Hellas Transalp Forum

Ανταλλακτικά - Συνεργεία σα να λέμε Δρομοκαϊτειο -

zulga · 9734

Offline zulga

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Καλησπέρα στην παρέα.

Απείχα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας περίπου 2 χρόνια ώσπου πριν λίγες μέρες ερωτεύτηκα  μια μπλε TA 650... Μου πείρε το μυαλό και όπως όλες οι γυναίκες και ένα σεβαστό ποσό για την αγορά της.

Σήμερα ξεκίνησαν τα πρώτα ζόρια της σχέσης μας όπου και ρώτησα εδώ στην περιοχή μου διάφορα συνεργεία για το 1ο της service. Ύστερα από 3 διαφορετικά συνεργεία σαν απολογισμό έχω ένα κουτί:

Αυτά που πρέπει να αλλαχτούν στην μοτοσυκλέτα είναι τα εξής:
1) Αλυσίδα γρανάζια (συνεργείο Α: 160€ DID-JT, Β: 90€ RK , Γ: 145 DIT-JT)
2) Δισκόπλακες εμπρός + τακάκια (A: OEM HONDA 190€, Β: μεταχειρισμένες ΟΕΜ: 100€ +23€, Γ: ARTRAX + τακάκια 100€)
3) Λάδι ανάρτησης μπροστά(Α: 30€ , Β: 15€ , Γ: 20€)
4) Ρουλεμάν τιμονιού (Α: 60€ , Β: 40€ , Γ: 40€) κωνικά και οι τρεις
και
5) Ότι χρειάζεται ένα φυσιολογικό service (λάδια - φίλτρο - μπουζί) (Α: 150€, Β: 70€, Γ: δεν απάντησε γιατί πρέπει να το λύσει)
Ίσως να χρειάζεται και ρίθμυσμα στης βαλβίδες και καθαρισμό των μπεκ μόνο ο Α μου είπε ότι θέλει οπωσδήποτε ο Β είπε ότι δεν χρειάζεται καθόλου ο Γ λόγο φόρτου δεν το άκουσε καθόλου.

Εργατικά:
Α) 190€
Β) 150€
Γ) δεν απάντησε στο σύνολο γιατί θα πρέπει να λύσει το μηχανάκι
Συγκεντρωτικά έχουμε:
Συνεργείο Α 780€
Συνεργείο Β 465 €
Συνεργείο Γ 235€ ανταλλακτικά χωρίς εργασία.
Το Γ συνεργείο ήταν το πιο καθαρό και το πιο σοβαρό μαγαζί και από τα τρία να πω. Επίσης είχε πολύ δουλειά και εννοώ πολυυυυυυ δουλεία πράγμα που δηλώνει αρκετά θεωρώ.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: είναι λογικό να υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις μεταξύ τους? Πιο από τα τρία να επιλέξω? Οι τιμές είναι λογικές?
« Last Edit: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 02:23:57 πμ by zulga »

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #1 on: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 02:51:03 πμ
Οι διαφορες στα ανταλακτικα καταλαβαινεις οτι εχει να κανει με το τι θα βαλει γνησια - after market  πιστευω ο Α βαζει γνησια , αλυσογραναζα α- β εχει να κανει μαλλον με χρυση did ή οχι .

Δισκοπλακες μπροστα ΟΕΜ  μαλλον 190 η μια οχι και οι δυο ...για μενα βαλε αφτερ μαρκετ

τα κωνικα ρουλεμαν μαζι με φλατζες πανω κατω ο Α ειναι κοντα στις τιμες .

λαδια -φιλτρα - μπουζι   ο Α βαζει ΟΕΜ

Ποσα χλμ εχει η μοτο ; για να δεις αν θελει καθαρισμο καρμπ ( για μενα οχι μην κανεις ) βαλβιδες κανε

τα εργατικα εχει να κανει με τον μαστορα

αυτα

Offline zulga

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 03:08:22 πμ
Οι διαφορες στα ανταλακτικα καταλαβαινεις οτι εχει να κανει με το τι θα βαλει γνησια - after market  πιστευω ο Α βαζει γνησια , αλυσογραναζα α- β εχει να κανει μαλλον με χρυση did ή οχι .

Δισκοπλακες μπροστα ΟΕΜ  μαλλον 190 η μια οχι και οι δυο ...για μενα βαλε αφτερ μαρκετ

τα κωνικα ρουλεμαν μαζι με φλατζες πανω κατω ο Α ειναι κοντα στις τιμες .

λαδια -φιλτρα - μπουζι   ο Α βαζει ΟΕΜ

Ποσα χλμ εχει η μοτο ; για να δεις αν θελει καθαρισμο καρμπ ( για μενα οχι μην κανεις ) βαλβιδες κανε

τα εργατικα εχει να κανει με τον μαστορα

αυτα

H μοτο έχει 37000 περίπου. Ο Α είπε ότι σίγουρα έχει κάπου στις 50.000 πάντως.

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 06:21:57 πμ
Η σχέση οδηγού-μηχανικού χτίζεται με τα χρόνια. Το γεγονός ότι ο Γ είχε πολύ δουλειά από που προκύπτει? Ισως από το γεγονός ότι ήταν γεμάτος ανοιγμένα μηχανάκια που περίμεναν για σερβις? Αυτό μπορεί να σημαίνει και κακή χρήση χρόνου επισκευής. Για μένα έχει σημασία να πω ότι θέλω το μηχανάκι μου στις 3.00 το μεσημέρι και στις 2.30 να το έχουν έτοιμο. Σημαντικό στοιχείο βρίσκω και την τάξη και καθαρότητα που έχει ένα συνεργείο. Επίσης φρόντισε το συνεργείο να μην είναι γενικής χρήσεως αλλά επίσημα εξουσιοδοτημένο από την μαμα Honda.

Μιλάς για αλλαγή στις μπροστινές δισκόπλακες με το κονερ να δείχνει 37000χλμ. Σκέψου ότι στο δικό μου άλλαξα δισκόπλακες στα 90000 χλμ. Οπότε σκέψου την πιθανότητα να έχει περισσότερα χλμ από όσα λέει. Από τα 3 συνεργεία προτείνω να πάρεις τιμές και από ένα 4ο!  ;D ;D

Στο φόρουμ αυτό θα βρεις πολλές πληροφορίες για σερβις και ανταλλακτικά και συνεργεία. Ρίξε μια (μεγάλη) ματιά και ότι απορίες έχεις ρώτα!  ;)

Σε κάθε περίπτωση.... καλοτάξιδο!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 06:36:44 πμ
οι τιμες δεν λενε τιποτα,αν δεν περιγραφουν ακριβως τι αφορουν.

αλλη τιμη εχει η μαμα δισκοπλακα,αλλη μια αφτερμαρκετ και αλλη μια κινεζια.το ποια ειναι καλυτερη ειναι αλλη κουβεντα.

το οτι ειχε πολυ δουλεια,παλι δεν λεει τιποτα.μπορει να πνιγεται στην δουλεια επειδη ειναι φτηνος αλλα η ποιοτητα της δουλειας να ειναι χαλια και αυτο τελικα να σου στοιχισει περισσοτερο.

1) αποφασισε τι θελεις να βαλεις απο ανταλακτικα.(εδω  μεσα θα βρεις πληροφοριες για ολα οσα σε ενδιαφερουν οποτε θα σου ειναι πιο ευκολο)
2) ζητα σε ολους τα πραγματα που εσυ θελεις και οχι αυτα που εχουν αυτοι.
3) αν δεν εχουν αυτα που θες,ζητα ξεχωριστα τιμη για ανταλακτικα και εργασια,με ανοιχτη την περιπτωση να τους πας εσυ τα υλικα.

τοτε θα μπορεις να εχεις μια καλυτερη εικονα κοστους και ποιος συμφερει.
συνυπολογισε και τα τα υπολοιπα που ανεφερες και παρε την αποφαση.

καλοταξιδη.

Offline zulga

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 14:49:57 μμ
Καλημέρα,
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Μάλλον θα πάω και σε 4ο και θα αγοράσω μόνος μου τα ανταλλακτικά όπως και να έχει.

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 15:21:16 μμ
Να έχεις υπόψιν ότι αν πας μόνος σου τα ανταλλακτικά κατά κανόνα το κόστος εργασίας θα είναι μεγαλύτερο, διότι ο μάστορας δεν θα έχει καθόλου κέρδος από το ανταλλακτικό -  σε άλλη τιμή θα το πάρεις εσύ από την αντιπροσωπεία / μεγαλέμπορο και σε άλλη αυτός.

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 16:02:07 μμ
Μη λέτε ανακρίβειες. Το κόστος εργασίας είναι το ίδιο  είτε πας τα ανταλλακτικά μόνος σου είτε τα πάρει ο μηχανικός. Σε πολλά συνεργεία υπάρχει τιμοκατάλογος κόστους εργασιών.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #8 on: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 16:15:00 μμ
H μοτο έχει 37000 περίπου. Ο Α είπε ότι σίγουρα έχει κάπου στις 50.000 πάντως.

Αυτο ειναι σιγουρο ...14 χρονων μοτο με 37000χλμ τι εκανε 2500 χλμ το χρονο μονο  :eusa_naughty:

Οπως ειπε ο φιλος Yianni ( οχι ο Βαρουφακης ουτε ο μουσικος  :2hysterical: )  βαλε μια λιστα απο ανταλακτικα ΟΕΜ ή αφτερ ψαξε μεσα στο φορουμ πληροφοριες τα περισσοτερα μπορεις και μονος να τα κανεις .....ετσι ριχνεις το κοστος και εχεις και την χαρα οτι περιποιησε την μοτο σου .
Δισκοπλακες , φιλτρο αερος ( με καθαρισμα να ειναι οκ ειδικα αν δεν πηγαινε χωμα )  πιθανον να μην χρειαζεσαι

Αποψη προσωπικη: απο τοτε που ξεκινησα να κανω μονος σερβις στην δικη μου εχω βρει πολλες ματσολιες απο τα συνεργεια .

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 16:16:33 μμ
Μη λέτε ανακρίβειες. Το κόστος εργασίας είναι το ίδιο  είτε πας τα ανταλλακτικά μόνος σου είτε τα πάρει ο μηχανικός. Σε πολλά συνεργεία υπάρχει τιμοκατάλογος κόστους εργασιών.

Το κόστος ανταλλακτικών φυσικά και δεν είναι το ίδιο. Το περίεργο θα ήταν να ήταν το ίδιο. Μία δισκόπλακα Braking Π.χ. κοστίζει τιμή λιανικής 115 ευρώ. Εγώ την πήρα 90 σε τιμή συνεργείου (του αδερφού μου). Ακόμα και σε γνήσια ανταλλακτικά πάλι δεν είναι ίδια. Μια εξάτμιση γνήσια Sym με κόστος 250 ευρώ την πληρώσαμε 209, ξανά τιμή εξουσιοδοτημένου.
Και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για σεβαστό ποσοστό χρημάτων που δεν θα πάει ποτέ στον μάστορα ακριβώς επειδή του πήγα εγώ τα ανταλλακτικά. Το κόστος εργασίας πάλι δεν είναι το ίδιο, διότι πολύ απλά ο μάστορας αλλιώς διαπραγματεύεται μια συνολική τιμή αν έχει κέρδος και από τα ανταλλακτικά και αλλιώς αν δεν έχει. Ακόμα και μια απλή «δωρεάν» (εργασία) αλλαγής λαδιών, παύει να είναι δωρεάν αν πας εσύ τα λάδια. Κι ο λόγος είναι διότι η εργασία απλά συμπεριλαμβάνεται στο ανταλλακτικό/αναλώσιμο.
Σε πολλά συνεργεία (κυρίως εξουσιοδοτημένα) πράγματι υπάρχει τιμοκατάλογος, σε πολλά άλλα όμως δεν υπάρχει. Ακόμα κι εκεί που υπάρχει δεν σημαίνει ότι είναι και ευαγγέλιο, είναι στο χέρι του πελάτη να πετύχει καλύτερη τιμή και στο χέρι του μάστορα να κερδίσει τον πελάτη.
« Last Edit: Παρασκευή 08 Μάιος 2015, 16:18:16 μμ by Goikoetxea »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Σάββατο 09 Μάιος 2015, 07:45:23 πμ
Αρχικά σε ποιά περιοχή είσαι;
Σταχιολόγησε τις εργασίες που έχεις να κάνεις και ξεκίνησε να τις κάνεις σταδιακά. Δεν θα σου βγεί μαζεμένο το κόστος.
Από εδώ  http://www.motosp.gr/supercategories.php?sc=%20157%206%20&model=XL650V%20(ED)%20TransAlp&year=2001#content
μπορείς να έχεις μια εικόνα κόστους των μαμά ανταλακτικών.
Τα περισσότερα τα είπαν οι προηγούμενοι, πάντως μην αγχώνεσαι.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline zulga

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Σάββατο 09 Μάιος 2015, 07:45:52 πμ
Update στο νήμα:
Αγορά των περισσοτέρων ανταλλακτικών μόνος μου έχουμε και λέμε:
1) Αλυσίδα - γρανάζια: X'ring DID + JT γρανάζια μπρος πίσω 15/48 τιμή: 145,55
2) Κωνικά ρουλεμάν + τσιμούχες τιμή: 49€
3) Τιμόνι oem honda τιμή: 15€
4) Λάδια κινητήρα MOTUL 5000 10W-40 3 λίτρα + Φίλτρο λαδιού + Ροδέλα τάπας λαδιού + Φίλτρο αέρος + Μπουζί 4 τιμή: 67€
5) Δισκόπλακες ARTRAX + τακάκια ARTRAX τιμή: 60€ (δίσκοι ο ένας) + 18€ (το σετ)

Σύνολο: 432.55€ + τα όσα εργατικά μου ζητήσουν που από τι άκουσα κυμαίνονται στα 200€ περίπου μαζί με ρύθμισμα στις βαλβίδες.

Ελπίζω μόνο να αξίζει όλο το θέμα γιατί τα χρήματα είναι αρκετά και να πάρω καινούργιο μηχανάκι πίσω...

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #12 on: Σάββατο 09 Μάιος 2015, 19:07:22 μμ
σε αυτά που θα αγορασεις εχω μια μεγαλη ενσταση και πιστευω πολλοι θα συμφωνησουν. το μπροστα γραναζι παρε το γνησιο Honda γιατι εχει ενσωματομενο λαστιχο και δεν φθειρεται ο αξονας. δες διαφορες :
γνησιο

jt

XL650V

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Κυριακή 10 Μάιος 2015, 02:37:13 πμ
Update στο νήμα:
Αγορά των περισσοτέρων ανταλλακτικών μόνος μου έχουμε και λέμε:
1) Αλυσίδα - γρανάζια: X'ring DID + JT γρανάζια μπρος πίσω 15/48 τιμή: 145,55 Ισως μπορεις να βρεις και λιγο ποιο φτηνα σε X-ring αλλιως ψαξε για O-ring αλυσιδα Ποιο φτηνη αλλα την ιδια αντοχη θα εχει στο ΤΑ αν συντηρειται σωστα
2) Κωνικά ρουλεμάν + τσιμούχες τιμή: 49€ Ρουλεμαν προτιμησε καποια επωνυμα γιαπωνεζικα (koyo, NTN κλπ) Τσιμουχες βαλε γνησιες Μην ρισκαρεις με αφτερ μαρκετ (Ειναι σιγουρο οτι θελουν αντικατασταση?)
3) Τιμόνι oem honda τιμή: 15€ Μεταχειρισμενο ετσι? Αν δεν ειναι απο γνωστο ρισκαρεις να ειναι στραβο Γιατι θελεις τιμονι? αυτο που εχεις ειναι στραβο?
4) Λάδια κινητήρα MOTUL 5000 10W-40 3 λίτρα + Φίλτρο λαδιού + Ροδέλα τάπας λαδιού + Φίλτρο αέρος + Μπουζί 4 τιμή: 67€ Λιγα μου φαινονται Λαδια περιπου 25Ε, μπουζι περιπου 14Ε, ροδελα (γνησια) περιπου 2Ε, φιλτρο αερα (γνησιο) περιπου 55Ε, φιλτρο λαδιου (γνησιο-και τετοιο κατα την γνωμη μου να παρεις) περιπου 8Ε Συνολο: Περιπου 104Ε
5) Δισκόπλακες ARTRAX + τακάκια ARTRAX τιμή: 60€ (δίσκοι ο ένας) + 18€ (το σετ) Εισαι σιγουρος οτι ειναι αναγκαια η αντικατασταση τους? Συνηθως σε αυτα τα χλμ θελει αντικατασταση η πισω και οχι οι μπροστα Το κοστος ειναι μεγαλο για κατι που ισως να μην χρειαζεται αλλαγη Το δικο μου ΤΑ για παραδειγμα εχει 100000χλμ και δεν επειγει η αντικατασταση τους Συμβουλεψου καποιον που να εμπιστευσε πριν τις αλλαξεις

Αν το μοτερ λειτουργει χωρις αρυθμιες και κραταει σχετικα σταθερο ρελαντι μην καθαρισεις/ρυθμισεις καρπυρατερ Οτι και να σου λεει ο οποιος μαστορας
Σύνολο: 432.55€ + τα όσα εργατικά μου ζητήσουν που από τι άκουσα κυμαίνονται στα 200€ περίπου μαζί με ρύθμισμα στις βαλβίδες.

Ελπίζω μόνο να αξίζει όλο το θέμα γιατί τα χρήματα είναι αρκετά και να πάρω καινούργιο μηχανάκι πίσω...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Κυριακή 10 Μάιος 2015, 02:41:46 πμ
σε αυτά που θα αγορασεις εχω μια μεγαλη ενσταση και πιστευω πολλοι θα συμφωνησουν. το μπροστα γραναζι παρε το γνησιο Honda γιατι εχει ενσωματομενο λαστιχο και δεν φθειρεται ο αξονας. δες διαφορες :
γνησιο

jt

Δεν ισχυει αυτο! Δεν παθαινει τιποτα ο αξονας απο το αφτερ μαρκετ γραναζι Το καρε του αξονα τα παιζει οτι γραναζι και να εχει επανω λογω υπερβολικου σφιξιματος της αλυσιδας και μονο
Το λαστιχο βρισκεται εκει στο μαμα γραναζι για να μειωνεται (και καλα) ο θορυβος και να αποροφουνται καποιο μικροκραδασμοι Π@π@ριες, η διαφορα ειναι σχεδον μη ανιχνευσιμη

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Κυριακή 10 Μάιος 2015, 06:32:29 πμ
Το λαστιχο βρισκεται εκει στο μαμα γραναζι για να μειωνεται (και καλα) ο θορυβος και να αποροφουνται καποιο μικροκραδασμοι Π@π@ριες, η διαφορα ειναι σχεδον μη ανιχνευσιμη

φιλε κωστα εδω θα διαφωνησω μαζι σου.
οταν εβαλα το μαμα γνησιο γραναζι,ο θορυβος απο την μεταδοση μειωθηκε κατα πολυ.
μιλαω μονο για τον θορυβο ομως,για φθορα στο καρε δεν νομιζω να υπαρχει διαφορα.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #16 on: Δευτέρα 11 Μάιος 2015, 00:14:30 πμ
......Δισκόπλακες εμπρός + τακάκια.......
...... και καθαρισμό των μπεκ .........

Καλα χιλιομετρα....  :D

Τις δισκοπλακες τις μετρησαν και εκριναν για την αλλαγη?

Εχει μπεκ το 650 ?