28 Φεβρουάριος 2018, 00:39:01 πμ
Πολυ εινδαιαφεροντα αυτα που ανεφερες!!!
Βαλε φωτο των μουζι αν γινεται.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #55 on: Πέμπτη 01 Μάρτιος 2018, 00:36:24 πμ
Αν υπερχειλίζουν τα λεκανάκια δεν θα σου γεμίζει ο κύλινδρος επειδή μόλις σβήσεις κινητήρα διακόπτεται η ροή καυσίμου απο το ρουμπινέτο επειδή παύει η υποπίεση.
Αρα μονος τρόπος να το ελέγξεις είναι βγάζοντας τα καρμπς.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #56 on: Παρασκευή 23 Μάρτιος 2018, 23:58:08 μμ
Δυστυχως ακομα χρονο δεν εχω βρει να λυσω τα καρμπ για ελεγχο και καθαρισμο.
Τα εχω φερει οσο καλυτερα μπορω με τις pilot αλλα τωρα που ζεσταινει ο καιρος εχω θεματακια οταν ζεστενεται το μοτερ. (οι επιπτωσεις του πλουσιου).
Κομπιαζει ελαφρως μεχρι να του "τα δωσω" και μετα καθαριζει.Μιλαμε παντα για χαμηλες και κυριως οταν ειμαι σε κινηση μπουκωνει το μοτερ.
Εβγαλα παλι τα μπουζι και δυστυχως εχω παλι μαυριλα. Στα ψηλα δεν εχω κανενα θεμα, ολη η ζημια γινεται στο ρελαντι και στις χαμηλες.
Αλλα αυτο που με παραξενεψε ειναι το φιλτρο αερα (καινουργιο ελευθερας της dna).
Σας εχω ποσταρει μια φωτο να το δειτε. Συγκεκριμενα μια κιτρινη χροια πανω στο φιλτρο η οποια ειναι πανω ακριβως απο την εισαγωγη του καρμπ.

https://imgur.com/a/0r3RX

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Σάββατο 24 Μάρτιος 2018, 00:00:36 πμ
η σκόνη που εχει ο αερας τις τελευταίες ημέρες?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #58 on: Σάββατο 24 Μάρτιος 2018, 00:01:30 πμ
γραψε λαθος... πανω απο την εισαγωγη του καρμπ ειπες (καταλαβα εισαγωγη αερα)

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #59 on: Σάββατο 24 Μάρτιος 2018, 01:09:31 πμ
γραψε λαθος... πανω απο την εισαγωγη του καρμπ ειπες (καταλαβα εισαγωγη αερα)
Ναι εκεί  και λίγο κάτω στη γωνια. Το φιλτροκουτι μέσα δεν έχει λάδια ούτε κάτι αλλο. (απλή σημείωση)

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #60 on: Σάββατο 24 Μάρτιος 2018, 02:53:10 πμ
Έχω ακριβώς το ίδιο φαινόμενο σε KN φίλτρο, το οποίο από κόκκινο στο σημείο εκείνο γκριζάρει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, απλά ίσως λόγω του σημείο να ψιλοστεγνώνει το λάδι ή να μαζεύει περισσότερες επικαθίσεις με αποτέλεσμα να αποχρωματίζεται η περιοχή. Ουδέποτε είχα θέμα με τα μείγματα στον βαθμό που αναφέρεις. Οπότε μάλλον είναι φυσιολογικό.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #61 on: Τετάρτη 28 Μάρτιος 2018, 19:03:35 μμ
Έχω ακριβώς το ίδιο φαινόμενο σε KN φίλτρο, το οποίο από κόκκινο στο σημείο εκείνο γκριζάρει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, απλά ίσως λόγω του σημείο να ψιλοστεγνώνει το λάδι ή να μαζεύει περισσότερες επικαθίσεις με αποτέλεσμα να αποχρωματίζεται η περιοχή. Ουδέποτε είχα θέμα με τα μείγματα στον βαθμό που αναφέρεις. Οπότε μάλλον είναι φυσιολογικό.
Σε ευχαριστω πολυ.
Χτες εβγαλα το snorkel (τον μαυρο σωληνα απο το φιλτροκουτι) και σε συνδιασμο με τον θεωρητικα παραπανω αερα που παιρνει, καλυτερεψαν κατα πολυ τα μπουζι και τα μειγματα (στις χαμηλες και ρελαντι παντα).
ΕΙδωμεν.

john lk

• Guest
Reply #62 on: Τετάρτη 28 Μάρτιος 2018, 20:21:43 μμ
Την αφαιρεση του snorkel την εχω διαβασει σε ξενα φορουμ που αναφερουν οτι βελτιωνει την  ροη του αερα προς το φιλτρο.

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #63 on: Τετάρτη 28 Μάρτιος 2018, 21:07:59 μμ
Την αφαιρεση του snorkel την εχω διαβασει σε ξενα φορουμ που αναφερουν οτι βελτιωνει την  ροη του αερα προς το φιλτρο.
Και εγω απο εκει. Βεβαια εμενα ειχε και θεμα, για καποιο λογο το τεποζιτο παταγε την ακρη και την ειχε διπλωσει οποτε μειωνε την ροη.
Απο την αλλη ο κατασκευαστης δεν ειναι χαζος, για να το εχει βαλει καποιο λογο θα εχει.
Απο θορυβο εχει αυξηθει λιγο το μοτερ, ακους περισσοτερο τα καρμπ.
Απο επιδοσεις δεν ειδα κατι, μονο διαφορα ως προς την λειτουργια. Γενικοτερα εχει φτωχυνει το μοτερ.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #64 on: Τετάρτη 28 Μάρτιος 2018, 23:16:46 μμ
Τι είναι αυτό το snorkel ? που βρίσκεται?

Αντε να μάθουμε κ εμείς οι νεότεροι .

john lk

• Guest
Reply #65 on: Τετάρτη 28 Μάρτιος 2018, 23:48:33 μμ
Νικολαε!!??...δεν γνωριζεις το snorkel ???

Τελος παντων...ειναι το ρουξουνι/αγωγος/"μπουρι" απο το οποιο τραβα αερα το φιλτροκουτι.

Στην 600 ειναι το νο. 14 DUCT, AIR CLEANER INTAKE για την 650 δεν γνωριζω αλλα καπως ετσι θα το ονομαζει.

Επισης  snorkel λεγεται και ο αναπνευστηρας της μασκας στην θαλασσα και η εισαγωγη αερα των υποβρυχιων οταν βρισκονται σε περισκοπικο βαθος ωστε να χρησιμοποιουν τις ντηζελ τους αντι των μπαταριων (πατεντα των Γερμανων στο 2ο ημισυ του Β Παγκοσμιου Πολεμου οπου και αυξησαν αισθητα την αυτονομια και ταυτοχρονα μειωσαν τις απωλειες των υποβρυχιων τους).

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #66 on: Πέμπτη 29 Μάρτιος 2018, 03:03:52 πμ

Τελος παντων...ειναι το ρουξουνι/αγωγος/"μπουρι" απο το οποιο τραβα αερα το φιλτροκουτι.

Στην 600 ειναι το νο. 14 DUCT, AIR CLEANER INTAKE για την 650 δεν γνωριζω αλλα καπως ετσι θα το ονομαζει.

Επισης  snorkel λεγεται και ο αναπνευστηρας της μασκας στην θαλασσα και η εισαγωγη αερα των υποβρυχιων οταν βρισκονται σε περισκοπικο βαθος ωστε να χρησιμοποιουν τις ντηζελ τους αντι των μπαταριων (πατεντα των Γερμανων στο 2ο ημισυ του Β Παγκοσμιου Πολεμου οπου και αυξησαν αισθητα την αυτονομια και ταυτοχρονα μειωσαν τις απωλειες των υποβρυχιων τους).
...και σεμινάριο Ιστορίας! Συμφωνώ και επαυξάνω. Η αφαίρεση του πάντως έχει διαφορά (για αυτό και φτωχαινει το μείγμα) αλλά κάνει πολύ θόρυβο για τα δικά μου γούστα.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #67 on: Πέμπτη 29 Μάρτιος 2018, 04:17:14 πμ
Ασχετο αλλά αν αυτό το λάστιχο εισαγωγής  ήταν απο την μπροστινή μεριά , να έπαιζε δλδ το ρόλο σκούπας εισαγωγής όπως βάζουν στα αυτ/τα , δεν θα ήταν καλύτερα?
Δλδ δεν θα είχαμε περισσότερο αέρα να εκμεταλλευτούμε? Γιατί στα αυτ/τα η εισαγωγή είναι στην φάτσα?
Πάντα σαν μικρό παιδί κ εγώ είχα αυτην την απορία οταν είδα την εισαγωγή της ΤΑ. ;D

Το αυτό γίνεται κ με το παπί, εκεί είναι τελείως τρελό, απο το φίλτρο εισαγωγής φεύγουν δυο σωλήνες αριστερα κ δεξιά κ μπαίνουν στον σωλήνα του σκελετού που συνδέει το τιμόνι με το πίσω τμήμα κ πάνω του κρεμεται ο κινητηρας.
Ο σωλήνας αυτός πάει μέχρι το σημείο που περνάει ο αξονας απο το πίσω ψαλίδι, δλδ ουσιαστικά το φίλτρο αέρα τραβαει αέρα στο εμπρός κ κάτω τμήμα εσωτερικά του πίσω φτερού. :2dizzy:

Πράγματι οταν το εψαξα στο νετ κατι για  καταδύσεις μου εβγαλε .
Εχεις πμ.
« Last Edit: Πέμπτη 29 Μάρτιος 2018, 04:20:21 πμ by Stoneman »

john lk

• Guest
Reply #68 on: Πέμπτη 29 Μάρτιος 2018, 04:53:57 πμ
Αυτο που λες Νικο (το λεγομενο scoop) ηταν μια "καινοτομια" που εφαρμοστηκε στους ατμοσφαιρικους κινητηρες της φορμουλα 1 την δεκαετια του ΄60+ εως ΄70 ισως και ΄80 (θυμηθητε Μακ Λαρεν, Φερραρι, Λοτους κλπ κλπ με τον τεραστιο αεραγωγο πανω απο το κεφαλι του οδηγου), με σκοπο να κανει κατι σαν υπερπληρωση του αερα απο την πιεση ανακοπης οταν ετρεχε το αυτοκινητο. Το εβαλαν και στα αυτοκινητα τους διαφοροι καγκουρες της εποχης (κυριως Αμερικανοι) με την ιδια ελπιδα.
Οπως ειχα διαβασει πριν απο πολλα χρονια, η υπερπληρωση αυτη δεν γινοταν στις ταχυτητες που ετρεχαν (αντε να γινοταν κατι στις τελικες τους ταχυτητες) και δημιουργουσε μεγαλες αντιστασεις (οπισθελκουσες), με αποτελεσμα να καταργηθουν σταδιακα και να μεινουν μονο ως απλοι αεραγωγοι και τιποτα αλλο.

Επομενως δεν εχει καμμια ουσιαστικη διαφορα εαν η εισοδος του αερα βλεπει προς τα εμπρος η προς τα πισω η προς το πλαι. Ουσια εχει να μπαινει οσο το δυνατον πιο κρυος και καθαρος απο σκονες κλπ αερας προς το φιλτροκουτι.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #69 on: Πέμπτη 29 Μάρτιος 2018, 16:51:15 μμ
RAM-air δεν το λέγαν στα μοτοσακά αυτό?

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #70 on: Πέμπτη 29 Μάρτιος 2018, 22:27:15 μμ
RAM-air δεν το λέγαν στα μοτοσακά αυτό?

Ναι RAM AIR λέγεται, την εξαιρετική αυτή ιδέα την χρωστάμε στην KAWASAKΙ. Την υιοθέτησαν όλοι βέβαια, γιατί δουλεύει. Είναι αρκετά μπελαλίδικο να γίνει σε καρμπυρατέρ, πρέπει να μεταφέρεις αυτή την υπερπίεση στο ρεζερβουάρ και στα λεκανάκια των καρμπυρατέρ για να δουλέψει.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #71 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2018, 00:27:30 πμ
Ποιό λέγανε ram air? 

Offline george2411

• Απλός οδηγός
Reply #72 on: Παρασκευή 30 Μάρτιος 2018, 21:49:01 μμ
Ναι RAM AIR λέγεται, την εξαιρετική αυτή ιδέα την χρωστάμε στην KAWASAKΙ. Την υιοθέτησαν όλοι βέβαια, γιατί δουλεύει. Είναι αρκετά μπελαλίδικο να γίνει σε καρμπυρατέρ, πρέπει να μεταφέρεις αυτή την υπερπίεση στο ρεζερβουάρ και στα λεκανάκια των καρμπυρατέρ για να δουλέψει.
Νομιζω την ειχε το zxr400 που ειχα ενα φεγγαρι με τις 2 σωληνες μπροστα στα μουτρα.
Ειναι λογικο να δουλευει και ακομα και σημερα και στα αυτοκινητα αλλα και σε μηχανες. Οσο για τα καρμπ δεν εχω ιδεα για να το λες οτι δεν δουλευει κατι θα ξερεις. Στα injection που διορθωνει ο εγκεφαλος συνεχεια ειναι λογικο να δουλευει. Στα καρμπ σιγουρα υπαρχει περιορισμος.
Για μενα το παν ειναι ο κρυος αερας = περισσοτερο οξυγονο = καλυτερη καυση. (βλεπε aem εισαγωγες σε αυτοκινητα οπου το φιλτρο κατεβαινει κατω στον θολο.)
Εμενα το TA παει καλυτερα χωρις το snorkel για τον μοναδικο λογο οτι ειμαι πιο πλουσιος απο οτι θα επρεπε οποτε εκμεταλευεται τον περισσοτερο (θεωρητικα) αερα, συν οτι ο προηγουμενος καποια μ....κια εχει κανει και η ακρη του σωληνα ηταν διπλωμενη, την παταγε μονιμως το τεποζιτο.

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #73 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2018, 01:37:34 πμ
... Οσο για τα καρμπ δεν εχω ιδεα για να το λες οτι δεν δουλευει κατι θα ξερεις. Στα injection που διορθωνει ο εγκεφαλος συνεχεια ειναι λογικο να δουλευει. Στα καρμπ σιγουρα υπαρχει περιορισμος.

Δουλεύει και με καρμπυρατέρ, απλά θέλει υπομονή και υπομονή στις ρυθμίσεις. Στο ΖΧ9 μάλλον το πρωτοπαρουσίασε που ήταν με καρμπυρατέρ. Από τότε όλες οι γρήγορες μοτοσυκλέτες το εκμεταλεύονται. Στα αυτοκίνητα η εισαγωγή είναι μεν προς τα εμπρός, αλλά μέσα στο καπό, οπότε ...δεν.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #74 on: Σάββατο 31 Μάρτιος 2018, 04:11:01 πμ
..... Στα αυτοκίνητα η εισαγωγή είναι μεν προς τα εμπρός, αλλά μέσα στο καπό, οπότε ...δεν.

Ναι ε?

Τότε το δικό μου πρωτοπορεί, εκεί που πιάνει το καπώ   εχει ενα κενό κ έχει μια σκούπα 15 εκ επί 5 εκ.
αυτό απο μαμά .
Iδού κ η φωτό:

Ετσι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι  :2hysterical:
« Last Edit: Σάββατο 31 Μάρτιος 2018, 04:13:10 πμ by Stoneman »