Καλησπέρα στην παρέα.
Απείχα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας περίπου 2 χρόνια ώσπου πριν λίγες μέρες ερωτεύτηκα μια μπλε TA 650... Μου πείρε το μυαλό και όπως όλες οι γυναίκες και ένα σεβαστό ποσό για την αγορά της.
Σήμερα ξεκίνησαν τα πρώτα ζόρια της σχέσης μας όπου και ρώτησα εδώ στην περιοχή μου διάφορα συνεργεία για το 1ο της service. Ύστερα από 3 διαφορετικά συνεργεία σαν απολογισμό έχω ένα κουτί:

Αυτά που πρέπει να αλλαχτούν στην μοτοσυκλέτα είναι τα εξής:
1) Αλυσίδα γρανάζια (συνεργείο Α: 160€ DID-JT, Β: 90€ RK , Γ: 145 DIT-JT)
2) Δισκόπλακες εμπρός + τακάκια (A: OEM HONDA 190€, Β: μεταχειρισμένες ΟΕΜ: 100€ +23€, Γ: ARTRAX + τακάκια 100€)
3) Λάδι ανάρτησης μπροστά(Α: 30€ , Β: 15€ , Γ: 20€)
4) Ρουλεμάν τιμονιού (Α: 60€ , Β: 40€ , Γ: 40€) κωνικά και οι τρεις
και
5) Ότι χρειάζεται ένα φυσιολογικό service (λάδια - φίλτρο - μπουζί) (Α: 150€, Β: 70€, Γ: δεν απάντησε γιατί πρέπει να το λύσει)
Ίσως να χρειάζεται και ρίθμυσμα στης βαλβίδες και καθαρισμό των μπεκ μόνο ο Α μου είπε ότι θέλει οπωσδήποτε ο Β είπε ότι δεν χρειάζεται καθόλου ο Γ λόγο φόρτου δεν το άκουσε καθόλου.
Εργατικά:
Α) 190€
Β) 150€
Γ) δεν απάντησε στο σύνολο γιατί θα πρέπει να λύσει το μηχανάκι
Συγκεντρωτικά έχουμε:
Συνεργείο Α 780€
Συνεργείο Β 465 €
Συνεργείο Γ 235€ ανταλλακτικά χωρίς εργασία.
Το Γ συνεργείο ήταν το πιο καθαρό και το πιο σοβαρό μαγαζί και από τα τρία να πω. Επίσης είχε πολύ δουλειά και εννοώ πολυυυυυυ δουλεία πράγμα που δηλώνει αρκετά θεωρώ.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: είναι λογικό να υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις μεταξύ τους? Πιο από τα τρία να επιλέξω? Οι τιμές είναι λογικές?